Beszélgetések Istennel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
mellesleg körülbelül 80 hozzászólással ezelõtt linkeltem az ilyen vitáknak megfelelõ topikot, amelynek 2500 hozzászólását elolvasva legalább leszûrhetnéd, hogy mi az, amirõl lehet érdemben vitázni. tippként megjegyzem, hogy ezek a témák nem az Ádámnak hány fia volt és Noé bárkájában hogyan vitte el az összes bacilust vonulaton találhatóak.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Pont így gondolkodom... :-)
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
A Jedi lovagok a Star Wars által egy bizonyos fokú ismeretséget adtak önmagukról, de majd akkor látjuk meg valójában ha majd ott leszünk velük.
Még mindig nem érzed, hogy ez csak találgatás és a biblia sajátmagát bizonytja, ez olyan, mintha én a mágia létezését a Harry Potterrel bizonyítanám. A különbség csak az, hogy a bibilát 2 évezreddel hamarabb írták, amikor az egyszerû parasztember még sokmindent elhitt, mert keveset tudott a világról, és ennek köszönhetõen 2 évezred alatt kultusza alakult ki, ami mindjárt nagymértékben növeli a hihetõségét.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Isten a Biblia által egy bizonyos fokú ismeretséget adott önmagáról, de majd akkor látjuk meg valójában ha már ott leszünk nála.
Ahogy haladt elore a tudomany a tortenelemben ugy doltek meg a vallas "tenyei". Illetve a allandoan igazitjak az epp aktualis felfedezesekhez. Aki ezt nem veszi eszre arra mast nem is tudok mondani mithogy "boldogok a lelki szegenyek". :)
#75: A biblia egy aranyos tortenet, semmi tobb. Emberek irtak az akkori emberisegnek.
#93: Ha vitazni akarsz rola mindenkepp el kell olvasnod. A papoknak is csak sokadszori olvasasra esik le hogy ez mind hazugsag, fantazmagoria, kitalacio.
(Meg mielott valaki beszolna, papoktol is hallottam.)
#94: Romai katolikus vagyok, vallasosan nevelkedtem, apam papnak keszult. Ezt csak azert mondom tudd nem olyasvalakivel beszelsz, akinek gõze sincs a temahoz. Nagybattyam is olyan vakon hisz ebben a mendemondaban, mint te de csaladi beszelgetesek soran mindig feljon az egyhaz, vallas, stb.. meg o is csak kezdi atgondolni a dolgokat pedig legalabb 5eve mutatjunk mondjuk neki a bizonyitekokat.
Ezt csak azert mondtam el hogy nem "megteriteni" akarok en itt senki, hiszen forumon ez egy ev100ad alatt se menne. (vak hit :)) Csupan szeretem a nezeteimet kozolni es ha vki esetleg tanul belole az csak jo. :)
#95: Szerintem erdekesebb magarol a temarol beszelni mintsem a konyvrol. :)
#100: Szoval a konyvrol ami elmeletileg az istenedrol szol kiderul hogy hazugsag, akkor az neked nem eleg bizonyitek?
#104: Azert ennel sokkal nagyobb tavlatokban kell gondolkodni egy gondolkodo embernek (ha valoban letezne egy isten tuti hogy nem azt akarna, hogy teremtmenyei ot imadjak meg hajbokoljanak neki, hanem hogy fejlodjenek) a napunk lehet hogy kialszik majd 5mrd ev mulva, de még milliard csillag es galaxis van ahol ugyanugy lehet elet. Akkor most mi is a vilagvege? Egyszer minden embernek eljon a vilagvege. :)
Érzed a párhuzamot? ^^
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
a Bibla ellentmondásaival csak a a Biblia hitelességét lehet megkérdõjelezni, azzal még nem bizonyitod Isten létezésének ellentétét.
A filozófia erre az álláspontra is megoldást kínál.
A misztikus élmény az Istennel vagy "világlélek"-kel való egyesülés. A legtöbb vallás szakadékot lát Isten és teremtményei között, a misztikusok viszont épp e szakadék megszûntérõl számolnak be. Azt tapasztalják, hogy "feloldódnak" Istenben vagy "egyesülnek" vele. Az egyesülés pillanatában a misztikus "elveszíti önmagát", eltûnik Istenben, akár csepp a tengerben.
Egy indiai misztikus Angelus Silesius (1624-1677) a következõképpen fogalmazta meg a folyamatot:
"Amikor én voltam, nem volt Isten. Most már csak Isten van, én nem vagyok."
Összegezve: az irányzat egyáltalán nem újkeletû.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Isten útjai kifürkészhetetlenek..."
- Hát ez lol, ne hülyeségekkel válaszolj hanem normálisan, vagy akkor ne is válaszolj!
"Akkor add meg néhány tulajdonságát. Ha egy sincs neki akkor nyilvánvalóan nem létezik."
