A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
www.smart-bus.hu
Sajnos a nyelvészet a nyelvek összehasonlítása alapján dolgozik, nem genetikai vizsgálatokkal...
Utoljára szerkesztette: fonak, 2018.02.21. 21:03:50
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
www.smart-bus.hu
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
www.smart-bus.hu
Szász Péter: A keresztény történelemszemlélet alapjai
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.21. 02:14:44
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.02.20. 15:43:04
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Ja, és ha ez nem lenne elég, utána még jössz a festett kazettás mennyezetekkel.
Arany bogaram!
A reformáció során annyi templombelső (és iratok is!) semmisült meg, hogy azt el nem lehet képzelni. Vannak erről nagyon szomorú leírások, miért nem olvasod el őket, mielőtt ilyen baromságokat írsz?
Nyilván, a kereszténység felvételekor a katolikus egyház is pusztíthatott el pogány emlékeket, de azok mennyisége eltörpül a reformáció rombolása mellett. És akkor nem beszéltem arról a kb. 20 millió emberről, amelyet a vallásháborúk során meggyilkoltak Európában.
Szóval, sürgősen fejezd be a római katolikus anyaszentegyház szidását, ne legyél a gonosz eszköze!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Kivonat innen: Mór, Jókai. „Névtelen vár.”
😊))
www.smart-bus.hu
Bakay Kornél munkásságát ismerem, köszönöm! 😉
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.20. 18:23:01
A Pap Gábor videókat láttam, ha elfogadod, én is ajánlanék, elsősorban Bakay Kornél előadásokat. Bár, a legjobb, ha ezt a három részes sorozatot szerzed meg, sok érdekes információ van bele sűrítve, a lehetséges (!) őstörténetünkkel kapcsolatban.
Galilei és Kopernikusz neve az inkvizícióval összefüggésben merült fel bennem. Természetesen volt idő, amikor a "vallás" jelentette a tudományt is, sőt a műveltséget és tanultságot is, de mára nem árt különválasztani a kettőt.
De elég offos a téma valóban.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.09.20. 11:22:44
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Miért vagy egyre szkeptikusabb?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.19. 21:47:41
www.smart-bus.hu
Mindkét mélyen hívő katolikus, Galileo Galilei és Nikolausz Kopernikusz (aki mellesleg, kanonok volt) neked tudnának sok újat mondani pont arról, amit írtam, miszerint "A tudomány egészen a materialista tanokig szerves része volt a vallásnak".
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.09.19. 20:55:28
András apostol elvileg Szkítiába ment hirdetni a jézusi tanokat, tehát lehetnek kapcsolódási pontok.
A többire egyelőre nem reagálok, sajnos egyre szkeptikusabb vagyok, és feleslegesen nem akarok vitát generálni. Bakay Kornél könyvében találtam pár érdekes információt a korai kereszténység és az ősmagyarság esetleges találkozásáról, de a szkenneremet nem bírom életre kelteni, bepötyögni pedig sokáig tartana.
ráadásul a rablást nem magyarázza hogy miért van annyi sírban és miért akart volna valaki egy ismert idegen vallás jelképével temetkezni, ha nem az volt a saját vallása.
Ezekhez hozzáveszed még az egészen egyedülálló Szűz Mária kultuszt, vagy a nyelvünkben fellelhető "elszólásokat", amik érdekes módon csak nálunk nyernek értelmet, akkor azért egy elég kerek egész rajzolódik ki.
"Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne" (Jn 6,56)
Összeolvasva ugye csak nálunk lesz ebből Testvér... 😊
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Az esztergomi oroszlánok "csak" a sumér vonalat erősítik, de ez még nem zárja ki azt amit írtam! A katolikust nem szabad összekeverni a Kereszténnyel! Ha mindenképpen analógiát akarunk keresni, akkor a Manicheizmus az ami a fennmaradt adatok alapján a legközelebb állt a "magyar" kereszténységhez. Nem azonos a kettő, csak vannak analógiák, például a Szent Koronán is.
Hogy konkrétan mi volt, hogy volt, soha nem fogjuk megtudni sajnos, mert ami pusztítást véghez vitt ezen a téren például a katolikus egyház, az példátlan és pótolhatatlan. Ami megmaradt belőle, azt jól példázzák a festett kazettás mennyezetű templomok, és azok üzenetei.
