Korkülönbség

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigapó
tipikus reakciód volt, semmi extrém, mindenki igy reagál ha szorongatott helyzetbe kerül. Sal jó pszichológus lenne, személyesen már rég megoldottátok volna a problémád. Tudod, vannak azok a fokozatok, 5 van belõle, fejbõl nem fogom tudni, azt hiszem a gyásszal kapcsolatban szokták használni, de lényegében mindenre ráhúzható, kis változtatással. tagadás, düh, elfogadás, azt hiszem ezek is benne vannak.

The Matrix has you...

azért, én nem éreztem azt, hogy csupa kifogásokat írtam...nem volt totál igaza

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

bigapó
pontossssssannnn.....

The Matrix has you...

bigapó
most Téged utállak, mert igazad van...

The Matrix has you...

van benne valami...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

salsoul
Gondolj abba bele, hogy ha megfázunk pölö akkor is mindent elkövetünk a gyógyulás érdekében, és nem nyújtjuk el a dolgot, és nem akarunk életünk végéig folyó orrot és gyulladt arcüreget. És azt sem utáljuk életünk végig akitõl a súlyos kórt elkaptuk, ami olykor halálos is. Szerintem lelki is egyéb betegségek/sérülések esetén is így érdemes eljárni.

Ott is maximális egészségre törekedni és egy gócot sem magunkhoz kötni, megtartani.

Ami történt megtörtént, ma már nem fenyegeti az életed az ami anno megtörtént, az a múlt, ami már nem aktuális, és csak a jelenedet nyomorítja ...

ez az én meglátásom

nekem is kijutott a jóból gyerekkoromban, nem pont úgy mint neked, másképp
aztán rájöttem, hogy ezt nem jó tovább cipelni ...
Anaid
Visszatérve a témához szerintem nem akkora probléma két ember között a korkülönbég, mint amekkorát más emberek tudnak csinálni belõle. Az egyéniségi, érdeklõdési különbségek inkább rázósabbak.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

mangalány
és õ sem tehetett róla...

A véleményem az enyém, ha tetszik, ha nem...

mangalány
amúgy elég agresszívan válaszoltam, pedig nem is rád voltam mérges, csak pont rosszkor került a gép a kezembe...sajnos mást sikerült megbántanom...

mangalány
Vannak dolgok, amiken tovább akarok és vannak, amiken nem biztos...

salsoul
nem haragszom, miért haragudnék

azt a csodás lényegre törõ sorsválasztó kérdést ott lentebb igazából magadnak kell megválaszolnod egy szimpla igennel vagy nemmel
mangalány
Ne haragudj!<#miaz>

mangalány
Jelenleg azt is leszarnám, ha belémdöfködnél egy kést...

salsoul
akarsz tovább lépni?
mangalány
Látom az ego nálad is dolgozik rendesen...mindenképpen neked kell, hogy igazad l1en...

salsoul
nincs mit megmagyarázni akkor, amikor nem akarja feldolgozni
az elsõ lépés az, hogy fel akarja dolgozni, tovább akar lépni

amíg ezt nem akarja, addig nincs mit tenni

akarsz tovább lépni? - történt ami történt

ez itt a kérdés
mangalány
Jah...nehogy tönkre t1en egy egész életet...kb. még fél percébe került volna és nekem nem lenne életem...<#shakehead>nem lenne, mit tönkre t1en...hát dolgozd fel és ha sikerült, akkor küldd már át légyszi...mert nekem nem sikerült ezt feldolgoznom, azért egy 10éves gyereknek magyarázd már meg, hogy dolgozza fel, hogy egy hajszál választotta el a haláltól...

"én nem írtam le senkit
pusztán aki nem tesz magért semmit, azzal nem lehet csinálni semmit sem"

ez még inkább korrekt, minthogy leírjad õket <#eljen>

utsó szó: akkor szted az nem egyenes ember, aki nem tudja megcsinálni?

