Touring Cars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet hogy a többi srác is töri folyamatosan a kocsikat és az Audi megunta pénzelni a roncsderbit :)
tegnap olvastam ezt a cikket:
http://www.p1race.hu/hir/tassi_attila_az_utolso_futamon_derul_ki_hogyan_kezelem_a_nyomast
öröm nézni vernay vergődését, versenyről-versenyre egyre jobban eldurran az agya, remélem attika jól megcumiztatja a szezon végén:
https://www.touringcartimes.com/2017/09/04/jk-vernay-frustrated-attila-tassi-thailand/
http://www.p1race.hu/hir/tassi_attila_az_utolso_futamon_derul_ki_hogyan_kezelem_a_nyomast
öröm nézni vernay vergődését, versenyről-versenyre egyre jobban eldurran az agya, remélem attika jól megcumiztatja a szezon végén:
https://www.touringcartimes.com/2017/09/04/jk-vernay-frustrated-attila-tassi-thailand/
Per Aspera Ad Inferi.
Én sajnálom a bajnokságot, egy jó belépő szintű sorozat volt.
Mi az franc van mostanság ezzel a világgal, kihalnak a kis, és lassan a nagytúrás bajnokságok, de már a márkakupa sem tud müködni?
Először a Leon Eurocup, most meg ez.... DTM-nek -1 betétfutam, már csak az kell hogy a GP3 egyesüljön az F3-al és akkor lőttek még1nek.
Legközelebb kimegy az ember a DTM-re és rajtuk kivül csak a Német Porsche Kupa marad? Na jó ott van mondjuk a tourenwagen classics, az mehetne mindehova :)
Mi az franc van mostanság ezzel a világgal, kihalnak a kis, és lassan a nagytúrás bajnokságok, de már a márkakupa sem tud müködni?
Először a Leon Eurocup, most meg ez.... DTM-nek -1 betétfutam, már csak az kell hogy a GP3 egyesüljön az F3-al és akkor lőttek még1nek.
Legközelebb kimegy az ember a DTM-re és rajtuk kivül csak a Német Porsche Kupa marad? Na jó ott van mondjuk a tourenwagen classics, az mehetne mindehova :)
Ezt az ő PR csapata írta, még jó hogy :D
Röviden elég szegényes ez a mezőny. Írják, hogy több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező versenyzők szerepelnek a mezőnyben. Hát ennek a szériának a teljes szezonos pilóták huszonévesek és tizenévesekből áll. A vendég versenyzők szoktak lenni híresebb pilóták, celebek (Nürburgringen pl Marco Melandri szerepelt).
A másik, hogy Vivien kb már a 3. autója lett összetörve most Nürburgringen (mondjuk itt szerintem pont szerencsétlenség volt, hogy így járt), de hogy finoman fogalmazzak elkerülhető lett volna az összes ütközése, de erről egy szóval se emlékeznek meg soha :D
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az Audi jövőre is megtartja-e és, hogy milyen sorozatba fog indulni, ha egyáltalán fog.
Röviden elég szegényes ez a mezőny. Írják, hogy több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező versenyzők szerepelnek a mezőnyben. Hát ennek a szériának a teljes szezonos pilóták huszonévesek és tizenévesekből áll. A vendég versenyzők szoktak lenni híresebb pilóták, celebek (Nürburgringen pl Marco Melandri szerepelt).
A másik, hogy Vivien kb már a 3. autója lett összetörve most Nürburgringen (mondjuk itt szerintem pont szerencsétlenség volt, hogy így járt), de hogy finoman fogalmazzak elkerülhető lett volna az összes ütközése, de erről egy szóval se emlékeznek meg soha :D
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az Audi jövőre is megtartja-e és, hogy milyen sorozatba fog indulni, ha egyáltalán fog.
"...A TT Cup-ban eltöltött rövid idő alatt Keszthelyi Vivien letette a névjegyét a nemzetközi autósportban..."
Erre IS gondoltál? :D
Erre IS gondoltál? :D
Tudnál mesélni? A cikkben konkrétan az egekbe magasztalják és körbenyalják a csajt.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.09.14. 20:11:07
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.09.14. 20:11:07
Egy kis olvasnivaló. Lehet inkább a humoros topikba illene. Aki képbe van ezzel a bajnoksággal az tudja miről beszélek :D
Megszűnik az Audi TT Cup.
