2008 lesz az idõutazás nulladik éve?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Itt most valami új sport kezd kialakulni? Valamilyen (bármilyen) állításhoz ki tud valamilyen linket találni? Persze nem reménytelen a dolog, mert mindenrõl lehet pro és kontra találni valamit.
Úgy érzem, hogy kezd az egész nagyon komolytalanná válni, így én ebbõl a társalgásból kiszállok. További jó egymást hülyítést mindenkinek.
Az az általános vélekedés, hogy a fekete lyuk nagyon sûrû anyagból áll téves, egyszerûen téves. Sûrû anyagból keletkezik, valóban, de utána az anyag teljesen eltûnik, nincs többé, és nem marad más utána, mint a felcsavarodott tér és idõ, a szingularitás, amelyet még nem vagyunk képesek megérteni.
Nálunk sokkal okosabb emberek sok éves muinkája eredménye az a döntés hogy a fekete jukak léteznek, és több mérési eredmény is igazolja azt hogy a galaxisok legtöbjében ha nem az összesben a középpontban egy fekete juk van.
Az hogy pld a miénkben van azt könnyen mutatja az is hogy amíg a csillagok bocsátanak ki magukból fényt, rádió jelet, addig a fekete cucc mindent elnyel, még a fényt is, de gravitációja hatalmas, annyira hogy elgörbíti a mellette elhaladó fény útját, amit ma már mérni is lehet.
Ezen kár vitázni.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Physicist
California Institute of Technology
"The common idea that a black hole is just made of very compacted matter—it's wrong. It is just simply wrong."
És ha valaki azt hitte, hogy ennyi, hát nem, van több is, bár ez utóbbi (mint az elõzõ is) még nem bizonyított: az õsrobbanás után fennmaradt miniatûr fekete lyukak vándorolhatnak a világegyetemben, akár a szomszéd kertjén is átmehet egy idõnként.
Eszm...
Miért adnának az embereknek áltudományos dolgokat, másért...
Végül is mindegy, csak hülyüljünk...
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
azért ez nincs teljesen így. A szülõk sok áldozatra képesek a gyerekeikért, meg vannak a szentek, akik a teljes emberiségért élnek.
"From this particular flash, Chandra researchers calculated that the mass at the center of the galaxy, about 2.6 million times that of the sun, fit into a space no larger than 93 million miles across. Only a black hole could be that dense, according to the known laws of physics."(forr)
8000 év múlva emberiség...addig hány civilizáció fog összeomlani és újjáépülni? Hát sok. Ha most körülnézünk 90% az esély rá, hogy valami nagy gebasz lesz ami akár évezredekig hazavágja az emberiséget. Emberek biztos lesznek, ügyesebbek vagyunk mint a csótányok...
A nem létezõ jövõbõl, nem létezõ emberektõl?
Azokkal akarod a kapcsolatot felvenni akik nem is léteznek?
Elméleteim nekem is vannak, de azokat megtartom magamnak, úgysem lenne tõle senki sem beljebb (a többi elmélettõl sem).
Nem hinném, hogy hibás a másik feltételezésem. Az már csak a fizikusok pongyolasága, hogy egy ismert definíciót (tömeg) a kvantumfizikai elképzeléseikért önkényesen más jellemzõkkel látnak el. Hívják akkor másnak, ne tömegnek. De ez így nagyon zavarosban való halászás, amolyan "vak vezet világtalant" szerint van magyarázgatva. Megjegyzem, hogy ebbõl a szempontból nagy a hasonlóság vallásmagyarázgatásokkal. Bevezetik a soha meg nem ismerhetõt, aztán már szabadon lehet mindenféle elméleteket gyártani. Na, ezért ez nekem nem szimpatikus. Én a megismerhetõ dolgokat szeretem.
A részecskék világában fabatkát sem érnek a klasszikus fizikából merített elképzeléseid, mint pl. hogy tömeghez térfogatnak is kell tartoznia. Egyszerûen nem tudjuk, mi az elektron, csak azt, hogy eddig nem mutattunk ki semmilyen struktúrát benne. Elméletek vannak, de senki sem érti igazán, mirõl is van itt szó. Lásd pl. az egyik elméletcsaládot itt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Preon
A másik teljesen hibás feltételezésed, hogy a részecskék világában is létezik valamilyen ellenállás, ha két "tárgy" egymáshoz közelít. Mint írtam, a kvantummechanika legszabványosabb verziója szerint is két elektron tetszõleges közel helyezkedhet el egymáshoz, sõt, bármilyen távolságon belül nullánál nagyobb valószínûséggel található meg.
----
A kvantummechanika egyik akármije, hogy a megfigyelõ megváltoztatja a megfigyelt akármit, tehát ha a jövõbe belenézel, máris megváltoztattad.
