Dexter (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hahahahahahaha <#taps>#taps> troll :D
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
érzelmileg talán az is volt a legmegrázóbb
Bazinga!
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Dexter 1. évad > Breaking Bad 1. éved, fényévekkel.
Dextrer utolsó évad < BB utolsó évad, milliárdnyi fényévekkel :D
Ebbõl is látszik, hogy sajnos az apró dolgokat is sikerült teljesen szétverni a sorozat utolsó évadában. Kár mert ezt leszámítva abszolut kedvenc volt a sorozat.
Így a Breaking Bad átlépte nálam.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A halál csupán a kezdet...
szerintem -fav /closetopik /hinttopikwithsalt
pedig még én nyitottam. :(
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
Valahogy úgy. Rátapintottál a lényegre én is mindig ilyen lezárást hittem hogy lesz,legalábbis ilyesmi. Vagy pedig az is jobb lett volna,ha a 7. évad végén Deb lelövi Dexet LaGuerta helyett,és nem lett volna 8. évad
http://filmvilag.blog.hu/2013/09/30/miert_vegzodott_brutalis_sorozat-gyilkossaggal_a_dexter
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
http://www.sorozatjunkie.hu/2013/09/23/dexter-nincsenek-csodak/
Bazinga!
Bazinga!
hanem, hogy rohadt önzõ módon magára hagyta a fiát és Hannah -t, hagyja, hogy halottnak higyjék :) ez a meg kell õket védenem saját magamtól szöveg hatalmas egy bullshit... álszent mártírság mögé bújtatott önzõ érdekek :)
ott a pillantás a végén, még meg van neki a Dark Passenger, egész egyszerûen azt választotta a fia és a szerelem helyett... ezen nincs mit túlmagyarázni :D a készítõk meg azzal akarták ellensúlyozni ezt az önzõséget, hogy jajj szegény Dexternek már a szakálla is nagy és milyen nehéz munkája van és milyen szar élete van, vezekel, bûnhõdik... :)
és ja, engem is idegesít amikor egy tollvonással dobnak ki a kukába hosszú jellemfejlõdést
a Debes húzás is szánalmas volt, mármint ahogyan megölték
hát ez van, a színvonal már amúgy is nagyon régóta zuhant... a befejezéssel ezt sikerült megfejelniük :)
Bazinga!
Happy end lezárás nem illett volna a sorozathoz, sõt, én azt vártam, hogy meghal Dexter, de a jellemfejlõdése megmarad. Egy olyan lezárás, ahol az utolsó ellenség elõl csak az élete feláldozásával tudja megmenteni a családját nem lett volna csalódás.
Így viszont egy picit negatív üzenetet sugároz az egész Dexter sorozat, kb. "az ösztöneidtõl nem tudsz szabadulni".
Szerintem a sorozat két legfontosabb témája a dark passengerrel vívott belsõ harc, illetve Dexter és Deb kapcsolata. Hannah elõremozdította az elõbbit, a 8. évadban már azt lehetett hinni, hogy Dexter felül tud kerekedni a sötét énjén, hiszen mint ahogy mondta is már nem érzi a vágyat, hogy öljön. Szintén a hetedik évadig kellett várni Deb és Dexter kapcsolatában változásra. A (túl) hosszú agonizálás után az utolsó részekben úgy tûnt, hogy Deb is el tudja fogadni Dextert és önmagát, többé nem menekült a régi élete elõl.
Aztán Debet váratlanul (és picit sunyi módon) megölték az írók, Dexter pedig ennek hatására meghátrált és eldobta a családos életet, az egyedüli dolgot, ami kiutat jelenthetett volna számára. Vagyis ami fejlõdés következett be az utolsó két évadban, az szinte mind le lett nullázva. Értem, hogy Debet a saját áldozatának tekintette és azért dobta õt is a vízbe. Az is világos, hogy a szerettei érdekében vonult el, mert mindenki meghalt körülötte, akit fontosnak tartott..
Viszont a sorozat alapkérdésére, amit 8 évig mindenféle perspektívából körüljártak, avagy képes-e függetlenedni az állati ösztöneitõl az lett a válasz, hogy NEM. Ilyen szempontból csalódás a vége.
