Küzdõsportok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem ez ne tartson vissza, mondom, egy fülvédõ és no para.
De amennyire én tudom, ez nem csak fogásküzdelemnél alakul ki, hanem pl. boxban is kapsz néha nyaklevest ami fülre megy, attól is kialakulhat...
Sajnos a harcos mint olyan, fogyóeszköz... de még mindig jobb mint a fotelben ülni szvsz.
Egyébként én (is) gondolkozok, hogy elkezdek újra valamit... Én közel 9 évig csináltam küzdõsportot. 4 évig Ju-Jitsuztam, de most olyasmire vágyom, ahol egy kicsit azért lehet "verekedni"! Csak nem tudom, hogy mi legyen az?! :) Ötletek?
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Holnap kezdõdik a cselgáncs VB, ahol van pár érmes reményünk. Természetesen egy magyar adó sem közvetíti...
Egy napi netszörfölés után sem sikerült találnom valami jó is küzdõsport torrent oldalt. Amit találtam, az zárolva volt. :( Arra gondoltam hátha tudna valamelyikõtök küldeni nekem egyet.
Értelme mester szint nélkül is lesz, ha már köv. nap jobb vagy mint elõzõ nap, már megérte nem?
Amit szerintem azért nézz meg vagy kérdezd meg, az az, hogy van-e full kontakt sparring. Persze nem az elsõ 2 edzéseden lesz, de ha nincs "mert a technikák életveszélyesek és egy érintés is ölhet", akkor gondold át... Az csak elmélet. Nem azt mondom hogy a teljes erõbõl küzdelem a minden, csak nehogy 3 hónap múlva azthiggye a tanulók hogy úúú vaze KM-ok, lecsavarom a gazsit a késével együtt... mert azt csúnya meglepetések érik majd. Ha elég idõt ölsz bele, az átlagjani ellen mûködhet, de rajtad fog múlni, nem a KM-en.
Ez a mi hasznos, mi nem véleményezés meg attól függ, h ki mennyire áll közel az adott ághoz. Hasznos. Nm kell mester szinten ûznöd ahhoz, h értelme legyen, hasznossá váljon, az alapok is jelentõs elõnyt nyújtanak, segítenek elkerülni a veszélyes helyzeteket, v megvédeni magad.
amúgy ne parázz, jó úton haladsz, én úgy mentem le elsõ edzésemre, hogy elõtte vagy 10 évig nem sportoltam igazán és rendszeresen semmit.
3szor 10 fekvõ után meghaltam, a hasazásról ne is beszéljünk. és egy széles terpeszt is alig bírtam kicsikarni magamból.. pár hónap után nem volt gondom az erõnléti résszel, és a velem egy magasaknak is simán rúgtam a fejest.. ha folyamatosan csinálod, hamar belejön a tested.
#634 am ez szörnyû de tényleg így van. nagy pofával mindenki mondja hogy jajj mi az a 30 fekvõ meg hogy az nagyon kevés erre mikor mondom akkor hajrá nézzük és a 10.et alig bírja kinyomni. mondjuk én elosztva 3-4 blokkba szoktam lenyomni de addig amíg össze nem rogyok majd gondolom egy idõ után több fog menni.
mind1 most jó érzés hogy fáj mindenem és nagy a lendület :) vettem multivitamint is mert a táplálkozásom is elég szar meg most már megeszek minden zöldséget :D
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
ha megszokja a test a rendszeres mozgást, akk már nem lesz gond. ja, és pihenj sokat.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Amúgy a Kelemen átírta a világszövetség anyagát, a technikákat egyszerûsítette, hatékonyabbá tette.
a technikák demózásának nem is ez a lényege.
Én is el akarok valami küzdõsportot vagy harcmûvészetet kezdeni, még én sem döntöttem, igaz én már azért kipróbáltam ezt-azt.
Ezek a technikák azért elég érdekesek. Szerintem túl sok a fölösleges mozdulat, túl sok a forgolódás. Megnézném hogy élesben, vagy akár csak egy ringben ezek a technikák mennyire tudnának így érvényesülni. Tudom hogy egymásra épülnek, ill. hogy vannak alap dolgok és azután már csak építkezned kell, de Bruce Lee nagy igazsága: nem attól az embertõl félek aki 10000 rúgást gyakorolt 1szer, hanem aki 1 rúgást gyakorolt 10000szer.
Nem is tudom, nekem kicsit mesterkéltnek tûnnek ezek a technikák. A védõ tudja hogy mi jön. Ez a ringben nincs így. Látszik az is, hogy a dobások után egybõl kooperál a társával, semmi ellenállás vagy kifordulni akarás... Persze, aki képzetlen, az ellen mûködhet, de ált. nem azok szoktak konfliktust generálni akik hajlamosak arra hogy együttmûködjenek veled.
