Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

Egyébként köszi Cifu a "felvilágosítást".

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Lehet hogy vannak ilyenek is, de hogy egyesek konteóhívõ-fóbiában szenvednek, az is tuti biztos.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Molnibalage
Egyesek számára a konetózás már vallás és drog. Képtelenek nélküle élni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Ez egy összetett dolog. Tudomásul kell venni, hogy a színes képalkotás nem olyan egyszerû dolog, elég abba belegondolni, hogy egy átlagos fényképezõgépen is hányféle elõre beállított opció van ennek a kezelésére - ismert, Földi körülmények között!!!

Most tegyük ezt át a Marsra, és a probléma máris teljesen más kategóriá kerül át. A Marsi roverek kamerája monokróm. Okkal, ugyanis a különféle szûrök által így ugyanazon kamerával lehet különféle tartományban készíteni felvételeket. A laikusok azt gondolják, hogy egy színes fotó több információval bír, mint egy fekete-fehér, pedig a különféle hullámhosszon készült képek alapján lehet következtetni a fénytörés jellemzõire, ebbõl pedig például a légköri állapotokra vagy a egy kõzet anyagára! A NASA nem azért küldte oda a két Rovert, hogy a laikusoknak szép felvételeket csináljanak, hanem hogy tudományos információkat szerezzenek. Azok a képek, amiket hivatalosan kiadnak, mind-mind utólagosan vannak komoly grafikai programokkal összemixelve, ezen nem lehet és nem is kell megütközni, a fentiek alapján már könnyû kitalálni, hogy egy színes felvételhez három szûrõvel (kék, piros és zöld) készült képet kell összemontírozni úgy, hogy közben például egy porfelhõ szépen belerondít az egészbe, vagy a három felvétel közötti idõkülönbség miatt picit már más-más fényviszonyok uralkodnak. Az pedig a slusszpoén, hogy a legtöbb "public media" felvétel eleve több képbõl, mozaikszerûen összerakott cucc.

Tessék megnézni a Spirit Raw Images részét, vagy az Opportunity-ét. Mi a feltûnõ benne? Hogy nincs színes kép (a sztereo képek nem színesek!). Whaooo. Az, hogy a mozaik képeken a színek néha nem stimmelnek, a fentiek ismeretében már talán érthetõ.

Ezek után valaki nekiáll, és pár photoshop csúszkával be akarja bizonyítani, hogy nem stimmelnek a Mars-képek? Ebben az a szörnyû, hogy nem akarja megérteni (a roverek képalkotásáról elég sok infot lehet találni a neten (példa 1., példa 2., példa 3.), hanem rögtön nekiáll ötleteket gyártani, hogy miért lehet ez (ékes példa a Spirit "elhallgatásakori" ötletelése.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

És ott még igazán az árnyékokra se lehet majd hagyatkozni! Szél is van...

Mondjuk lehet ez ultra primitív, de ezt a mai napig furcsállom.

Szerintem már az élõ adásnál elkezdik magyarázni, hogy a Nevadai sivatagban van felvéve az 51-es körzet mellett.
Gundark 1 1
Én már abban is kételkedem hogy csepelre el lehet menni békávéval :)
Még szép.

Nem tudom a majdani marsi utazásban is kételkedni fogunk?

Walk the Talk.

gothmog
Akkor már mér'nem inkább

Vagy ilyesmi.

Willenbrock
Persze,csak a hozzátartozó birodalom esett szét :)De Kínáé is hasonló.

Ilyen zászló létezik még?

Walk the Talk.

Hát én srácok nem értem ezt a nagy pesszimizmust. Minden egyes monumentális építményt csakis az alienek hozhattak létre, vagy a jobbik esetben segítettek. A Holdon való landolást én is furának tartom, de azért nem gondolom, hogy ekkora hazugságra vetemedtek volna. Ha pedig mûteremben történt az egész, akkor meg miért nem alkalmaztak szakértõket, hogy a felvételek max hitelesnek tûnjenek. Közben pedig mi tudatlanok "tudományos" bizonyítékokat sorakoztatunk fel az esetleges hazugságról?
Mondjuk a következõ OFF, de lehetséges-e, hogy USA össze-vissza hazudozik:
Ma az MR1--- Vietnamban 46 ezer délvietnami halt meg kínvallatás alatt. A közelmúlt eseményeiben is emberek ezreit nyomorították meg tették nyomorékká, halottá, csak azért, hogy vélt titkokat tudjanak meg.
Pedig USA is aláírta a nemzetközi egyezményt, de eddig a történteket tagadták.
Hát, hogy USA hazudós-e??? Hát nem tudom:((((((((((((
ON

Walk the Talk.

