BMW.Sauber F1 Team

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
az gáz :S

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

antijuve
Heidfeldet megbüntették.nevetséges.aki ezt a boxbejáratot kitalálta, annak hatalmas gratuláció

ups and downs

Sajnos nem valószínû, de jó lenne.

MaSzKa
amúgy a BMW-nék az boxba bomba riadó volt ma :S

antijuve
😄DD

ups and downs

Tigristank
Még szép, hogy nem adja fel. 😄

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

MaSzKa

antijuve
illetve lesz😊

ups and downs

antijuve
Kiminek ott volt az FIA mint biztosíték, Kubicának nincs.Esélytelen idén a vb-re.Max akkor lehet, ha valami elképesztõ mákja nem lesz.

ups and downs

MaSzKa
én nagyon örülnék ha Kubica még idén VB lenne

Jeff Gordon
szerintem nagyobb.

The only speedometer is in your head.

Tigristank
"A lengyel pilóta 14 ponttal van lemaradva a listavezetõ Lewis Hamilton mögött a tabellán, és ez a hátrány kevesebb annál, amit tavaly Kimi Räikkönennek kellett két futam alatt ledolgoznia, és ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a hinwili istállón belül."

Na igen, de azért azt tegyük hozzá, hogy Kimi egy Ferrarit vezetett tavaly, és így is nagy szerencse kellett hozzá, hogy megnyerje a vb-t. Kubica pedig jelenleg "csak" a 3. legerõsebb kocsiban ül, ettõl persze még van esélye a vb-re, de legalább akkora szerencse kéne neki is, mint tavaly Kiminek.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

MaSzKa

MaSzKa

Jeff Gordon
Vettel,még a BMW.Williams korszakban tesztelt elõször a csapattal:

Amúgy Vettel mindig is RedBull nevelés volt,csak a BMW biztosított neki elõször lehetõséget,elõször teszteken,majd futamon USAban.És a ToroRosso nagyon jól csinálta,hogy amikor a bemutatkozása után létszámfelettivé vált,akkor leigazolta.És mostmár a BMW szerintem nem fogja tudni visszaszerezni...

De ha már ennél a cikknél tartunk,akkor ne csak Vettelt "sztároljuk",ugyanis a BMW elengedett még egy zseniális tehetséget.
A képen jobbról a második emberre,vagyis Timo Glockra gondolok:

Persze sokan mondják,hogy Glock... Ki az? Nem csinált semmit! Tévednek,emlékszem már 2004ben bemutatkozott az F1ben,még egy Jordannel,ami akkor már nagyon a mezõny végéhez tartozott,és a 16.helyrõl a két pontot érõ 7.helyen fejezte be a kanadai futamot,megverte például csapattársát Heidfeldet.Aztán ha visszaemlékszünk az idei magyar futamra... tényleg káprázatosan ment,ha a Toyota elindul egy jó fejlõdés felé,akkor még sokat mutathat.Jah,és ugye Õ is német.

antijuve
bár az igaz hogy az AS-bõl vették a hírt, szval lehet valami igazságalapja.
Viszont ha a hosszabbtávot nem írta alá, azt nem nagyon értem.Bár valszeg a Ferrarira vár...

ups and downs

MaSzKa
😄 fasza

MaSzKa

antijuve
a Williams meg a gyári BMW csapat sztem két különbözõ dolog.Az a csapat nem a BMW-é hanem Sir Williams tulajdona volt.Sztem õ döntött a pilóták kérdésérõl is, így nem a BMW engedte el, hanem a Williams.Ha meg ott maradt volna a Willanónál, akkor is az angolok döntötték volna el, h elengedik-e a BMW-hez vagy sem (ld.:elõzõ hsz)

ups and downs

norbi56
Van benne valami de a Williams sztem nem adta volna oda a gyári BMW-nek.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

MaSzKa
ssztem meg Monty-t se kellett volna elengedni

antijuve
Theissen úr véleménye a dologról.
Amúgy abban igaza lehet, hogy nem fejlõdhetett volna Vettel tesztpilótaként annyit, mint egy versenyzõként.A kettõ elég különbözõ dolog.

