Küzdõsportok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és pl utcára?
Szerintem a kérdés nem helyénvaló, ilyen nincs. Az embertõl függ, aki csinálja és ahogy csinálja és az edzõtõl, aki oktat. Pl K-1 szabályrendszerben nagy vonalakban nincs kick-box, thai-box, sanda, hanem full contact bunyót kell oktatni, méghozzá olyat, amilyet a szabályrendszer megkövelet és az nem a stílustól, hanem az edzõtõl függ, hogy mennyire hatékony és jó dolgokat tanít neked és tõled függ, hogy mennyire sajátítod el vagy mennyire vagy tehetséges.

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

A részeges karatemestertõl tanult majom kung-fu.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Szerintetek melyik a legjobb küzdõsport párósítás?
Még szép hogy nyertek, erre találták ki a K1-et, hogy kickboxosok, thaiboxosok küzdjenek😊
Úgyhogy általában kickboxosok, thaiboxosok szoktak nyerni...

hát lehetõleg Budapesten (Pest oldalán)
VII.ker-be lakom

bens
judoval meg mma-t

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

A neten biztos tudsz keresni. Aztán ha találsz akkor arról tud esetleg valaki véleményt mondani.

bardocz
Ha valaki tud is, csak akkor, ha elmondod hol laksz, gondolom nem akarsz 150km-t utazni edzésre :-)
akkor nem tudtok valami jó kis judo helyet ami nem olyan elit?😊😛
bardocz
Persze, kickboxxal nyertek már K1-et :-D
oké de a kick-box kempo karate
ezek egészen mások
bardocz
Rendes kesztyû. Erre hirtelen nem gondoltam, de az volt rajta😊
soha sem késõ
én 18 évesen kezdtem kempozni
legtöbb edzõtársam 20 fölött, sõt van, aki 30 fölött kezdte el...

Egybõl látszik a kesztyûbõl h MMA-e, hogy kicsi vagy nagy😊

Dehogy gáz😊 Olimpiai bajnok már lehet nem lesz belõled (bár ki tudja), de hobbi szinten bármikor el lehet kezdeni. Mondjuk lehet nem baj, ha nem a legelitebb terembe mész le, ahol rajtad kívül mindenki profi😊

Boxolni meg 30 felett is sokan kezdenek hobbiból.
A Lényeg azon van, hogy mozogjon az ember.

bardocz
Nálunk nem egy 20+os srác ment 10. kyu-ért kickboxon 😊
Bármikor el lht kezdeni, bár nálunk egy korosztály vlt (judo-n).
Viszont karatén, amit komolyabban nyomtam, ott vlt, h amikor sárga övért mentem, velem együtt ment egy 30 valahány éves is, meg ment egy 50 körüli csávó is, szintén sárgáért, bár az nm tõlünk.
bardocz
Én 16 évesen kezdtem el kickboxolni, és senki sem mutogat rám ujjal, hogy néézd máár, az a balfasz nem 10 évesen kezdte! Egyáltalán nem para, hogy 16 évesen akarod elkezdeni, gondolj arra, hogy különben ülhetnél otthon egész nap, mert ilyen erõvel mindent késõ elkezdeni 😉
csak azért mert szinte mindenki 10-12 évesen kezdi
bardocz
Miért is lenne gáz? Sosem késõ elkezdeni, ha 20 évesen kezded, az se baj.
Biztos nem gáz. Bár én nem Judozom.

Aki judozik
az írja már le hogy gáz lemenni 16 évesen hobbi szinten?
bardocz
Jaja, nagyon K1-nek tûnt, írták is, hogy olyan dolgokat mûvelt, ami K1 szabályrendszerben tiltott.
Amúgy tényleg vicces ahogy egy 70 kilóval könnyebb ember olyat talpal a combjára, hogy nem tud járni utána😄
Amúgy hasonló súlyú küzdeni tudó nem nagyon volt, de kissebb súlyú bõven, aki el is verte õt😊

Biztosan K1 szabályrendszerben volt az és nem MMA-ban?

