Gazdasági világválság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Trade
Srácok ezúton szeretném megköszönni minden hozzászólásotokat!
Nekem egy kicsit más irányba indult el az életem és már nem nagyon szoktam fórumozni,de még neten is kevés idõt töltök.
Köszönöm mindenkinek aki ide írt és ezáltal nem hagyta eltûnni a topicot.

Ha visszaolvastok az elsõ hozzászólásomba akkor rájöhettek hogy nevemmel ellentétben nincs közgáz végzettségem.Amikor nyitottam a topicot olyan kérdések forogtak a fejemben hogy vajon meddig lehet növelni még a termelést,mikor fog kidurrani a lufi.

birdo

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Bucser
ugyanaz újra és újra....

nem uncsi már? Mindkét film amit ajánlottál csúsztatásokkal van tele. de elég csak a Zeitgeist-ra gondolni. Az is tele van csúsztatással és féligazsággal mint M. Moore filmjei. A félmûveltek meg isszák minden szavát mert azt hiszi az az igaz és csak az igazolásoknak olvasnak utána a cáfolatokat nem is keresik.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Engem is hívtak dolgozni elhajtottam õket a vérbe. Még 2007-ben. Ezek már akkor csalók voltak.

Meglepõdni csak a PSZÁF tutyimutyiságán lehet. dehát mint tudjuk a PSZÁF is csak az elmúlt 2 évben kezdett el keménykedni mióta rájöttek, hogy világgazdasági válság van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Az IMF mit kezd a haszonnal szerinted?

Az IMF tulajdonosai a nemzeti jegybankok az alaptõkéhez való hozzájárulásuk mértékéig. A nemzeti jegybankok pedig a költségvetésbe vannak becsatolva. tehát az IMF-tõl szerzett jövedelmek szépen becsorognak a "tulajdonos" államok kincstárába.

Aki IMF kölcsönt akar annak pedig tulajnak kell lennie, hogy kvótát szerezzen. meglepõ és mulatságos, de mi is tulajdonsok vagyunk az IMF-ben. csakhogy a részünkre kiutalandó jövedelemrészt betolják a hiteltörlesztésünkbe.

Az IMF egy kockázatközösség. Olyan mint egy biztosító, csak nagyon dúrva bedõlések esetére lett életrehívva és a Bretton woods-i rendszer egyensúlyozására..

Függõség más formában.

Ezek érdekes, de aprócska dolgok. A tét ennél jóval nagyobb.

Tudsz angolul? Ajánlom a #2793-ban hivatkozott írást.

When the crisis is over, the middle classes of the western world will have been liquidated of their economic, political and social status. The global economy will have gone through the greatest consolidation of industry and banking in world history leading to a system in which only a few corporations and banks control the global economy and its resources; governments will have lost that right. The people of the western world will be treated by the financial oligarchs as they have treated the ‘global South’ and in particular, Africa; they will remove our social structures and foundations so that we become entirely subservient to their dominance over the economic and political structures of our society.

A nemzetek feletti ellenõrzést már rég átvette a "tõke" (money masters). Minden egyes válsággal közelebb és közelebb kerültek ehhez a céljukhoz, míg végül mára már elmondható, hogy nincsenek a világon független kormányok. A következõ lépés az lesz, amin már szintén elég régóta dolgoznak, és ez a világkormány felállítása.