ups and downs

norbi56
Hát ja nem kellett volna vettelt elengedni lehet még GLock-ot sem.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

antijuve
akkor miért fog a Red Bullnál versenyezni jövõre?sztem már nincs a BMW kötelékében.de lehet h én tudom rosszul

ups and downs

MaSzKa
remélem Nick nem ad esélyt Alonsonak, hogy a BMW-hez jöhessen<#eljen>

kell 1 germán versenyzõ

és azt elcseszték mikor Vettelt elengedték
de úgy tudom opciós joga van a BMW-nek rá

antijuve
ohhaa....nagy kérdés nagy kérdés.Azért a Renault mégiscsak nyert két VB-címet, szóval éppenséggel visszajuthatnak a csúcsra.Tavalyhoz képest javultak.A Button-effektus azért nem áll fenn sztem, mert Alonso már két vb címet nyert.Kötve hiszem, hogy ha majd el akarna menni és lejár a szerzõdés, akkor ne tudna jobb csapatba menni.Alonso jó pilóta, ezt már bizonyította is párszor.Button szintúgy jó pilóta, de neki nem sikerült ezt vb címekkel bizonyítania.Merthogy nem is volt rá esélye.Én amúgy a Renault helyébe elküldeném a francba Piquet-t és hoznám Buttont Alonso mellé😄.

De:remélem Nick nem ad esélyt Alonsonak, hogy a BMW-hez jöhessen.Négy futam van még, ha itt jól teljesít, akkor megmenekül(het).De azért tartok tõle h jövõre Alonso-Kubica páros lesz majd 😞

ups and downs

Jeff Gordon
Azért ez vicces,hogy már a második szezon végefelé kb mindenki Alonso döntésére vár,ugyanakkor nem értem a dolgot,hiszen ha potenciálisan van hely a BMW-nél,akkor számomra nem világos,a habozás oka,azért valószínûleg a BMW jövõre is jobb autó lesz,ráadásul a legjobb barátjával a mezõnyben egész biztos tutira fejlesztenék a szezon közben... szóval csak menni kéne,bár mint minden éremnek ennek is két oldala van,ugye most visszajött a Renaulthoz,és ha egy év után távozna,akkor azt a benyomást érné el szerintem a Renaultosokban,hogy "bocs srácok,de csak arra kelletettek,hogy ne essek ki egy évet",ráadásul kicsit cserben hagyós lenne a dolog,de fennállna a Button effektus veszélye is,hogy itt öregedne meg,és nem biztos,hogy a Renaultban van még világbajnoki cím,sõt én igazából kétlem is,bár nem biztos hogy igazam van,viszont tuti nem pihennek ott sem,azért az valószínû.Hát majd meglátjuk,nagyon kíváncsi leszek rá 😊

Jeff Gordon
friss hír.:
A BMW Alonso miatt nem döntött még a pilótáiról

A BMW motorsport-igazgatója, Mario Theissen nem tagadta, hogy a csapat azért is halasztotta el a 2009-es pilótapárosról szóló döntés meghozatalát, mert arra várnak, hogy Fernando Alonso marad-e a Renault-nál, vagy esetleg új istálló után néz. Utóbbi esetben ugyanis a BMW Saubernek sem lenne ellenére a spanyol szerzõdtetése.

Alonso ugyanis az Olasz Nagydíj elõtt kijelentette, annál a csapatnál akarja folytatni a pályafutását, amellyel esélye van futamokat nyerni. A kétszeres világbajnok azt is hozzátette, ha erre a Renault-nál is lehetõsége lesz, akkor marad a franciáknál, ha viszont nem, akkor más munkaadó után néz.

A két topcsapat közül a McLaren-Mercedes kiesik a lehetõségek közül, a Ferrarinak pedig 2010 végéig változatlan versenyzõi felállása van, a jelenlegi 3. legjobb alakulat, a BMW Sauber ugyanakkor még nem döntött pilótáiról. Az Olasz Nagydíj helyszínén Theissen pedig utalt arra, hogy várnak Alonso határozatára, ezért is csúszik saját döntésük.

"Van több ember és néhány csapat, akiknek és amelyeknek döntést kell hozniuk. Nem szükségszerûen egymáshoz kapcsolódó döntést"- mondta Theissen, akit arról faggattak Monzában, hogy a BMW Alonso döntésére vár-e. "Még értékeljük a helyzetet, és kétségtelen, hogy most mi vagyunk a legerõsebb csapat, amelynek szabad helye van a következõ évre, ezért meglátjuk mi lesz."

Állítólag a BMW Saubernél Alonso Nick Heidfeldet válthatná, aki ebben az esetben Robert Kubica márkatársa lehetne, a lengyellel pedig nagyon jó barátságban van. Éppen ezért kevés lenne annak az esélye, hogy olyan helyzet állna elõ, mint tavaly a McLarennél.