Én sztem attól nem lesz rossz valaki, ha lelkiválságban van, meg egyebek. Szenvedni szenved az illetõ, de rossznak nem rossz, és olyanok is vannak, akik folyamatosan keresik a megoldást a problémára (nem adják fel) de sehogy se jön össze nekik. Biztos erre megint azt mondanád, hogy a módszerük rossz. Dehát nem mindenki olyan pro gondolkodásban, mint mondjuk Józsi, Etelka, Pista vagy akár te...

salsoul
így van reálisan, nem rosszabbul mint amilyen

és elsõ körben elég ha csak magadat akarod fixírozni, aztán ha az rendben van, akkor jöhet a világ ...

én nem írtam le senkit
pusztán aki nem tesz magért semmit, azzal nem lehet csinálni semmit sem
salsoul
ez inkább egyenes emberség mint gépesség kérdése
na jó Sal most megyek inkább találkozom a jóval idõsebb másodunokatesómmal, inkább minthogy a gép elõtt üljek, így is sokat ülök ott, de most végre szünet van;)

Ha az elméletbe mûködik is, a gyakorlatba nem biztos, hogy mindenki meg tudja valósítani. Nem minden ember erõs gép...

az az érdekes, hogy te mindig azt hiszed, a másik hülyeséget ír, holott, nem az következik be törvényszerûen, amikben te gondolsz, hanem sajnos a rosszabbik fele következik be a dolgoknak. Reálisan kell sajna látni a dolgokat. Nos néha, visszatér egyszer-kétszer az a gondolatom milyen lenne, ha minden oké lenne minden pillanatban az országon, világon belül, de aztán leszállok a földre és elhiszem, beletörõdök abba, hogy magammal kell törõdjek nem pedig a megváltáson gondolkodni, hogy mikor jön el.

Egyébként ennyi erõvel a rengeteg lelki beteget is már leírtad magadban, akiknek pl segítség kéne...

salsoul
kiszabadult a szellem palackból, és kamatostul kiélte magát

ezért nem palackba zárni kell, hanem baráttá tenni - feloldani/megoldani
ugyanmár, ha az elküldése nem megy, akkor bezárom egy palackba az ártó szellemet máris jobban érzem magam, ha nem szabadul ki...nem így mûködik ez. És az a gond, hogy úgyis sokaknál szinte jönnek az újabb problémák, ha az általad leírtakat teljesítik is, akkor is jönni fog újabb probléma. Bár, most azt gondolod, ha egyszer sikerült evvel a módszerrel elküldeni a rosszat, akkor máskor is menni fog ugyanúgy...

Akkor miért van az, hogy rengeteg magabiztos ember, akiknek mindig minden jó volt azok pl az alkoholba és a tönkremenetelbe menekültek? mit vesztettek el te szted? pusztán csak önkontroll kérdése...

oké, de akkor más személyben kellett volna beszélnünk, mivel mindketten félreértettük...E/2-essel mondtad persze, hogy ellenkeztem, hogy az nem úgy van...

salsoul
azzal, hogy nem foglalkozol vele ott marad, csak a háttérbe küldöd
megoldani/feloldani kell tehát, nem a háttérbe küldeni
salsoul
Általánosságban nyomattam. Ha magadra veszed, vedd.

Meglehet csinálni. Az elsõ lépés, hogy elfogadod, hogy meg lehet csinálni. Ami 'nem tudja megcsinálni', az nem az ember lelke, hanem az ember egója. Az harcol, az sértõdik, az háborodik, stb ...

A többi kifogás amit írsz, az csak kifogás.
Aki nem lép tovább csak saját helyzetét súlyosbítja, csak egyre inkább saját maga terhére lesz. A léleknek a nem tovább lépés sokkal rosszabb állapot. Az egó az, ami imádja a negatív kéjt. És épp ezért nem is akar tovább lépni valójában.
ezeket a hibákat amikrõl beszélsz, elfelejteni nem lehet, de túllépni túl lehet rajta...Legjobb, ha nem foglalkozik az ember vele és már akkor rögtön más lesz a hozzáállás...

nincs probléma...
Nem magamra utaltam tehát 2 HSZ-t is feleslegesen nyomattál nekem.

