Mi az idõ?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Newton kitalálta nekünk, hogy hogyan mûködik a gravitáció.
2. Fejlõdött az asztronómia, kiderült, hogy a galaxisok forgása nem stimmel, a gravitációs képleteinkkel kiszámolva más jön ki, mint amit a valóságban tapasztalunk.
3. Erre úgy "javítjuk meg" a képleteinket, hogy a világot kiegészítjük HARMINCHÁROMSZOR annyi, nem látható, SEMMI MÁSSAL csak a tömeggel kölcsönhatásba lépõ anyaggal és energiával.
4. A lelkünk megnyugszik.
Na most komolyan, ha van egy modell, ami nem írja le a valóságot, akkor hogy az a LEGJOBB megoldás, hogy a világot egészítjük ki képzeletben?
Nem lenne összehasonlíthatatlanul kézenfekvõbb beismerni, hogy a gravitációt leíró modellünk egész egyszerûen rossz, legalábbis kozmikus léptékben?
Newton nem fog megsértõdni már, meg egyébként is, egyszer már kiderült, hogy Földi viszonyok közt okésak a dolgai, de kozmikus léptékben nem.
Másik fele, hogy van a standard modell is, amibe hogy-hogy nem, pont a gravitációt nem tudjuk beilleszteni, egyébként a kvantummechanikával és a relativitáselmélettel összhangban van.
Valami kurvanagy zûr van ezzel a gravitációval...
Na jó, mindegy, nem értek hozzá.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
<#zavart1>#zavart1><#eplus2>#eplus2>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Ne füccsé....Be. Szeretem ha hûvös a lakás egy picit!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
hogy gyorsulhat valami ami szükséges a gyorsulás méréséhez?
ti. a gyorsulás dimenzióanalízise alapján az idõ négyzetesen szerepel benne... M/S^2
Na most lenne egy pár hülye kérdésem, mert nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jól értelmezem a dolgot.
Tehát a sötét anyag és a sötét energia egy-egy ilyen képletmegjavító kreálmány? Nem érzékeljük, nem tudjuk kimutatni, de ahhoz, hogy a megfigyeléseket megmagyarázzuk, ahhoz be kell vezetni.
Na most wiki szerint a sötét anyag és energia a világ szumma anyag és energiaösszegének 74 és 23 százaléka.
Wait, what? Tehát a modern asztrofizika KILENCVENHÉT SZÁZALÉKBAN feltételezett, kimutathatatlan, fiktív képletjavító anyaggal és energiával számol?
Na nemááá! :D
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
Az általam beírt #1114 es hozzászólás alapján az idõ az oksági faktor kifejezõdése lehet, a fénysebesség pedig a kozmosz oksági állandója. Ez csupán látásmódbeli eltérés (vagy még az sem) a relativitás elmélet nézõpontjával szemben, mivel azonban a rel. elmélet értelmezése és alkalmazása kezd begyepesedni, mindenképp szükség van egy új (nem szélsõségesen egzotikus) látásmód bevezetésére. Szerintem egy ilyen kísérlet lehet a valóság szemléletében a kauzalitás elõtérbe helyezése.
UI: Csak a pofám nagy! Nem értek a fizikához.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Talán még a tudományokhoz sincs sok.
Én meg nem szándékszom korrepetálást tartani a pszichérõl, de csak egy megjegyzés: elõfordult már a vlágtörténelemben, hogy egy-egy embernek addig igyekeztek bemagyarázni egy betegséget, míg eljutott oda, hogy tüneteket is tudott "produkálni" hozzá. Az is elõfordult már (olvass utána,a nem hiszed) hogy addig "hülyéztek" egy embert, míg megadta magát és el is kezdett úgy viselkedni. Hát hiába itt is van pár "szültett pszichológus".<#law>#law><#puszis>#puszis>
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Egyébként ha nem kitalálni akarnád a világot, hanem megismerni, akkor úgy kéne kezdened, hogy veszel egy tudományos ismeretterjesztõ könyvet a relativitáselméletrõl, meg a kvantumfizikáról, és el kéne olvasnod. Akkor is, ha fáj. Aztán akkor utána lenne mirõl beszélgetnünk. Kicsit hatékonyabb lenne, mint ez a fórumos korrepetálás...
De ki tudja hogy mi az igazság!(?)
Azert itt majdnem felrenyeltem.
xD
Azt nem állítom hogy minden igaz ami le van ott írva. http://antieinstein.tar.hu/
Szerintem érdekes, de nem tartom hitelesnek. :-)
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
1125: Megszûnik létezni? Na ezt honnan veszed?
A részecske természet leginkább csak kibocsájtáskor és becsapódáskor értelmezhetõ. Útközben hullám.
Ez nem egy darab kõ, amit lökdösöl. Fény. Azé' ezt ne felejtsük már el.
Sztem elsõ körben kicsit mélyedj el a témában, aztán majd ráérsz rajta gondolkodni...
De komolyabban, én nem értek nagyon ehhez, nem tudom hogy miért nem haladhat valami gyorsabban a fénysebességnél(ez nem azt jelenti hogy a vízben mondjuk csak 250...valamennyi ezek kilométert tesz meg másodpercenként, hanem az állandó, maximális sebességet), azt hallottam már hogy túl sok energia kéne hozzá, de egy foton is felgyorsul erre a sebességre, ki lehet számítani hogy mennyi idõ alatt, mekkora távolságon...szóval ha ezt a fotont hosszabb úton érné ugyan ez a gyorsító hatás, vagy nagyobb lenne maga a hatás akkor elvileg a sebessége is nagyobb lehetne. SZERINTEM :)
Az a része amelyben a jól neveltségedrõl volt szó.
Ilyen esetekben elnézést szoktam kérni, és válaszolok a hozzászólásra.
Persze általában a szerzõ legalább a hozzászólása számával segít..
Nos, melyik írásodra nem feleltem?
Már tudjuk, hogy még elsõs sem voltál felsõfokú iskolában, most azt is igazolni szeretnéd, hogy érettségid sincs?