Miért, vagy miért nem szereted
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Végighallgatni ám! 😊
Igen, programmal viszonylag könnyû "zenét" csinálni, rengetegen hivatkoznak erre. Viszont az nem lesz olyan színvonalú, hogy az ember, ha leül zenét hallgatni, azt nyomja be, és élvezettel hallgassa. Színvonalasat alkotni minden "platformon" nehéz.
Remélem érzed, hogy ezek mögött a számok mögött pl. elég kemény, színvonalas munka áll.
Hozzáteszem, hogy butaság azt mondani, hogy csak az a zene élvezhetõ, amely zeneileg komplex, és 70 ember, valamint 30 év tapasztalat kell hozzá, hogy megalkossák.
Hogy az elektronikus zenénél maradjunk, ez pl. zeneileg jóval "primitívebb" mint egy klasszikus szimfónia, mégis sokszorosát nyújtja számomra élvezeti faktorban. Saját vélemény. Talán csak a vokál miatt 😊
Ilyenkor persze a "mesterek" szeretnek azzal védekezni, hogy bizonyos zenei stílusokhoz fel kell nõni...
a hozzáértéssel járó EGO.
Akik többet hallgattok ilyen trance, és egyéb zenéket, azoktól kérdezem, hogy mennyire ismertek klasszikus illetve komolyzenei mûveket (filmzenéket, klasszikusokat, modernebb szimfonikus zenéket akár XXI. századiakat), illetve hallottatok-e már élõben zenekart, vagy csak akusztikus hangszert? (úgy, hogy nem csak valahonnan kihallatszott, meg fél füllel hallottátok, tehát úgyértem, hogy odafigyelve a zenére)
Próbáljátok meg részletezni, hogy miért szeretitek azt amit szerettek, milyen élményt nyújt hallgatni (akár hosszabb távon). Ez most nem csak az elektronikus zenére vonatkozik, hanem pl. rap, hip-hop -ra is. Illetve azt is, hogy miért szeretitek jobban, illetve miért nem szerettek 1-1 zenei stílust.
Látta valaki az Egyiptom hercegét (rajzfilm, Hans Zimmer írta a zenéjét). Érdemes megnézni szerintem, és a zenéjére odafigyelni, nah abban minden van 😊
The Prince of Egypt-The Plagues (egy kis részlet belõle)
Vagy Disney -tõl a Fantázia 2000 -et ismeri vki? Zene és kép kapcsolata miatt érdemes megnézni 😊 (szintén érdemes ezeket is jobb minõségbe, Egyiptom hercege -t HD-ban is le lehet tölteni!).
Ja bocs, egy van: az RNB. azt nem tudom megszeretni.
mostanában nagyrészt chillout, ambient, és egyéb lágyabb zenék jönnek be. De volt már nekem mindenféle korszakom, mindössze pár év alatt -.-'
Az elektromos hangzást én nem fikázom, csak arra próbálok utalni, hogy sokkal "jobb" (korábbian kifejtettem) a nem elektronikus. Nem állítom, hogy nem lehet meghallgatni, akár valami miatt szeretni némelyiket (én mondjuk nem tudom) más mûfajban.
Abban egyet értek, hogy nem szabad csak egyféle zenét hallgatni, meg kell ismerni minél több zenét. Én nagyon sokat hallgatok zenét, sok fajta zenét ismerek (klasszikusoktól kezdve ugyebár, a Zenemûvészeti szakközépiskola miatt, még Operában is énekeltem régen, tehát abból a mûfajból is ismerek párat).
Én azt remélem inkább, hogy többen rájönnek - nem zenészek is - hogy mik az igényesebb, szép zenék.
Higyjétek el, elõbb rak össze valaki egy "hallgatható" techno-t meg trance-t (ha tud midi-n pötyögni, és ért az ilyen zeneszerkesztéshez), mint mondjuk egy klasszikus zenét, vagy filmzenét 😊
A rock tényleg primitívebb, és egyszerûbb mûfaj, mégis szükséges, hogy jól tudjanak a hangszeren játszani, és egy jó énekes is kell. Persze hála a sok kevésbé igényes hallgatóknak, már elég ütni a dobot, zúzni a gitárt, meg beleordibálni valamit a mikrofonba.
