Újabb adalék a piramisok építéséhez

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valamit
Mi van ha telekinézissel épültek a piramisok?

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Anaid
Érdekes...

Valahol olvastam, hgy az északi, ill. déli szélesség 40 foka által behatárolt területen helyezkednek el a piramisok a világon...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Kara kán
Danikan a pénzre megy, nem az igazságra. Valamibõl meg akar élni, de sajnos nem tisztességes, amit csinál.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

http://www.youtube.com/watch?v=P73x-gRZkaU
Párszáz kinai piramisról videó.Evvel különöskép nincs is kivetnivalom,a de ott van ,hogy már jó sok éve a nagyhatalmak müholdakkal a másik területét vizslatják,nyilván õk is kiszurták,hogy miket láttak és mégis kusoltak róla.Gondolom e témában van egy egyetemleges hallgatás.
Deniken nem mond jókat?

http://tesztgep.blogspot.co.at/

Kara kán
megnõznöd??

gy-t akartam írni!
:-D

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Szerintem anabellát kellene megnõznöd, abban valszeg kemény vagy. :-D
Deniken más tészta, nyúlóóóóós.

De van itt egy film is szerintem elgondolkodtató egy kicsit: A
múlt megoldatlan rejtélyei.2007 - Erich Von Däniken

A "kövekrõl" jut eszembe itt van még egy dolog: Puma Punku ez is egy látványosság 2500 méter magasan.És még a világ számos részén....
Mindent az ufok építették volna? Vagy telekinézissel? Az elme legyõzi az anyagot? És ha igen akkor hogy, és ha nem de akkoris hogyan-mi módon?
Tiahuanaco,Tiwanaku...ez még kicsengett.

Drága annabella én meg tudnálak gyõzni (keményen)hogy nem varázsolták oda a piramisokat.És tudom elõre hogy igazam lesz.....

Pharaoh
Nem a létezésüket vitatjuk, hanem azt hogy ezek nem lehetnek természeti képzõdmények.

A keresõben a képeknél találsz ilyet+ arcokat.Tudtomal ezeket az objektumokat a NASA különbözõ kodszavakal le is írta.
Most nincs kedvem megeresni linkjét.
Kara kán
Az nem vitás.

Tévedtem?
Pharaoh
"ahhoz túl szabályosak,hogy természeti képzödmények legyenek"

Ezt ki mondja? Az UFO magazin szerkesztõje?

Ha beütöd a keresöbe:Baalbeki terasz,ott találsz még meglepõ adatokat faragot illetve vonszolt kõvekrõk súlyuk 1000-1100tonna
A Marson is vannak piramisok,ahhoz túl szabályosak,hogy természeti képzödmények legyenek.
Kara kán
Kedves annabella, szerintem, téged csak a Nagy Bikaisten tudna meggyõzni.

hamotar
Elég necces a dolog. Sõt én már abban is kezdek hinne, hogy földönkívüliek csinálták az egészet. Fõleg azután, hogy találtak egy bolygót , ahol volt élet.
Elég rideg.

annabella2
Szerintem odavarázsolták õket :) mindenesetre engem még mindig nem gyõzött meg a cikk, hogy tudták ezt a bazi nagy építményt úgy megcsinálni, hogy a mai napig álljon.

Piramis több van mint gondolnád nézt csk meg kinát hegyén hátán több száz.de ezek nem feltétlenül temetkezési célal jöttek létre,Van hogy egy deka hulát nem találtak bennük.
Kara kán
Persze. Az is lehet, hogy piramis sincs.

Én mondok neked egy ,,jobb" megoldást : az épületben van egy másik sírkamra, az igazi sírkamra. Abban van felirat, hulla, minden féle érték.
Amit megtaláltak sírkamra, nem az igazi, csak álcából épült.

Persze ez sem bizonyítható. De nekem ez tûnik a leglogikusabbnak.