Az a baj, hogy ez nem fullkontakt, hanem egy syllabus bemutató.
Az érem másik oldala, hogy nem voltam még jujutsu edzésen, ergo lehet hogy az élet meg rácáfolna hogy márpedig mûködik.
Embere válogatja, vannak stílusok amik hamarabb életképesek, vannak amikhez több idõ kell.
EZ az ország legelsõ Ju Jitsu iskolája,Kelemen István honosította meg nálunk ezt a harcmûvészetet. Aki azt állítja, hogy huszon x éve csinálja a Ju Jitsut, az valszeg itt kezdhette, legyen most akármilyen Jitsus stílusban, gondolok it a kólönbözõ Ju Jutsu, Jiu-Jutsu, Jiu-Jitsu elnevezésekre. Lényegében mindegyik ugyan azt jelenti, csak a fordítások-visszafordítások miatt lettek ezek az elnevezések. (BJJ-t nem ide értem) Ez a harcmûvészet a szamurájok pusztakezes és fegyveres önvédelmi rendszere.
1 éve járok, de nem mindig. Heti 2 alkalom, néha 1
A földharc valóban megerõsít és nagyon hasznos, életszerû, a tanultakat élesben is viszonylag könnyen alkalmazható techikákról van szó.
A dobásokról már ugyan ezt nem merem elmondani, ahhoz azért gyakorolni kell, elég sokat, hogy valakit úgy meg tudjak dobni, mint edzésen. Bár ki tudja, a harc olyan mozdulathelyzeteket is eredményezhet, amibõl tényleg könnyen ki lehet jönni.
Én nagyon szeretem a támadás-elvezetõ, földrevivõ és földön lezáró techikái miatt. Ha ügyes az ember, egy szempillantás alatt befejezheti a küzdelmet úgy, hogy a másik azt sem tudja ezalatt, hogy hol és mi a fene van, csak azon veszi magát észre, h az ellenfele az ütése pillanatában eltûnt a szeme elõl és alá fordult,majd Õ(támadó) meg piszkosul meg lett dobva és az aszfalton (vagy épp ami van) gy hatalmasat ütõdött a teste, valószínû megsérült a háta, a könyöke, a bokája, a levegõt nem tudja szívni, mert az ütõdéstõl bennrekedt a tüdejében,emellett majd le szakad a karja, mert feszítik. A küzelemnek vége, örül, ha még haza tud menni. :D
Az egésznek az a hátránya, h nagyon lassan tudja az ember megtanulni.
Amíg egy Judos, csak dob és földharcol, A BJJ-s, bírkózó is csak földharcol, a karatésok, thai-box, kick-box, ökölvívók ütnek és/vagy rúgnak,az Akikidosok támadásokat elvezetését és az izüet-manipulációt gyakorolják javarészt, addig egy Jutsukának ezekben mindben jól meg kell felelnie. Ez nem könnyû, idõ sincs minderre. Naponta kéne edzeni 2x, hogy az elõzõen felsoroltakkal a saját stílusukban is megállja a helyét egy Jitsuka. Egy ütõ harcban nyílván leveri egy boxoló, ütõ-rúgóban meg a karatésok és az egyéb ilyen jellegû harcosok, míg földharcban a bjj és egy judos is otthonosabban mozog, de egy karatés ellen nem fog ütni-rúgni, hanem lemegy a földre, egy judos ellen nem megy a földre,hanem szétrúgja, üti, így ami hátránya, valamelyest elõnye is, mert amiben Õ jobb, azt a másik nem is csinálja.
Egy széles spketrumon értelmezett önvédelmi rendszer ez. :)
A Kempó az nagyon hasonlít a Ju Jitsura.
Minden stílusban fontos a harc alatt a távolság jó megválasztása, a türelem és az éberség.
meg aztán az ütések és rúgások szintén megtalálhatóak, elég széleskörû stílus
és alacsonyabb gyerek vagyok, fél év rendszeres edzéstõl 67 kilóról felizmosodtam 73ra, ami elég látványos változás volt.
Azzal, h idõsebb vagy, v új, biztos, h nm lsz gond. Amikor én alsós, ált. iskolás koromban csináltam elsõ vizsgámat, vlt egy kb 40 éves anyuka is, aki szintén elsõ övéért ment...
Ne felejtsd el, h magadért csinálod, ritka jó dolog a sport.
Sok sikert hozzá!
