telekinézis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bejött!
Nagyon akartam, és erre épp az elõbb csengettek. Mikor kinyitottam az ajtót ott lebegett a sós perec, és azt mondta, azért jött el a péktõl, mert megérezte, hogy mennire akarom. Azt hitte, nem fogom megenni, különben biztos nem lebegett volna el idáiog, de tévedett.
Sajnos megettem a bizonyítékot.<#hawaii>#hawaii>
nem kellesz te ide, mostmár azt lebegtetek magamnak amit akarok. Tényleg nem kell pénz a boldogsághoz, így most minden ingyen van.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A sós perec is elég lesz, csak had lássam már azt a csodát!
Amíg nincs perec, addig elkönyvellek titeket hazug álszent alattomos szálhámosoknak.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Teremtsd meg nekem az akaratoddal, és hinni fogok neked.
A külömbség az az egymillió dolláros példád meg a telekinézis között,hogy ez a telekinézis fórum,és nem a hogyan teremtsünk egymillió dollárt a tudatunkal fórum.
Én nem tudok eléggé hinni.
Képzeld ide nekem!
Azis jó, ha magadelé képzeled, és adsz egy kicsit nekem is belõle bizonyítéknak.
Amúgy fizetést kapok érte igen, minden egyes hozzászólásotokért.Honnan tudtad? :D Most komolyan..
Látod , téged meglehetne venni pénzel ahogy elnézem,de tudod mi a ciki? Hogy téged telekinézissel egy tárgy irányít, elég ciki.
Te fizetést kapsz ezért, hogy úgy csinálj, mintha teljesen hülye lennél?
Akinek ilyen beteg gondolatai vannk, az nem hiszem, hogy képes megtanulni írni, és mégis írsz. Itt valami nincs rendben. Elég, ha privátba megírod, nem mondom el senkinek, de baromira érdekelne, miért írsz ilyesmit. Nem lehet, hogy elhiszed a mit írsz, ezt nem eszem meg. Mit csinálsz itt, és miért?
Ha lehetne, akkor mozgatnánk tárgyakat a tudatunkal, legalábbis én biztos, hogy nem hagynám ki.
Elõbb egy egyszerûbben gondolkozz el. Hogy lehetséges az, hogy itt teremjen elõttem egy millió dollár készpénzben? Igazából nem érdekel, hogy csinálod, de megígérem, hogy azután én neked mindent elhiszek amit mondasz.
Vagy csak hiszed. Mert ugye különbséget tenni a kettõ közt... az neked nem megy. Ebbõl indult ki az egész.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Felkapod a vizet valami, és megölsz, de közben szerinted életben maradok, mindkettõt egyszerre. Közben meg nem úgy lenne, és még csak fel sem fognád, hibáztatni sem lehetne érte.
Ez oda vissza mûködik, így igaz ahgy mondod.Az embereknek lehet rossz kedvük az esõtõl, de az emberek kedvétõl is lehet esõ.
Innentõl kezdve tényleg lehet, hogy része az életemnek. A hurisõtednhrot is lehet, hogy része az életemnek, mert azt sem tudom micsoda.
A telekinézisem amióta élek jelen van, ahogyan a te életedben is, viszont az ,hogy nem vetted eddig észre, esetleg nem vagy hajlandó beismerni, az már nem az én problémám.
Nem ám az esõtõl van rossz kedvük az embereknek, lófaszt! A rossz kedvtõl ered el az esõ!
Ó, hogy a faszba, hogy erre nem gondoltam korábban! Hát a faszom, összeszedek egy magyar-ír búvalbaszott különítményt, aztán megyek, bezöldítem a Szaharát!
Te.komolyan.ENNYIRE.hülye.vagy?
Ellenben te még nem kaptad meg a telekinézisedet, és én kibaszott nagy összegekben mernék rá fogadni, hogy soha a büdös életben nem is fogod.
"Ne haragudjatok de ki mondta hogy nem létezik a telekinézis? "
Ott a probléma, hogy valaki valamikor a hasára csapott, és azt mondta, hogy van. Ti meg benyaljátok tövig, puszira.
"AMúgy meg minden embernek más a kisugárzása és teljesen másképpen hat az emberekre erre mi a magyarázatod?"
Az, hogy ennek a mondatnak semmi értelme. Kisugárzás egy közelebbrõl nem meghatározott fogalom, és nem objektív dolog.
Szubjektív tapasztalatok a pszichológia területe, ami nem egy egzakt tudomány.
A kisugárzás emberekre hatása sem objektív, ezért hat teljesen másként.
Pl a bizonyos afrikai törzseknél szexszimbólum kisugárzással bíró kígyónyakú nõktõl nekem a hideg futkos a hátamon.
"Vagy esetleg ,ha elmegy meletted egy ismeretlen ember és úgy érzed ,hogy unszimpatikus, akkor mi az okod rá hogy így érezz iránta?"
Most õszintén, a szimpátiának mi az isten köze van a telepátiához? Tehát annak, hogy én egy adott ember társaságában jól érzem magam, vagy nem mi köze van a tárgyak akarattal történõ mozgatásához?