Én a kinait várom a helyébe...

sorry ha vótmá'

Deep sea mining
még vmelyik ism terjesztõn is téma volt

[NST]Cifu
Az 1960-as technológiájú Trieste esetén a lényeg a jármû alján lévõ acélgömb volt, az viselte a nyomást, a hajótest többi része nem volt nyomásálló. A Virgin Oceanic tengeralattjárójában is a "pilótafülke" a nyomásálló rész, egy titánium (ami erre a célra jobb, mint az acél, mert könnyebb és keményebb) félgömb az alsó fele, és egy kvarcüveg (annél azért bonyolultabb, de lényegében az) kabintetõ a félgömb a felsõ fele.

Elsõre nekem is kicsit furcsának tûnik, de azért nem hihetetlennek.

A Trieste esetén például a test legnagyobb részt bezintartályok tették ki, a benzin kevésbé sûrû, mint a víz (ezáltal felhajtóerõt jelent), viszont ugyanúgy nagyon kicsi az összenyomhatósága. A Virgin Oceanic tengeralattjárója esetén a felhajtóerõt már részben áramlástechnikai megoldással oldották meg (ezért kellenek a nagy vezérsíkok), ezért lehet kisebb.

gothmog
Úgy tûnik, Branson bácsi szeretne lemenni. Bár ez a játékszer elég vékonykának tûnik Piccard hajójához képest. Vagy ennyit fejlõdtek volna a kompozit mûanyagok?

Igen, a víz alatti világra gondoltam.

Jaj, Te, már megint. Neked a különféle nyelvi eszközök nem mondanak semmit, ugye?

Molnibalage
A Föld egy részére mondjuk igaz. Magár az egész Földre nagyon nem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

dronkZero
Azt az "alig tudást" képtelen lennél megtanulni az életed alatt, de ne zavarjon...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Jó, én tudom mi az alapvetõ különbség, csak akkor ha nem fura, akkor vicces, hogy a Föld körül lassan mindent felfedezünk, a Földet magát meg alig ismerjük.

Molnibalage
Az ûrbe "csak feljutni drága", de ottmaradni viszonylag egyszerû. A szondáknak van erõforrássuk és mivel nincs közegellenállás és nagy nyomás, ezért igénybevétel sincs. Az ûrben baromi messzire ellátni és mindenféle sugárzás mérhetõ.

A tengerfenéken iszonyatos nyomás van. Látótáv kvázi 0. Napfény nincs, közegellenállás az van, nem is akármilyen. Én egyáltalán nem tartom furának. Az ûr kereskedelmileg hasznosítható vált. A Mariana árok nem...

Azért fura, hogy gyakorlatilag az ûrrõl többet tudunk, mint a tengerfenékrõl...

[NST]Cifu
Ezt bent hagyom, hagy égjen.

Ilyen évfordulókat én is tudok amúgy. 1960 Január 23 (51 éve) volt, hogy ember merült a Marianna-árok mélyére, elõször és utoljára. Azóta mindössze két robotjármû járt ott összesen...

DrRadon
Látom már nem vagy formában.

Kár, hogy Cifu törölte azt a sok, hihetetlenül brilliáns hsz-t, amit pár hete, március végén, hajnali magányodban ide böffentettél. Azok klasszisokkal jobbak voltak. Az a tény pedig, hogy akkor lesötéteztél minket, határtalan örömmel töltött el: lám az a pici, sötét és meg nem értett magányos "elme", senkinek sem kellõ elhagyatottságában, még mindig azon emészti magát, hogy nevetségessé tette magát.

Gondolom sok álmatlan éjszakád lehetett, hogy amíg álneveid a büntetéseit töltötték, nem tudtál ide írni nekünk, az egyetlen helyre, ahol még valaki figyel rád...

Haverjaid még mindig nincsenek? Még mindig az ilyen kis semmitmondó kötekedések töltik ki a szabadidõdet? Tényleg így vagy boldog? Kétlem...