A világkormányt ugyanazzal az ürüggyel állítják majd fel, mint amilyen ürüggyel a nemzetek kormányaitól elvették a hatalmat: krízis van, és a krízis megköveteli az "átalakításokat". Minden egyes ilyen átalakítási lépés lefaragott a kormány mozgásterébõl egy picit, míg végül 100%-ban bábkormányokká nem alakultak. Erre hoztam lejjebb egy egyszerû példát is: #2794.
A világkormány is lépésrõl-lépésre fog megalakulni, ahogy a világbank is lépésrõl-lépésre kapja meg a feladata betöltéséhez szükséges jogosítványokat, jogköröket. És ahogy az európai államoktól is csak lépésrõl-lépésre vették el a jogokat: elõször gazdaságilag, aztán mikor már tehetetlen a tagállam, akkor nyíltan is (ennek is rengeteg jele van, pl.: Új Varsói Szerzõdés? Akár katonailag is megszállhatja "lázadó" tagállamait az Unió).
A lépésrõl-lépesre történõ változtatás fontos dolog, mert az egyes lépések nem keltenek gyanút, és az emberek úgysem veszik észre, hogy a 100 lépés együttesen hova vezet. És nincs is nagyon senki, aki felhívná erre a figyelmüket, mer a média is egy az egyben erõforrásfüggõ (kiszolgáltatott helyzetben van, így azt teszi, ami a megrendelõnek az érdeke).

A világkormány pedig ugye nem más, mint a világot irányító gazdasági elit frontembereibõl álló azon csoport, amely névleg hatalmon van, ahogy ma a politikusaink névleg hatalmon vannak (és mégis a gazdasági "lobbi" utasításait hajtják végre, legyen szó az IMF-rõl, vagy akár az Audi-ról).

A gazdaság hatalomátvételérõl is rengeteg írás van, hogy hogyan egyesültek a kis cégek mamut-cégekké, hogyan vált így erejük a kormányok erejénél is nagyobbá, hogyan használták ki ezen erejüket arra, hogy kényszerítség az kormányokat arra, hogy az õ érdekeiket szolgálják, ne az emberek érdekeit... Persze szeretik ezeket az írásokat összeesküvés-elmélet címkével ellátni, hogy így egyszerûen le lehessen söpörni a kérdést. Azért én ajánlok két anyagot (film/könyv), ami nem számít összeesküvés-elméletnek, mégis sokat elárul arról, hogy mi megy a világban:
The Money Masters
The Corporation (magyarul is van film is és könyv is)

Utóbbiból van ez az idézet: A korlátolt felelõsség rendszere
Látható, hogy hogyan kaptak testetlen-lelketlen entitások olyan jogokat, melyek az embereket illetné csak meg. Ezen entitások (jogi személyiség) nem létezõ személyek, nem lehet õket börtönbe vetni, nem éreznek kínt, nincsenek szükségleteik. Nyilvánvalóan elõnyben vannak ezért a hús-vér, érzõ, éhezõ, szenvedõ emberekkel szemben. És mégis ugyanazok a jogok illetik meg õket. Ez lehet egyesek számára az elsõ lépcsõ a háttérhatalom felismeréséhez vezetõ úton, hiszen nyilvánvaló, hogy a jogi személyiség mögött állnak bizonyos emberek. Sokszor nem is tudjuk hogy kicsodák ezek az emberek, csak a lesötétített üvegû limuzinokat látjuk, meg a magas fallal és õrséggel körülvett épületeket, de általában még ennyit se látunk.

Biztos olyan valóságtól elrugaszkodott dolog kijelenteni, hogy az emberek kényszerhelyzetben vannak, és ezt a kényszert háttérben maradó érdekcsoportok gerjesztik és használják fel arra, hogy céljaikat (hatalom, profitmaximalizálás stb.) elérjék? Ha úgy gondolod, hogy ez még akár igaz is lehet, akkor talán érdekelni fog a következõ két írás:
Összeesküvés-elméletek helyett: az Irányítók (I.)
Összeesküvés-elméletek helyett: az Irányítók (II.)

Willenbrock
A megyei napilapunkban olvastam hogy az IMF-nek eddig több száz milliárd dollár haszna volt a válságból,hogy pontosan milyen módon arra nem emlékszem,meg a pontos összegre sem,az IMF pedig nem egy kicsiny csoport.

birdo
Jaj találtam egy édes írást Nagy az Isten állatkertje ...
Reggel mutatták, hogy kiürítették az irodájukat.....és nem is értettem , miért csak most?....még nem ülnek ??

