Korkülönbség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Matrix has you...
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ott is maximális egészségre törekedni és egy gócot sem magunkhoz kötni, megtartani.
Ami történt megtörtént, ma már nem fenyegeti az életed az ami anno megtörtént, az a múlt, ami már nem aktuális, és csak a jelenedet nyomorítja ...
ez az én meglátásom
nekem is kijutott a jóból gyerekkoromban, nem pont úgy mint neked, másképp
aztán rájöttem, hogy ezt nem jó tovább cipelni ...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
A véleményem az enyém, ha tetszik, ha nem...
azt a csodás lényegre törõ sorsválasztó kérdést ott lentebb igazából magadnak kell megválaszolnod egy szimpla igennel vagy nemmel
az elsõ lépés az, hogy fel akarja dolgozni, tovább akar lépni
amíg ezt nem akarja, addig nincs mit tenni
akarsz tovább lépni? - történt ami történt
ez itt a kérdés
pusztán aki nem tesz magért semmit, azzal nem lehet csinálni semmit sem"
ez még inkább korrekt, minthogy leírjad õket <#eljen>#eljen>
Én sztem attól nem lesz rossz valaki, ha lelkiválságban van, meg egyebek. Szenvedni szenved az illetõ, de rossznak nem rossz, és olyanok is vannak, akik folyamatosan keresik a megoldást a problémára (nem adják fel) de sehogy se jön össze nekik. Biztos erre megint azt mondanád, hogy a módszerük rossz. Dehát nem mindenki olyan pro gondolkodásban, mint mondjuk Józsi, Etelka, Pista vagy akár te...
és elsõ körben elég ha csak magadat akarod fixírozni, aztán ha az rendben van, akkor jöhet a világ ...
én nem írtam le senkit
pusztán aki nem tesz magért semmit, azzal nem lehet csinálni semmit sem
Egyébként ennyi erõvel a rengeteg lelki beteget is már leírtad magadban, akiknek pl segítség kéne...
ezért nem palackba zárni kell, hanem baráttá tenni - feloldani/megoldani
Akkor miért van az, hogy rengeteg magabiztos ember, akiknek mindig minden jó volt azok pl az alkoholba és a tönkremenetelbe menekültek? mit vesztettek el te szted? pusztán csak önkontroll kérdése...
megoldani/feloldani kell tehát, nem a háttérbe küldeni
Meglehet csinálni. Az elsõ lépés, hogy elfogadod, hogy meg lehet csinálni. Ami 'nem tudja megcsinálni', az nem az ember lelke, hanem az ember egója. Az harcol, az sértõdik, az háborodik, stb ...
A többi kifogás amit írsz, az csak kifogás.
Aki nem lép tovább csak saját helyzetét súlyosbítja, csak egyre inkább saját maga terhére lesz. A léleknek a nem tovább lépés sokkal rosszabb állapot. Az egó az, ami imádja a negatív kéjt. És épp ezért nem is akar tovább lépni valójában.
Nem magamra utaltam tehát 2 HSZ-t is feleslegesen nyomattál nekem.
Ha nagyon akarja az ember mindenen túl tud lépni. De mindent azt elméletben lehet megcsinálni, mert az ember nem tud mindig gép lenni mivel lelke van. És most a nagy tömegrõl beszélek, nem magamról. Rengeteg ember van, akit lelkileg megviselnek bizonyos dolgok, vannak mindenkinek sérelmei, de, az, hogy minden ok nélkül legyen mintha mi sem történt volna, mindenen túllépni nem egyszerû feladat. Abban igazat van, hogy nem lehetetlen, de csak nagyon kevesek képesek arra, hogy egy marha rossz sorozat után, akár a családban sorozatos halálozások után, sorozatos munkahelyi gondok, megaláztatások után, vagy anyagi kilátástalanság után, össze is szedje magát bárki...0-ról könnyû elindulni, de vannak helyzetek mikor nincs semmi lehetõséged...
mert elvisz attól, hogy észrevedd magadban a hibát, és azt kijavítsd
a harc felõröl - ha ez kell harcolj
ám tudd: ettõl semmilyen belsõ gubancod nem fog kigubancolódni
nem tanulsz meg tõle úszni, nem fogod tõle megszeretni a vizet, nem lesz tõle önbizalmad stb ...
én arról beszéltem, hogy megéri-e elakadni/lehorgonyozni egy gubancnál, és hagyni azt, hogy ez a gubanc tönkretegyen egy egész életet
független attól, hogy ki/mi okozta a gubancot
a gubanc benned van, benned keletkezik és nem a bûnösben, így a bûnös likvidálásával nem oldódnak meg a gubancaid
belsõ dolgokról, munkáról van szó
ellenségekkel és bûnösökkel foglalkozni külsõ dolog, ami nem oldja fel a belsõ gubancot
sokaknak a pénzt és az élet egyéb más területeit is pont így megutálják
kérdés, hogy ez jó-e így, és ezt változatlan tovább kell csinálni, vagy mihamarabb helyére kell tenni a problémákat
azért, hogy ma nem tudsz úszni, és ma utálod a vizet te vagy a hibás, a felelõs, mert nem léptél még túl a múlton
A boldogulásod, boldogságod múlik azon, hogy lehorgonyzol-e egy korábbi rossz tapasztalatnál.
A víz a hibás, vagy te, hogy nem tudsz úszni?
A belelökõre rátolni, hogy nem tudsz úszni nem jó ötlet ...
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Mi a probléma? A gonosz víz aki az életemre tör, és akit be kéne tiltani, és fel kéne számolni, vagy én magam, hogy nem tudok úszni?
És sokkal egyszerûbb a dolgokat megtenni hibásnak, bûnösnek, mint a magunk fogyatékát belátni, és helyre hozni ;)
akkor tudnak nem tisztelni, ha veszed a nem tisztelet lapját
szimplán rajtad áll ez a kérdés is, és nem a gonosz alázó környezeten ;)
önfejlesztés - nincs más megoldás
a hiba benned van
No, de a topikhoz kapcsolódóan volt e már vkinek, nála jóval idõsebb partnere?;) tudom, hogy sokan leírták már, de jöhetnek továbbra is a témához kapcsolódó dolgok.