telekinézis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Például a telekinézis"
Te ezt honnan tudod?
Talán orvos vagy?
Elmondhatnád,hogy pontosan mi az,ami cáfolja a telekinézis létezésést az orvosok szerint.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Már egyszer belinkelték ezt a hit és tudás közti összefüggést, bár számomra annyira összekutyulja a csávó, hogy egy büdös szót nem értek belõle, talán jobb is. Nincs mit túlbonyolítani ezen.
"Balsorsnak csúfság jár, véli a gondtalan, kiknek ingadozik lábuk, azoknak kéznél van."
Hit és tudás összefüggései...
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ezek után szted hogy döntsek? :D INkább leírom ide amit gondolok és abból majd eldöntöm, hogy hülyeség e amit kapok válaszként. Számítok vegyes véleményekre, leszólásokra, de szeretném ha valaki mellettem is érvelne.
Elképzelésem sincs mi a jó ebben.
Miért írsz le saját álláspontodként olyat, amirõl te magad is udod, hogy hülyeség?
így lázadsz vagy mi?
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Szerintem neked mániád a tényekkel vayló szembemenés.
A példáidból is látszik:
"pedig lehet, hogy csak gyakorlás kérdése és hit kérdése az egész.Bármire képes az ember csak akarni és hinni kell...és persze tudni"
Hát ez LOL.
Érted amit írsz egyébként?
Tudod mekkora ökörség?
Amúgy nem szippantottam be semmilyen dogmát, egyszerûen csak kialakult bennem egyfajta gondolkodásmód, az élet értelmének keresése közben.
Bevallom nektek azt is, hogy olyan fajta tudásból ami nektek van, lehetséges hogy nekem egyáltalán nincs, de nektek sincs meg az én tudásom.
Ezért van ez a topic, tanuljunk egymástól mind hitet, mind pedig tudományt.
Egyébként nem hittem hogy mindentudók, csak eléggé úgy állítottad be õket.
Amúgy néha suli után gyógyszergyárba dolgozom és ha tudnád, hogy az emberek mennyi gyógyszert rendelnek, lehet hogy elmenne a kedved az egész orvososditól meg az õ pénzlehúzós módjaiktól.Bár lehet, hogy neked az a megoldás, ha teletömöd magad, mondjuk megéri 30-40 ezerért egy öregnek gyógyszert vennie ugye?Ez a normális.Hitt a tudománynak és gyõzött, õ napi 10 féle gyógyszert bevehet nap 3 alkalommal.NEm mondom, hogy némelyiknek ne lenne gyógyhatása, de sajnos ez csak nagyon kevésrõl mondható el, többnyire pénzlehúzás.Ne értsd félre nekem önmagában a tudománnyal nincs bajom, csak azzal ha valaki nem hajlandó elfogadni a hit és a tudás közti összefüggést, sõt tudod mit?Azzal sincs bajom, ha nem, hát nem.
Úgy érzem ,hogy hozzákéne tennem azt is, hogy az emberi témák, legyen az bármilyen téma és fogalom amit az ember ismer, az egy témából bontakozott ki, az a téma pedig az elsõ ember óta létezik. MIért vagyok? MIért mûködik ez így? A keresés, a miért.... ez az ember. OKé hogy a topic címe telekinézis, de szorosan összefügg itt minden, ahogyan a levelek a faággal, ahogy a tudás és a hit kérdése, ez megy a végtelenségig. Szerinted ha összekeverek két "nem egymáshoz illõ színt" mit kapok? Számodra lehet hogy egy értéktelen csúnya fos szinût, de az is egy szín és igen is felhasználható. Ha én most elkezdek hamisan énekelni, (számodra hamisan) akkor azt mondod, hogy nem tudok énekelni, pedig lehet, hogy csak gyakorlás kérdése és hit kérdése az egész.Bármire képes az ember csak akarni és hinni kell...és persze tudni :)
Zero neked meg annyit errõl, hogy nem kötelezõ a topicomba járni, ha kötekedni jársz ide akkor miért nem azzal kezdted? Ha ennyire unatkozol akkor olvass már fórumot, milliónyi fórum és oldal létezik még, miért pont ide jársz? Csak nem érdekel a dolog? :) Ha igen, akkor meg azt mond és beszéljünk róla, vagy esetleg már arról beszélünk néhány napja?Az is lehet hogy egész életedben errõl beszéltél csak nem vetted még észre. :D Elvégre minden topic ugyan arról szól, a keresésrõl a miértrõl, az élet értelmérõl. :)
Nem tudnak mindent, nem értem ezt honnan veszed. Te talán azt hitted mindentudók? Amit tudnak, abba már most se mférnek bele bizonyos dolgok.
