Küzdõsportok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maradj otthon, tunyulj, majd elmúlik ez a késztetés
bardocz
Nem kell fejeket rugdosni. Egy elég erõs combrúgás senki sem fog utánad futni.
Sztem bármit elkezdhetsz, nézz körül, lht az is, h találsz vmit, és mondod, h csak meg szeretnéd nézni, h mit csinálnak... és megnézed, ha tetszik, akk meg eljársz.
Én legalább 1 éven belül újra elkezdek vmit, és vszínû kung fu lesz. Bár az nm arra való, h másokat verj meg.
Másik, ha nm a kung fu lenne a kedvencem, akk ketrecharcot kezdenék el.

Ezekben a sportokban (mint mindegyik másikban...), tapasztalatom szerint mindig segítenek.
Elején mindenképpen kemény lesz, és nm azé, me bunyó, hanem azé, me eddig nm azt csináltad...
tigeroo
hát azért szeretnék járni egy ilyen edzésre, mert semmilyen küzelharci technikám nincsen...nagydarab, izmos vagyok de az utcán nem tudnék elkapálni senkit - szóval szerintem önvédelem.

a box meg azért, mert ott jó nagy ütéseket lehetne bevinni. a láb is számít a súlypont miatt, de én nemhiszem hogy tudnék fejeket rugdosni stb 😄 szóval nekem az ütésre kéne rámenni. egyszerû gyerek vagyok, nem akarok nagy bonyolult technikákat. csak nagyokat ütni (meg gyors reflexeket >>> ezért döntöttem a box mellett)
Tyler1
a hajlékonyság nem téma! a legtöbb capoeirát elkezdõ ember még lehajolni is alig tud, de edzések alatt ez kifejlõdik mindenkinél.

Kezdõk meg mindenhol vannak. A haladókat általában külön edzik, meg amúgy is egy ilyen közösségben nem nagyon nevetnek ki senkit. Max. ha vmi 120 kilós kis gyerek akar körbepörgõrúgást véghez vinni 😊

Sportot meg úgy válasz, ami hozzád közel áll, ami érdekel, amit élveznél is és amiért egyátalán akarnál(pl. önvédelemre krav-maga a legjobb, kikapcsolni a hétkönapokból pedig a capoeira, stb..). Ne azt nézd h mi tûnik könnyûnek, mert legkönyebb ha párszor belerúgsz a székbe otthon 😄

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Kérdés, hogy miért szeretnéd csinálni? Azért mert más mondta? Vagy nem mozogsz ezenkívül semmit és kéne valami?
Önvédelem?

Minden küzdõ sport edzés kemény. Ahol nem az onnan lépni kell.
A box messze nem olyan egyszerû mint amilyennek látszik. Igaz lábat nem használnak rúgásra ,de a láb technika ott is jó ha van.

Szerintem nézz meg több lehetõséget. Neked mi tetszik. Mi van elérhetõ távolságban ahol az edzés is jó minõségû.

Én a boxot kedvelem. Öreg vagyok már lábat emelgetni. Legalább a kezem legyen bomba jó <#buck>

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

a K1 egy szabályrendszer, nem egy küzdõsport.
Amit én ajánlok és hatékonynak tartok, valamint nem szükséges már kisgyerek korban elkezdeni, meg utcán tudod is használni: ju jitsu, kempo, muay thai, thai box. Én ilyesmiben gondolkodnék. Olyan meg igazából nincsen, hogy késõ elkezdeni. Mondjuk kivéve persze ha már 40 vagy és eldöntöd hogy versenyezni akarsz 😄
bardocz
Tök mindegy mikor kezded el, ha nem vb akarsz lenni.
elsõ pár edzésen meghalsz, de utána már nagyjából bírni fogod, és csak kicsit halsz meg😊
Amikor én elmentem kickboxolni, akkor én sem voltam hajlékony, és futni sem bírtam egyáltalán. Most már kicsit jobb mindkettõ.
A kezdõ meg általában finomabban bánnak, bunyónál lassabb mozdulatok, és rengeteg tanáccsal látnak el.
tigeroo
sziasztok! haverom elültette bennem a bengát, hogy valami küzdõsportot kezdjek ûzni!