Ezt a videót érdemes megnézni,(angol tudók elõnyben)...:
http://www.youtube.com/watch?v=8XPsc1MxAHg
Valahogy így éreztem én is.
szerintem a tv csatorna is beleszólt a végébe (hogy ne haljon meg esetleg ha visszakéne hozni fejõstehénnek)
mondom: vesd össze az elsõ részben megismert dexterrel az utolsó évad dexterét. gondoltad volna hogy szeretni fog, hogy ilyen érzelmeket tud befogadni és kiadni magából? naugye. ilyen szempontból tökéletes volt a befejezés, unalmas is lett volna ha a sorozatgyilkoláson van a hangsúly, mint a kis pinocchio, dexter is csak ember akart lenni, de a szerettével fizetett, és hibázni kezdett (mint egy ember amivé válni akart, nem volt már mindenre A-B-C terve, nem volt körültekintõ, nem volt óvatos mint ahogy Harry tanította neki)
Regards,
De egyaltalan nem azert, mert a csunya Dexter bacsi nem nyerte el a melto bunteteset (mikozben nagyjabol pont ezzel szivta meg a legjobban).
A BB pedig egeszen mas, ott Walt a vegere egy teljesen rossz ember lett, aki mar csak a megvaltast kereste. Dexter pedig sosem volt igazan tudatosan rossz, nem csinalt elore meggondoltan rossz dolgokat csak ugy, az olesei 1-1 kivetellel mind a kod szerint tortentek.
Regards,
az volt a baj, hogy a készítõk nem merték megölni, pedig rászolgált volna... lehet magyarázni, hogy gyerekkori trauma meg ilyesmi... :) nyilván nem vagyok naiv, nekem is szimpatikus volt valamilyen szinten Dexter, máskülönben nem néztem volna a sorozatot
a Breaking Badben a fõszereplõ egy átlag kémiatanárból megy át drogdíler gyilkossá, és õt is kedveljük ennek ellenére... na annak a sorozatnak a végét nem cseszték el :)
nem azzal van a baj, hogy nem lett az arcunkba tolva, hogy mi a jó és mi a rossz... szerintem ezzel mindenki tisztában van... csak semmit nem adott morálisan a sorozat ezzel a befejezéssel
ezzel szemben önzõ módon magára hagyta a családját, hagyja hogy a fia és a szerelme halottnak higyje... õ meg valószínûleg ugyanúgy gyilkolgat tovább, kicsit nehezebb körülmények között él, de megvan amire szüksége van, és minden mást leszar :) önzõ gyilkos, és életben van, ezzel a hatásvadász befejezéssel és a hirtelen jött rémgagyi love > dark passenger témával pedig szánalmat akartak kelteni a nézõkben, hogy ne kelljen megölni
Bazinga!
Es amugy igen, ahogy mar mondtak a veget felreertetted. Ha meghalt volna az lett volna a kisebb buntetes neki.
Regards,
Yo, Bitch!
tényleg nem teljesen egyértelmû, nincs mosoly amire emlékeztem...
hát, így sem tetszik ez a megoldás
Bazinga!
rühellem az ilyen hatásvadász befejezéseket... mekkora mûvészek már ezek, hogy nem a szánkba rágják a befejezést, hanem mindenki gondolkodjon el rajta saját maga... ez így oké is, csak akkor ne legyen kétértelmû a dolog
mint pl az Inception végén a pörgettyû.. :)
én azt láttam benne, hogy túllépett rajta és kész visszatérni Hannahékhoz... mint ha egy apró kis mosolyt is láttam volna az arcán, de lehet ezt már csak én képzelem be
na mind1, sajnálom, hogy puhapöcsök voltak a készítõk és nem merték megölni... helyette csináltak belõle egy depis remetét :) GG :)
Bazinga!
bár tényleg szar a vége, de te teljesen félre értetted.
Nem talált lelki békét, nem nyert megbocsájtást. Sõt, a halálnál lett volna neki a megváltás.
Azzal, hogy kihúzta Debet a gépbõl, és kivitte a tengerbe, látszik, hogy a jellemfejlõdése elért a kritikus ponthoz, húgát a saját áldozatának tekinti, és nem akarja, hogy a többi szerettével (furcsa ezt a szót Dexterrel együtt használni) is ez történjen.
A végén pedig az a tekintet üres. A teljes csend, a zene hiánya egyértelmûen jelzi, hogy ott szó sincs megváltásról, nincs visszatérés, Dexter örökre elveszett.
(szerintem?)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.