Például a telekinézis.
Jó, oké, téged beszippantott valami elbaszott nyúédzses ezoterikus faszság, megetted a dogmáit, és most azt hiszed, hogy kurvára megmondtad a frankót.
Gyakorlatban meg az a helyzet, hogy át vagy verve, és terjeszted a hülyeséget.
Ne tedd. Kérlek.
NEmtudom hogy halottál e már arról, hogy a boldogság, a nevetés ez mind jó hatással van az emberre és annak sérüléseire is.Ezek után pedig ha elmész egy vizsgálatra ahol kimutatnak valami halálosat az adott személyben, odamennek hozzá és azt mondják már csak pár napod van hátra. (EZ MI? ) Nem lenne egyszerûbb, ha abban a hitbe ringatnák az adott személyt, hogy nincs baja és meggyógyult. (ezek után lehet hogy tényleg meg is fog gyógyulni) de ha ezt az aprócska hitét is elveszik az embernek akkor már nicns mit mondanom.Azért mert egy gép kijelzett valami rendelleneset az már azt jelenti, hogy annak az embernek vége, merthogy a tudomány még nem talált rá ellenszert?Baromság, az orvosok a legfontosabbat nem tanulják meg, hogy pozitívan álljanak a betegekhez és addják át nekik a hitet ami életmentõ lehet. (ajánlom a Patch Adams címû filmet)
Ezektõl függetlenül meg nem szeretném, ha azt hinnétek, hogy én nem értékelem az orvos tudományt, de igen... minden tiszteletem a kitartásukért és tanulmányaikért.Sajnos ez édeskevés az embereknek, felírnak pár doboz gyógyszert és minden rendben lessz ugye?..
És természetesen az ebbõl levont következtetések sem.
Az orvosok már manapság is rengeteg betegséget tudnak gyúgyítani, mert nagyjából már ismerik a testet, és elg sok igazolható elképzelésük van róla, amit a gyakorlat nap mint nap bizonyít. A te elképzelésed viszont nincs összhangven ezzel. Ha gondolod részletesen végigmehetünk rajta, hogy a hsz-edben szerintem hol tévedsz. Ha más nem, õk biztosan tudnák, hogy lehetséges-e a talakinézis, legalábbis elég nagy biztonsággal meg tudnák mondani, ha lehetséges lenne. Ezzel szemben a tudomány mai állása szerint képtelenség.
A legvalószínûbb, hogy csak átverés az egész. Lusta emberek így élnek meg a hiszékenyekbõl, akiknek szegényes a fantáziájuk ahhoz, hogy szórakozzanak. Az ilyen embreket is elk ell látni valamivel, hadd rágózzanak, ez is egy iparág. A szórakoztatás fontos dolog, mindenki szereti jól érezni magát, és ha van pár ember aki ilyesmin szeret fantáziálni, hát tessék, megkapja amit akar. Nem túl drága mulatság. Elég internetet elõfizetni, meg kábeltévét, esetleg venni pár könyvet.
Sajnos ezek a tudományos fórumok errõl szólnak álltalában.Persze hozzá tartozik az élethez az, hogy nincs 2 egyforma ember, sem külsõre, sem pedig belsõleg, viszont mégis próbálják egymást megérteni az emberek, de az sossem fog 100 %os eredménnyel végbe menni, eltérések mindíg lesznek.