Elárulom: semmi.
A többit meg találd ki magad, hogy miért nincs értelme. De ezzel a "semmit nem tudok a világról, össze-vissza használom a fogalmakat a dolgok szándékos homályosításásra, és közben erõsen hiszek" hozzáállással soha a büdös életben nem fogsz megérteni a világon nagyjából semmit. Bár attól tartok, hogy nem is akarsz, jó ez neked így. Minden olyan csodás és misztikus. Rossz lenne belõle felébredni, ugye?
Egyébként:
"de szerintem neked kiskorodban " - személyeskedés
"minden embernek más a kisugárzása" - irreveláns érv
",ha elmegy meletted egy ismeretlen ember" - irreveláns érv
"A telekinézishez az is hozzá tartozik, hogy csak a kisugárzásoddal meggyõzöl embereket, " - ez csak szimplán nem igaz
"elvégre egymáshoz vagyunk kötve mindannyian" - szintén faszságra hivatkozol
"akkor sajnálni tudlak" - szánalomra hivatkozás
Ezek még mindig érvelési hibák, semmilyen módon nem igazolják a kijelentéseidet, ellenben hatalmas bunkóság alkalmazni õket egy vitában.
Nyilván amíg nincs ilyen addig nem is lehet rá elmélet.
"Egyelõre keressük azt az embert, aki a teste segítsége nélkül képes hatással lenni a környezetére."
Megbocsáss megint tudós úrfi, de szerintem neked kiskorodban hozzád vágtak egy könyvet azt nesze.Kételkedsz mert még a nyalókádat sem kaptad meg kiskorodban.Miért kéne bizonyítani valamit ahhoz, hogy létezzen, ezt magyarázd már meg nekem.AMúgy meg minden embernek más a kisugárzása és teljesen másképpen hat az emberekre erre mi a magyarázatod?Vagy esetleg ,ha elmegy meletted egy ismeretlen ember és úgy érzed ,hogy unszimpatikus, akkor mi az okod rá hogy így érezz iránta? Nem léptél vele kapcsolatba....
A telekinézishez az is hozzá tartozik, hogy csak a kisugárzásoddal meggyõzöl embereket, hogy csinálja meg az adott dolgot, vagy azt, esetleg tudod, hogy mit fog csinálni, elvégre egymáshoz vagyunk kötve mindannyian, (nem fizikailag) hanem valami olyan módon amit soha az életben nem fogsz tudni megmagyarázni és senki sem.Én érzem ezt a kapcsolatot az emberek között, ha te nem vagy így ezzel, akkor sajnálni tudlak, márpedig mi köztünk is létezik egy kapcsolat, sõt mindíg is létezett.
Számomra pedig az értelme:érdekes,és kíváncsi vagyok, hogy ha létezne,akkor lehetne e magyarázni azt.
Szal még egyszer, ennek mi értelme van, ilyen elméleteket gyártani? Ez scifi irodalom. Ha meg ellentmond tudományos tényeknek, akkor meg fantasy.
De mindenképp irodalom kategória, ha nem létezõ jelenségekre gyártunk magyarázatot. És nem egy tudományos fórumon a helye.
A létezés melletti illetve elleni érvet pedig nem úgy értettem,hogy egy olyna elmélet,ami bizonyítja a létezését,ez nyilván lehetetlen.Egy elmélet nem bizonyíték,ezt én is tudom.
Tegyük fel,hogy kísérletileg be van bizonyítva a jelenség(csak feltételezés). A kérdés az,hogy hogyan tudjuk meg magyarázni azt.
Tudsz példát hozni?
Én a Csillagok háborújában láttam pár ilyet. mint mikor Dart Vederder elveszi Han Solo fegyverét, vagy mikor Luk kiemeli az ûrhajót, stb. Remélem nem ilyen példákat akarsz hozni. Én igazi, megtörtént esetekrõl szeretnék hallani.
Vannak elméletek amik esetenként ellentmondanak egymásnak, mégis van létjogosultságuk, mert van nyomuk a természetben, vanank jelenségek amik magyarázhatóak velük. Ez így is fog maradni, sose tudhatunk mindent.
De az ilyen ökörségek, mint a telekinézis, csak kitaláció, semmi nyoma a természetben, egyszerû átverés, így aztán tudományosan nem vizsgálható, mert nem létezik.
Az azért elég nagy gond, hogy egy jelenség létezésének bizonyítására keresel elméletet.
Neked ez tényleg nem gyanús kicsit se?
Fordítva szokás csinálni. Ha van egy jelenség, azt megpróbálják leírni valahogy, hogy megértsék a mûködését.
"Roszkor tetszett jönni tudósúr, most épp nem lebeg" jellegû kifogásokkal jönnek folyton.
Ennek ellenére bármennyi és bármilyen nagyon jól hangzó érvet hozol fel egy nem létezõ dolog mellett, attól az még nem kezd el létezni.
Egyelõre keressük azt az embert, aki a teste segítsége nélkül képes hatással lenni a környezetére.