most nézem a kyo vizsgaanyagokat jól látom hogy benne vannak a Judo dobások?😮

hogy is van ez?
bens
minden stílusban van

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Sziasztok!
Valaki nem tudja hogy a Judoban a vizsgák között van egy bizonyos idõ amit kikell várni?
bardocz
Bob Sapp küzdött már olyan emberrel, aki hasonló súlyban van mint õ, és tud is küzdeni szabályosan? Nézegetem a K1-es videóit, és érdekes, hogy olyan KO után, amikor a földön lévõ ellenfelet támadja megnyeri, Badr Harit ezért kizárták.
igazad van, 6 danos

Durkó Zoltán, de már 7 DAN-os.

Nem tudod megmondani annak a kempo mesternek a nevét akinek fél szeme van?
azt hiszem 6.danos
Kézben box a legjobb, ez vitathatatlan.
Nem véletlenül van ez így, õk csak ezzel foglalkoznak, erre figyelnek, aki ezt nem látja be, az nagy hibát követ el.
Én kempozom és hál' Istennek nagyon jó edzõm van, aki a kézre nagyon nagyon nagy hangsúlyt fektet, de õ is lejár boxolni és mindenkinek javasolja is, mert aki sokat akar elérni, annak nagyon komolyan rendbe kell tenni a kéztechnikáját és ezt a leghatékonyabban box-edzésen tudja megtenni. Ahhoz kell egy bizonyos mentális érettség, hogy az ott elhangzottakat, gyakoroltakat be tudd építeni a rúgást is megengedõ stílusod elemei közé, pl ilyen dolog a lábtartás, az vitathatatlan, hogy kéz-láb küzdelemben nem olyan, mint ahol csak a kéz megengedett.

ez pedig, hogy: "akkor csinálj 2 dolgot ha már az egyikben tökéletes vagy, mert egyébként csak belekeveredsz!"
ez sem helyénvaló, mert semmiben, soha nem leszel tökéletes, annyi kell csak, hogy mentálisan megérj...belekeveredni akkor fogsz, ha az edzõddel nem tudod rendbe tenni a tanult dolgokat. Pl mióta kempozom voltam lent karate, box, jitsu edzésen is, mégsem keveredtem bele, szélesítettem a látókörömet. Ja és nem 10 év kempo után mentem le ezekre az edzésekre...

Aham...😛

Maxnál?
BJJ

Sequoyah te mit csinálsz?
Persze, ez mindig benne van, ahogy az is, hogy elsõ ütés KO😊

de én azért úgy vagyok vele hogy a kéz dominál
Tyler1
hát ha olyan ellen mész aki nem tud rúgni, csak hadonászik a lábával, akk tök mind1 mennyire erõs a lábad. de bardocz jól mondta, véget lehet vetni egy rúgással is egy támadásnak. én pl. sok thai box mecscet láttam már, és volt olyan ahol az elsõ menet elsõ percében 1 combrúgás elis döntötte a meccset, pedig azok azért hozzászoktak a rúgásokhoz.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Persze ha pl. egy Vörös Roland rúg combon egy átlag embert azt nem kell magyarázni.

igazából ezt nem lehet kiszámítani
Az a baj, hogy az utcán egy darabig viszi elõre az adrenalin az embert. Hiába nem tud lábára állni egy hétig, ha a következõ percben még küzdõképes😊
Pl nekem puhány combom van, de ha nem akkorát kapok h rögtön elviszi a lábam, akkor még nyerésre fordíthatom könnyen a dolgot😊

bardocz
De ha megtámad valaki az utcán,és elég erõs vagy,akkor fél évig mankóhoz kötheted vele,edzõ mesélt ilyenrõl,hogy barátját valaki megtámadta,és csak egy combost rúgott rá.
Egy comb rúgás sokkjára viszonylag rövid idõ alatt fel tud készülni egy bokszoló is. Ott sem gyenge a láb csak nincs szoktatva a támadáshoz.

1. Az erõnléti edzõkrõl még akkor említés sem esett😊 Pl Lakatos Péter RKC😊

de az a baj hogy tényleg más az utcán ha például 1v1-be vagytok akkor még a földharc is ott van.