Ha nagyon akarja az ember mindenen túl tud lépni. De mindent azt elméletben lehet megcsinálni, mert az ember nem tud mindig gép lenni mivel lelke van. És most a nagy tömegrõl beszélek, nem magamról. Rengeteg ember van, akit lelkileg megviselnek bizonyos dolgok, vannak mindenkinek sérelmei, de, az, hogy minden ok nélkül legyen mintha mi sem történt volna, mindenen túllépni nem egyszerû feladat. Abban igazat van, hogy nem lehetetlen, de csak nagyon kevesek képesek arra, hogy egy marha rossz sorozat után, akár a családban sorozatos halálozások után, sorozatos munkahelyi gondok, megaláztatások után, vagy anyagi kilátástalanság után, össze is szedje magát bárki...0-ról könnyû elindulni, de vannak helyzetek mikor nincs semmi lehetõséged...

salsoul
a belelökövel foglalkozni: mellékvágány
mert elvisz attól, hogy észrevedd magadban a hibát, és azt kijavítsd

a harc felõröl - ha ez kell harcolj

ám tudd: ettõl semmilyen belsõ gubancod nem fog kigubancolódni
nem tanulsz meg tõle úszni, nem fogod tõle megszeretni a vizet, nem lesz tõle önbizalmad stb ...
salsoul
és sehol nem szidtam az ártatlanokat, és sehol nem éljeneztem a bûnösöket

én arról beszéltem, hogy megéri-e elakadni/lehorgonyozni egy gubancnál, és hagyni azt, hogy ez a gubanc tönkretegyen egy egész életet

független attól, hogy ki/mi okozta a gubancot

a gubanc benned van, benned keletkezik és nem a bûnösben, így a bûnös likvidálásával nem oldódnak meg a gubancaid

belsõ dolgokról, munkáról van szó

ellenségekkel és bûnösökkel foglalkozni külsõ dolog, ami nem oldja fel a belsõ gubancot
persze úszni meg lehet tanulni, de azért a belökõre mit mondasz? nehogy azt mond, hogy okítás céljából lök be...mivel ez nem úszómester, nem úszóedzõ, hanem egy rosszindulatú ember pusztán rosszat akar nekem nem pedig tanítani...ezek a mocskok ellen kell harcolni, én egy szóval nem mondtam olyat magamról, hogy nem tudnék úszni...puszán irritál, hogy vannak ilyenek, akik belöknek téged, engem, akárkit

és szted az rendben van és normális, hogy a másik ember ezt csinálja? Ezekszerint te azt szidod, aki ártatlan a bûnösök meg éljék a világukat hevesen, mert õk erõsebbek mi? hát rohadj meg, ha így gondolod...

általánosságba beszéltem, nem indultam ki magamból...láttam eseteket, engem senki nem alázott meg, általánosban gyengécske voltam, csendes meg minden szekáltak, de leszartam már akkor is..középiskolában már nyugalom volt és kiálltam az elveimért. Én olyan közömbös arc vagyok mindenkinek, csak mondom...

harcolni kell, ki kell állni az elveidért, nem szabad feladni az eszméit semmilyen külsõ befolyás ellenére sem...és bízni sem szabad senkiben, csak abban, de még abban se maximálisan akit megszerettél, vagy akirõl tudod, hogy abszolút számíthatsz rá

salsoul
Gondolj bele, hogy ez a negatív horgony a vízzel és az úszással kapcsolatban milyen erõteljes. És képzeld el, ha ez egy pozitív, erõt, lelkesedést adó horgony lenne, mi minden csodás dolog származhatna belõle...
salsoul
így van, te vagy a hibás, hogy nem léptél túl a múlton, és még mindig utálod a vizet, és nem tanultál meg úszni

sokaknak a pénzt és az élet egyéb más területeit is pont így megutálják

kérdés, hogy ez jó-e így, és ezt változatlan tovább kell csinálni, vagy mihamarabb helyére kell tenni a problémákat

azért, hogy ma nem tudsz úszni, és ma utálod a vizet te vagy a hibás, a felelõs, mert nem léptél még túl a múlton