Megszűnik az Audi TT Cup.
Sziasztok!
Egy szimulátoros bajnokságot szeretnék nektek ajánlani. Szeptember végén rajtol a VSR BTCC bajnokság! Az rFactor2-vel futós sorozat 8 állomásból fog állni (Rockingham és Thruxton marad ki az eredeti naptárból), ahol minden pályán 3 futamot rendezünk és a legrosszabb versenyhétvége eldobható lesz. Várunk mindenkit sok szeretettel!
Bajnokságról bővebb információk és jelentkezés
Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké
Kíváncsi leszek a Honda hogy fog menni itt.
Attika nagyon rákészült, már 1 héttel ezelőtt elkezdett átállni az ottani időzónára :D
Attika nagyon rákészült, már 1 héttel ezelőtt elkezdett átállni az ottani időzónára :D
volt kontakt, ha csúnya volt a boxban a 2 pilóta egymás közt elintézte....
Most ha a másikhoz csak hozzáér...törik a felfüggesztés, meg bírság...
Most ha a másikhoz csak hozzáér...törik a felfüggesztés, meg bírság...
Jaja. Még ez a DTM is "ember közelibb" volt. Én nekem annyira fontos volt és most is az lenne, hogy hasonlítsanak tényleg azokhoz amiket tudunk mi vezeteni. Ez még BTCC-ben játszik. De már a TC1 es wtcc is határeset. Régen amikor ránéztél arra az s40-re vagy arra a az A4 re vagy a mondeo mk2-re. Akkor azt láttad, hogy van rajta egy spioler és valami nem stimmel a futóművel, de kukk ugyan olyan mint a tied. És ez nagyon hiányzik nekem. És milyen versenyeket toltak? Nem volt ez faszom nyavalygás állandóan. Most egy lökés aztán a wtcc már lengetik a figyelmeztető zászlót. Régen? Kinem szarta le? Az nyert aki bírt. Igaz, hogy utána lehet felpofozták a pitben, de hát van ilyen :-))
Downhill!!
itt is beindul a nyálelválasztás.
a fekete bmwnek meg az alfának milyen hangja van!
//www.youtube.com/embed/hzAGI8_Av0g
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.08.28. 01:14:39
a fekete bmwnek meg az alfának milyen hangja van!
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.08.28. 01:14:39
Per Aspera Ad Inferi.
ezt a colciagos riportban találtam. a volvosok hogy jöttek sorban a végén :DD
//www.youtube.com/embed/NWyyZH5xD3I
Per Aspera Ad Inferi.
Norbi OK, o erintett, es meg a Boxutca is ertheto. De a szervezoknek azert illet volna elkuldeni 2 tucat helyre a sajto anyagokat, kikuldeni a meghivokat. Egyeb portalokon nem lattam semmi hirt, de meg a "rendezvenyen" sem tunt fel senki;)
Facebukon Norbi írogatta, meg a boxutca is talán.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
A felvonulasi teren alltak ~1,5 orat. A "hangosbemondo" reklamozta a versenyhetveget, arultak a jegyeket, volt egy interju Norbival, aztan ennyi. Lehetett autokat nezni, fotozgatni, melle allni esetleg piszklani vagy beszelgetni az ottlevo csapat tagokkal.
De SEHOL nem lattam hogy reklamoztak az esemenyt (meg a hetveget sem igazan). Ranezesre csak azert voltak ott emberek (igazi tomeg nem volt), mert munkaido vege, arra jartak eppen, kiszurtak valami fenforgas van es oda jottek;)
De SEHOL nem lattam hogy reklamoztak az esemenyt (meg a hetveget sem igazan). Ranezesre csak azert voltak ott emberek (igazi tomeg nem volt), mert munkaido vege, arra jartak eppen, kiszurtak valami fenforgas van es oda jottek;)
Azon kívül hogy lezárják az utakat emiatt, sok értelme nincs. :)
ma véletlenül oda keveredtem, a motoros rendőri lezárásnál álldogáltam vagy 10 percet, akkor jöttek a járgányok :D
"Nulla tenaci invia est via"
Nem volt semmi extra: jottek, bealltak, lehetett nezni, "piszkalni", beszelgetni; aztan kicsit korulmenyesen, de egyszeruen elvonultak;) Mivel nem volt rendes lezaras, az emberek az utszelen es az uttesten alltak, nem volt drift vagy egyeb extra.