Lehet, hogy azért csinálod ezt, mert te is aggódsz az emberekért.
Lehet, hogy nem annyira, hogy ideges legyél de mégis.
Szörnyû lenne megfosztani az embereket eme nagyszerû képességtõl.
A sör a hûtõbõl minden gond nélkül belebeghetne a hûtõbõl egyenesen a tévé elé, csak koncentrálni kéne! Szerintem te ezért idegeskedsz. Mert szerinted lehetne belebegõ sörök világában is élni, és a gonosz tudósok ezt meggátolják.
Pedig a valóságban nem azért nincs ilyen mert a tudósok azt mondják, hogy nem lehet, hanem azért mert ilyen a világ. Pont fordított a reláció, tehát kár aggódnod az emberekért, idegeskedni meg végképp nem érné meg, mert ha akarják úgyis belebegtetik maguknak a sört a hûtõbõl, akárki akármit mond, feltéve, hogy neb egy büdös nagy hazugság az egész:D
Ha új dolog lenne, és még nem vizsgálta volna senki lenne esélye.
De így...
A tudósok is emberek, és van bennük kíváncsiság, így az újdonságokat nagy elõszeretettel boncolgatják. Van is téma szép számmal a tudomány határterületeirõl, de nem létezõ dologgal sajnos nem lehet foglalkozni.
2. A harag és az idegesség nem megy egyre.
3. Amíg te vagy az, aki hazugságokat akar tényként beállítani, addig nemigen kérdés ez. Hazudni kifejezetten jó dolog lenne? Kétlem.
A telekinézis nem támasztható alá tudományosan. Még a jelenség létezése sem bizonyítható. Minden jel arra mutat, hogy ilyen nem létezik, ezért elég sokan egyszeren nem hiszik el. Van aki mégis hisz benne, ami még nem baj, de hogy tuományosnak álcázva, valóságosnak próbálja feltüntetni ezt a mesét, az már baj. A hiszékenyek félrevezetése, és lehúzása aljas dolog.
A megfigyelések kizárják ilyesmi csodaszerû jelenségek létezését. Tényleg nem tudhatunk mindent a világról, és tényleg csak 99,99%-os biztonsággal állíthatjuk, hogy telekinézis nem létezik, mert a tudomány ilyen, csak meglévõ tudásra épít. Építhetsz te a megmaradt 0,01%-odra hitet, csak ne próbáld meg tudományosan elõadni, mert az csalás, és erkölcstelen.
"egybõl azt mondaná"
Én meg azt tippelem, hogy az anyukád egy szentistvánért oboázna, mint a kisangyal.
Ha szerinted ez vita, akkor kaphatsz belõle te is!
Én szerintem azért, mert kiskorban az embernek sokkal nagyobb hite van, nagyobb a befogadóképessége, elfogadja azt és beletörõdik a dolgokba, ezért gyorsabban regenrálódnak...
"Tegnap elestem és felhorzsoltam a lábam? Mára már nem emlékszem rá... sõõõt meg sem történt, mert elhiszem, sõõt biztos vagyok benne hogy ilyen nem történt meg (tudom)"
Az eredmény az, hogy másnapra nyoma sincs a sérülésnek, legalábbis nem annyira mint egy "tudósnál", mint pl dronkZero és társainál, mert õk inkább beletõrõdnének és a tiszta tudást választanák.
Talán, ha tudományosan megmagyaráznák számukra, hogy rákos betegek, akkor õk ebben a tudatban úgy ahogy van meg is halnának és nem kezdenének el hinni (ugye?), mert a tudáshoz felesleges a hit (szerintük), márpedig az is egy tudás ha valaki elhiszi hogy képes regenerálódni akár a rákból is.
AMint regenerálódott a rákból, egybõl azt mondaná, hogy ezt a tudással érte el, pedig a nagy .....szt. Maga a tudás az, ami kialakította a szervezetében a rákot és mindenféle negatív tényezõt az életében, nem pedig a hit. Persze hihetsz te abban is hogy rákos leszel, de az már a te problémád.
