Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csináltam egy régebbi renderből egy új rendert tudom nem nagy szám csak úgy hogy valami legyen amíg nem tesz senki fel valami új általa készített rendert"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.04. 17:59:15
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ezt leszámítva <#eljen>#eljen>

Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.04. 12:36:40
Üdv valakinek van ötlete hogy lehetne meg oldani hogy a fluid fagylalt álagú legyen és se ne essen szét se ne legyen túl szilárd és mintha tolóerőhatására akár intenzívebben is tudjon áramlani az álag, a massza? Mert gondolkoztam abban hogy fluid helyett lehet ha cloth nak adnék olyan álagot anyagvastagságot ami hasonlóként viselkedne mint amilyen anyagra szükségem lenne a fagylalthoz.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.01. 13:18:11
Mivel nézegetem a játék készítéssel kapcsolatos tutorialokat és elég gyakran előkerül ez a ZBrush gondoltam megkérdezem. Hogy Blenderben is megvannak-e ezek az eszközök, egyszerűen csak a másik lett standard? Szóval ezek a témák érdekelnének.
Még ilyen színben is hozza, de a kocsi eredeti színeiben is ugyan olyan ütősen néz ki kéne egy igazi belőle. 😊"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.08.26. 18:36:05
...Azt nem értem hogy például az igazinál elől a márkajelzés és itt is egyezik a méretarányokra ügyel az ember, de még is itt mintha másként érvényesülne. Pedig... ...na mindegy 😊Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.08.25. 16:23:55
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az ólomlámpa pedig fantasztikus lett. Mindössze 1 nap :-O
Beállításoknál a Compute Device viszont None van rakva, alatta a legördülőben csak CPU van, viszont ha átrakom OpenCL-re, akkor meg csak a Juniper van a listán, az meg a GPU-m kódneve. Nem állítottam át, még nem mondjátok hogy úgy jobb lenne, de ezek szerint nem teljesen értelmezhetetlen a program számára a GPU-m, de hiszek neked hogy nem kezeli, mert különben te sem vettél volna nVidiát. Csak furcsa kicsit, hogy a másik nagy gyártót figyelmen kívül hagyja, főleg hogy Linux alatt pl már jó pár éve jobban üzemeltek az AMD-k.
Most nagyobb nyűgöm, hogy a Cryblend addon-t nem tudom rendesen használni így még az alap kockát sem tudjuk a Cryenginebe átültetni mert használhatatlan a kimenet ami az addonból kijön. Talán majd Jeff ér el vele eredményeket. Persze a Cryengine oldalán 3DMAX meg Maya leírás van...
Igen AMD 5770, proci AMD Phenom 2 965BE szóval eltart a render, de nem is fontos csinálnom ugye, leginkább magam örömére futtatom végig mert jó ránézni az eredményre és ha nem sok samples akkor gyorsan lefut. Ha meg olyan kéne úgy hagynám a gép éjjel is dolgozhat. Épp azt tanulmányoztuk Jeffel, hogy kell Cry Engine játékmotorba átvinni a dolgokat. Elég érdekes téma mert látod a material neveket milyen furcsán kell megadni. Szóval valamilyen szinten mintha kezelné is a materialt, de már mástól is úgy hallottam inkább a textúra a menő. Viszont láthattunk már játékban üveggömböt, szóval valamennyi anyagot is kezel, de nem úgy, ahogy nekünk rendereléskor van egyszerűsítés. Meg pl fizikai dolgokat is néztük, ha a játékban valós időben számolná ki leesne az FPS a francba 😄 Viszont ha én a gyenge gépemmel pár óra alatt leszimulálom majd betesszük a játékba ott már csak "lejátszódik" tehát nem kell újra számoljon mindent 😊
Más. Ha gyenge a géped akkor ne renderelj hanem pl animálj ,textúrázz,esetleg rigid bodyzz vagy programozz játékot , igaz lehet ezekhez nincs kedved de lehet másra is használni a blendert pl én még videót szoktam stabilizálni vele .