188centi vagyok, 86kiló (van 1 kis úszógumim, de amúgy izmos vagyok, mellizom minden kidolgozva)

és szerintetek nem késõ még nekem elkezdeni? ti mit ajánlanátok?

boxra gondoltam, mert az szerintem viszonylag a legegyszerûbb szerintem...
haverom mondta a K1-et de szerintem ott meghalnék az elsõ edzésen (futni bírok amúgy, de így rugdosni meg ilyesmi nemnagyon tudok, és kurvára nem vagyok hajlékony alkat)

szerintetek? van valami jó összefoglaló anyag a neten? ti mit ajánlanátok kezdésnek?

tudnátok mesélni a K1-es edzésekrõl? mennyi idõ lenne kb. míg felhoznám magam olyan szintre hogy már nem lenne égõ a balfaszkodásom?😄Dd
meg egy abszolút kezdõvel hogyan kezdik el az ûzést?
versenyekre nem akarok járni,csak jól megakarok tanulni verekedni,megvédeni magam stb... a kondizást abba hagytam kb 1 éve,nem nagyon jött be nekem,nem érdekel az engem valahogy

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Tyler1
nyújtani minden fizikai gyakorlat elött kell! de heti 1 napot szánj minimum egy teljes nyújtásra(ballisztikus,statikus,aktív). Ez elég fontos az ilyen kontakt sportokban! Aztán a kondicíódat az alább leírt módon növelheted, tehát fekvõzés, guggolás, hasazás, stb...
De ha komolyan gondolod a kickboxot, akk javaslom h mellette kondizz is, és akk masszív, erõs felépítésed lesz hozzá.

ÉS nyújtani ???

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Fekvõtámasz, felülés és egyéb hasizom, lazítás.

Sziasztok,msot kezdtem kick boxolni, 19 éves leszek most nemsokára, hetente 2szer van edzés,elég kemény edzés 😄 Azt szeretném kérdezni,hogy mik a tippjeitek ?? IThhon miket gyakoroljak ???

Nézzétek meg, megéri: http://www.youtube.com/watch?v=ZD-sYs9Iyao
limperatore
9essel 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

Emberekre lebontva nincs thaibox, kickbox és a többi... én a belefektetett munkában és a szakértelemben hiszek. Annyi a lényeg, hogy ha thaiboxost kérdezel, akkor gondolom állóküzdelemben akarod megfogni, akkor olyan stílust kell választani, amely álló üti-rugi full contact küzdelmet tanít. Onnantól kezdve csak rajtad és az edzõdön múlik a siker és teljesen mindegy, hogy minek nevezed, amit ûzöl thaibox, kickbox, kempo, freestyle, tök mindegy...

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

A kettõ majdnem ugyanaz😊
Amúgy a földön lehet megfogni az állóharcosokat. Csak kerülj közel hozzá anélkül h leKOzna😊

mivel lehet megfogni egy thaiboxolót?
azzal, amivel egy jó sakkozót. Kézzel.

Egyébként örülök, ha végre valaki kommentel, de miért pont ez a hülyeséget kell már az x-edik embernek is megkérdeznie
Tyler1
Ez egy hülye kérdés! karate ellen jó a kung-fu? gereblye ellen jó a lapát?? NEM! ennek nem ez a lényege h mi-mi ellen jó, ha azért akarsz vmibe belekezdeni h egy thaiboxos mebert megverj akk inkább felejtsd el! Minden küzdõsporttal foglalkozó embernek máshol van gyengepontja, súlypontja, mások a reflexei, más az ütemérzéke, mások a reakcióidõk. Nem azért alakultak a küzdõsportok h egy másiknál jobbak legyenek, hanem mindegyik saját stratégiával bír.

De ha megakarod fogni azt a thaiboxert akk próbáld elõször a kezeddel, aztán kérdezd meg h õ hogy lett ilyen pro!

1. kérdés: Nmtom.
2. kérdés: Mégjobb thaibox-szal.
Szerinted erre a kérdésre lehet értelmesen válaszolni?

thaibox ellen jó a kickbox?
vagy mivel lehet leginkább megfogni eg jó thiboxolót?

Tyler1
jah nekem ez a "ha haverjaim csinálnak valami zûrt, mindig nekem kell elintéznem" mondat máshogy jött akkor le 😊

a lényeg pont az volt, hogy sose szólok bele, mindig a haverjaim kérkednek velem...

Küzdõsport fegyver?😄 Na ezt honnan szedted?

Mikortól számít fegyvernek, hogyha az ütésed technikai minõsége milyen szintet ér el pontosan?
Vagy ha felmutatod a papírt, hogy egyesületbe jársz? (ááá, nem tagadnám le...😄)

Ezt gondold át mégegyszer😄

Persze ahogy el kezdesz sportolni már meg se védheted magad <#vigyor2>

bens
hülyeség

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

limperatore
és ha beléd kötnek, te megvered még téged basznak meg mivel küzdõsport fegyvernek minõsül, olyan mint ha késelnél kb

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

Amúgy igazad van, én is elsõsorban küzdõsportolok, mellékesen lemegyek néha a kondiba is😊
Arra akartam utalni, h legjobb ha megelõzzük a bajt... Ha eleve nem kötnek beléd, ha ki tudod dumálni magad, esetleg gyorsan futsz az a legjobb, mert ha már küzdelem van, bármilyen jó vagy, kijöhetsz nagoyn rosszul:S

bens
általánosságban arra írtam amit írtál

Ezt most konkrétan nekem írtad, vagy csak általánosságban...?😊

Tyler1
hát én is utálom ha az én meg egy másik srác ügyébe beleszól egy 3. ember aki azt hiszi h plusz 10 kiló izomtól befosok!

bens
azért a gyúrás mellett boxolgass is vagy valami mert elbízod magad aztán meglepõdsz..