- Olvasd a Bibliát, tudod READ.NFO!! :D
"Van jópár lehetõség a világvégére ami ezt megakadályozza. (pl. kapásból az entrópia növekedése)"
- inkább az emberi hülyeség. :D
De ha jobban meg akarsz ismerkedni a keresztyén élettel, akkor látogass meg egy evangélikus vagy református templomot! ;)
Ezekben a közösségekben ténylegesen dolgozik a szeretet, nem úgy mint a világiakban...
Isten útjai kifürkészhetetlenek...
"Definíciót hogy adhatnám meg??? <...>"
Akkor add meg néhány tulajdonságát. Ha egy sincs neki akkor nyilvánvalóan nem létezik.
"Ezennel nem bészelek többet ebben a topikban ezekrõl, csak hát AranyKéz akarta úgymond... <...>"
Úgyse olvasta senki se a könyvet szóval mehet az offtopic. (Különben is, Isten így akarja)
"Isten nem feleslegesen teremtette az embert ez természetes, és hogy pontosan mi miért, az majd ott derül ki az örökkévalóságban. :)"
Van jópár lehetõség a világvégére ami ezt megakadályozza. (pl. kapásból az entrópia növekedése)
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Definíciót hogy adhatnám meg??? Egy ember nem ismerheti Istent teljes valójában, mert nem találkozott vele közvetlenül, egyedül Jézus ismeri 100%-osan, de a mostani válagban senki sem ismeri teljesen, nem is ismerheti. De tényleg ne ez legyen ennek a topiknak a témája.
Ezennel nem bészelek többet ebben a topikban ezekrõl, csak hát AranyKéz akarta úgymond... de itt be is fejeztem, ez az én vélemény, a te véleményed is megvan, az egy dolog hogy nem tudsz meggyõzni az ellenkezõjérõl. De eleget tapasztaltam az életben, hogy idejussak, szóval nem vagyok szûk látókörû. :)
A topik témája nagyon jó, legalább errõl is van téma az SG-n, ami mostanság ritkaságszámba megy. A könyvet nem olvastam, igaz van 1-2 ellentmondásom kapcsolatban vele, de van ami "jól hangzik" a bevezetõ kommentbõl. Isten nem feleslegesen teremtette az embert ez természetes, és hogy pontosan mi miért, az majd ott derül ki az örökkévalóságban. :)
Add meg isten definícióját vagy sorolj fel pár okot hogy miért is kéne hogy létezzen. Megcáfolom, nyugodt maradhatsz.
(A #88-asban speciel az "elsõ létezõt" megcáfolására gondoltam /azaz azt a kijelentést hogy az univerzumnak szüksége van egy alkotóra/)
"Emberek írták, DE Isten szentlelke által,"
Ebben az esetben Isten szentlelkének akarattya hogy én itten pofázzak és cáfolgassak.
"jó lenne ha elolvasnád mielõtt kritizálod!"
Nem látom hogy miért kéne elolvasnom. Kicsit furcsa hogy a könyv eredetét pont a könyv támasztja alá, nem ?
Emberek írták, DE Isten szentlelke által, de jó lenne ha elolvasnád mielõtt kritizálod!
Furán hangzik és képtelenség elfogadni, tudom :P
Occam borotvájának a segítségével, fõleg bizonyítékok hiányában, elvethetjük istenke létezését.
A türelem rozsdát terem.
A türelem rozsdát terem.
a bibliai szemszögébõl ha vki megakarja vizsgálni akkor annyit tudok mondani, hogy ez is egy bibliai ellentmondás.
Olyan nincs hogy nem érdekbõl, hobbiból teremtene bolygókat? a biblia szerint is 6 napig csinálta a földet...és vasárnap, mikor letelt a munkahete, megpihent
Amúgy lehet hogy szemléletváltása volt, mert a biblia 2007 évvel ezelõtti kiadás...azóta kiadathatta valaki mással az újat...csakhát az õ által teremtett egyház (mert végülis mindent õ teremtett) eltussolta, kiröhögtette a másik elméletet
A technika/tudomány pártjára is állhatott, mivel miután a világháborúk végetértek, rohamosan megindult a fejlõdés számtech terén is...;)
A türelem rozsdát terem.
A türelem rozsdát terem.
Tessék egy kicsit elgondolkodni ezen! Õ NEM ember!!!!!
De ha meg akarsz róla tudni többet is akkor olvasd a Bibiliát, abban bemutatkozik, hogy ki is õ valójában. Tehát a Biblia egy önéletrajz valójában Istenrõl.
Persze hogy de. Meg is tehetné, ha beavatkozna a teremtmenyei eletebe akkor nem lenne mas mint egy ugymond strategiai jatek jatszoja, és közbe meg tényleg lehet az. Õ nem csak szemleloje az esemenyeknek, persz felteve ha valoban letezne..
#67: :D