Barkács

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mi az a több komponensû ragasztó?<#wow3>

Megtörhetetlen
több komponensû ragasztóról van tapasztalatotok?

fry day fry day sálálálláláá

Én nem vagyok nagy makettezõ, így nem is szoktam speckó ragasztót venni, az egyszerübb ha bemegyek egy sima boltba és leveszem a polcról a pillanatragasztót, mondjuk a loctiteot.
Makettekhez tényleg ilyen fajtát kell használni, de a loctite-ból is van ilyen. Vki esetleg küldött már be filmet?

Makettezéshez alacsony viszkozitású, precíziós mûveletekre alkalmas makettragasztót használnak nem pedig pillanatragasztót! 😊
Én a loctite-tal eddig tökéletesen meg voltam elégedve. Mindent sikerült vele eddig megragasztanom, amire használtam

Megtörhetetlen
Van még valakinek véleménye errõl a Loctite-ról vagy milyen egyéb ragacsok vannak még makettezõk részére? Egyébként láttam egy oldalon, hogy vannak pályázatok ezzel kapcsolatban. itt

fry day fry day sálálálláláá

Persze, hogy van, de azokból is van olcsóbb és drágább is, a drágábbik általában nagyon drága, így inkább vegyél valami jó minõségû általános felhasználásra szánt ragasztót. moruf említett a loctite-ot, Én nem ismerem, de azt írta, hogy megvan vele elégedve.
Makett bolt, de mondom én erre esküszöm Loctite. Az a jó benne hogy több makettre is felhasználhatod mert nem szárad be.
Én se T Gazdaságosra gondoltam... Csak arra voltam kiváncsi hogy van-e valami külön erre készített speciális makett ragasztó
Hát én nem bíznék a tescos ragasztóba😄 kitudja mit mûvel a modellel feloldja a mûanyagot, festéket 😄
Inkább vegyél valami minõségit (mondjuk, lehet van minõségi a tescoba is)
vagy inkább modellboltban kérdezd meg, hogy mit ajánlanak.
Hát igen a pillanatragasztó nem a makettezõk eszköze fõleg a sok-sok gatyik, loctite-ket szoktam használni, jók nagyon én elég sok makettet készítek a foglalkozásomból kiindulva. Én megvagyok vele elégedve.
Gondolom a makettezéshez speciális pillanat ragasztó kell, vagy jó az ami pl a Tesco-ban kapható?
Met
Bemész egy modellezõ boltba és megveszed.
A normál pillanatragasztóval az lehet a gond, hogy megmarja a mûanyagot.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Igen! Még az a jó! Lehet válogatni! :-) Egyébként én ezt használtam.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Hát itt elég sok ragasztó van 😄
Már leírtam: Loctite
Thaison
konkrét márkára gondoltam...

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Hogy érted, hogy milyen? Erõs, gyorsan megszárad. Mire vagy még kíváncsi?
Thaison
és az milyen ?

Loctite??? Azt hallottam az mindent megragad.
Met
vegyél modellezéshez való ragasztót

Thaison
Milyen pillanatragasztót ajánlanátok modellezéshez ?

milk4
Valaki esetleg tud IV. vagy XII. ker-ben olyan lakatost,aki tervrajz alapján elkészít pár dolgot?Konkrétan hajlítani és heggeszteni kell csak.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Visitor
Üdv.
Tud valaki esetleg segíteni? Kis alkatrészek otthoni készítéséhez keresek mûanyagot. Lehet ilyet vagy hasonlót hobbi vagy barkács boltokban kapni?

THE HUNTER coming soon ^^

img
HELLO

(nem nagyon ide való)

ÉN ha Simsont hengert akarok fúrni, vagy 4 felömlõsre akkor

Akkor olyan kis köszörût honnan tok venni meg kb menyibe van .??

----

Met
fogalmam sincs, innentõl szerintem fizika 😊

Hober Mallow
Aha.És szerinted miképp érdemes próbálni taszítani kellene a gömböt?Illetve hogy szerinted így mekkora lehet a maximális magasság amibe ezt végezhetem?😊

Met
Szerintem alulra és felülre is kell mágnes, a földgömbbe is. Hogy hova és mennyi azt ki kell kísérletezni.

Hober Mallow
Már csak az a kérdés milyen erõs mágnessel próbálkozzak,és körülbelül milyen magasságba lehetne ezt lebegtetni😊

Hober Mallow
Igen,ez jól hangzik. és a mágnesek elhelyezése hogy oldható meg egy fent egy lent,Középen a földgömb ugyebár.Nah most akkor 2 módszert lehetne alkalmazni ha jól tudom:-Elektrodinamikus Lebegtetés.
-Elektromágneses Lebegtetés.
Van még az a lehetõség is hogy csak alulra szerelek mágnest ami taszítaná a gömböt.Hasonlóan a Japán MagLev vonatokhoz😊

Met
Meglehet persze.
De azt vedd figyelembe, hogy a mágneses erõ tartja ott, tehát ha áramszünet lesz vagy valami erõ (huzat, hüje haver stb.) kibillenti az erõtérbõl akkor leesik a gömb.
Ha magasan lesz vagy nem olyan helyen ahol viszonylag közelrõl meg lehet nézni akkor damillal lehet ezen segíteni.

Hober Mallow
nah igen.Viszont engem az is érdekelne hogy szerintetek ezt nagyob tárgyaknál meg lehetne e csinálni?😊 mondjuk egy még nagyobb földgömb+elektromágnes páros.Illetve az a kis lézer is érdekes ott oldalt.😊

Met
😊
Földgömb?
Na jó 😄

Mágnes

Hober Mallow
Nem😛 Azt ami a képen van😊

Met
ilyen képet?

Hober Mallow
Üdv engem nagyon érdekel az elv hogy hogyan lehet ilyet csinálni,de sehogysem jövök rá.Hátha ti kicsit okosabbak vagytok😊

Köszi elõre is😊

Met
attól is függ, hogy mit akarsz ragasztani

azonos7
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, googleöm nekem is van.

www.gyufak.mlap.hu Ragasztás nélkük, érdekes dolgok gyufából!
azonos7
Sziasztok!
Epoxy vagy pillanatragasztó?
Mikor melyik?
Vagy 3. alternatíva?
Köszi!

sziasztok

tudna nekem valaki mondani debrecenben olyan helyet ahol elöre elkészített tervek alapján legyártanának nekem fémböl valamit ?

Met
nekem is csak vidiás van falhoz és csempéhez
bepontoz ahogy írták, sima üzemmódban elkezd ahogy írták és ahogy átér a csempén lehet ütvefúrni ha kell

Tomászító
csempét vidíással szoktam fúrni teljesen jó csak ne nyomd rá az utvefútót

valamit olvastam az alkohol káros hatásairol, de berugtam és nem emlékszem autofanok.blog.hu

Mondom, hogy sima fúróval is tökéletesen ki lehet fúrni! Lásd #97!

poppe
ó kössz 😊
na ilyenem nincs... pedig még van hátra 1 tükör meg egy szekrény... 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Talán így

Hát ez nem akar menni