Hál' Istennek belém sem kötnek sokat, nekem a kempo is elég jó alkatot adott (192 cm/ 100 kg), de lassan picit nekiállok gyúrni, mert versenyfelkészülés elõtt muszáj szálkásítani.

Abban meg Unreal1942-vel értek egyet, hogy álatalában ha haverjaim csinálnak valami zûrt, mindig nekem kell elintéznem, mert mindig velem kérkednek és ezáltal már alapból úgy állnak a "nagydarabhoz", hogy unszimpatikus, pedig még meg se szólaltam.

pontosan

Vagy te leszel az elsõ célpont pont ezért.
A gyúrás az látványos, de szépen lelassulsz tõle.

Nem lehet ezt behatárolni, hogy mi a jó utcára. Az utcán nincs szabály.
A bátrabb, ügyesebb, bevállalósabb, csibészebb, józanabb van elõnyben.
Általában képzettebb ember nem kezd kötözködni mert tisztában van vele, hogy milyen komoly sérüléseket lehet okozni és szerezni.
Arról nem is beszélve, hogy ma már nagyon hamar elõ kerül a kés és az egy anyós kezében is veszélyes tud lenni.

Amúgy a legjobb, ha kigyúrja magát az ember. Mióta van rajtam izom, és van kiállásom, nagyságrenddel kevesebbszer kötnek belém😊

De az ellenfél is tud védekezni, nem csak õ boxolni😊

Egy jó krav-maga edzés lényege pedig épp az, hogy az alap védekezõ mozdulatokat belédverik, hogy bármilyen helyzetben készségszinten tudd használni.

bens
hosszú és rövid távú FUTÁS!! 😄

igen voltam, mert attól, hogy egy stílus mellett elköteleztem magam, nyitott vagyok mindenre
figy, ha valaki el akarja venni a pénzedet nem fogja megmutatni, hogy mikor üt, egyszercsak leüt és kész, ott aztán védekezhetsz, ahogy akarsz
az utca és a ring nagyon, de nagyon más... egy átlagos kidobó mit tud kezdeni a ringben, neked ront, elfárad és agyonvered, na de utcán, azért így vagy úgy, de utcán elég jól csinálják, amit csinálnak, mert õk ezt gyakorolták és hidd el, hogy nem célozzák be a "kiütési pontot", egyébként meg ha valakinek jó a keze, értsd sokat boxolt vagy sokat figyelt kéztechnikára annak van olyan jó a keze, hogy leüssön elsõre...

egyébként részemrõl a vitát befejeztem, mert nem célom, hogy meggyõzzelek, csak leírtam a véleményemet, amelyeket tényekkel tudok alátámasztani

Voltál már krav-maga edzésen?

Az állról meg annyit, hogy van rajta 1-2 kiütési pont, azt el is kell találni... És ha egy kicsit is tudok védekezni, nem olyan könnyû megtalálni azt a pontot elsõre...

és már megint az egyik leglényegesebb, hogy az egyéntõl függ rengeteg minden, a már említett tulajdonságoktól (bevállalósság, reflex stb)

továbbfûzve: amit nem próbálsz, azt nem tudod megvalósítani, így hiába vannak nagyon jó technikák a tarsolyodban, ha nem tudod õket megvalósítani

ezek szerint Te nem sokat verekedtél még utcán...
és ezt egyáltalán nem bántó szándékkal mondtam
mindenkinek bizonyos tûréshatáron belül ugyanúgy reagál az álla
és pont, hogy az az amatõrök ismertetõjele, amikor össze-vissza ütik-rúgják egymást és senki sem dõl ki

ok, hatékony benne a krav-maga, na de amit civileknek oktatnak, azt honnan tudod, próbáltad már? nem, mert amivel megölsz valakit, azt nem próbálod az utcán...

Jajj ki is felejtettem a lényeget. Utcára krav-maga a legjobb, bár az nem küzdõsport. A krav-maga épp arról szól, hogy hogyan élj túl akkor, amikor nincsennek szabályok. És hatékony benne😊

Elsõ ütéssel egy amatõrt lehet megfogni, ahhoz bármit tanulsz, jobb leszel nála.
Ha kicsit is ért hozzá az ellenfél, csak szerencsével lehet az elején megfogni.

Szerintem utcára is ugyanez igaz, valamint annyi, hogy teljesen felesleges párosításokban gondolkodni, mert valójában kb az elsõ ütésig kell, hogy menjen egy utcai bunyó. Jó reflex, ritmusérzék, csibészség, mentális éberség és ütõtechnika kell hozzá.

MMA-hoz a bjj-box párosítás jött be a leginkább.