Bucser
Már megint logikai bukfenceket használsz az érvelésed alátámasztására.

Vannak cégek akik kedvezõbb pozícióban jönnek ki a válságból mint ahogy kikerültek belõle. De maga a válság a felszámolókon és nyerészkedõkön kívül nem jó senkinek. Ezen kicsiny csoport akik nyernek a válságon pedig nem elég befolyásos ahhoz, hogy elõ tudja idézni a válságot.

A válságot nem a spekulátorok és nem a felszámolók idézték elõ, hanem azok akik a régi rendszeren nyertek és azt túlpörgették. ergó akik a válságot okozták jó nagyot takartak a válságban. Az persze lehetséges, hogy a relatív pozicíójuk megerõsödik. Abszolút értékben viszont hatalmasat bukhattak.

(kérlek ne kezd megint az adófizetõk pénzébõl kimentett bankokat, mert a bankok csak kamatos kölcsönt kaptak az adófizetõktõl amit vissza is fizetnek)

Szerintem egyértelmû, hogy minden üzlet esetén vannak bizonyos külsõ tényezõk, melyekre nem vagy hatással, és amely tényezõk egyeseknek kedveznek, másoknak nem. Ha két fél ugyanazzal a dologgal kapcsolatban eltérõ adottságokkal rendelkezik, akkor a rosszabb adottságokkal rendelkezõ kényszerhelyzetben van.

Most erre lehetne konkrét példákat is hozni. Pl. ahogy azt próbáltam is kifejteni, a csõd is egy olyan esemény, ami bizonyos adottságokkal bíró felek számára elõnyösebb, mint más adottságokkal rendelkezõk számára. A különbség lehet akkora, hogy egyes feleknek kifejezetten az elõnyös, ha a csõd megtörténik.

Másik példa: a krízis üzleti lehetõség. Nem? Ezt hallani mindenhonnan, annyira, hogy még a saját cégem vezetése is ezt mondja! Már ~1 évvel ezelõtt is kijelentették, hogy lesznek cégek kik jól fognak kijönni a válságból, és lesznek akik rosszul. Azt állították határozottan, hogy mi jól fogunk kijönni belõle.
Ez csak arra példa, hogy a krízis, a probléma, a válság, mindig üzleti lehetõség a megfelelõ pozícióban lévõknek. Mert ami valakinek veszteség, az másnak nyereség. És maga a krízis, ez egy "külsõ" tényezõ, mely befolyással van a hátrányos helyzetben lévõ felekre, így azok kvázi kényszerítve vannak arra, hogy belemenjenek számukra elõnytelen alkukba.

Na most még tovább lépve elmondható, hogy a fentiek így vannak, akkor az arra képes felek arra vannak ösztönözve, hogy válságokat hozzanak létre maguk is, mert így képesek aztán a profitot maximalizálni.
Mielõtt valaki azt mondaná, hogy ez összeesküvés elmélet, elõször gondolja át mirõl van szó, mert amit írok, az a világ legtermészetesebb dolga. Mindenki tudja, hogy a cég számára a monopolhelyzet a legelõnyösebb, mert akkor úgy határozza meg az árat ahogy neki tetszik. A monopolhelyzet egy külsõ kényszerítõ erõ, mely arra kényszeríti a monopóliummal kapcsolatba lépõ feleket, hogy azok számukra elõnytelen alkut kössenek.

Nem csalás, nem ámítás. Az üzleti élet lényege a kényszer. Ha nagy a kényszer, nagy a profit. Ha kicsi a kényszer, kicsi a profit. Ez olyan pofonegyszerû, mint az 1x1.

Bucser
Kíváncsi vagyok mikor adod fel remark végtelen agyfolyamainak olvasgatását.