A boldogulásod, boldogságod múlik azon, hogy lehorgonyzol-e egy korábbi rossz tapasztalatnál.
mangalány
Miért? Lehet, hogy van oka annak, hogy nem tudsz úszni...engem pl.amikor 4ikben jártunk úszni, az úszótanár lenyomott a víz alá és nem engedett feljönni, nyomta tovább a víz alá a fejemet és épp, hogy volt még levegõm...na azóta utálom a vizet, mióta majdnem belefolytottak...de fogadjunk ebbõl is kihozod, hogy én vok a hibás...

salsoul
A kérdés ugyan az.
A víz a hibás, vagy te, hogy nem tudsz úszni?

A belelökõre rátolni, hogy nem tudsz úszni nem jó ötlet ...
Loál János
Az a probléma, hogy ha valaki tudja, hogy nem tudsz úszni, de mégis belök a vízbe.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

salsoul
Beleesek a vízbe. Nem tudok úszni. Belefulladok.
Mi a probléma? A gonosz víz aki az életemre tör, és akit be kéne tiltani, és fel kéne számolni, vagy én magam, hogy nem tudok úszni?
salsoul
Az beszél ilyeneket mint te, aki maga nem tud boldogulni a dolgokkal.
És sokkal egyszerûbb a dolgokat megtenni hibásnak, bûnösnek, mint a magunk fogyatékát belátni, és helyre hozni ;)
salsoul
csak akkor tudnak megalázni, ha veszed a megalázás lapját
akkor tudnak nem tisztelni, ha veszed a nem tisztelet lapját

szimplán rajtad áll ez a kérdés is, és nem a gonosz alázó környezeten ;)

önfejlesztés - nincs más megoldás
a hiba benned van
mangalány
Nekem mindig vagy idõsebb, vagy fiatalabb...életemben talán 1szer volt velem egy idõs...1ébként durva váltás, hogy az elõzõ barátom, akivel 4évig voltam 1ütt 6évvel volt idõsebb nálam...a mostani meg ugye 5el fiatalabb...<#miaz>

mangalány
Tudod...egy fecske nem csinál nyarat...lázadni tudsz, de értelme nincs...sajnos kénytelen vagy elfogadni a világot úgy, ahogy van...<#shakehead>

az a baj, hogy néha a túlzott hevülés miatt félre szoktam nézni 1-2 szót és akkor elszúrom az értelmezést is xD ez köszönhetõ a szétszórtságomnak, meg annak, hogy gyorsba szeretnék választ adni, tehát túlbuzgó vagyok. amúgy pedig tudok szöveget értelmezni. Még szerencsére az a korosztály vagyok, akit megtanítottak erre.

No, de a topikhoz kapcsolódóan volt e már vkinek, nála jóval idõsebb partnere?;) tudom, hogy sokan leírták már, de jöhetnek továbbra is a témához kapcsolódó dolgok.

bigapó
akkor máskor azt mond akire gondolsz, mert megharaplak :D

The Matrix has you...

salsouléknál nem rád céloztam elsõsorban...te jól mondtad, hogy a kényszer nagyúr avval nincs is gond. Nem ez volt a problémám csak még HSz-ekkel ezelõtt írtam vmit mangalánynak amibõl sal kiforgatta a szavaim onnan lett egy kis vitatni való, amiben nem értettem egyet vele...utána pedig elég más téma lett, konkrétan amit már te is leírtál #291, 292...mivel késõn jöttél nem rád értettem, azt, hogy esetleg nem mondtál nagy igazságokat...