Ha építünk az istenként tisztelt uralkodónak egy óriási sírt, akkor ügye azt az örökké valóságnak készítjük.
A feliratokat is úgy készítjük, hogy míg világ a világ, az ott maradjon.
De mivel egy ekkora épület feltûnõ, meg kell védeni.
Megvédeni meg úgy lehet, ha elrejtjük az igazi sírkamrát.

Én legalábbis így gondolkodtam volna a helyükben, de hát én nem vagyok ókori egyiptomi.

Lehet, hogy semmi titkos rész nincs a piramisban.

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Valamelyik csatornán nézgethetük a nagy épitök arébb költöztetek egy templomot ,mert valamely víz folyamnak az utjába került,Ternészetesen az alagsori részek örökre víz allá kerültek,.A dolog pikantériája ,hogy rovás írás is volt az altemplomban.
Bronzkori szerszámokal gránitot megmunkálni,nem is amatör szinten.
De akkor hogy lehetek titkosak a járatk amikor mindenféle épitömunkás felete cipelt a tömböket.
Kara kán
Természetesen, én sem vagyok biztos az ötletem érvényességében, de érdemes lenne utánanézni. Sok minden elõkerülhet még. Pl. a reformátusok lemeszelték a katolikus templomok falfestményeit, amelyek mostanában elõbukkannak, vagy újjáépítéskor felfedezik õket.
A piramisok belsõ falain nem történt átfestés, ehelyett kaparások voltak, amelyeket szépen azonosítottak is a régészek. De gondolj a palimpszesztre is...hadd ne soroljam.

Én így elsõre azt mondanám, hogy a Nagy (Kheopsz) Piramis sírkamrájának a falát víz alapú festékkel kipingálták, de ezt komolyabban meg kellene vizsgálni. Azt is elfogadom, ha azt mondja egy szakavatott ember, hogy kezdetben puritán piramisbelsõket alakítottak ki az egyiptomiak, és csak késõbb jött divatba a barokkos cicoma.

Kara kán
Persze, mert akkor még nem volt a fejük felett tetõ, félkész volt a piramis.

A müvészek milyen világitás mellet dolgoztak mélyen a piramis belsejében? Ugyanis korom foltot nem igen találtak amik fáklyára utalhatnának.
Ezt azért nem tartom valószínûnek , hiszen régebbi feliratokat is találtak máshol.

Ha nincs felirat, azért nincs mert nem is volt.

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Kara kán
Más világ volt az. A graffitisek akkor nem tudtak volna tombolni.

Igen ez mai szemmel elég rejtélyes, hogy miért nincs egy rohadt felirat se a Kheopsz piramisban, illetve van egy, de valószínû az hamisítvány. Viszont ez csak jelen idõben rejtélyes. :)
Hiszen a leírások szerint a piramis külsején voltak feliratok, amik mára eltûntek. Hiszen a fedõ borítás már nincs meg. Ha feliratokat akarsz vadászni lehet a környezõ épületeket és mecseteket kéne megvizsgálni, hiszen az arabok az építkezésekhez hordták szét. Kár, hogy nem jegyezte le senki pontosan a szövegeket (legalábbis nem tudunk róla). Még ha elolvasni nem tudták már akkor sem, lejegyezni le lehetett volna, késõbb meg elõszedni a "fiókból".

Egyetlen utalás a piramison lévõ szövegrésze: "Mi felépítettük, aki erõs, pusztítsa el õket, de fontolja meg, hogy pusztítani könnyebb, mint építeni!"

Ezt egy arab történet író írta, a 800-as évek végén.

Kara kán
Ha van két elmélet, az egyik egyszerû, a másik bonyolult, majdnem biztosan az egyszerûbb szokott bejönni.