Bucser
Néha a modorosság kevés. Nem árt mondjuk a realitás talaján is állni néha, amit kedves remark rég nem talál már...

birdo
Tulajdonképpen kéttényezõs...ha az idõt is figyelembe veszem, akkor három.
Csak a pénz fial pénzt.
Ismeretség nélkül nem tudsz igazán jól, se befektetni, se ehhez pénzt elõteremteni.....
Az idõtényezõ..... megfelelõ helyen és idõben tudjál lépni.... és ezt valahogy sose magadtól és sose egymagad....
Asszem Remark erre akar utalni......asszem.<#miaz>

Sok minden lehetséges. De egy biztos. A modorom nekem jobb, mégis én vagyok az, akit cenzúráznak. Érdekes, nem?

Bucser
Te egy tudatlan Barom vagy.

Ezt jegyzõkönyvbe is hajlandó vagyok adni.

Másik idézet:

It is telling governments to shift to a regressive tax system to make up the fiscal shortfall by raising taxes on labor and cutting back public spending on the economy at large. This is what is plunging economies from California to Greece and the Baltics into fiscal and financial crisis. Wall Street’s solution – to balance the budget by cutting back the government’s social contract and deregulating finance all the more – will shrink the economy and make the budget deficits even more severe.

Bucser! Na mit szólsz, itt köszön vissza a te megoldásod: a világon mindenhol arra kényszerítik a kormányokat, hogy költsenek egyre kevesebbet. Ily módon újabb és újabb területek irányítása kerül automatikusan privát csoportok kezébe (akinél a pénz, annál a hatalom). Csak nem te is Wall Street-nek dolgozol?

Példa arra, hogy miként lehet átjátszani jókora összegeket az állam (~a helyi közösség) zsebébõl a bankok zsebébe:

Wall Street’s War Against Main Street America

What is remarkably left out of account is that today’s financial crisis centered on public debts is largely fiscal crisis. It is caused by replacing progressive taxation with regressive taxes, and above all by untaxing finance and real estate. Take the case of California, where tears are being shed over the dismantling of the once elite University of California system. Since American independence, education has been financed by the property tax. But Proposition 13 has “freed” property from taxation – so that its rental value can be borrowed against and turned into interest payments to banks. California’s real estate costs are just as high with its property taxes frozen, but the rising rental value of land has been paid to the banks – forcing the state to slash its fiscal budget or else raise taxes on labor and consumers.

Debt Dynamite Dominoes: The Coming Financial Catastrophe

In October 2008, the mainstream media and politicians of the Western world were warning of an impending depression if actions were not taken to quickly prevent this. The problem was that this crisis had been a long-time coming, and what’s worse, is that the actions governments took did not address any of the core, systemic issues and problems with the global economy; they merely set out to save the banking industry from collapse. To do this, governments around the world implemented massive “stimulus” and “bailout” packages, plunging their countries deeper into debt to save the banks from themselves, while charging it to people of the world.

Then an uproar of stock market speculation followed, as money was pumped into the stocks, but not the real economy. This recovery has been nothing but a complete and utter illusion, and within the next two years, the illusion will likely come to a complete collapse.

The governments gave the banks a blank check, charged it to the public, and now it’s time to pay; through drastic tax increases, social spending cuts, privatization of state industries and services, dismantling of any protective tariffs and trade regulations, and raising interest rates. The effect that this will have is to rapidly accelerate, both in the speed and volume, the unemployment rate, globally. The stock market would crash to record lows, where governments would be forced to freeze them altogether.

When the crisis is over, the middle classes of the western world will have been liquidated of their economic, political and social status. The global economy will have gone through the greatest consolidation of industry and banking in world history leading to a system in which only a few corporations and banks control the global economy and its resources; governments will have lost that right. The people of the western world will be treated by the financial oligarchs as they have treated the ‘global South’ and in particular, Africa; they will remove our social structures and foundations so that we become entirely subservient to their dominance over the economic and political structures of our society.

Nem siránkozok, leszögezem a tényeket.

Természetesen "rengeteg lehetõség" áll rendelkezésünkre. Mindenkinek valamennyi. Igaz? Egyeseknek több, másoknak kevesebb. Igaz? Na, hogy ha egyeseknek több, akkor máris megvalósul az a kiszolgáltatottsági helyzet amirõl írok.
Tehát te is csak tagadod a nyilvánvalót.

