I.Világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ világháborut megnyerhették volna a központhi hatalmak. Hiába a nagy antant erõforrás, a kimeríthetetlen gyarmati nyersanyag. A vereség oka hogy Moltke német vezérkari tábornok megváltoztatta elõdjének Schlieffennek a haditervét, az amugy zseniális offenziva terv a belgiumon való átkaroló hadmüveletben Schlieffen a támadó csapatok 7/8 részét szánta volna, a maradék 1/8ad rész maradt volna Elzász-Lotharingia határainak védelmére. Moltke szerint ez az elgondolás tul merész volt ezért több csapatot hagyott hátra védekezni, de ezzel a támadás üttõerejét csorbitotta meg. Ha Moltke nem módositja a haditervet a franciák nem tudták volna megállitani a német elõrenyomulást és teljes kudarcott vallottak volna, fõleg hogy nem számoltak a Belgiumon való betöréssel. Belgium semlegességének megsértésével tudták hogy elérik Anglia hadba lépését, de ha sikerül a franciák gyors lerohanása nem okozott volna az angol haderõ jelentõs nehézséget a németeknek. Conrad, az osztrák-magyar monarchia seregének parancsnokának haditerve jó volt, de a külpolitikai változások miatt már nem volt életképes. Nem tudott haladni a korral<#szomoru1> különben a keleti fronton a kezdeti nagy orosz mozgósitás ellenére mégiscsak sikerült az áttörés bár ez meghasonlott sajnos. Szvsz a cseh hadtestek morális gyengesége miatt, mert egymás utána adták meg magukat az orosz erõknek, magukra hagyva a magyar csapatokat. hát most hirtelen ennyit akartam mondani, köszönöm

forza milan
Kössz mindent Helcat!<#wave>

Helcat
Még két klasszikus:

Gallipoli
Arábiai Lawrence

Viszont ezek nem a nyugati frontról szólnak

Mostanában még a "Hosszú jegyesség"-et dícsérték a kritikákban, bár ezt nem láttam.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Helcat
Nyugaton a helyzet változatlan

Nem egy könnyed, szórakoztató film, de szvsz nagyon jó! Ha érdekel a téma, mindenképp nézd meg.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Fúú, egyet sem tudok, de biztos van.

forza milan
valaki tudna mondani elsö világháborus filmeket,filmet?lehetöleg jot,de mindeggyik jöhet!köszi elöre!

PrasCo
Á, igen ez az, köszönöm. :)
forza milan
1200 km-t!ilyen gép!nem semmi!

forza milan
huu,nem semmi!34 méteres fesztáv!ez milyen távot tudott repülni???

Helcat
A polgári változat 1914 június-júliusban 1200km-es rekordot repült 1 közbensõ leszállásal Szentpétervár és Kijev között. Odaúton kigyulladt az egyik motor, de eloltották.
Mindezt mindössze 10,5 évvel a Wright Flyer 36m-es elsõ repülése után...
További részletek:
Ilya Murometz

Stratofortress 1914 <#idiota>

PrasCo
Nem ez teljesített valami híresebb távrepülést, még a "hõskorszakban"?
Helcat
Egy orosz bombázó 1914-bõl

Ilya Murometz: 4 motor, 34m-es fesztáv, durva védõfegyverzet.
Statisztika: 1 (más szerint 3) légiharcban elveszített bombázó: több, mint 10 lelõtt ellenséges vadászgép!
Az a Sikorsky építette, aki késõbb az USA-ban csinált karriert, de a jelek szerint már ekkor is értette a dolgát.

forza milan
ja:D

[NST]Cifu
Nem. Az egy bombázógép. :)

Ilyenek voltak az I.Vh-s vadászgépek:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PrasCo
Igényes technyológija. <#idiota>
Helcat
Az elsõ kép helyesen:

Helcat
Néhány kép egy Renault harckocsiról Belgiumból (sorry a minõségért):

Mint látható, nem bonyolították a vezetõ dolgát túl sok mûszerrel vagy kezelõszervvel...

...és a kedvencem: ez a kerék FÁBÓL van!

forza milan
nem semmi!és ahogy nézem,nagyon tudtak menni!:D6 kilometer per óra!

Nem számít, így is látni h gigantikus monstrum van a hátad mögött :D

Botond
és azt még vedd hozzá,hogy 1,80 magas vagyok :-D
Húh, a második képen lévõ harckocsi tényleg nagy.

Pluskast
Ha valaki jó és részletes leírást akar az elsõ világháborúról, tudom ajánlani; Galántai József: Az elsõ világháború címû könyvet! Nagyon részletes tele van térképekkel a hadmozdulatok lerajzolásával. Ugyanakkor nagyon olvasmányos. A könyv a nyolcvanas évek vége felé jelent meg. Akit érdekel ez a téma annak mindenképpen alapmû!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Botond
francia hadtörténeti múzeum,Párizs

belga hadtörténeti múzeum,Brüsszel

Az ott meg én vagyok viszonyítási alapnak,én nem gondoltam volna,hogy ekkora batár nagy volt az elsõ tank tekintve a modern tankok méreteit.
[Walaki]D`Lair
Komoly volt az akkori precíziós bombázás...berepülnek a célterület fölé, pistike kiveszi a lábaközül a bombát és potty kidobja...:DDDDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

És ha én nem tévedek, akkor azt a B2-est fõleg lángszórós verzióban használták.

Szerintem nem tévedsz, én is erre voksolok.

Helcat
Bocs, de nekem ez egy Char B2 harckocsinak tûnik. Az meg egy világháborúval késõbb szerepelt. Persze lehet, hogy tévedek.

forza milan
forza milan

áááá,mint találtam!ezzel harcoltak a magyarok a háboruban!

forza milan

ez aztán a vedászgép:D

forza milan
ja!énis elcsodálkoztam rajtuk!majd rakok be képet fegyverekröl is!

Nh Shevits
wwáááááááá ezek ám a tankok!!!

Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!

Igazad van. Csak annyit tennék hozzá, hogy ez a jobboldal már nem az és ne keverjük össze, márcsak az idõbeli távlat miatt sem. Én személy szerint nem politizálok. Egy mert nem értek hozzá annyira amennyire kellene. Kettõ személy szerint két rossz közül választani nem valami bíztató :)

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Montanosz
a "véres" valóság pedig az hogy a magyar jobboldal megakadályozta a nemzetiségi jogok kibõvítését, mivel köztudott hogy F.jóska bátyánk megakarta nekik is adni a teljes autonómiát. az elmaradása tudjuk mit okozott, a nemzetiségek teljes kiválását
( ezért szégyenteljes és erkölcstelen dolog amikor a mai magyar jobboldal trianon felvállalásában jeleskedik )

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

lol :D Rosszúl magoltad be ^^

Sheke
hoppá télleg

Le Parkour

De valójában Ferenc Ferdinand meggyilkolása csak ürügy volt a háború kirobbantására, a háttérben már készûltek a háborúra az elõtt is.

Jól hiszed <#ravasz1>

forza milan

forza milan

ez olyan orosz rulettre emlékeztet!!!:D

forza milan

MEG EGY KIS LUGER:d

Erre egy kis találós kérdés. Miért ilyen kicsi magyarország? Mert be van tömörítva gavrillo_prin.zip néven <#vigyor3>

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

forza milan
itt egy mauser pisztoly a háborubol!

forza milan

nem lesz problémád 3. végén töribõl <#hehe>
forza milan

forza milan

forza milan