Egyébként van e téren is forradalminak számító ötletem, de ellopni tilos, persze, idézni lehet, sõt, ajánlatos (szeretem a publicitást), megfelelõ hivatkozással, forrásmegjelöléssel:

KEZDETBEN A NAGY PIRAMIS (KHEOPSZ) IS LE VOLT FESTVE BELÜL, DE AKKOR MÉG POCSÉK FESTÉKET HASZNÁLTAK, ÍGY AZ MIND LEKOPOTT. A PIRAMIS FALBELSÕK TECHNIKÁJÁT KÉSÕBB TÖKÉLETESÍTETTÉK, ÉS OLYAN FESTÉKEKEKET DOLGOZTAK KI, AMELYEK MÁR NEM KOPTAK LE. TALÁN SPÉCI ELJÁRÁSOKKAL MÉG ELÕTÛNNÉNEK A RÉGI FESTMÉNYEK, BÁR MIVEL VÍZ ALAPÚAK VOLTAK, AZ ESÉLY ERRE KEVÉS. MINDENESETRE ÉRDEKES DOLGOKRA DERÜLNE FÉNY...

Eddig volt a kopirájt. :-)

Engem különbem az zavar, a dologban amikor sokan így állnak hozzá, hogy nincs itt semmi rejtély, egyszerû volt ez, csak oda ment pár ezer ember, és hipp-hopp kivágták a köveket, egymásra rakták, és kész volt a halott-fáraó-kuckója.

Pedig ez nem ilyen egyszerû. Maguk az egyiptológusok is több elméletet dolgoztak ki magáról az építésrõl, vagy hogy miért nem volt a Nagy Piramisban hulla, meg még sorolhatnám a zavaros dolgokat.

Természetesen ebbõl még nem következnek sem az UFO-k, meg semmi más efféle badarság.

Aztán, oké ellehet valahogy fogadni, hogy eleve mekkora meló volt megszervezni az építkezést, aztán megtervezni az épületet, majd amikor elkezdõdött a munka, hogy kivágták a köveket, azt is hogy odaszállították, aztán hogy valamilyen ügyes trükkel egymásra pakolták,mindez oké, csak hogy ez nagyon bonyolult lehetett, sok ember és még több idõ kelhetett hozzá.

Ja meg mamutok...hogyne én is láttam abban a hülye filmben.

Piramis építõ elefánt? Meg bivaly? Akár jó ötlet is lehetne...de ábrázolnak ilyet bárhol? Ha nem, és semmi bizonyíték feljegyzés semmi nincs róla, akkor az elefántnak meg a bivalynak ugyanannyi értelme van, mint a telekinetikus UFO-knak.

Kara kán
A sok emberrel nincs baj, feltéve, hogy nem hülyék, vagy ha hülyék is, de legalább engedelmeskednek.
Ezért kellett az általam említett korbács is, mint kötelezõ szerszám, a piramiserekciókhoz.

És mi a bajod a sok emberrel?
És mi van akkor, ha sok elefánt vagy bivaly is bevolt vonva a munkába?
Egyébként a kínai Nagy Fal sokkal monumentálisabb, mint a piramisok.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Mire a nagy kétkedés, ha ott vannak a piramisok?

Nagyjából négy elmélet van a megépülésükre, ami közül három nettó hülyeség.

1.) Ókori emberek húztûk-vonták ókori technikával.
2.) UFO-k voltak.
3.) Telekinezissel építették.
4.) Volt egy fejlett társadalom a történelem elõtti idõkben, és az Egyiptomi fáraók párezer évvel késõbb leverték a névjegytáblát, és azt mondták, hogy ez sírnak jó lesz.

Tessék, lehet választani.
Szerintem az elsõ a helyes, a másik három meg baromság.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Nagyjából. :-)

Kelta
Erre semmi nem utal sehol, de elvileg lehetséges..viszont akkor megint ott vagyunk, hogy sokkal több ember kell :)és sokkal összetettebb tervezés, szervezés..