Van két ország, egyikben sok az olaj, a másikban egyáltalán nincs. Na most kiszolgáltatott helyzetben van-e az az ország, ahol nincs olaj?
Na? Szerinted?

joebacsi
"Van olyan, hogy valaki kiszolgáltatott helyzetben van. Vitatkozhatsz vele, hogy ilyen nem létezik, de ez nem igaz. Nem mindenkinek ugyanolyanok a lehetõségei, és rengeteg minden a hatáskörünkön túl dõl el. És ilyenkor, hiába teszel meg mindent, mégis átvernek, mert olyan paramétereken múlott a dolog, amivel nem számoltál, és nem is számolhattál."

Lehet siránkozni, de szerintem sose volt még annyira a saját kezükben az emberek sorsa mint ma, csak tudni kell alkalmazkodni a változó világhoz.
A kevésbé tájékozott persze, hogy hátrányban van, de rengeteg lehetõsége van már arra, hogy ezen változtasson.
Persze kifogás mindig van.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Világgazdasági krízis-ben nem lehetett válaszolni, talán lesz aki itt elolvassa:

remark - #703:
"Nem szabad belemenni olyan szerzõdésekbe ami kiszolgáltatottá tesz."

Lassan témánál vagyunk... Több ezer éve az üzleti életet avagy a társadalmi rendet alapvetõen meghatározó erõ a kiszolgáltatottság maga. (Lásd. globális pénzügyi válság.)

Cifu - #707:
Azt hányszor kell leírni, hogy ehhez az "áldozat" butasága is szükséges? Senki sem kényszeríthet fegyverrel arra, hogy belemenj olyan üzleti szerzõdésbe, amely neked káros, bármikor felálhatsz, és mondhatod, hogy én ezt nem vállalom, mert nekem ez nem elõnyös. Pont. Az persze más kérdés, hogy mindig lesz olyan, aki ezt még is megteszi...

remark - #710 (összeesküvés-elméletnek minõsítve, törölve):
Van olyan, hogy valaki kiszolgáltatott helyzetben van. Vitatkozhatsz vele, hogy ilyen nem létezik, de ez nem igaz. Nem mindenkinek ugyanolyanok a lehetõségei, és rengeteg minden a hatáskörünkön túl dõl el. És ilyenkor, hiába teszel meg mindent, mégis átvernek, mert olyan paramétereken múlott a dolog, amivel nem számoltál, és nem is számolhattál.

Miért nem olvasod el legalább azt amit "Korlátolt felelõsség rendszere" címmel linkeltem be? Az nem NWO, így egy szavad se lehet, azt a The Corporation könyvbõl másoltam ki.

De mondhatok egy egyszerû példát: Van két ország, egyikben sok az olaj, a másikban egyáltalán nincs. Na most kiszolgáltatott helyzetben van-e az az ország, ahol nincs olaj? Szerintem ezt nem nehéz eldönteni.
A törtélelem arról szól, hogy az ügyes, az okos, a leleményes (a gerinctelen? az erkölcstelen?) felhasználja mások kiszolgáltatott helyzetét arra, hogy növelje a profitját. Ennek belátása teljesen természetes dolog kellene hogy legyen, mert ez olyan pofonegyszerû dolog, mint hogy reggel felkel a Nap.

Az áldozat butasága meg meredek téma, mert most akkor majd arról fogunk vitatkozni, hogy ki a buta... Buta az, aki nem fogja fel, hogy kényszerítõ erõk hálózata a világ?

akinek nincs pénze, ne csináljon fölöslegesen 20 gyereket
akinek meg van, ne vegyen fölöslegesen 4 kocsit meg 3 házat
ennyi lenne a megoldás nagy vonalakban
tudom, hogy így röviden hülyén hangzik, de igaz
Azért nem szavazták meg a Koppenhágai kibocsátás kvotát.Mert környezettudatosak... Az emberiség több próblámával nézz szembe egyszerre.Globális felmelegedás. Energiakrizis.Gazdasági krizis.Népszaporulat.A legrosszabb ,hogy a fosszilis energiahordozoknak még köszönõ viszonyban sincs alternativája.Az urán ami az atomerömuveket táplálja 2o15 ben tetözik.
Sülyed a hajó.

