2008 lesz az idõutazás nulladik éve?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A logikád elsöprõ mint a vihar, és olyan káros is.<#nyes><#nyes>
HELYESEN: EZT sem érted, és még sok mindent nem értesz.

Kara kánként folytatom tanításom.

én azt még amúgy mindig nem értem, miért az idõgép megalkotásának pontja lenne az idõutazás nullpontja...

Blackmail the Universe

a jövõ is létezik és az emberek is léteznek.

Blackmail the Universe

épp ma bizonyosodott be, hogy pl MO-n mindenki csak a saját maga szaros kis jelenével törõdik ;)

Blackmail the Universe

Oké, megadom neked a kegyelemdöfést: vasárnap esti krimi - idõgép!

Még hány ilyen nagyon tutira fogsz hivatkozni? Az elõzõ is hamis állítás volt.
Itt most valami új sport kezd kialakulni? Valamilyen (bármilyen) állításhoz ki tud valamilyen linket találni? Persze nem reménytelen a dolog, mert mindenrõl lehet pro és kontra találni valamit.
Úgy érzem, hogy kezd az egész nagyon komolytalanná válni, így én ebbõl a társalgásból kiszállok. További jó egymást hülyítést mindenkinek.
Lefordítom, oké?

Az az általános vélekedés, hogy a fekete lyuk nagyon sûrû anyagból áll téves, egyszerûen téves. Sûrû anyagból keletkezik, valóban, de utána az anyag teljesen eltûnik, nincs többé, és nem marad más utána, mint a felcsavarodott tér és idõ, a szingularitás, amelyet még nem vagyunk képesek megérteni.

Frayer
a fekete jukakon kár vitázni.
Nálunk sokkal okosabb emberek sok éves muinkája eredménye az a döntés hogy a fekete jukak léteznek, és több mérési eredmény is igazolja azt hogy a galaxisok legtöbjében ha nem az összesben a középpontban egy fekete juk van.
Az hogy pld a miénkben van azt könnyen mutatja az is hogy amíg a csillagok bocsátanak ki magukból fényt, rádió jelet, addig a fekete cucc mindent elnyel, még a fényt is, de gravitációja hatalmas, annyira hogy elgörbíti a mellette elhaladó fény útját, amit ma már mérni is lehet.
Ezen kár vitázni.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Kip Thorne
Physicist
California Institute of Technology
"The common idea that a black hole is just made of very compacted matter—it's wrong. It is just simply wrong."

Multi média! Lehet csemegézni.

Na, ez engem is megdöbbentett, pedig már megbarátkoztam a gondolattal, hogy galaxisunk közepében van 1 (egy) fekete lyuk. A tudósok most azt mondják, hogy kijjebb van még 2 (kettõ). De ez semmi! Akár több száz (!) közepes fekete lyuk csavaroghat a Tejútrendszer, a mi Tejútrendszerünk körül.
És ha valaki azt hitte, hogy ennyi, hát nem, van több is, bár ez utóbbi (mint az elõzõ is) még nem bizonyított: az õsrobbanás után fennmaradt miniatûr fekete lyukak vándorolhatnak a világegyetemben, akár a szomszéd kertjén is átmehet egy idõnként.
Eszm...

És kinevelik az új hit követõit...
Miért adnának az embereknek áltudományos dolgokat, másért...
Végül is mindegy, csak hülyüljünk...

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Aki gyereket csinál, többnyire, természetesen foglalkozik a jövõvel. De az Európai tendencia nem ez, a túlnyomó többség ha nem is gondolkozik nyíltan így - de ennek mentén cselekszik.. - Élj a mának - ez már nem csak a hülyébbik tinédzserek ideológiájának összefoglalása. Ha valamit tesznek is a jövõjükért, az annyi hogy gazdagok akarnak lenni - ezért áldozatokat hoznak (betegesen félnek a csóróságtól). Szóval igenis így van, de én sem azt írtam hogy 'teljesen'. Az afrikai vagy a dél-amerikai helyzet valahogy most nem tud izgatni.. Ennyit szerettem volna még mondani.

