kisteherautók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ಠ_ಠ
ಠ_ಠ
Egyébként sokat számít hogy egy haszonjármûvet egymás után sok ember hajt pl egy cégnél. Vagy csak egy ember aki odafigyel rá.
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
A gond azzal van hogy a futott kilómétereket a használtpiacon /személyautónál 1.5-2 / , haszonjármûnél 3-al kell szororzni legalább.
Az ivecómban 630 ezer van és 2004 decemberi!
2005-ben futott elõszõr.
Motorja bontatlan és hibátlan,belsõ tere egyátalán nem koptt,/a gyári huzat hibátlan/,de vehettem volna rosszabb állapotban levõt /280 ezerrel <#nyes>#nyes>/ is.
1 milliót lefutnak lazán ha oda figyelnek rájuk!
Ha meg látom a hirdetésben hogy 260 ezer km. és már felújított a motor,akkor elgondolkodhat az ember,igazából abban mennyi van.
Kintrõl is csak a sokat futott darabok jönnek,mert azokon lehet kaszálni.
Ezeket használni veszik,nem hétvégiautók.
Korábban hajtottam egy jumpert is 2.5 tdi,430 ezerrel lett eladva és hibátlan volt az a kocsi is,pár kerékcsapágy,fék és futómûalkatrész lett csak cserélve.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
ಠ_ಠ
Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Én sok jót a Transitról nem halottam,de attól még lehet,hogy másoknak pozítiv üzemeltetési tapasztalatai vannak.
Ajánlottak 5.9millióért vadonat új 200lóerõs Ford Transit Jumbot. Manuális Klíma, ABS, ASR, CD-s Rádió, elektromos tükör, fûthetõ tükör, ködlámpa.
Elég kecsegtetõ ennyiért 200lóerõvel vadonat újan
Szépen is néznek ki.
Csak nem ismerem a Transitokat, megéri ilyent venni hosszútávú fuvarozásra ?
/elõzõ ivecómon is volt/
"Én egyébként konkrétan csak a 3,5t-sokra gondoltam"
-olyan kategória nincsen!
A kategória úgy szól,hogy kisteherautó 3.5 tonna össztömegig.
Ebbe minden beletartozik,még a fiat panda van is!
Én egyébként konkrétan csak a 3,5t-sokra gondoltam.
Egyébként ha van egy vonóhorog egy 3,5t-on,akkor most már azt is tachográffal szerelve adják el.
Mi lesz pl. egy vw caddy-vel mondjuk,amivel egy csõszerelõ jár a belvárosban?/kötelezõ pihenõidõ 4 óra vezetés után <#kerdes>#kerdes><#wow2>#wow2>/
Mehet hétvégén,nincsen kitiltva sehonnan.
Ahol lehet,ott meg legalább 120-al megy úgyis!
Szerintem 3.5 tonnás kocsikkal visznek bármit,amit mások kamionokkal.
Az ok gondolom az,hogy bagóért mennek szerencsétlen sofõrõk,éjjel-nappal tachográf és útdíjak nélkül.
Valszeg pénzük sincsen nagyon eurónormás nyergesekre,3.5 tonnásban meg úgysem nézi senki.
Az öreg sprinterjeik már mind átlépte az egymillió kilómétert,szakik olcsón felújítják a motort aztán mehet.
ಠ_ಠ
Kb. ilyen a magyar használt kisteherpiac!😊
Egy teherautónál más.
Bár egy Iveconak 180 lovas motorral nem igazán okoz gondot a gyorsítás😊
Volt amikor egy éles kanyarban nyerges pótjának a kilógó sarka,elvitte a busz tükrét,még szerencse,hogy csak a tükrét.
És nem is az a fárasztó a vezetésben,hogy sokat kell menni,hanem ilyen utakon a folyamatos koncentráció fárasztja ki az embert.
a mellékutak minõségérõl nem is beszélve.
Fõleg azt bírom,mikor egy nyergessel szembetalálkozom egy vékony hajtûkanyarban,és még hely sincsen félrehúzni a kormányt,közben méteres kátyukon kell szétveretni a futómûvemet.
Motorral én is inkább a siroki v. orfûi szerpentint szeretem,de az már megint egy másik topic.
ಠ_ಠ
1.jobban védve vagy a hirtelen fellépõ veszélyektõl,pl. egy szarvas,kiváligatatlan részeg biciklis,stb..
2. sokkal kevésbé vakít el a szembejövõ forgalom
Milánó autópályán 9-10 óra,országúton legalább 20.
/Ha a balatonhoz kell leugrani hétvégére,az más,bár az is dupla annyi idõ,és nem hiszem hogy különösebb élvezet fehérváron araszolni a lámpákon át,meg lesni a falvakban sunyin kamerázó rendõrõket./
ಠ_ಠ
Azon kivül ha elszabadúl x tonna tömeg,nincs olyan fékrendszer ami rövid idõn belül megállítja!
Probálkoznak kamionoknál szenzorokkal,stb...de az még nem helyetesíti a soför éberségét!
Viszont sokkal fárasztóbb tempomat nélkül merev lábbal hosszú órákon keresztül autózni,kevésbé változtatthatod az ülõhelyzetedet,ergó nagyobb az esély hogy hibázol!
ಠ_ಠ
Én bevezetnék egy éberség figyelõ rendszert a közúti jármûvekben is!
Ha meg hozzáérek valamihez egybõl elveszi a gázt,nem értem miért lenne veszélyes.
Különben sem engednék beépíteni,ha gondot okozna!
kicsit off de az új Mercedes Actros kamionban a Talligent távolságtartó rendszer van amit beállítassz egy tartományra és az elõtted haladó jármû sebességét követi. Nyilván ha az elõtted lévõ hirtelen megáll akkor a kamion is megpróbál. Kisteherautókban is ilyen lenne a jó.
Nekem 15 óra veztés után úgy be szokott állni a térdem,hogy volt hogy üvölteni tudtam volna.
A legfontosabb extra egy teherautón,aki megszokta nem vesz nélküle kocsit!
ಠ_ಠ
A legnagyobb master is egy méterrel rövidebb, nekem a méret volt a legfontosabb.
A tank nem nagy,de a régin is ekkora volt,igazából nem lényeges szempont.
Levegõs ülés van benne,tempomat abs. stb baromi kényelmes és nagy a fülke.
/2004-es, nem a legújabb elejû./