Az a reménységünk,hogy egy másik világon örökkévalóak leszünk,csak abból a reménytelenségünkből ered,hogy itt nem lehetünk azok.

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=64391884&release=0

Érdemes megnézni.

Az a reménységünk,hogy egy másik világon örökkévalóak leszünk,csak abból a reménytelenségünkből ered,hogy itt nem lehetünk azok.

es 150 000 szuletik.
nem kene orrba szajba szulni a pudert es nem lenne ilyen baj. Europa szepen beallt egy fenntarthato letszamra, raadasul az europai emberek egyre kornyezettudatosabban elnek. nem a suv, hanem a hibrid a trendi.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Az ember anarhista és realista jellemvonása szükségtelenné teszi azt a kérdést,hogy mit keresünk mi a Földön és hogy "mik vagyunk"(???)"valójában".
Minden idõben azok voltunk és olyanok ahogy a természet,majd a környezetünk ,végül intelegencia hányadosunk diktálta.
Ez nem azt jelenti ,hogy mára már totálisan megjavult volna a helyzet,legtöbb ember még mindig hisz valami természetfelettiben, hogy valamiféle metafizikai lény irányitja életét.

Van békés megoldás is,csakhogy ez nem tetszik egyetlen fia elkényelmesedett nyugatinak sem.Aki továbbra is nagfogyasztású terepjáróval jár és hatszobás villát akar fenntartani ,annak vállalnia kell a gyilkos mivoltát,mert másoktól kell már eröszakkal elvenni azt ami nem az övé.
A dorbézolásnak ára van,ölni pedig egyszerübb mint lemondani a feleslegrõl,az értelmetlen dolgok felhalmozásáról,majd szemétbe hajitásáról.
Az emberiség történelmében soha nem éhezett annyi ember mint ebben a globalizált civilizációban- 1 milliárd ember.Minden nap 36 ezer gyerek hal éhen a harmadik világban.
Valóban háború folyik és fog folyni- gazdasági háború ,amelyben nem látni az ellenséget a multimaciónális cégek miatt.
Tüntethetsz a saját kormányod ellen ha annak mindkét keze az IMF álltal meg lett kötve a hatalmas kölcsönök álltal-nem tehet semmit-legfeljebb lemond ,de az adosság továbbra is megmarad,amiért Te fizetsz ,a fiad és még talán az unokád is fizetni fogja.

Az amerikai köolaj a hetvenes években tetözött,azóta jelentös részét az energiának közelkeletrõl importállja.Irak megszállását a köolaj közvetlen ellenörzése ,nem pedig Saddam nemlétezõ tömegpusztitó fegyvereinek felkutatásáért történt,mert az hamar nyilvánvalövá vállt a világ elött,hogy nincs.A mostani iráni helyzet is errõl szól,a közelkeletet amerikai ellenörzés alá vonni.Ürügynek ott a terrorista szó.

Szerintem ennél sokkal többet kéne megérteni. Elsôsorban azt, hogy kik és mik vagyunk mi "emberek" és hogy mit keresünk mi itt a Földön.
Az amerikai népnek azért adatott meg, hogy halálra zabálhassa magát, mert a babiloni vérvonal (Anglián keresztül) odaköltözött, és a világ kirablásából a bérgyilkosolnak nagyobb konc jutott... Attól ne félj, hogy ez az ázsiai néppekkel is meg ez fog történni... Távolkelet nem a virágkorát kezdi el éni, hanem a Babilontól nyugatra esô (hüllô) vérvonal most tejeszti ki a hatalmát (a keleti Lee dinasztiával egyetemben) a keleti népek fölé, ami az elnyomásnak egy újabb formája, a világfasizmus egy része lesz... Amenyiben ez bekövetkezik nem lesz tovább szükségszerû a növekedés (az amúgy is csak az uzsorapénzredszer következménye volt) a népesség leredukálása után eljô a sokak által áhított "kánoán" ami nem más mint a drakoniaiak célja... Mi lenne, ha ebbôl a szemszögbôl is mérlegelnéd a dolgokat ?

