Küzdõsportok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1.nézzétek meg a brazil jitsusokat
Halmi Viktor mikor MMA-ban küzd akkor 3 edzõje van 1 jitsus,1 box és 1 kéz+láb

2.Benssel egyet értek
az nem kick-box ha nem tutsz boxolni mellette

3.Viszont ez relatív szerintem hogy melyik a jobb
a boxban fontos szerepet játszik az energiatakarékosság szóval a boxoló szerintem tüdõre jobban bírja mint a kickboxos
de minden küzdõsportba amibe van láb az emberek felvannak keményedve
de boxolók nem.szóval 100 szónak is 1 a vége ha a boxoló beugrik közelharcba akkor õ dominál de ha a kickboxos kajak combon rúgja szerintem ott össze szarja magát egy az egybe.
bens
onnan hogy ezt minden komoly kick-boxos tudja akinek van fingja a versenyzésrõl is. nem vitatkozom.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Tyler1
de nem értem mért keverjük most a boxot a kickboxal...
az oké h a boxban erõs lesz a kezed, meg ütsz 200 kp-t, de a kickboxban nem csak a kézre helyezõdik a fõhangsúly. Egy kickboxos testének tökéletes egyensúlyban kell lenni! Ugyanolyan jól kell a lábát használni mint a kezét. Nem lehet erõsebb a kezed mint a lábad, mert ha nincs meg a ballansz akk támadható vagy.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Az utcát meg ne keverjük össze a ringel. Ott mások a szabályok.
Aki nem szabályos ütésekkel támad az nagy valószínûséggel normális védekezésre is képtelen. Ebben az esetben meg hadonászhat kézzel, lábbal, de nem túl sokáig lesz talpon.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Nem kell külön boxolnod mellette. Viszont ha tökéletesíteni akarod a kezed akkor egy boxoló tud neked ebben leginkább segíteni.
Egyéb harcrendszerekben is általában külön van box edzõ is egy-egy felkészülésnél.

Tyler1
na a védekezés és kontra nem a boxban a legjobb. eléd áll az utcán vki akkor nem szabályos ütésekkel fog támadni fõleg ha még rúg is. Persze a védekezés legtöbb alapja a boxban van, de a kickbox olyan védelmet tanít ami pl. nincs a boxban és mégis hatékonyabb.

bardocz
Kéztechnika nem csak ütés,védekezés,mozgás is benne van.Meg függ az egyéni stílustól is persze,mert nekem ahogy észrevettem kurva merevek a kezeim(meg igazából még béna is vagyok😄),míg van olyan srác,akinek végig mozog.
Tyler1
én benne vagyok! bár nem profi szinten, de ehhez nem is kell tudni a boxot. a kickbox ebbõl fejlödött ki, igy nyilván a box alapjait megkell tanulnod, de nem kell külön boxolnod mellette, fõleg mivel a boxolok tök más stratégiában edzenek, és használják a testüket. És mi az h kéz technika?? ütõtechnikára gondoltál?
De lényegtelen mert felesleges a boxhoz hasonlítani, úgyanúgy mint a karatét a kung-fuhoz.

Aki picit benne van az tisztában van ezzel. Thai boxolók is kérnek segítséget boxolótól. A kéz technika vitathatatlanul a boxban a legjobb.
Persze ez inkább magasabb szinten jellemzõ.

Jól mondod a Kick-boxban az alapjait megtanulhatod ha jó edzõd van. Viszont sose lesz olyan kezed mint egy azonos szinten lévõ boxolónak.

Tyler1
ezt honnan vetted????

BlackShadow
így van, minden edzõn múlik😊 Zrínyi Miki meg érti a dolgát

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

bardocz
Meg lehet tanulni kick-boxon is,de biztos jó az,ha néha csak a kezeiddel foglalkozol.Edzõtáborban volt csak kezes edzés,kézláb,meg reggel futás+erõsítés.
bens
ahoz hogy jó kick-boxos legyél meg kell tanulnod boxolni is (boxolóktól).

Tyler1
ha kickboxolsz akk felesleges a sima boxot tanulnod, mert annak az alapjait tanulod a kickboxban is 😊

bardocz
Akkor kick-box,meg box,kéztartás ugyan úgy szûk,és csak annyit kell mozogni,amennyi szükséges,legalábbis mi így tanuljuk.Karatéban meg emlékszem,hogy olyan fölösleges mozgásokat kellett csinálni,ami idõben sokkal tovább tart,mint ésszerûen,gyorsan.
VAGY 16:00-18:00 pontosan nem tudom
elvileg igen

én olvastam hogy egy kyo dojoban van edzés
Cím:XIV.Dózsa György út 17 K-CS:19:30-21:00
Tyler1
és ezt oktatják nálunk valahol???

Judokaraténak látom 😊 nekem tetszik
Érdekes. Sosem hallottam még róla.
Mintha több küzdõsportból kivették volna a leghatékonyabb részeket és ezt használják egy rendszerben.

