I.Világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gallipoli
Arábiai Lawrence
Viszont ezek nem a nyugati frontról szólnak
Mostanában még a "Hosszú jegyesség"-et dícsérték a kritikákban, bár ezt nem láttam.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
Nem egy könnyed, szórakoztató film, de szvsz nagyon jó! Ha érdekel a téma, mindenképp nézd meg.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
Mindezt mindössze 10,5 évvel a Wright Flyer 36m-es elsõ repülése után...
További részletek:
Ilya Murometz
Ilya Murometz: 4 motor, 34m-es fesztáv, durva védõfegyverzet.
Statisztika: 1 (más szerint 3) légiharcban elveszített bombázó: több, mint 10 lelõtt ellenséges vadászgép!
Az a Sikorsky építette, aki késõbb az USA-ban csinált karriert, de a jelek szerint már ekkor is értette a dolgát.
Ilyenek voltak az I.Vh-s vadászgépek:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mint látható, nem bonyolították a vezetõ dolgát túl sok mûszerrel vagy kezelõszervvel...
...és a kedvencem: ez a kerék FÁBÓL van!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
belga hadtörténeti múzeum,Brüsszel
Az ott meg én vagyok viszonyítási alapnak,én nem gondoltam volna,hogy ekkora batár nagy volt az elsõ tank tekintve a modern tankok méreteit.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
( ezért szégyenteljes és erkölcstelen dolog amikor a mai magyar jobboldal trianon felvállalásában jeleskedik )
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

itt egy mauser pisztoly a háborubol!