"Engem általában érdekelnek a gyors pilóták, de nem szeretnék megjegyzéseket tenni az egyes versenyzõkre, mert még értékelünk, és akkor beszélnék inkább, amikor már megvan a döntésünk"- válaszolt Theissen az autosport.com kérdésére, amely arra volt kíváncsi, hogy mennyire érdekli õt a kétszeres világbajnok, aki igencsak viharos idényt zárt a McLarennél tavaly.

Néhány nappal korábban elterjedt az a hír, hogy a BMW Sauber hétfõn, vagyis ma bejelenti 2009-es versenyzõpárosát, Theissen azonban mindenkit lehûtött, és elmondta, nem kizárt, hogy csak a szezon végén határoznak.

Fotó: BMW Motorsport
Forrás: f1hírek

Tigristank
Szerintem nincs reális esély rá.

MaSzKa
PILÓTÁK
1. Lewis Hamilton 78p
2. Felipe Massa 77p
3. Robert Kubica 64p
4. Kimi Räikkönen 57p
5. Nick Heidfeld 53p
6. Heikki Kovalainen 51p
7. Fernando Alonso 28p
8. Jarno Trulli 26p
Tovább
ISTÁLLÓK
Ferrari 134p
McLaren-Mercedes 129p
BMW Sauber 117p

ahogy nézem Kubicának 15pont kell és a BMW-nek 17pont hogy most 1. helyen álljanak
jó lenne behozni 4 futam alatt

antijuve
igen, én is a beállításokon gondolkoztam😊.hát érdekes lesz

ups and downs

Jeff Gordon
a kérdésed jó.Szerintem sincs még semmi se veszve,fõleg,ha arra gondolunk,hogyha holnap száraz körülmények lesznek,akkor a mai Q3-asok szívhatják meg.Nem tudom van-e valaki aki megpróbálta ma száraz beállításokkal,vagy valami köztessel,elég ha csak 2005ös Japán nagydíjra gondolunk,kval: esõ-->Kimi 18. Race: száraz körülmények,hülyére elõzhette magát,és már tudjuk Õ nyert,szóval szerintem holnap jó verseny lesz😊

antijuve
öö hát igen.a BMW-k hagyományosan jók itt Monzában, de az esõ miatt azért ez nem jöhetett ki annyira.Kubica futhatott volna egy jobb kört is (persze utólag okos az ember...), és akkor no problem.Nick remélem meg van tankolva azért.
Most nem tudom, h mi lenne a jó:egy száraz vagy egy esõs verseny...azért még lehet bízni a jó eredményben...

ups and downs

norbi56
HA nem esett volna ezakibaszottszaresõ akkor jó seélyeik lettek volna már örültem szobat de 11-ig amikor megláttam a szabadedzésen h szakad

MaSzKa
most lett volna 1 esélye megint Kubicának de elcseszte
ez idén már a 2. ilyen esete 😞

pedig most ledolgozhatta volna a ponthátrányát

antijuve
😄D

ups and downs

antijuve
mert azt mondja, h Olaszo. a második hazája, mert ott gokartozott 13 éves korától.ott hevült le ifjonti hevébõl érett férfivá

ups and downs

MaSzKa
és mirt van ilyen sisakja?

norbi56
jaja

antijuve
jövõre majd lesz😊. remélem

ups and downs

norbi56
hát nincs sajnos

antijuve
reális esélye nincs a VB címre sztem.
amúgy Nick és a versenymérnöke döntött így, nem Theissen.

ups and downs

norbi56
ojee😊

norbi56
Vagy Nick helyett Kub-nak kellett volna felrakni neki több szüksége van a pontokra.

antijuve
jó lesz a csapat itt😄.BMW Powa!

ups and downs

antijuve
hja, erre a pályára nem kell túl sok leszorítóerõ 😄

ups and downs

MaSzKa
1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:23.861 31
2. Robert Kubica BMW Sauber 1:23.931 +0.070 26
3. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:23.947 +0.085 29
4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:23.983 +0.122 25

Jeff Gordon
Kubica új sisakja,gondolom csak erre az egy futamra:

A szarvacskák ezen a hétvégén is hiányozni fognak,de a Mercisek is levették

Jeff Gordon
BMW-k jók voltak a teszten,legalábbis a másodikon,mert az elsõt elmosta az esõ.. Kíváncsi leszek,ha szombaton is ilyen gyorsak lesznek akkor meglepetést okozhatnak.Bár az is igaz,hogy Hamilton sem volt nagyon lemaradva,mindössze 1,5 tized.Viszont a mezõny is szoros volt,az elsõ 7 fél másodpercen belül autózott..