Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2018.03.21. 13:20:55
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Még egy kérdésem lenne most.
Ha fbx-be exportálok, akkor ellehet nevezni az animációt? Mondjuk hogy 0-39 frame neve séta, 39-79 ütés, stb.
Unitybe importálok és ott kell így beállítgatni, de hátha a blender is tud ilyet, és akkor nem kell megjegyezgetnem.

Úgy ahogy nekem van a Display résznél
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2018.03.16. 18:22:13
Nem látom közben a csontvázat, hanem csak a test felületét. Így csak a színezésről tudom tippelni, hogy melyik csont is lehet aktív.
A youtuben meg olyan videók vannak, ahol látszik közben a csontváz is,
Utoljára szerkesztette: savior666, 2018.03.16. 18:13:12
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2018.03.10. 16:36:42
Megnéztem a konkurenciát és nem nagyon tudom eldönteni, hogy van-e hasonló náluk vagy sincs :D Mayánál van viewport 2.0 meg igazából mindenhol találtam valami real time render funkciót, de nem tudom sajna eldönteni, hogy olyan-e mintha eddig nyomtunk volna egy shift + z-t blenderben és úgy működnek ezek a megoldások a mayában meg a többiben vagy ott is legalább annyit tudnak mint az eevee esetében. Mert pl a cyclest is meg lehetett volna tweakelni eddig is:
Persze nem véletlen hogy inkább új motorba fogtak és érdekes lesz látni a kettőt egymás mellett fejlődni, mert azért a cycles sem egy olyan régi eresztés azért hogy komplettnek mondható legyen vagy hagynák elveszni. A vrayhez (21) képest a cycles a 7 évével még gyerekcipőben jár :D
Egyik videóból kaptam ki. Gondolom nem kell bemutatni mi van balról és mi jobbról, de már most látszik hogy az eeveenél az a szék láb soha nem lesz jó, felkapta a samplet tényleg nem segített. A fény mennyivel élesebb a jobb oldalon, vagy pl a lámpa alján a tükröződés már most látszik hogy szebb cyclesban, Képkeret tükröződés elég fura jobbról, a váza pl tök jól néz ki csak az árnyékok nem az igaziak, de magát a material nagyon jó jobbról. Mint ahogy az asztal meg a könyvek is egész emberesek. A falon nagyon látszik hogy mesterkélt, meg a padlón is mintha jobban látszanának a mélyedések balról pedig még nagyon zajos. Szóval work in progress fotókhoz, meg material beállításokhoz tökéletes lesz az eevee, sokkal jobb mint a mostani material view pl, de ilyen kis hibák sok helyen már nem mennek el. Szóval marad a cycles 4000 sample meg denoiser :D Főleg ha a compositert is kell használni nem tudom eevee-hez implementálják-e egyáltalán mert láttam lehet rá effekteket dobni, de mégsem compositer szinten. Szóval szerintem ezen okoknál fogva reklámozzák úgy mint egy új viewportot és nem úgy mint új render enginet.
Mint ahogy eddig sem unityben vagy unreal engineben készültek a komolyabb animációs filmek úgy ezután sem fog megváltozni. Mert az eevee kb ezeket a real time render lehetőségeket váltja ki és integrálja Blenderbe. Majd később biztos lesznek összehasonlító képek, hogy egymás mellé teszik az eevee meg a cycles legjobb eredményeit és akkor lehet majd látni mi a különbség. Hangyányi lesz és sokaknak tényleg nem éri majd meg hogy a cycles 100-szor annyi ideig számolgat, de észrevehető lesz az tuti.
Szerkesztgetés minden lépcső között értelemszerűen. Eevee majd gyors eredményt hoz de majd ugyanúgy akarjuk a részleteket látni ott majd használjuk továbbra is a bordert, aztán ha eleget állítgattuk az egész képet megnézzük hogy fest és ha minden jó mehet ki renderre. Gondolom a material meg texture view valamennyire elveszti jelentőségét ezek szerint (bár a textured a többrétegű textúrák miatt nem fogja sztem).