Minden GT-bol volt 1-2 tipus plusz nehany kamion. Csak boklasztak az emberek, tomeg nem volt, de nem is volt reklamozva sehol.
//www.youtube.com/embed/CQ4gObA_igg
Minden GT-bol volt 1-2 tipus plusz nehany kamion. Csak boklasztak az emberek, tomeg nem volt, de nem is volt reklamozva sehol.
Hetvegen a Hungaroring-en kamion (ETRC) es Blancpain versenyek. Holnap delutan (~16-18 kozott) a felvonulasi teren lesznek a kamionok es a Blancpain mezonybol autok (es elvileg egyebek). Elvileg lesz vonulas, bemutato, drift es akarmi. Lehet nezelodni, piszkalni, fenykepezni, VIP jegyeket nyerni hetvegere.
a legutóbbi verseny óta régiókorlátosak lettek az itv oldalán a btcc videók... bravo itv!
Per Aspera Ad Inferi.
a magyarokat itt szoktuk kitárgyalni, meg egyébként is kihalt az összes topic.
Per Aspera Ad Inferi.
Nemtudom mit keresünk a touring cars topicba :D
Kárait meg KPT-t is kizárták?
Igazából mindkét utolsó kanyaros lökdösődésnek bele kellet volna férnie, a gond ott volt hogy kárai kocsija felakadt és így hiába fordította a kormányt a kocsija már egyesnes ment. Hogy a Joker körös KPT féle beesés-kintebbtessékelés mennyire volt szabályos az megint megítélés kérdése, WRX-be simán csinálnak ilyeneket....
//www.youtube.com/embed/RXxn00CrN2w
Igazából mindkét utolsó kanyaros lökdösődésnek bele kellet volna férnie, a gond ott volt hogy kárai kocsija felakadt és így hiába fordította a kormányt a kocsija már egyesnes ment. Hogy a Joker körös KPT féle beesés-kintebbtessékelés mennyire volt szabályos az megint megítélés kérdése, WRX-be simán csinálnak ilyeneket....
volt egy kis csihi-puhi a hétvégén. két disq...
//www.youtube.com/embed/1tjUwur5HcQ
Per Aspera Ad Inferi.
Én pont akkor néztem még meg felvételről az Argentín MotoGP futamot is ha jól rémlik, mindkét Hondás ott is eldobta. :D
folyt.
A gyári programokon kívül meg lehet még említeni, hogy privát szinten ott vannak a BTCC-ben
Ha jól tudom az Erebus-os, Ausztrál V8Supercars sorozatos Mercedes fejlesztéséhez sem volt köze a gyárnak.
És az olasz szervezésű V8Superstars-ban is privát fejlesztésű volt a mercedes.
És majdnem kihagytam, hogy ugyan privátként, de létezett DTM-esből Supertouring Car szabályokra átalakított privát autó ausztráliában.
Így gyakorlatilag (szinte) lefedve a túraautózás lassan 60-as évek óta íródó történelmének közel minden évét. Mindig kínált valamit a gyár amivel gyári vagy privát szinten versenyezhettek.
És ezt szakítja meg most a gyár a dtm-ből való kilépéssel, (lehet vitatkozni rajta hogy a mai DTM-et lehet e túra autózásnak nevezni, de még mindig jobb volt mint ami lesz, hogy csak a Formula autzásra koncentrálna a mercedes, (na jó ott van még a GT3))
A jövő sem mutat túl sok jót, a btcc ugye még ott vannak a privát mercik, de jó kérdés meddig. Ha kiszáltak a dtmből nem hinném hogy akármilyen formula jön 5-6 éven belül visszatérnének, a V8-al is hasonló a helyzetszerintem. Valahogy a TCR-ben nem hiszem, hogy indulnának, az adac TCR népszerűsége ellenére sem, nem illene sehogy a márka prémiumkategóriás imidzsébe...