Tyler1
inkább nézd!

highlander15

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

ha valaki tud valamit a Kudoról kérem írjon róla

elõre kösz.
Tyler1
kickbox, thaibox tökéletes a láb fejlesztéséhez! akkor csinálj 2 dolgot ha már az egyikben tökéletes vagy, mert egyébként csak belekeveredsz!

Sziasztok!
légyszíves küzdõsportokról beszéljünk és ne cigánybûnözésrõl
Mi Magyarok tudjuk milyenek:nagyszájúak,4-en mennek 1-re de vannak rendesek is(nekem is van hawerom).
Visszatérve a Box tényleg jó.
Én úgy vagyok vele hogy ha boxolsz akkor még mellette vagy 1 közelharc vagy a olyan sportot csinálj amitõl felkeményetsz és megtanulsz rúgni(pl.:Karate(Kyokushin vagy Ashihara),Kick-Box,Thai-Box)

Én pl.a Karate+Box-ot választottam persze Jitsuztam is meg Judoztam régebben
Igazad van, de ez nem tartozik már ide.
Én egy 8. kerületi iskolába jártam általánosba. A tanárverésrõl elhíresültbe.
Ott dettó ugyan ez volt a helyzet. Az elesetteket terrorban tartották.
Volt egy nagy darab gyerek és azon edzettek. Senki nem mert szólni.
Biztos, hogy a félelem, de hiszen csak gyerekek voltunk. Szép szóval próbálkoztunk, de az mit sem ért.
Egyébként meg lehet találni a hangot mindenkivel. A mai napig sok roma barátom van. Õk is utálják ezt a fajtát.

Tyler1
engem az baszott fel a legjobban h egy egész osztály nézi végig h kis híján szétvernek egy PROFI SPORTOLÓT!!!! a tanárnõ is azonkivûl h rásikitott a gyerekre, mást nem csinált! mert félnek! és ez a legszomorúbb h ilyen megtörténhet büntetlenül, mert rettegésben tartanak egy falut/osztályt! és még hogy nincs cigány bûnözés és nem tartják félelemben az embereket mi?? ez az ország nem fog felébredni...

Nem kell ahoz bunyósnak lenni, hogy megölj véletlen valakit egy ütéssel. Vagy Az ütéstõl amitõl elesik és beverje a fejét.
A sport karrierebe nem fér bele, hogy valakit elagyalj az utcán. Ezt úgy veszik, hogy vissza élsz a tudásoddal. Ezért tilthatják el esetleg.
Más kérdés, hogy szerintem a suliban a srác jogos önvédelembõl vissza üthetett volna. Amennyiben ezt mértékkel teszi az rendben van. Biztos vagyok benne, hogy két tiszta ütés után már nem akartak volna többet. Sõt nem is álltak volna a lábukon.
Viszont ha ezzel komoly sérülést okoz vagy netán halált akkor súlyosbító körülmény a képzettség. Ebben az esetben a jogos önvédelmet felvétel támasztotta volna alá. Egyszóval nem lett volna következménye. Hacsak nem ugrál a fejükön miután leküldte õket.

Pedig ez egy jó mozgású ügyes gyerek. Még lehet is belõle valami.

pff inkább nem mondok semmit.

Tyler1
igen õt nem tartotta vissza, de a srácot a suliban igenis visszatartotta! és ha nincs szabály és õ is véletlenül megöl vkit, vagy elég ha csak súlyos testisértés lett volna akk most egy olimpiai bronz éremmel kevesebb lenne! szal tényleg felesleges a vita mert ennek is 2 oldala van.

figyelj már....
szerinted most akkor ezt a srácot visszatartotta az egyesület szabálya? Nem! Ennek ellenére megölt egy embert!
Akkor most mirõl is beszélünk?
Egy ilyen után nyilván kizárják az egyesületbõl, ehhez szabályokra sincs szükség. Ahogy azt is, aki megvédi magát. Ez a baj ezzel. De felesleges ezen vitázni
Tyler1
azért az UFC jelzõ kicsit erõs 😄 nem lesz vki MMA-s csak mert a földön gurulnak, bár látszik h azért pár meccset megnéztek 😄

Tyler1
mit nem értesz?? eddig arról volt a vita h mért ne védhetné meg vki magát büntetlenül, itt van egy ellenpélda h ez visszaélt az erejével és megölt egy embert. és ha most nem tiltották volna el akk profi lenne, versenyeken indulna, tán még helyezést is elérne annak ellenére h megölt egy embert!

és igen az erõszaktól nem tartja vissza, de nem fog magyar színekben profi karriert befutni, mert h egyébként volt tehetség a srácban!

és nem azért linkeltem h most az egész sg legyen befosva csak gondoltam megmutatom h mégis csak van értelme 1-2 szabálynak!
de a bunyóban meg pláne nem a méret számít...

bazsa06
szerintem egész jól nyomják! korukhoz képest!