"Midivel gagyi prünyögést lehet összerakni" MIDI-vel gagyi prüttyögést??!! Ez azért nagyon nagy baromság! Filmzenéket csinálnak midivel.
Az elektronikus zene ugyanolyan zene, mint a többi, és nem kell hozzá kevesebb tudás, mint pl a hûdenagy rockzenéhez (ami szerintem sokkal primitívebb bizonyos szempontból). Azt meg ne felejtsd el, hogy nem csak trance van, késõbb esetleg rátalálsz arra az elektróra, ami tetszik. 😊 Pl: trip-hop.
Avanti Roma!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Tanulok hangkultúrát, hangtechnikát, zeneelméletet, zongorát (kb. 10 éve), zeneirodalmat, esztétikát is és még sok mindent 😛 Ráadásul elektromos zongorám van (bizonyos szempontból sajnos, de több okból ezt választottam), amit MIDI -ként is tudok használni (és szoktam is, bár felvenni még nem nagyon, csak effektekkel próbálkoztam). Szóval azért van egy kis tapasztalatom, nem csak össze-vissza beszélek (mégha kicsit kevésbé ismerem ezeket az említett mûfajokat).
Próbáltál már összerakni, illetve eleve valamilyen zenét össze mixelni, MIDI -vel? 😊 Nehéznek tûnik, de igazából nincsenek benne olyan részek, harmonia kötések, amiktõl igazából nehéz lenne, csak idõ igényes összerakni.
Háttérhangulatadóknak lehetnek viszonylag jók, de külön hallgatva - elvonatkoztatva a játéktól - milyen hangulatot ad a zenéje? (gondolom nagyon jó hangulatot... 😄).
Hogy miért kell akusztikus, hát több oka is lehet; sokkal szabadabban lehet játszani rajtuk (jóval nagyobb gyakorlat is kell hozzájuk), kellemesebb és természetesebb hangzásuk van (nyugtatóbb hatás), együtt szólva sokkal szebb hangzást képesek alkotni, mint az elektronikus.
Sok féle képpen le tudod tesztelni, játsz el valami egyszer ûdallamot szintetizátoron, majd egy jó akusztikus zongorán. Vagy hasonlíts össze 2 hasonló filmzenét, úgy hogy az egyik teljesen MIDI -vel készült, másik pedig zenekarral (Hans Zimmernek van mindenféle, pl. midi-s a Szikla zenéje, zenekaros a Karib tenger kalózai). Elég csak megnézni, hogy kik lettek a híresebbek, akik zenekarral (is) készítették a filmzenéiket, sokkal igényesebben (Hans Zimmer, Ennio Morricone). 1 kivételt tudok aki tényleg nagyon jól összerakta elektronikusan a zenéit; Vangelis. Ettõl függetlenül az õ zenéi is jobbak zenekarral 😊
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
mindenki azt hiszi... aztán aki kipróbálja rájön hogy egy igényes dallamos trance (vagy bármilyen elektronikus) számot rohadtul nem egyszerû összerakni. Sok gyakorlat kell hozzá, minden hanggeneráló eszközt ismerni kell, aztán jön az ihlet fejben és ott jön a legnehezebb: megvalósítani.
"valamilyen érzelmet, hangulatot fejeznek ki és adnak át, esztétikai élményt nyújtanak."
ehhez me, kell akusztikus hangszer. Elektronikus zenék sokszor hangulat szerint is osztályozva vannak. Erre gyönyörû példa a stalker játékok zenéi direkt hangulatkeltésre vannak... és nagyon jól is csinálják.
Minden jobb zene ad egy hangulatot, és élményt, nem csak a valós hangszeres...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Én mondjuk már eleve az elektronikus hangzást sem szeretem, már az elektromos gitárt se nagyon.
Az jó zene én számomra az akusztikus hangszereknél, és normális énekhangoknál van, harmónia szempontból megtervezett zenék, amik valamilyen érzelmet, hangulatot fejeznek ki és adnak át, esztétikai élményt nyújtanak.