Én csak annyit tudok elképzelni, hogy egy hperszámítógépbe beletápláljuk a jelenlegi állapotot, és kiszimulálja, hogy mi lesz n év múlva. Ha rosszat jósol, akkor esetleg megkérhetünk egy lepkét, hogy nem a jobb, hanem a bal szárnyát lebegtesse meg. Vagy én pislogok egyet, és utánaszámolunk, hátha akkor már jó lesz.
Ja és természetesen az elekron rendelkezik tömeggel.
Tömeggel rendelkezõ részecskének lennie kell térfogatának is, akkor viszont nem beszélhetünk pontszerû részecskérõl. Vagyis r ennélfogva nem lehet nulla értékû.
Magyarázd már el nekem, hogy mi köze az alagúteffektusnak ahhoz, hogy "bármely két elektron távolsága ebben a pillanatban is tetszõlegesen kicsi"
Hogyne létezne pontszerû részecske: például a teljesen közönséges, hétköznapi elektronnak mai napig semmilyen struktúráját nem sikerült megtalálni. Két elektront tetszõlegesen közelíthetsz egymáshoz amíg betáplálod a szükséges energiát, semmilyen gátat nem ismerünk, legfeljebb a mérhetõség határát jelentõ Planck-távolságot (és az már épp a kvantumgravitációval függ össze). Bizonyos eséllyel bármely két elektron távolsága ebben a pillanatban is tetszõlegesen kicsi (lásd alagúteffektus), a távolságot nem kell nullára csökkenteni, hogy a gravitáció számottevõvé váljon, csak nagyon kicsire.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Bizonyíték lenne a változtatás lehetõségére például az is, hogy ha megkérdeznénk a jövõböl az embereket,hogy 2010 ben kaptak e üzenetet a jövõbõl?
És ha "nem" a válasz. Máris egy módosult világban élünk mint õk éltek akkoriban. Akkor is ugyan ez van, ha mégis kaptak üzenetet, de más tartalommal.
A fizikában minden jel arra mutat, minden mérés azt igazolja,hogy a világ összes energiáinak, anyagának más más állapota lehet, minden viszonyítási rendszerben.
A jõvõbeni világ is egy viszonyítási rendszer, nem azonos a miénkel, tehát meg van a változtatás képessége nekünk is.
Jah, és minden ilyen változtatáskor nem jön létre új univerzum vagy egy új alternatív világ, csupán arról van szó, hogy a világot alkotó elemek tulajdonságai más világok számára, vagy akár más inercia rendszerek számára, mint mondjuk két különbözõ sebességel haladó repülõk akár, számukra más más állapotot mutatnak a világ elemei.
Egy univerzum van, de NINCSENEK ABSZOLUT állapot leírók. Mint ahogy nincs abszolut tér, és idõ, ugyan úgy lehet valami egyik viszonyításban kék, a másikban zöld.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
Most megalakít a fejlett világ egy projectet,ami arról szól hogy amint elérhetõvé válik a technologia,a megalakítás pillanatába küldjenek egy üzenetet.
Vagyis ha lehetséges rögtön kiderül!<#eljen>#eljen>
Arról nem beszélve micsoda ugrásra lenne képes a technologia hirtelen.
Persze millio ok miatt is befucsolhatna a terv idõ közben,vagy direkt nem küldenének üzit mert az valamit megváltoztatna.
Esetleg egy uj alternatív valóságot kreálna ahova az üzi megérkezne mi meg csak várnánk!
A kérdés, tudunk változtatni a jövõn? Ha belelátunk a jõvõbe akkor nem valószínõ(mint egy film beletudsz tekerni, de változtatni nem tudsz rajta), bár biztos hogy nem én fogom megváltani a világot ezekkel a gondolatokkal, csak szeretek ilyeneken gondolkodni.
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
# Further observations<27>27> strengthened the case for a black hole, by showing that the central object's mass is about 3.7M solar masses and its radius no more than 6.25 light-hours."
Ezek szerint 6 fényóra átmérõjû gömbben nem férne el 3,7 milliónyi naptömeg csak úgy.
Mivel nem vagyok hiszékeny, ezért hinni semmiben sem hiszek. Vannak dolgok, amiket elfogadok, de annak semmi köze a hithez.
Pontszerû részecske nincs, így két pontszerû részecske távolsága csak elméletben csökkenthetõ nullára, de nemlétezõ dolgokról értelmetlen beszélni. Semmi valóságalapja nincs. Csak arra jó, hogy vad elméleteket lehessen kitalálni.
"egyesített kvantumgravitációs elmélet tudja feloldani majd" - vagy nem.