Bunyó!

Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az õrangyalod repülni tud!

egyébként mibõl gondolod, hogy aki megy magyart verni, azt egy szövetség szabályai fogják visszatartani az erõszaktól? :]
nem látom a logikát ebben az állításban
sajnos nem ijedtem meg annyira ettõl a sráctól : (
Tyler1
tessék kerestem ellenpéldát is. szóval megtámad a cigó srác oké boxolsz megakarod magad védeni. és mi van h ha a cigó boxol és úgy szétüt h nem kelsz fel többet?
http://www.youtube.com/watch?v=CmM9U_Owr40&feature=fvw

Mert nem kéne buta módon szó szerint venniük a szabályokat azoknak, akik ítélkeznek, hanem legalább precedens alapon venni a dolgot, de még jobb, ha egy tisztán látó ember saját helye belátása szerint ítélkezik, a körülmények és az igazságérzete alapján, nem pedig hülye szabályokkal, amik egy életre elbaszhatják valakinek a karrierjét. Az ilyen sportszövetségekrõl megvan a véleményem. Ez a szabály is csak a cigányoknak kedvez.
Tyler1
az oké, csak mondjuk mi lenne ha a fél box klub elötted állna mert nem volt nekik elég a napi edzés, és hamár úgyis megússzák....ez persze a hülyébbik felfogás. de ha te megvéded a barátod tök mind1 h hányan voltak ellene és milyen színûek, te önkényesen avatkoztál a verekedésbe! az h neked támadnak és megvéded magad az meg a másik oldalról lehet az h "csak megbotlottam, õ meg leütött stb.." és elég ha még 5 azt mondja amit õ és kész is a hepaj!
szal aki profi szinten akarja nyomni annak sajnos kötelezõ betartani ezt, mert nagyon szigorúan veszik!

BlackShadow
sanszos velem ilyen történne utána vadász idényt tartanék pár évig

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

bens
nincs sok értelme ennek a szabálynak hogy nincs bunyó edzésen kívül. a cigány aki csak azért jár edzeni hogy a diszkóban durván összeverje a fehér gyerekeket úgysem fogja betartani, akkor én miért ne védjem meg magam és a barátaimat?

bazsa06
nah igen a másik! hát az se volt piskóta!

Tyler1
az egy másik eset! amikor a suliban estek neki és a végén inkább elrohant! de volt még pár ilyen, akirõl én beszélek az adott egyet a srácnak, és menetsztették is egybõl!

én is úgy tudom, hogy nem menesztették.
ha igen akkor nagyon nagy g*cik...
Nem úgy volt, h hagyta magát lenyomni, nem is védte magát, és csak ezért nem menesztették?

Tyler1
ja mint az a boxos srác aki csak megvédte magát miután 3mat lenyomtak neki és ennek ellnére is menesztették az egyesületétõl! szóval aki profi annak ringen kivül semmi bunyó nem engedélyezett!

bazsa06
Teljesen igazad van!! én pl: Thai-Box-olok! és nagyon szeretem ! én versenyezni szeretnék! nem csak hobbiból járok! de mindt ahogy mondtad hogy egy képzett bunyós nem fog senkibe belekötni mert tudja hogy mi és hogyan van! annyit tudok hogy aki akármilyen küzdõsportot ûz az nem élhet vele vissza!!!!!!!! de viszont megvédheti magát!

Mindenki csinálja azt a sportot ami jólesik neki.
Mindnek megvan a maga szépsége. Embere válogatja, hogy kinek mi tetszik. Én gyerek korom óta megszakításokkal, de több ilyet kipróbáltam. Kezdve a rég elfeledett All Style karaténak nevezett dologgal. Aztán Kick-Box, Kung-fu. Majd végül a Box aminél leragadtam.
Mindegyik lehet hatékony kellõ tapasztalattal. Az utcán nem ez lesz a döntõ. Teljesen más mint ringben. Van aki ringben simán megver. Viszont utcán fordulna a kocka.
Arról nem is beszélve, hogy a klasszikus fair egy-egy elleni küzdelem a legritkább esetben alakul ma már ki.
Akik kötözködnek azok az esetek nagy többségében nem rendelkeznek vagy csak nagyon csekély küzdõsport tudással. Sõt ezt nem is józanul teszik.
Képzett bunyós nem fog senkibe belekötni ok nélkül. Tisztában van az esetleges következményekkel.
Az ilyen sportok ha nem verseny céljából ûzi az ember. Akkor a mozgás miatt nagyon értékesek. A Feszültség levezetésére is alkalmasak. Jó közérzetet biztosítanak általában. És egy új társaságot, közeget ismer meg az ember. Ezek mellett ad felkészültséget önvédelemre is.

Ha jó a lábad. Ez a kulcsszó, de ez ritka. Ha csak úgy próbálkozol, akkor kicsit ellépve a láb mellett máris ott vagyok a közvetlen közeledben úgy, hogy közben teljesen kinyíltál.