50 éve volt elõször ember az ûrben, 1961. április 12-én Gagarin.

Milyen érdekes, hogy nemsokára azt is megünnepelhetjük, hogy 50 éve volt utoljára(!) Holdséta(?), 1972. december 14-én Eugene Cernan. Hogy szalad az idõ.
dronkZero
Költözött a blog. Ez egy három éves poszt.

Walk the Talk.

Molnibalage
Nem a 4.?

Júj ede dúrvaa.
Ezt soha se gondoltam volna.
Én mindíg a legjobbat feltételezem minden regrõl.

Árpád népe hej!

DrRadon
Patologiai eset. Ez már a 3. álregje szegény gerrobnak :D

Na jó de a pár év alatt azért történt pár dolog.
Mondjuk robotokkal kutatjuk a Marsot, meg le lettek fényképezve a Holdon hagyott cuccok.
Biztos csak lemaradt srác. Ennyire hülye nem lehet senki.

Árpád népe hej!

dronkZero
Mit nem értesz? Újabb troll hõzöngés, 3736. felvonás.
Vagy szándékosan csinálja, mert azt hiszi vicces dolog seggfejnek lenni, vagy tényleg ilyen ostoba, mindegy. Évek óta másról sem szól ez a topik.

Miért ne tudnának?
Nem értem. Azért voltak már párszor.

Árpád népe hej!

Gyakorlatilag minden rekordot megdöntenek, csak a Holdra nem tudnak visszajutni a fiúk.

Idén a napelemes autók sebességrekordja is megdõlt. A technika halad, a kutya ugat.

http://www.youtube.com/watch?v=LI8sApVfOoM
apolloprogi vagyok. Seti honlapja a bizonyíték, hogy nem találtak semmit, vagy TE mit tudsz, mit találtak?
Gundark 1 1
Legalább már tudjuk ki vagy :) Szóval? Bizonyítékok? Vagy önálló elképzelés?
Egyik kedvenc elõadásom a Mindetudás egyetemérõl (ami idén újraindul) http://mindentudas.hu/szemelyek/item/1003-Alm%C3%A1r%20Iv%C3%A1n.html

"Élet az Univerzumban: szabály vagy kivétel?" címmel. A Seti meg még mindig nem talált ET-t.
4935-nek ment. Még új vagyok a fórumon.
Mi az hogy!

Jelenleg úgy néz ki, hogy a Nasa nem is tudná megnyerni a http://www.googlelunarxprize.org/ versenyt, ha indulhatna rajta. Mikor volt a Nasa utolsó sikeres landolása a Holdon? Már nem is emlékszem rá.
Molnibalage
Kinek az álregje vagy?

Kételkedsz te is?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Buzz Aldrin: "We've done the moon – we understand it better than anything else,"

Azért vannak akik ebben kételkednek.

"A return to the moon should not be NASA's primary goal or focus in this decade," said Robert Zubrin, president of the Mars Society

Érdekes, most is éppen egy évtized elején vagyunk. Mese szerint JFK-nek elég volt ennyi, technikailag szinte a nulláról indulva.
Az angolok akkor még nem tudtak, az akkor még egyébként nem is létezõ német népírtásokról. De még ha tudtak volna is, az angolok épp úgy írtották a népet dél afrikában, szóval nem hiszem hogy ez a politikusokat különösebben zavarta volna:)

Nem hát, inkább informálódtam soksok hitelesebb forrásból:)

[NST]Cifu
Ott fent pirossal, tessék elolvasni...

A Brit gyarmatbirodalom igazából az I.Vh-ig elég jól elvolt, az I.Vh okozott viszont egy hatalmas törést, ami miatt méretes repedések jelentek meg a gyarmatbirodalom falaiban - de itt már Churchill igencsak aktív volt. Ettõl függetlenül az meglehetõsen stabil maradt a II.Vh elejéig, és hacsak nincs az Atlanti-karta akkor valószínüleg az angolok nem adják fel olyan könnyen a gyarmataikat. Ellenpont a Franciák, õket nem kötötték ilyen megállapodások, így az egykori / meglévõ gyarmataikra igényt tartottak.

Viszont ez nem ebbe a topicba való, nem kellene inkább a II.Vh topicba átmenni vele...