Közben megnézem GPU-Z -vel is, ahol 100%-t ír videókártya használatra.
Utoljára szerkesztette: savior666, 2018.02.25. 17:26:56
A videókártya drivere fent van, abban elvileg van OpenCL.
A cyclesben nem dolgozik csak 1-5%ban a videókártya. Tilet állítottam.
Olyan problémám lenne, hogy csináltam egy zöld üveget benne borral, és a bor(meg ha mást rakok bele, akkor az is) fekete színű.
kep
Mit kell állítani, hogy a pirosas szín átüssön?
Utoljára szerkesztette: savior666, 2018.02.23. 19:19:24
A kettő közül valamelyikkel csak boldogulok! :)
Most nem szeretném elvenni a kedvedet, de szerintem 2 út áll előtted. Vagy megpróbálod ezen videó meg az általad találtak alapján megcsinálni az egészet, sok-sok szívás és káromkodás árán valószínűleg jó is lesz meg meg is csinálod majd belátható időn belül.
A másik út, hogy nézel alapabb rigging bemutatókat, ami tényleg a legalapabb dologgal kezdődik. Először megcsinálsz pár karaktert, letöltesz a blendswapról már eleve készeket és játszadozol velük, elszórakozol a cg cookie rigging tutorialjaival pár hetet, majd visszatérsz ehhez a szép csontvázhoz és elkezded a tanultak alapján meg pár kisegítő videóval jegyzettel megcsinálni. Talán tovább tart így (egyébként egyáltalán nem biztos, mert a másik módszerrel napokat szívhatsz ha valami nem adja ki és nem találsz rá gyorsan megoldást...) de az is biztos hogy kevesebb frusztráció meg több tapasztalat ha ezt választod.
Segítséget szeretnék kérni.
Csináltam egy ilyen csontvázat, és szeretném mozgásra bírni, tehát arra lennék kíváncsi, hogy tudnátok ajánlani valami jó módszert, amivel gyakorlatilag az ízületek szerepét meg tudnám valósítani? Persze nem kell feltétlenül elmagyaráznotok, egy tutorial videó is elég lenne, csak nem igazán tudom, hogyan keressek erre rá.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Annak aki úgy gondolja túl sötét az első kép, esetleg félne a sötétben és szeretne egy kicsit többet látni.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2018.01.15. 14:42:14
Az egyesült űrvállalat Olduvai kutatóközpontja, MARS <#vigyor2>#vigyor2>"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Egyik pendrive-om <#vigyor2>#vigyor2>"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Nekem sem az igazi a gépem hozzá, de szerencsére azért pár millió faceig valahogy elvan az meg általában elég. Nagy felületet meg nem szabad egyszerre módosítani és akkor kevésbé akad be :) De tényleg nagyon hardware igényes, meg pepecselős de érdekes egy műfaj. Köszi szépen!
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2018.01.07. 03:47:17
Naptár:

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2018.01.01. 15:40:17
Biztatok mindenkit hogy csináljátok meg ti is. Hét részes sorozat, van benne sculpting is meg minden
Ha az ismert dolgokat nem akarjátok megcsinálni csak megnézni a videót és átugrani, tehát kellene a blend fileom szóljatok és feltöltöm. A fény nem volumetric, bár azzal talán még profibban nézne ki, hanem sun rays a compositorban, de majd látod a tutorial 7. részében.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2017.12.24. 19:52:29
Plastic , MűanyagUtoljára szerkesztette: fuszhi, 2017.12.20. 22:40:30
A végén apróbb igazítások egy két újabb él segítségbe vételével. A sarkokat tetszőlegesen eS -sel egy tengely mentén kissé befelé! --> ---- <-- mondjuk fölül nézetben vagyunk, és úgy.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2017.12.18. 10:05:19
Csak egy retró kárpitozott fotelt szeretnék megcsinálni és a mélyedésekkel gondban voltam. Bár még nem tudom, hogy hogy nézne ki szebben; ha textúrákkal csinálnám meg a barázdákat vagy a meshben.
Palinko köszönöm a videót majd megnézem.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018