Talán ennek köszönhető hogy a privát építésű Lema Racinges TCR-es Mercedes-ről még a posztokat is eltüntették egyes lapokról...
http://c8.quickcachr.fotos.sapo.pt/i/B6a028548/20343359_ToZdo.jpeg
Van még egy dolog ami miatt is igen fájó a kiszállásuk, ugyan sok esély nem volt rá, de a remény élt talán néhányunkban még, hogy kamionos európabajnokunk sok-sok szerencsével talán valahogy bekerülhet egyszer majd a dtm-be.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:06:41
A gyári programokon kívül meg lehet még említeni, hogy privát szinten ott vannak a BTCC-ben
Ha jól tudom az Erebus-os, Ausztrál V8Supercars sorozatos Mercedes fejlesztéséhez sem volt köze a gyárnak.
És az olasz szervezésű V8Superstars-ban is privát fejlesztésű volt a mercedes.
És majdnem kihagytam, hogy ugyan privátként, de létezett DTM-esből Supertouring Car szabályokra átalakított privát autó ausztráliában.
Így gyakorlatilag (szinte) lefedve a túraautózás lassan 60-as évek óta íródó történelmének közel minden évét. Mindig kínált valamit a gyár amivel gyári vagy privát szinten versenyezhettek.
És ezt szakítja meg most a gyár a dtm-ből való kilépéssel, (lehet vitatkozni rajta hogy a mai DTM-et lehet e túra autózásnak nevezni, de még mindig jobb volt mint ami lesz, hogy csak a Formula autzásra koncentrálna a mercedes, (na jó ott van még a GT3))
A jövő sem mutat túl sok jót, a btcc ugye még ott vannak a privát mercik, de jó kérdés meddig. Ha kiszáltak a dtmből nem hinném hogy akármilyen formula jön 5-6 éven belül visszatérnének, a V8-al is hasonló a helyzetszerintem. Valahogy a TCR-ben nem hiszem, hogy indulnának, az adac TCR népszerűsége ellenére sem, nem illene sehogy a márka prémiumkategóriás imidzsébe...
Talán ennek köszönhető hogy a privát építésű Lema Racinges TCR-es Mercedes-ről még a posztokat is eltüntették egyes lapokról...
http://c8.quickcachr.fotos.sapo.pt/i/B6a028548/20343359_ToZdo.jpeg
Van még egy dolog ami miatt is igen fájó a kiszállásuk, ugyan sok esély nem volt rá, de a remény élt talán néhányunkban még, hogy kamionos európabajnokunk sok-sok szerencsével talán valahogy bekerülhet egyszer majd a dtm-be.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:06:41
folyt.
Aztán 94-ben megérkezett a Mercedes C-Class V6 is a DTM-be és az ITC-be:
97-tól 1999ig volt egy kis szünet, de 2000-től folyamatosan jelen voltak az újra életre hívott DTM-ben.
folyt.köv.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:05:16
Aztán 94-ben megérkezett a Mercedes C-Class V6 is a DTM-be és az ITC-be:
97-tól 1999ig volt egy kis szünet, de 2000-től folyamatosan jelen voltak az újra életre hívott DTM-ben.
folyt.köv.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:05:16
Kicsit sok lett a kép ezért spoiler mögött, sorolnám, hogy milyen, (a sokak által a 60 évekre tett túraautózás kezdete óta íródó) sorozatot szakít meg a kilépéssel a Mercedes :(
60-as évek-ben Groupe 2-es gyári mercedes 300 SE később Groupe 5-ös SEL:
A 70-es évek második felétől az AMG által fejlesztett Groupe2-es 450 SLC-vel:
Azt gondoltam volt pár év amikorra a 450 már kikopott, de az 190E-et még nem vették be, de még 83as futamon is láttam.
Elvileg a Snobeck fejlesztett egy Gra-s változatot 1985-ben 190E 2.3-16-ból:
1986-tól már a RS-Marko team az AMG által tuningolt motorral építette a Gr.A-s kocsikat majd a mercedes gyár DTM-es csapatként 88-ban lépett be a DTM-be teljes gyári támogatással:
Mercedes 190 E 2.5-16 Evo:
Mercedes 190 E 2.5-16 Evo2:
A Snobeck épített privát autót a francia Supertourisme bajnokságba is 91 körül:
93-tól jöttek az új DTM-es Klasse-1 szabályok, de V6os motor nem lévén még egy az új szabályokhoz kicsit átalakított 190E-t küldött a Mercedes a pályára, amin év közben apróbb módosításokat is végeztek még(hátsó szárny a legláthatóbb különbség):
folyt köv.