Aug végéig még szemezgetek a dolgokkal aztán neki ugrok majd valaminek. Most a Thai boxról olvasgattam meg néztem videokat. Talán ez az ami eddig a legjobban tetszik. Mondjuk a végleges döntés akkor fog úgyis eljönni ha lemegyek megnézni egy edzést\részt veszek rajta. Tetszik benne hogy használnak térdet is. Bár gondolom mire valamit "ér" az ember az nem kis idõ meg munka. Emlékszem mikor volt az a pár hónap kick box az elsõ jó pár órában csak sétálgattunk faltól falig alapállásban.
A beilleszkedés nem nehéz dolog. A legtöbb esetben mindenhol normális emberek vannak. Azok is akikrõl az ember nem ezt nézné ki.
Kezdõk is mindenhol vannak. Valahol el kell kezdeni. Én jártam gyerek korban is több helyre, de sok kihagyás után mentem újra bunyózni 30+ évesen.
Még csak nem is én voltam a legidõsebb.
Az, hogy mi a megfelelõ neked azt nem tudom megmondani. Mindennek megvan az elõnye. Azt viszont érdemes tudni, hogy ettõl nem leszel Jackie Chan. Az utcai konfliktusok kezeléséhez egy bizonyos fokú vérmérséklet, tökösség is szükségeltetik.
Nem utolsó sorban meg kerülni kell az ilyen szitut akkor is, ha képzettebb vagy az átlagnál. Amikor már tudja az ember, hogy mire képes akkor azt is fel tudja mérni, hogy ez nem játék.
Sok sikert! A mozgás a sport az mindenképp jót tesz. A bunyó meg élvezetes is :)
nézelõdöm még bõszen. végig olvastam a topikot ahogy láttam nem olcsó egy-egy edzésre lemenni bp-n. bár ha már sportolnék valamit akkor fizetem abból amit egyébként csak elinnék :D Utólag annyira bánom hogy 14 évesen nem voltam kitartó és azért otthagytam pár hónap után mert akikkel kezdtem mindenki abbahagyta. szerencsére már nem gyerek fejjel gondolkozom.
krav magan is gondolkozom az is elég tetszetõs csak arról még nem olvastam annyit mint a kemporol. nézelõdök még a neten nyár végéig aztán szeptemberben lemegyek azokra amik a legjobban tetszettek.
küzdõsportoknál szélesebb a skála, de ezt meg ne fórum alapján válaszd ki, nézz utána, olvasgass, nézz videókat, hogy melyik tetszene, melyiket akarod csinálni.
kezdõk meg mindenhol vannak, nem lennél egyedül, és nem is vernének szét egybõl :)
köszönöm
22 éves vagyok 190cm 90kg kicsit eltunyultam mostanában a sok zülléstõl meg haverokkal piálástól. igazából soha sem sportoltam semmit de most szeretnék normális kondit szerezni úgyhogy mellette meg is tanulok verekedni. Elég sok ismerõsömet raboltak ki az utóbbi 1-2 évben és arra jutottam hogy nem árt ha meg tudom magam védeni az utcán stb. Versenyszerûen nem akarok ûzni egy sportot sem igazából. A kérdésem az lenne hogy melyik küzdõsportot lenne érdemes elkezdeni ? Leginkább a rúgásokra - ütésekre épülõ sportok érdekelnek. Kemporol olvasgattam elég sokat de ott ahogy néztem van föld harc is illetve fegyverekkel is megtanulnak harcolni. Nem tudom arra nekem mennyire van szükségem bár lehet nem árt. Esetleg valaki el tudna látni pár jó tanáccsal hogy mit hol hogyan lenne érdemes elkezdeni ? azt sem akarom hogy odamegyek láma gyerekként valahova és elsõ edzésen szarrá vernek :D szeptemberben kezdenék valamikor addig meg eljárok futni kicsit meg ilyenek hogy ne merüljek ki két méter sétától. Ja és elég sokszor mondják hogy sportolni elkezdeni gyerek korban érdemes , de az én esetemben szerintem ez most nem számít mert nem akarok bajnok lenni meg semmi csak magammal szemben vannak követelményeim amiket el szeretnék érni.
#601-et tudom én is tanácsolni, ha minden hülyeséget elhiszel. mortal kombat4-et nyomd fel a gépedre, aztán éld ki magad azon, nehogy elporladjanak a drága agysejtek.
Jobb is, ha nem kezdesz bele még véletlen se ilyesmibe.
mert valami Izraeli vagy nemtom mien boxoló anyira hülye lett hogy pelenkezni kellet meg ilyenek... szóval számomra ez így nagyon szar... mozognák meg ilyenek de nem lehet így