"Az emberek többsége magasról leszarja, hogy mi történik a világgal miután õ meghalt. "

azért ez nincs teljesen így. A szülõk sok áldozatra képesek a gyerekeikért, meg vannak a szentek, akik a teljes emberiségért élnek.

Már megint nekem kell megmondanom a tutit?

"From this particular flash, Chandra researchers calculated that the mass at the center of the galaxy, about 2.6 million times that of the sun, fit into a space no larger than 93 million miles across. Only a black hole could be that dense, according to the known laws of physics."(forr)

Megmondom miért nem. Az emberek többsége magasról leszarja, hogy mi történik a világgal miután õ meghalt. Amíg õ él, legyen meg mindene ... ne legyen semmi bántódása. (Többek közt õk az okai a jövõnk aláásásának.)

8000 év múlva emberiség...addig hány civilizáció fog összeomlani és újjáépülni? Hát sok. Ha most körülnézünk 90% az esély rá, hogy valami nagy gebasz lesz ami akár évezredekig hazavágja az emberiséget. Emberek biztos lesznek, ügyesebbek vagyunk mint a csótányok...

Ha én egy hi-tech ember lennék, akkor sem adnék technológiát az õseimnek ha ez sok szenvedéstõl kímélné meg õket. Hiszen Hi-Tech ember vagyok, nem kell aggódnom azért hogy rosszul mennek a dolgok nélkülem a múltban. Ez kb olyan lenne, hogy visszautazunk a közép vagy ókorba - de akkor vinni kéne társadalmi rendszert, gyárakat, meg minden k.f-át. És aztán rájönni, hogy semmi értelme nem volt. A fejlõdés az fejlõdés, annak kell lennie. Miért nem száz, ezer évre tervezünk - szól ismét a kérdésem. Miért kell mindent azonnal..

Kivéve hogy a tanácsköztársaságban kezdték el eme szokást. Inkább nem részletezném hogy pont kik, mert kitiltanak. Meg amúgy sem errõl szól a fórum!

"Én úgy gondolom, ha a jövõbõl kapnánk egy üzenetet"

A nem létezõ jövõbõl, nem létezõ emberektõl?
"Tényleg jó lenne, ha sikerülne felvenni a kommunikációt az 1000-10000 évvel elõttünk járó emberekkel"

Azokkal akarod a kapcsolatot felvenni akik nem is léteznek?
A fekete lyuk nem elmélet, hanem egy elméletben feltételezett valami (az sem biztos, hogy van olyan).
Elméleteim nekem is vannak, de azokat megtartom magamnak, úgysem lenne tõle senki sem beljebb (a többi elmélettõl sem).
Nem hinném, hogy hibás a másik feltételezésem. Az már csak a fizikusok pongyolasága, hogy egy ismert definíciót (tömeg) a kvantumfizikai elképzeléseikért önkényesen más jellemzõkkel látnak el. Hívják akkor másnak, ne tömegnek. De ez így nagyon zavarosban való halászás, amolyan "vak vezet világtalant" szerint van magyarázgatva. Megjegyzem, hogy ebbõl a szempontból nagy a hasonlóság vallásmagyarázgatásokkal. Bevezetik a soha meg nem ismerhetõt, aztán már szabadon lehet mindenféle elméleteket gyártani. Na, ezért ez nekem nem szimpatikus. Én a megismerhetõ dolgokat szeretem.
Tévedsz, az állítás az volt, hogy semmilyen más elmélet nem tudja magyarázni a megfigyelt adatokat, mint egy fekete lyuk. Olvass vissza. Senki sem írta, hogy fizikailag nem férne el, sem én, sem a wiki; csak Epikurosz érthette így, de akkor õ félreértette.