Semmi értelme arról fantáziálni, hogy HA lenne ilyen ember, akkor az az ehhez szükséges energiát az emésztése révén nyerné, vagy az asztrálsíkon élõ démonokkal kötött paktumból.
Egyszerûen semmi értelme ennek tudományos szempontból. Ez még mindig egy tudományos topik, nem fantasy író-olvasói találkozó.
Én egyébként nem is kezeltem tényként a telekinézis létezését.
Viszont ha elvárod másoktól hogy ne kezeljék úgy,akkor te se kezeld úgy,mintha bizonyítva lenne hogy nem létezik:"Egy nem létezõ dolgot nem sok értelme van megmagyarázni."
Ez egy tudományos vita fórum.Itt elég nehéz bármilyen jelenséget is bizonyítani.A fórumon viszont lehet érvelni a létezése mellett és ellen.Errõl kéne hogy szóljon ez,nem pedig arról hogy ezzel baronság még csak foglalkozni is,mert nincs rá bizonyíték.
"Akkor viszont,ha valamit bizonyíték nélkül elhiszel,az nem tudás,hanem hit.Ugyan ennyi erõvel létezhet is a telekinézis."
Ezt mondom én is. Felõlem hihetsz a telekinézis létezésében, csak ne akard tényként beállítani. Amíg megfelelõen nem igazoltad (igazolták valakik valahol a világon, olyan módon, hogy leellenõrizhetném akár én is), addig maradjon is meg annak.
Egyelõre a _létezése_ sem bizonyított.
Innentõl kezdve minden elborult faszság, amit mint "magyarázat" hoztok, teljesen felesleges karakterszaporítás. Egy nem létezõ dolgot nem sok értelme van megmagyarázni.
Elõször legyen bizonyíték arra, hogy a dolog létezik, aztán majd megvizsgáljuk, hogy mitõl, miért, pontosan hogyan.
De az elsõ lépést nem ér kihagyni.
"Pár évtizede baromságnak mondták volna a kvantumfizikát:mi az már hogy egy részecske egyszerre itt is van meg ott is,ilyen nincs,mert az van amit látok."
Ez nagyon olcsó csúsztatás.
Pár évtizede (majd egy százada, mindegy...), ha seggedbõl elõrántod a kvantumfizikát, akkor tényleg nem vesznek komolyan. Csakhogy a kvantumfizika nem seggbõl lett elõrántva, hanem megfigyeléseken alapul.
Olyan típusú megfigyeléseken, amik a telekinézis esetében teljességgel hiányoznak.
A kvantumfizika egy elméleti magyarázat jelenségek mûködésének okaira.
A telekinézis meg egy "elméleti" magyarázat* megfigyelések, sõt, jelenség nélkül.
*nem, nem tudományos elmélet, azért van idézõjelben. Valójában teljesen megalapozatlan hit.
"is van meg ott is,ilyen nincs,mert az van amit látok."
Meg a vízbûl veszi ki a zoxigént... Bocs, de ez Szalacsi szint, tudományos vitához ez kevés.
"Vagy például milyen már az,hogy 10 meg 11 dimenzió? 3 van,mert én csak azt érzékelem. Közben meg a fizikusok újjabb meg újjabb elméleteket gyártanak,amibõl az derül ki,hogy a világ nem csak annyi amennyi mi érzékelünk belõle."
Ami vagy igaz, vagy nem. Majd kiderül. Ez sem jókedvükben van, hanem mert olyan megfigyeléseket végeztek, amiknek matematikai leírásához szükség van ilyen szintû absztrakciókra.
Emellett ez matematikai dimenzió, nem a scifi/fantasy "létsík".
Én is írtam már programot, ahol az adatokat egy ötdimenziós tömbben tároltam. És?
Ezek egyébként semmilyen módon nem érvek a telekinézis létezésének alátámasztására, ezek a totál irreveláns témák csak mankók a hitednek. Mert az magában nem elég erõs, hogy megálljon a lábán.
Komolyan kérdezem, te láttál már valaha gondolattal tárgymozgatást? És akkor miért gyõzködöd magad ilyen kamu indokokkal, hogy "deeee, persze, van az...valahol...biztos..."
Elég érdekes a világ varázslás nélkül is, miért kell ilyenekben hinni?
Akkor viszont,ha valamit bizonyíték nélkül elhiszel,az nem tudás,hanem hit.Ugyan ennyi erõvel létezhet is a telekinézis.
Az hogy esetleg még nem láttuk,nem zárja ki.Pár évtizede baromságnak mondták volna a kvantumfizikát:mi az már hogy egy részecske egyszerre itt is van meg ott is,ilyen nincs,mert az van amit látok.
Aztán meg kiderült hogy mégsem.
Vagy például milyen már az,hogy 10 meg 11 dimenzió? 3 van,mert én csak azt érzékelem. Közben meg a fizikusok újjabb meg újjabb elméleteket gyártanak,amibõl az derül ki,hogy a világ nem csak annyi amennyi mi érzékelünk belõle.