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Ahhoz, hogy ez bekovetkezhessen ki kell tornie egy ujabb haborunak, az eroforrasok ujraelosztasaert. annak a haborunak a vegere annyi ember marad, hogy a meglevo energiaforrasok bosegesen elegendoek lesznek.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Nem hinném ,hogy a földönkivûli gyik dinnasztia lenne a felelös az energiakrizisért.
Tudod,Kina,India ,most fogott csak bele igazán az iparosodásba,a kapitalizmus most ott kezdi élni virágkorát.
Gondolj bele amikor minden kinai és indiai családnak két három kocsija lessz,fûnyirója,hatalmas repülõtársaságai-meg egyéb millió szemét ami minsen amerikai háztartásban megtalálható...
Egy véges rendszerben-mint a Föld-lehetetlen a végtelen növekedés.Csak ennyit kell megérteni.

Valamit tisztázni kell mindenek elött.Mai civilizációnk , társadalmi felépitésünk,monetáris rendszerünk az olcsón kinyerhetõ és nagyon hatékony energia hordozokra épült és függ. A kapitalista rendszer egyik hátulütõje,hogy csak állandó novekedés és fogyasztás mellett tud müködöképes maradni.
A világ elérte az olajhozamcsúcsót,-ez nem azt jelenti,hogy nincs több olaj,hanem azt,hogy nem tudunk annyit kitermelni,amennyit fogyasztunk.Ez jelenti a kapitalista rendszer végének kezdetét,a rendszer az energiakorlát miatt kényszerült megállásra.
Az olaj mind drágább lett ,a kereslet csökkent.A pénzügyi rendszer a totális összeomlás elkerülése végett a kormányok hatalmas mennyiségû pénzt pompáltak a pénzszektorba ,hogy az olajárakat lent tartsák.
Ezért tünik most úgy,hogy ez a válság is legyözhetõ.Pedig nem az.Ez csak röpke illuzió.
A földböl kinyerhetö fosszilis energihordozók tetözését lehetetlen felülirni virtuális tözsdeszémokkal ,mint ahogy bankok teszik ezt a pénzszektorban.
Pénzt lehet a semmibõl elõállitani ,köólajat,szenet,földgázt nem.
A jövõ sötét lessz,nagyon sötét.

http://ffek.hu/blog/hetesi_zsolt/vilag_helyzete_eghajlat_eroforrasok_gazdasag_elso_elemzes_bovitese

bertino
hagyjuk, mind1.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
<#hehe>

Hegi90
imádom ezt a topikot

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Igazad van, veled már semmi nem történhet....

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Nem fogják elengedni. Majd bolondok lennének 😊 Inkább idejönnek, és megveszik a magyar földet aprópénzért, cserébe nagylelkûen elengedik a személyes adósság egy részét. Így övék a föld és még sok esetben az adósok adósságának egy része is megmarad. A megvásárolt földön pedig éhbérért dolgoztatják az eladósodott magyart, mintha ezzel jót tennének neki.
A hiteleket pedig azért kellett felvenni évtizedeken keresztül, hogy jónéhány, azokban a bizonyos székekben az egymást követõ képviselõnk (és a személyes sleppje) jól meg tudja tömködni a zsebeit belõle az állam (értsd állampolgárok) kárára. Õk zsebretették, mi meg asszisztáltunk hozzá évtizedeken keresztül.
Jópofa, mi? 😊 Mosolyogj Te is, a holnap csak rosszabb lesz ;-)
bertino
így is van.
rögtön mondd azt, hogy miattunk van az egész 😄