Elnézést a sok Pap Gáborért, de az az igazság, hogy az elmúlt 10 évben jobbat nem találtam nála... 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.19. 16:03:31
www.smart-bus.hu
amit amúgy direkt eltussoltak a navajonkik 😊 Lekaparták és tönkretették, mivel a keresztény bullshitbe nem passzol Leó 😊
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.19. 15:48:37
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.19. 15:32:39
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.19. 15:22:23
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
A topik témája szempontjából lényegtelen az egész eszmecsere, de ha nekem a vasárnapi templomba járás és valamelyik felekezethez tartozás lenne a fontos, akkor nyilvánvaló lenne, hogy megkeresztelkedtem volna. Nem?
Az ereklyetartó mellkeresztekhez: Úgy gondolom, hogy voltak keresztények, megkeresztelkedett magyarok a 'honfoglalók' között, de nem voltak egységesen keresztények. Nincsenek többségben a honfoglaláskori sírokban a mellkeresztek, noha számos lelet van, de nem tekinthető dominánsnak. Hogy most ez a kereszténység konkrétan mit takar, arról nem tudok neked nyilatkozni, de nem hiszek a Napvallásos Máni féle kereszténységben, sokkal inkább bizánci vagy kaukázusi hatás lehetett.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.09.19. 14:55:49
Savaran
Feynman hozzáállása egészséges, szerintem a hívőknek is érdemes kritikus gondolkozásmódot elsajátítaniuk 'bármiféle' fanatizmussal szemben.
"A tudomány egészen a materialista tanokig szerves része volt a vallásnak."
Erről Galilei és Kopernikusz tudnának azért mondani egyet s mást.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Oké, vissza a témához: A legtöbb árpád-kori magyar sírban keresztet találnak a régészek, de azokat gyakran nem mutatják be, mert (egyéb szakembrek is) úgy gondolják, zsákmányolt ékszer és nem része az akkor magyar jelképtárnak.
Néhány történész, régész és egyéb kutató ellenben úgy véli, a magyarok már az árpád-kori bejövetel előtt keresztények voltak, csupán nem a római pápa fennhatósága alatt.
Erről vélemény?
Érthető hogy miről beszélsz, de nem győz meg, sajnálom. Talán hagyjuk is, már úgyis teleszemeteltük ezt a topikot.
A legtöbb főleg Európában és Amerikában magát kereszténynek valló ember egyáltalán nem keresztény - még a saját definíciójuk szerint sem. Ugyanis a vallásosság nem egy elvont filozófia, egy ünnepnapi szimbolikus gyakorlat, hanem a hétköznapi életfelfogás, a dolgokhoz való hozzáállás speciális módja.
Aki vallásos, nem csak istenekről meg angyalokról ábrándozik, hanem aszerint gondolkozik és cselekszik (pl. dolgozik, eszik, köti be a cipőfűzőjét). Ezt hívhatjuk fanatizmusnak, a rossz értelmezések nyomán van negatív oldala is bőven, de a vallás nem csak absztrakt beszédtéma és rítusok degenerált ceremóniái, hanem egy alapeszme ami a gyakorlati élettel kompatibilis. Minél kevésbe kompatibilis az ember gyakorlati életével, annál kevésbé "vallásos" az ember.
Minden ember kissé máshogy képzeli a maga vallását, mégha szigorú útmutatások is vannak, tehát minden ember másként éli és magyarázza azt - ez pedig független attól, hogy egy igaz út van, vagy több, vagy egy sem. Így amíg valami az egyik számára elfogadható, a másiknak eretnekség, de van egy abszolút eretnekség minden vallás számára: a materializmus.
(Igen, nevezhetjük az ateista materializmust is vallásnak (a hitre és a fanatizmusra való tekintettel), de akkor a fenti "vallás" szavakat a transzcendens világkép kifejezésre kell cserélni.)
A tudomány egészen a materialista tanokig szerves része volt a vallásnak. A mai profán tudomány szétaprózódása, az "egész" áttekinthetetlensége, a számok uralma is azt a romló folyamatot jelzi, amit a már említett René Guénon munkásságában kifejtett.
Aki azt mondja, hogy "hiszi" Istent, de a mindennapokban materialista, - én úgy gondolom - leginkább magát csapja be.
A "hinni", eleve nem feltétele a vallásnak, ugyanis a ténylegesen vallásos ember az "tudja" (mondjuk) Istent, és az érzékszerveinek csak "hisz", hiszen azok megcsalhatják.
Remélem érthető volt, amit próbáltam közölni.