A részecskék világában fabatkát sem érnek a klasszikus fizikából merített elképzeléseid, mint pl. hogy tömeghez térfogatnak is kell tartoznia. Egyszerûen nem tudjuk, mi az elektron, csak azt, hogy eddig nem mutattunk ki semmilyen struktúrát benne. Elméletek vannak, de senki sem érti igazán, mirõl is van itt szó. Lásd pl. az egyik elméletcsaládot itt:

http://en.wikipedia.org/wiki/Preon

A másik teljesen hibás feltételezésed, hogy a részecskék világában is létezik valamilyen ellenállás, ha két "tárgy" egymáshoz közelít. Mint írtam, a kvantummechanika legszabványosabb verziója szerint is két elektron tetszõleges közel helyezkedhet el egymáshoz, sõt, bármilyen távolságon belül nullánál nagyobb valószínûséggel található meg.

Pontosítás véget a fenti cikkhez: Gödel osztrák (volt), nem pedig ausztrál.
Ennyit a sokat idézgetett, és sokak által referenciaként kezelt wikirõl.
Én is azt írtam...
Pontos, tudományos megfogalmazás<#smile>
Nem számoltam utána, de lehet, hogy a Wikiben rosszak az adatok.
----

A kvantummechanika egyik akármije, hogy a megfigyelõ megváltoztatja a megfigyelt akármit, tehát ha a jövõbe belenézel, máris megváltoztattad.
Én csak annyit tudok elképzelni, hogy egy hperszámítógépbe beletápláljuk a jelenlegi állapotot, és kiszimulálja, hogy mi lesz n év múlva. Ha rosszat jósol, akkor esetleg megkérhetünk egy lepkét, hogy nem a jobb, hanem a bal szárnyát lebegtesse meg. Vagy én pislogok egyet, és utánaszámolunk, hátha akkor már jó lesz.

A másik meg, hogy az elektron sem nem pontszerû, sem nem részecske, sem nem hullám. Azt hogy mikor melyik modell alkalmazható rá leginkább, mindig az elvégzett kísérlett dönti el.
Ja és természetesen az elekron rendelkezik tömeggel.
Az állítás ugye az volt, hogy nem férhet el annyi nap akkora térrészben. Pedig röhögve, bõven, levegõsen elfér. És szó sem volt pályarendszerrõl, vagy struktúráról.
Tömeggel rendelkezõ részecskének lennie kell térfogatának is, akkor viszont nem beszélhetünk pontszerû részecskérõl. Vagyis r ennélfogva nem lehet nulla értékû.
Hi,
Magyarázd már el nekem, hogy mi köze az alagúteffektusnak ahhoz, hogy "bármely két elektron távolsága ebben a pillanatban is tetszõlegesen kicsi"
10, 23, 29, 58, 65 Én csak ezt az 5 db. számot szeretném magamnak visszaküldeni az idõben, mondjuk úgy 3-4 nappal ezelõttre. Szinte már magam elé képzelem a ropogós kis 200 millácskát.:)

Fizikailag elférne, de nincs az a pályarendszer vagy struktúra, ami stabilan tudna tartani egy ilyen rendszert egy ilyen kicsi térrészben milliárd évekig, a súrlódás és az ütközések nagyon rövid idõ alatt menthetetlenül lelassítanák.

Hogyne létezne pontszerû részecske: például a teljesen közönséges, hétköznapi elektronnak mai napig semmilyen struktúráját nem sikerült megtalálni. Két elektront tetszõlegesen közelíthetsz egymáshoz amíg betáplálod a szükséges energiát, semmilyen gátat nem ismerünk, legfeljebb a mérhetõség határát jelentõ Planck-távolságot (és az már épp a kvantumgravitációval függ össze). Bizonyos eséllyel bármely két elektron távolsága ebben a pillanatban is tetszõlegesen kicsi (lásd alagúteffektus), a távolságot nem kell nullára csökkenteni, hogy a gravitáció számottevõvé váljon, csak nagyon kicsire.