60-as évek-ben Groupe 2-es gyári mercedes 300 SE később Groupe 5-ös SEL:
A 70-es évek második felétől az AMG által fejlesztett Groupe2-es 450 SLC-vel:
Azt gondoltam volt pár év amikorra a 450 már kikopott, de az 190E-et még nem vették be, de még 83as futamon is láttam.
Elvileg a Snobeck fejlesztett egy Gra-s változatot 1985-ben 190E 2.3-16-ból:
1986-tól már a RS-Marko team az AMG által tuningolt motorral építette a Gr.A-s kocsikat majd a mercedes gyár DTM-es csapatként 88-ban lépett be a DTM-be teljes gyári támogatással:
Mercedes 190 E 2.5-16 Evo:
Mercedes 190 E 2.5-16 Evo2:
A Snobeck épített privát autót a francia Supertourisme bajnokságba is 91 körül:
93-tól jöttek az új DTM-es Klasse-1 szabályok, de V6os motor nem lévén még egy az új szabályokhoz kicsit átalakított 190E-t küldött a Mercedes a pályára, amin év közben apróbb módosításokat is végeztek még(hátsó szárny a legláthatóbb különbség):
folyt köv.
A múltkor elnidítottam egy supergt futamot, egy honda a felvezető körben esett ki (el füstölt ha jól emlékszem), egy másik meg az második kör elején lassult tán le :)
Mindenre gondoltam csak erre nem :D, azért nem jöttek ki sehogysem a számok, kösz!
Hohohó! Végre Norbit látunk GT3 mezőnybe? Az jó lesz :)
Amerikába (IMSA) már mennek a Hondával (Acura néven) és hát nem mennek vele rosszul :)
Amerikába (IMSA) már mennek a Hondával (Acura néven) és hát nem mennek vele rosszul :)
A mai napon be is jelentették Spa-ban a Honda GT3-as programját és gyári támogatás gyanánt akár a WTCC-s pilótáikat is kölcsön adnák az ügyfélcsapatoknak. <#hawaii>#hawaii>
2018 után a Mercedes kivonul a DTM-ből, hogy a Formula E-re tudjon koncentrálni teljes erővel.
Forrás.
Forrás.
A két szélső oszlopban a zöld és piros számok azt jelölik, hogy az összetetthez képest mennyivel változna a helyzetük, ha csak az 1. vagy 2. futam eredményeit vennénk figyelembe. A bal oldali (nyitó futamos) csalóka, mert csak az első 5-öt veszi figyelembe, amúgy Norbi a 9. lenne és Chilton vezetne 85 ponttal. A qualin osztott pontok alapján pedig Norbi és Catsburg állna holtversenyben az élen 17 ponttal.
Van én látok más képet, de számomra értelmetlenek ezek a számok, kérhetnék egy kis magyarázatot, hogy miért is jó ez meg mit látunk rajta? #dumcsi]
Szuper statisztika. Ilyet kérek minden futam után. :)
1 kis off:
Eszerint a cikk szerint a JAS Motorsport olasz központjában építik össze a GT3-as NSX-eket (amit az amcsi HPD fejleszt) és már 7 példány el is készült. Októberben kezdik leszállítani a partnercsapatoknak és nem csak az USA-ba. Örülnék, ha Norbi is beugrana egy-két shakedown erejéig, vagy képbe kerülne a Nordschleife 24H. 8)
1 kis off:
Eszerint a cikk szerint a JAS Motorsport olasz központjában építik össze a GT3-as NSX-eket (amit az amcsi HPD fejleszt) és már 7 példány el is készült. Októberben kezdik leszállítani a partnercsapatoknak és nem csak az USA-ba. Örülnék, ha Norbi is beugrana egy-két shakedown erejéig, vagy képbe kerülne a Nordschleife 24H. 8)