A másik dologban viszont igazat adok nektek, hogy a hit halványodik az emberekben, ezért tartunk ott ahol tartunk, de viszont eljön a hit ideje is és ezt ne feleddjétek, majd meglátjátok, hogy váltakozik és beigazolódik amit lejebb írtam.Úgy váltja egymást ez a két tényezõ ,ahogyan a jó és a gonosz felülkerekedik egymáson.
Te mindent leírsz vagy mondasz amiket tudsz, mindig? Én vhogy úgy vagyok vele, hogy érdekesebbek azok a dolgok, amiket nem tudok. Azért ilyen fals a képed rólam, mert sokat kérdezek? Mert inkább szeretek "megfejteni" megtudni, érteni dolgokat? Amiket tudom már tudom nem annyira érdekel, sõt kifejezetten örülnék, ha bizonyos dolgokat nem tudnék, ha elfelejteném. Sajnos nemigen sikerült és sosem fog.
Ja, és bizonyos sérülések esetében igyekszik az agy regenerálódni. Sok módszere van rá: kerülõutak, idegsejt újraképzõdés (csak gyerekkorban), szinapszisok képzõdhetnek, szûnhetnek meg, egyes területek átvehetik más területek funkcióit....stb. Nem hitted el nekem, hogy errõl elég sokat olvastam régebben? Na meg ott vannak a gátló ill. serkentõ anyagok, kémiai folyamatok....bonyolult.
Sõt olyat is olvastam, hogy igen szeretnék tudni, konkrétan mi okozza, hogy gyerekkorban képzõdnek új idegsejtek, felnõttkorban már nem.
Ez a terület igen bonyolult és a hab a tortán az, hogy minden ember agya másmilyen, idegrendszere másmilyen így elég nehéz "biztosat" tudni.
De hogy jön ez a telekinézishez?
Ellenben az is biztos, hogy ez így neked megnyugtatóbb.
Egyébként amilyen elképzeléseid vannak a világról, kötve hiszem, hogy többet _tudsz_ nálam az emberi test mûködésérõl.
Nem a szakterületem, és pl baromira képtelen lennék leírni egy ATP-körforgást vagy egy fehérjeszintézist, ellenben legalább nem varázslóktól akarom megszerezni a "tudásom", és érdekel a téma.
Az már csak hab a tortán, hogy közben úgy próbálod hitelesnek beállítani az ezós marhaságokat, hogy görcsösen félremagyarázol szavakat, meg olyan dolgokkal vitatkozol, amiket mi egy szóval nem mondtunk (tipikus szalmabáb-érvelés).
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket(meg ezt az egész blogot úgy általában). Ebben a cikkben arról van szó, hogy hogyan alakulnak ki ROSSZ magyarázatok a valóságra, akár állatok esetében is.
Vagy ha az agyi dolgok érdekelnek, akkor itt van egy másik blog. Itt találkoztam annak az embernek az esetével, akinek átdöfte a homloklebenyét egy vasrúd, és elvesztette teljesen a kontrollt az érzelmei felett.
Ha tényleg az ember mûködése érdekelne, akkor nem jönnél a hit erejével. Ha ismernéd annyira a témát, amennyire ma, a 21. században lehet, akkor nem azon vitatkoznánk, amin.
Kibaszott érdekes dolog a biológia és az orvostudomány, de nem a misztikus energiák, meg a képzelt erõk miatt, hanem önmagában. Kezdd el megismerni, aztán majd tisztul a kép. Képzeld, én is így kezdtem.
Aztán amikor egy konkrét hatásmechanizmus, kísérletekkel alátámasztva, esetleírásokkal áll szemben egy "láthatatlan erõs assetudommivan, de biztos van valami" jellegû zagyvasággal, akkor bocs, de ez utóbbit ostobaságnak fogom nevezni.