"Ezek szerint 6 fényóra átmérõjû gömbben nem férne el 3,7 milliónyi naptömeg csak úgy" - kattintgatni tudsz, de számolni már nem. Te is tipikusan agymosott wikis lehetsz, akit leszoktattak a gondolkodásról, és minden baromságot elhisznek. ~1.3*10^11 nap férne el a mi napunk kiterjedésével... Ez meg egy kicsit több, mint amit leírtál :)
Nem jó...Nincs elég intelligencia hozzá...Hidd el, sokkal rosszabb lenne, ha tudnánk...Legalábbis még most.Egy pár generációnak még el kell múlnia, h intelligensen tudjunk dönteni a sorsunkról.Most csak hisztériát és káoszt keltene egy rossz jövõkép.Fölösleges.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Hát emberek, nem semmi hogy miket tudtok írni egy bulvár hírre! :D
Frayer
Én úgy gondolom, ha a jövõbõl kapnánk egy üzenetet hogy csináljunk valamit, mert 4500 ra már csak kevesebb mint 100 ember él a földön, akkor ennek a tudatában tudunk módosítani a jövõnkön. Az információ, a kapcsolat kivált olyan eseményeket amik a kapcsolat nélkül nem jönnének létre, tehát máris módosul a világunk ahoz az alternatív világhoz képest akik az üzenetet kapták.
Bizonyíték lenne a változtatás lehetõségére például az is, hogy ha megkérdeznénk a jövõböl az embereket,hogy 2010 ben kaptak e üzenetet a jövõbõl?
És ha "nem" a válasz. Máris egy módosult világban élünk mint õk éltek akkoriban. Akkor is ugyan ez van, ha mégis kaptak üzenetet, de más tartalommal.

A fizikában minden jel arra mutat, minden mérés azt igazolja,hogy a világ összes energiáinak, anyagának más más állapota lehet, minden viszonyítási rendszerben.
A jõvõbeni világ is egy viszonyítási rendszer, nem azonos a miénkel, tehát meg van a változtatás képessége nekünk is.

Jah, és minden ilyen változtatáskor nem jön létre új univerzum vagy egy új alternatív világ, csupán arról van szó, hogy a világot alkotó elemek tulajdonságai más világok számára, vagy akár más inercia rendszerek számára, mint mondjuk két különbözõ sebességel haladó repülõk akár, számukra más más állapotot mutatnak a világ elemei.
Egy univerzum van, de NINCSENEK ABSZOLUT állapot leírók. Mint ahogy nincs abszolut tér, és idõ, ugyan úgy lehet valami egyik viszonyításban kék, a másikban zöld.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Falabu
Még valami, és talán ez a logikusabb, ugy emberek vagyunk kezünkbe van a változatás lehetõsége vagy minden cselkedetünk kihat a jövõnkre. Ha most fogok egy kést és levágom mindkét herémet akkor a jövõben nem lesz gyerekem, de ha úgy döntök mégse vágom le a herémet akkor megváltoztatom a jövõmet, vagyis a jövõm megváltozik a döntéseim által, akkor viszont nem egy jövõ van hanem a milliárdnál is több. Ha ezt feltételezzünk akkor honnan tudjuk hogy melyik jövõnkbe nyitottunk egy féreglyukat, honnan tudjuk hogy az a jövõ fog bekövetkezni?

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Szerintem egyszerü kideríteni hogy lehet e idõutazni.

