UDK - Unreal Development Kit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
A garázsprojectek 99%-ból legjobb esetben is csak videók kerülnek ki, pedig több szokott lenni a cél.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Shade, tudom mi az a hobbi, de ha elég sokat foglalkozol vele, mondjuk több évet, és már nagyon sokat haladtál vele, akkor jön az a rész, amit írtam korábban.
Én legalábbis addig tartom hobbinak, amíg tényleg csak gyakorlod a dolgot. Akkor hobbi, mert érdekel a dolog, csinálgatod szabadidõdben, stb.
Nem akarok nagyon degradáló lenni, de kétlem, hogy emiatt nagyon aggódnia kéne az itteni embereknek.
Másrészrõl, ha pedig arról van szó, hogy tényleg egy komolyabb terméket készítenek vele, ami rendesen fogy, akkor talán érthetõ, hogy õk se ingyen adják neked az enginet. Viszont nem kell elõrre leperkálnod nekik semmit, hanem amikor a bevételed átlépi a megközelitõleg 1 millió forintot, akkor utána már 25% jutalék megy nekik. Ez egy nagy horderejû üzletnél nem a legjobb dolog, de komolyan, megintcsak, szerinted nulláról ki fog nagy horderejû projectet indítani?
Tehát ha azt nézzük, hogy egy hobbiember összerak vmi kis játékot, budget kategória, szép grafikával, akármi, és fogyogat, akkor is, ~1M forintot kereshet vele anélkül, hogy bárkinek fizetett volna bármit. Ha pedig azt túllépte se fog nyakára mászni senki, hogy jogszabályt sértett, hanem egy jutalékot szükséges "csak" megtérítenie. Szerinted ez annyira unfair?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
És persze akkor már nem mindegy, hogy azt ingyen teszed, v sem.
Mert ha én speciel elkezdeném tanulni az UDK-t, azt nem azért tenném, mert csak magamnak írok valami kis 3d-s cuccot. Persze eleinte biztosan, amíg csak tanulom, és próbálgatom.
A német modder addig járt utána, míg az új jogtulajdonos - Gearbox - fantáziát nem látott a dologban, és áldását nem adta a dologra. Forrás
Íme:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Magadnak szórakozásból meg elég hülyeség sztem.
Mert amennyi energiát, meg munkát beleölsz a megtanulásába, az nem térül meg. Tehát alap dolog lenne, h felteszed Steamre a munkád, v vhova...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Egy ingyenes devkit jó húzás lehet piacilag, több ember megismeri, több ember megtanulja. Az UDK is eredetileg arra született, hogy az Epicnek null költségbõl minél több helyen oktassák.
Konkurenciát nem állítanak vele, mivel csak noncommercial munkákra használható ingyen, vagy oktatásra.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem lesz ingyenes. Az egészet
Az Epic megteheti - mert már készül az Unreal Engine IV -, hiszen "milliónyi" játékhoz liszenszelték már az elsõ motorjaikat is
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Itt van róla egy rövidke videó. Meg a bemutatója.
Unity 3 kedvelt, de az ingyenes verzióban azért elég sok a korlátozás.
Elméletileg a Crytek is indít egy ingyenes development kit programot az UDK mintájára, de azzal nem tudom mi a helyzet (perpill csak mod sdk van).
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha igen, akkor jól mondod, nem ingyenes az UDK.
Két eset állhat fent akkor amikor pénzt keresel vele:
1. UDK-val készítesz pl látványterveket, és csak a videókat, képeket értékesíted. Ez esetben szokásos installációs license van, installációnként $2500.
2. UDK-val nem csak a végterméket készíted, hanem a program terjesztésre kerül, a vevõhöz eljut. Ez esetben van az említett $5000-es ingyenes idõszak, utána pedig a 25%-os részesedés.
Van még egy harmadik kategória is igazából, amikor abból keresel pénzt, hogy az UDK használatát oktatod, ez esetben nincsenek license díjak.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Mert ha jól tudom ennek a licensze úgy szól, ha ki is akarunk adni egy vele készített játékot, hogy az elsõ 5000$-ig ingyenes az UDK, majd onnantól a bevétel 25%-át kell az Epicnek fizetni, vagy valami ilyesmi.
Amúgy tetszik. Mi lesz a játék lényege?
Amúgy, hogy tetszik eddig?😄

Bár nem látok olyat hogy sötét lenne valamelyik része...
Képet nem tudok beszúrni a tinypic behalta magát 😞
Ha nem menne
Am most is valami új páylát csinálgatok csak lehet túl sok lesz vele a munka. xD
Azért nem tudod letenni mert nem és kész. xD
Én úgy csináltam meg hogy egy másik trigger zónában automatikusan eldobod a pékbe. Elméletileg úgy lehetne letenni ha a lámpával együtt mozogna egy trigger amire ha rányomsz egy E-t akkor leteszed ott ahol éppen vagy (Set Pos-target player).
Aztán a lámpára rámászna a felvevõs trigger (Set Pos-target lámpa), így fel tudnád venni ismét. Meg lehet szerintem oldani csak pöpped bonyolult. :\
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ri-jrC6SGRo?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ri-jrC6SGRo?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
S az ilyen képet könnyebb vektorizálni is, ha shaded grafikát akar az ember a játékban.