Egyébként miért is kéne fényképet renderelned egy játékhoz? Ne ess abba a hibába hogy neked látványtervet kell mindenáron csinálnod ezért 200e es vga ra kell beruháznod ,ugyanis ha a célod nem az art művészet és nem képeket akarsz árulni akkor simán elég egy 70 rugós gtx szerény véleményem szerint . Mivel az objektumaidat szeparálhatod is így egy időben csak egy részét editálod vagyis nem fog akadozni a géped .Én nem értek a gaming hez de úgy láttam hogy ott pl csak image textúrák vannak ,nincsenek anyagok ,nem kell hozzá gépigény ,nyilván a felhasználók sem tudnának vele játszani . Igaz ha feladatod a játékokba a textúra előállítása bake eléssel akkor kell renderelned vagyis kell a komoly cucc de ha csak modelleket készítesz akkor nem.
Jeff veled meg majd a másik topicban, hogy itt ne offoljunk, ja és küldtem a Discord linket privátban, ott is beszélhetünk.
Egyetlen dolgot szeretnék a Blenderrel: egy lámpa vonalas rajzát, aztán szétvetni, méretezni és elkészíteni. Tudna valaki Print screen-nel egy tutorialt készíteni? Egyelőre csak 5 k-t tudok felajánlani. Ilyet szeretnék:
Utoljára szerkesztette: stainw, 2016.08.08. 09:50:09
/Off
Kicsit beleolvastam a linken lévő topic-ba. Kitartást mert nem lesz egyszerű. Én is már sok ilyen projektben vettem részt, 1 kivételével mindegyik hosszabb-rövidebb idő után véget ért, mert vagy a motiváció vagy a csapat tűnt el. A Blender jó választás viszont a Cryenginge-t nem értem miért választottátok. Tudtommal a Unity és az Unreal is ingyenes (egy bizonyos szintig). Unreal-ben ott a Blueprint programozás, ami tipikusan arra jó, hogy programozni nem tudó de lelkes játékkészítőknek nagy segítség, hogy összerakjátok a játék prototípusát. Unity mellett meg az egyik legkomolyabb közösség van.
Kíváncsian várom mi lesz belőle.
/On
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.08. 08:40:38
Ez nagyon jó, én ebből tanultam meg a Blender alapjait.
Sajna töredéke van csak annak a gépnek amit felvázoltál, ez renderelési időn meg is látszott, sztem bonyolultabb alakoknál is meglátszana ha sok polygont használnék. Fél év nem rövid idő, de igazából többre számítottam. Igen a textúra meg az anyagválasztás egy külön művészet ezt sikerült a tutorialokból leszűrni. szóval ennyire elterjedt a 3dmax, hogy elnyomja a blendert? 😞 Ahogy leszűrtem pár blog posztból jópáran otthagyták a 3ds-t évtizedek után is, ezért csillant fel a szemem, igaz kevesen választották a Blendert, sokan a Modora esküdtek fel stb. A posztok lényegi mondanivalója is az volt, hogy az összehasonlított szoftverekkel meg lehet ugyanazt csinálni egyik se jobb mint a másik, csak más.
Viszont a tapasztalatodnak engednem kell és úgy néz ki ismét rosszul mértem fel a terepet 😞
A példák amiket említesz pedig általam "alap", "ezt csak tudja a program" dolgoknak gondolt események, de ezek szerint nagyon nem az. Ha ilyen dologhoz érünk akkor majd másképp kell megoldanunk. Viszont muszáj kitartanom, mert nincs más. Nem arról van szó, hogy nem tölthetném le illegálisan a 3ds maxot, de abban is ugyanúgy kezdő lennék és kétlem, hogy gyorsabban haladnák vele, meg attól nem lenne jobb gépem stb. Szóval csak az maradt, hogy reménykedek, hogy nem volt minden hülyeség amit a Blender dicséretéről hallottam 😄
Remélem nem sért a kérdés, de vállalsz fizetős munkákat? Hogy néz ki a megrendelés, miket csináltál mostanában? Hogy alakul a fizetés, megbecsülik vagy már ez is olyan mint a grafikusoknál, hogy az indiai csinál valamit nekik gombokért és megelégednek azzal is? Akár privátban is válaszolhatsz ha ezzel nem szeretnél offolni.
"Igazából játékokhoz szeretnék modelleket készíteni egyelőre," Fél év alatt meg lehet tanulni profin modellezni de akkor mást nem csinálsz . De a modellezéshez a sok poligon miatt nagyon erős kártya kell pl GTX 970 és nem árt 16GB ram.