Ki mondta, hogy nem értem? Eddig arról ment a vita, hogy bizonyíték, nem arról, mit értek és mit nem. Inkább csak az a gáz, hogy olyan területen értek dolgokat, amely területen viszont te nem vagy annyira járatos (saját bevallásod szerint). Elbeszélünk iker-ókor egymás mellett. Azért azt be illene ismerned, hogy belevitatkoztál olyan területen is a dolgokba, amely területrõl még annyit sem tudsz mint én. Építészmérnökként pl. azt írtad nem sokat tudsz az ber szervezetének mûkszijérõl, de lazán lekezeltél. Én sem tudok sokmindent róla, se többet mint egy átlagember, sõt mint szeretnék, de te még annyit sem, mint én. Hát szarul esett ahogy beszéltél velem. Te nem akadnál ki, ha én kezdenélek el leszólni építés terén, hogy nem tudsz semmit, meg nem érted? Ez nem mártírkodás. Ez volt. (Ha nem emlékszel rá olvasd vissza)Örülök, hogy kicsit enyhült a helyzet.
Nekem pedig továbbra is az a véleményem, hogy a tárgyak megmozdulhatnak, mozoghatnak "láthatatlan" erõ hatására, úgymond maguktól (amelyet nemtom miért emberek képességének tulajdonítanak).
Fizikailag nem lehet? Dehogyisnem. Csak a repzajokat motorok hajtják. Szerinted lehetetlen, hogy a "természetben" ilyen erõ keletkezzen? Az már más kérdés, hogy egy ember szervezetére vajh milyen hatása lenne kellene-e ez nekünk? Sztem nem.
De amikor vad fantáziálásba kezdesz, azt hadd ne legyen már kötelezõ elfogadni, jó?
Másik meg ez a mártírkodás. Rettentõen gáz. Ha nem tûnt volna még fel, senkinek sem a személyeddel van baja, hanem hogy elvárod, hogy ezt az áltudományos innen-onnan összeszedett, egymásra hányt, összefüggéstelen zagyvaságot elfogadjuk, mint "tudományos magyarázatot".
Nem, nem fogjuk.
Ez ilyen egyszerû.
Kissé szánalmasan erõltetett ez már... Senki nem beszélt döntésrõl, meg hogy mi alapján.
Egyébként nem kell hit továbbra sem.
Az a racionális feltételezés, hogy a hit. Az éppen a hit hiánya. Mert az ellenkezõjét (t.i.: a világ bármelyik pillanatban megváltoztathatja a mûködését) más szóval úgy hívjuk, hogy csoda.
Namármost, a csodákban való nemhit semmilyen módon nem hit.
Te nem érted,hogy a hit jó dolog, nem "irtani való kártevõ"? Csak meg kell találni az "egészséges mértéket", mint mindenben. Mellesleg olyan tök egyszerû dolog miatt, hogy a neurológus dokinõnek megmutattam, mielõtt megmonta, vagy tudtam volna, hogy az EEG készülék hol mért a fejemen periódikusan ismétlõdõ theta szakaszokat úgy nézett rám, mint egy ûrlényre, mégis mit várnak? Ki a fene akarná, hogy "csodabogárként" kiközösítsék, vagy inzultálják...stb. Örülök, hogy tanulhatok, melózhatok majd és élhetem a "szimpla szürke hétköznapokat". Marha bonyolult, mi? Képzeld, ennek is lehet örülni. Ti, akik mindig többet és többet akarnátok magatoknak el sem tudjátok ezt képzelni, ugye, milyen lehet, ha az ember örül, hogy szimpla életet élhet. Na ja, nem tudjátok megbecsülni a jót, mert nem tasztaltátok meg milyen a "földi pokol". Semmi gáz, emberi tulajdonság. Pedig kekeckedések helyett ezen is elgondolkodhatnátok. Én marhára örülök a szürke, normális életnek és nem vagyok "telhetetlen", sem nagyravágyó.
Mi a fenének kell "furcsa" dolgokat megtapasztalt embereket bántani? Ez lenne a tudományos megismerés módszere? Nem hiszem. Befejezhetnétek nyugodtan.