Hallgassd meg amit ajánlottam, Yanni koncert DVD-jét (lehetõleg 4.1 -ben 😛, ha be tudjátok szerezni akkor javaslom a Taj Mahal -i felvételt), ne úgy hogy közbe már írjátok, milyen hülyeségeket mondok, hanem odafigyelve. Nehezen hiszem el, hogy utána valaki meg tudja hallgatni ezt élvezettel, pl amit belinkeltél 😊
Vagy Loreena McKennitt is nagyon jó, azt meg lehet szerezni normális hanganyagban is 😊 (érdemes nem mp3 -ban azt is, hanem vmi lossless 😄)
Nem akarok senkit sem meggyõzni, de tudom, hogy sokan már csak azért sem hallgatnak komolyabb zenét, mert az nem divatos meg stb.. Pedig szerintem nagyobbrészt aki igényesebb az egyet értene velem (mert ahogy látom egyedül vagyok sajnos ezzekkel a véleményekkel), de ha már a topik indítója a véleményünket kérdezte 😛
A rappel én is voltam így, hogy szerettem meghallgatni néhány számot így idõnként (fõleg Animal cannibals 😛, és még néhány), de szóval nem mint zene.
Arnej már-már tiestoi magasságokba emelkedett. 😊
Avanti Roma!
aztán van a techno amit nem nagyon szeretek,1 van amit ki nem állhatok az a hardstyle :|
a rockot nem nagyon szeretem szintén és nem mondom h utálom vagy szar mert van 1-2 szám (fõleg metalban) ami egészen tetszik 😊
Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nagyon sok jó zene, zenész van, én is nagyon sok stílust hallgatok, klasszikusok, filmzenéktõl rockzenékig (meg nem tom hogy nevezik, dallamos metál?), amiben van zenei "mondanivaló", szép dallamok, mindig attól függõen hallgatom hogy milyen hangulatban vagyok. Utóbbiakban az igényesebb pop zenéket is szoktam hallgatni.
Magyarok közül amiket így viszonylag szeretek hallgatni, az a Kárpátia, Ossian, Nox, Kormorán (illetve Aljas kúszobab, de nem tartozik azokhoz, amiket így zeneként szeretek hallgatni :-) )
Egyébként, nagyon szeretem pl. Yanni -t (rá lehet keresni youtube-on, de engem csak akkor fogott meg, mikor letöltöttem 2 koncert DVD-jüket), Loreena McKennitt-et, Rachid Taha-t, Lisa Gerrard-ot, Celine Dion-t (ezek azok, amiket így nem nagyon tudok mûfajba besorolni, mindegyikben van valami különleges :-) ), persze mint írtam ezek mellett még sok mindent (fõleg filmzenéket). Keményebb mûfajban is sokmindent, bár azokat már inkább háttérzeneként hallgatom (Rhapsody, Green day, Stratovarius, Rammstein, Sonata Arctica, Nightwish, Witin temptation, és még sok más).
12 éves koromtól szoktam rá a trance zenére, akkor még azt se tudtam, hogy így hívják. 😊 Aztán megismerkedtem a house-zal is, ebbõl inkább a funky-s a nyerõ. Jöhet még hard rock, hands up, dnb, hip-hop, progressive, goa, psytrance, meg hasonlók.
Amiket szeretek: Alex M.O.R.P.H., Armin Van Buuren, Markus Shulz, Yahel, Yoji Biomehanika, Nitrous Oxide, Orjan Nilsen, Deadmau5, Paul Miller, Chicane, 4 Strings, Real Booty Babes, Ronski Speed, Rachael Starr, Phynn, Arnej, Paul Van Dyk, Tiesto (régi zenéi), stb.
Amiket utálok: emo, pop, nyálas rnb, 'hörgõsmetál'. Nem mondom, hogy szar, mert másnak biztos jó, de nem az én világom.
A magyar zenét tiszta szívbõl gyûlölöm, fõleg a disco/dance zenét. Ilyeneket, amiket már felsoroltatok: Spy the Gost, Josh & Jutta, Dance 4 Ever, broáf. XD Egy olyan együttes van, amit meghallgatok, ez a Unique.