A modellezésben még nincs benne a texturázás vagy anyagozás sem. Zárójel én nem tudom elképzelni hogy odajön hozzám egy megrendelő és kérjen egy nyers blender modellt de te tudod mire lövöd el az idődet. Eleve a blender az egy ingyenes inkább hobbi szoftver ,nem is keresik ezeket a formátumú modelleket . Amikért pénzt lehet elkérni mind ilyen 3DMAX kiterjesztésű ultra bonyolult faszán kitexturázott játékokban könnyen elhelyezhető utcai vagy gyári alkatrész gép stb.
Valóban benne van a szoftverben minden világ ,játék készítés modellezés anyagozás fény kamera fizika rigidbody animáció motion tracking stb de jó ha egy területet kiválasztasz és azzal elszórakozol hetekig . Én volt hogy csak motion trackingoltam egy hónapig aztán rigid bodyztam két hétig és egy csomó hibája kiderült amit lehetetlen megoldani. Kurva sok órát eltölthetsz egy problémával aminek a végén lehet hogy az jön ki sehogy nem oldható meg hiába az ezer paraméter. Pl egy aktatáskát akartam leejteni ami kinyílik és kiömlik belőle egy halom papírpénz ,de soha nem tudtam megoldani hogy a táskán ne essen át a pénz de a táska se essen át a járdán ,vagy soha nem tudtam a vonatot a sínen tartani ,a kanyarban átugrotta a nyomkarima a sínt. Ezekkel hetekig szenvedtem és semmi eredmény.
Csak hogy érzékeld a ráfordított időt mikor blenderezni akarsz és határidőre elkészíteni egy mozgatható modellt . Lehet több pénzt keresel ha elmész napszámba ugyan ennyi időre 😊
Jól látod, hogy semmi ötletem nincs mert még nem is lehet, egy másik topicban lehet követni, hogy haladunk vele, igazából 4 napja nyílt és most határozzuk meg a sztorit, majd ha az ki lesz találva aztán indulhat meg a fantáziám. Viszont addig meg kéne tanulni az alapvető képességeket. Művészkedés most nézőpont kérdése, de megelégednék ha egy tisztes iparosmunkát ki tudnék adni a kezeim közül. Azt magam is észrevettem, hogy ugyan egy program, de elég egyedi, hogy a modellezés, teljesen más tészta mint a jó fény és kamerabeállítás, az animációkészítés, fizika, mintha teljesen eltérő világok lennének egy szoftverben.
Jó ,szerintem ne kerülgesd a forrót ,beszélj nyíltan.Te tulajdonképpen megrendelésre akarsz művészkedni ,pénzkeresés céljából és ehhez akarod bebiflázni a blendert ? Erőből nem leszel művész ,hiába tanulod meg hogy kell lemásolni egy olyan devian artos képet ,ha nincs ihleted akkor az csak egy eladhatatlan másolat lesz . Tudom mert én is csináltam egy két ilyen modellt eladásra de a kutyának se kellett ,igaz nem művészi csak sima modellt mellesleg a devian arton azok a képek többnyire foto shoppok .
Mindegy ettől függetlenül nem igaz hogy nagy bajban lennél az ízületekkel és mozgatásokkal hiszen a yutubon ezek is fent vannak csak be kell ütnöd angolul az animation bones weight paint stb kulcsszavakat .
Ha lenne valami ötleted ami bonyolult is de meg akarod csinálni lépésről lépésre a yutubon mindent megtalálsz hozzá . Jól látom hogy neked semmi ötleted nincs de meg akarod tanulni mindjárt 30 ember munkáját modellezéstől az animációig és közben legyen művészi is ?
Én ennek sem látom akadályát de szerintem hamarabb megunod mint hogy 1centet keresnél vele.
ezért úgy döntöttem, most hogy azért már van egy kis sikerélményem, vissza kéne menni az alapokhoz, ezért elkezdtem ncoreon tananyag után kutatni, de ott meg szerencsére annyi minden fentvan, hogy most meg nem tudok választani. tudnátok ajánlani valamit? hogy betartsak egy sorrendet, mert némelyikbe már belenéztem és van ami érezhetően túl gyors nekem, a leg alapabb dolgokkal kéne kezdeni. akinek esetleg nincs fiókja itt megtudja nézni mi a választék
lehetőleg a ninja blender cookbookot ne ajánljátok, mert abból azt tanulhatom csak meg, hogy lehet mogyoróvajat, meg különböző leveseket készíteni robotgép (blender) segítségével <#idiota>#idiota>