én személy szerint nem rágódom rajta.
minek ?
talán aki eddig rágódott rajta, az szerinted elõrébb került a dologban ?
vagy jobb lett neki ?

rágódj rajta ha annyira szeretnél, nálam ez felejtõs <#smile>

Szerintem pedig épp ellenkezôleg. Pontosan a ti korosztályotoknak kellene ezen rágódni, hiszen a pénz csak egy eszköz ahhoz, hogy egy új szintetikus emberi fajjá változtassanak benneteket...

bertino
kár ezen rágódni igazából.
a mi korosztályunk nem az, aminek az idejében jó és hatékony megoldás születik erre a dologra. ugyse.

persze: szerintem.

Willenbrock
Lehet hogy tényleg ennyire egyszerû,de akkor ebben közös a nagy pártok felelõssége hogy nem cselekedtek idõben.De nem akarom elvinni ezt a politika felé.

Willenbrock
Szóval a hiteltörlesztés miatt nincs pénz.Akkor átütemezhetnék úgy a visszafizetési idõt hogy az kellõen hosszú legyen,csökkenthetnék vagy elengedhetnék legalább 1 részét,hiszen ha nincs normális bér a kereslet is beszûkül ez meg a hitelezõknek sem jó elvileg.Azt sem értem igazán minek kellett talán évtizedeken át hiteleket felvenni mert szerintem az állam enélkül is tudná fedezni a mûködése költségeit-önerõbõl.Így meg kaptunk 1 rakás hitelt még sincs az államnak pénze.

joebacsi
Sok a kiadás, kevés a bevétel 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Lehet, hogy nem voltál itt egy fél éve, ezt a kérdést már én is feltettem Bucsernak, az "illetékes szakembernek. Nem csak az államkassza üres, de még az országunk árával is adósak vagyunk valamiféle nemlátható hatalomnak.
A közgazdasági tudományok "nagymesterének" Bucsernak az volt a válasza hogy az országunk árát az elmúlt 20 évben "elfogyasztottuk" ! Megettük az országunk árát 20 év alatt !! Ami nem sikerült sem a tatároknak, sem a törököknek, abból mi pöcegödröt csináltunk 20 év alatt ! Legalább is Bucser szerint.

Nyugi. Ne várd, hogy 40 percen belül elõkerüljön egy olyan személy, aki képes kielégítõ választ adni a kérdésedre 😊 Ez még soxor a CIA-nak sem megy 😄
Willenbrock
Nincs itt közgazdász?Vagy szar a kérdés?

Willenbrock
Le tudja írni valaki mitõl üres az államkassza?Ma jutott eszembe ez a kérdés-biztos hogy nem (csak) azért mert "ezek lopnak,csalnak,hazudnak éjjel meg este stb,bár ez meg az állami vállaltok vezetõinek dõzsölése bizonyára nagyban hozzájárul.Én a magam eszével arra tippelek hogy mivel a munkavállalók nagy része nyugati cégektõl kap melót és a hitelválság ürügyén ezek karcsusításokba kezdtek így kevesebb jövedelemre hivetkoznak ezek a külföldi vállalatok és kevesebbet adóznak.(az extraprofitot amit munkaerõn spóroltak meg nem adózzák le hanem kiviszik)Ezenkívül a sok munkanélküli sem adózik emiatt talán ezért lehet üres a kassza.De tényleg írja már le valami közgazdász vagy aki ért hozzá-tényleg érdekelne egy hozzáértõ véleménye.

Palinko
szerintem meg öngyilkos lett a viselkedésével.
joebacsi
Azért lett nyitva, mert NWO2 topik lett ebbõl, mindenesetre aranyos, ahogy magadra veszed 😊

Kioktatni meg nem akartalak, csak jeleztem, hogy ott hozzászóltam a témához, hátha érdekel.