Most megalakít a fejlett világ egy projectet,ami arról szól hogy amint elérhetõvé válik a technologia,a megalakítás pillanatába küldjenek egy üzenetet.
Vagyis ha lehetséges rögtön kiderül!<#eljen>
Arról nem beszélve micsoda ugrásra lenne képes a technologia hirtelen.
Persze millio ok miatt is befucsolhatna a terv idõ közben,vagy direkt nem küldenének üzit mert az valamit megváltoztatna.
Esetleg egy uj alternatív valóságot kreálna ahova az üzi megérkezne mi meg csak várnánk!
Falabu
Tényleg jó lenne, ha sikerülne felvenni a kommunikációt az 1000-10000 évvel elõttünk járó emberekkel. A cikkben is írták hogy ha megnyitunk egy csatornát akkor nemtudjuk, hogy az "1000 év múlvában" hol fog megjelenni. Ha ott jelenik meg ahol a mostban megnyittottuk akkor semmi baj, örül mindenki, mert valószínû, hogy sikerül felvenni a kapcsolatot. De mivan akkor ha 1000 vagy 10000 év múlvára kihal az emberiség, mert lehetséges, bármi bekövetkezhet. Ha kihal az emberiség és errõl mi tudni fogunk, akkor tudunk-e tenni ellene valamit? Ha mondjuk 2010-re megvalósul a jövõvel való "kommunikáció" lehetõsége és megtudjuk, hogy 3050-re már nem lesznek emberek, akkor valószínû, hogy nem tudunk tenni az ellen hogy kihaljunk, mert 3000-ben már tudtunk róla hogy ki fogunk hallni hiszen 2010-ben már láttuk a jövõt, de nem tettünk ellene semmit. Vagyis mindeféleképpen kihalunk.:P
A kérdés, tudunk változtatni a jövõn? Ha belelátunk a jõvõbe akkor nem valószínõ(mint egy film beletudsz tekerni, de változtatni nem tudsz rajta), bár biztos hogy nem én fogom megváltani a világot ezekkel a gondolatokkal, csak szeretek ilyeneken gondolkodni.

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Te, én Rákosira gondoltam. Meglepõdtél, ugye?

A Tejút közepérõl van szó.

"# The first estimates indicated that the central object contains 2.6M (2.6 million) solar masses and has a radius of less than 17 light hours. Only a black hole can contain such a vast mass in such a small volume.
# Further observations<27> strengthened the case for a black hole, by showing that the central object's mass is about 3.7M solar masses and its radius no more than 6.25 light-hours."

Ezek szerint 6 fényóra átmérõjû gömbben nem férne el 3,7 milliónyi naptömeg csak úgy.

Gondolom a "véres diktatúra" alatt a Szálasi rendszert érted. Mert akkor volt divat Dunába lõni az embereket.
Pont arra van leginkább szükségünk...<#szomoru1>

1-el tobb indok, hogy 2020-ra Magyarorszagon epuljon meg, a kozos europai reszecske gyorsito. A vegen meg mi talaljuk fel az idogepet<#banplz>
Ez nagy zagyvaság volt.
6 fényóra átmérõben simán elférne 4 millió nap a jelenlegi méretével...
Mivel nem vagyok hiszékeny, ezért hinni semmiben sem hiszek. Vannak dolgok, amiket elfogadok, de annak semmi köze a hithez.
Pontszerû részecske nincs, így két pontszerû részecske távolsága csak elméletben csökkenthetõ nullára, de nemlétezõ dolgokról értelmetlen beszélni. Semmi valóságalapja nincs. Csak arra jó, hogy vad elméleteket lehessen kitalálni.
"egyesített kvantumgravitációs elmélet tudja feloldani majd" - vagy nem.
velemenyem szerint az idoutazas valami ilyesmi lesz: epitenek majd egy szamitogepet, amelyben tarolva lesz a vilag osszes atomja, minden informaciojukkal egyutt. ettol kezdve egyszeru a dolog: csak meg kell adni a datumot, a gep pedig kiszamolja, hogy melyik atom milyen mozgast fog addig elvegezni, es a vegeredmeny az az allapot lesz, ahogy a vilag x ido mulva ki fog nezni. persze ehhez figyelembe kell venni a rezgesuket, az egymasra valo kolcsonhatasokat, es a gepnek a sajat mukodeset is bele kell szamitania, ami talan a legnehezebb az egeszben. habar ezzel tenylegesen nem utazhatnak az emberek, de barmit megnezhetnek majd a jelenben es a multban is. (feltetelezem, hogy az informaciokbol azt is lelehet modellezni, hogy ezek az atomok visszamenoleg milyen utvonalat tettek meg). az ido pedig velemenyem szerint pillanatnyi. nem tarolodik el se a mult, se a jovo. viszont a fenti modszert felhasznalva letrehozhato egy masik univerzum, amely a jelenleginek egy idoben tetszolegesen elhelyezett masa (persze jo kerdes hogy ezt hol hoznak letre).