Jaa...lakható bolygó:) már majdnem megvan...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Kara kán
De minek töltöm én az idõm minden hülyével?
Inkább ilyenekkel foglalkozom.

Kara kán
És ha több rámpa van?
És ha nem egyetlen helyen, hanem pl. egész sorokat raknak be egyszerre oldalról?

Kelta
Persze, lövésem sincs:)

Nos ha egyszerre 75 kõ van mozgásban, úton, ugye az épülõ piramis felé...akkor nyilván eltudod képzelni, hogy a 300m lévõ területröl induló kb 600m hosszu rámpán kb 6-7 méterre egymástól vannak a kövek....amelyek kb 2-3 m oldalméretüek...hm.. a vontató emberek, oldalt, ugye ..el sem férnének olyan sürün kellene állniok....és ezzel a technikával csak hibátlan napi 12 ora több évig precizen folyó munka mellett lehetséges...nem vetted figyelembe ha csak egy kõ is elakad, akármiért, felborul az egész egyensúly, és tökéletesen összhangban kell mozognia 75 kõnek mert különben összeakadnak....
8 ember egy 4-10t követ vonat, csuszó talpakon?? azért ezt megnézném..
Arról nem is beszélve, hogy a berakási helynél akkor alig 1 percük van berakni pontosan a helyére..mert érkezik a következõ, és berakni sokkal nehezebb mint vontatni....

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Akit érdekel a téma - akár hívõ, akár cáfoló - teljesen objektív írás:
http://moly.hu/konyvek/graham-hancock-istenek-kezjegyei
Molnibalage
Telitaláltat. Ezt próbáltam kifejeteni én is, de ez tényleg tömör és velõs volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A roosvelti New Deal közmunka programja is innen lehetet koppitva. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem az a baj, hogy kérdezel, hanem hogy kapásból magabiztosnak mutatod magad - akár egy cáfolat erejéig - egy olyan témáról, amirõl 99%, hogy abszolúte semmi lövésed sincs. Ez mondjuk általános betegség ezeken a fórumokon. Nekem sincs semmi lövésem a piramisépítésrõl, de nem dobom ki a szakemberek leírásait azért, mert pár szám furán alacsonynak hangzik.

Ha úgy kérdeznéd, hogy "bocs, érdekes ez a 2-3 ezer emberes elmélet, de akkor hogyan jön ki a sebesség", nem állna fel a szõr a hátamon. MOST már elkezdtél számolni. Nézzük: a leírások szerint a piramis anyagának 98%-át adó kõfejtõ nagyjából 300 méterre van a piramistól, ahonnan még rámpás megoldással is max. kb. 2 km-t kellett tolni a köveket a csúcsig. Azt írják, hogy 8 ember elég egy alapkõ mozgatásához. Ha átlagosan 1km-es úthosszt számolunk (ne felejtsük el, hogy a gúla fõ tömege az alapjában van!), akkor egyszerre 75 kõ van mozgásban. Ha két percenként kell letenni egyet, egy csoportnak 150 perce van feltolni a követ és visszamenni a kiindulópontra. 5 km/h sétasebességnél a visszautat 12 perc alatt teszik meg, tehát valamivel több, mint két órájuk van 1 km megtételére egy pár tonnás kõvel. Most akkor megint lehet vitatkozni, hogy ez sok-e vagy kevés; szerintem a technológián múlik. De semmiképp sem kell mondjuk teherautó ilyen kevés emberrel. Szerintem inkább a kifejtés sebessége a bámulatos, nem a beépítésé.

Persze az se biztos, hogy a kövek kitermelése egyszerre történt. Lehet, hogy valami másik megaprojektre gyûjtögették már régóta. A világ legnagyobb piramisai Mexikóban évszázadok alatt készültek el.

Ez így már rendben. De akkor meg legyünk már õszinték, és senki se játssza már itt az egyiptológust: ezek a kérdések nem az SG fórumán fognak eldõlni, hanem a terepen levõ régészek vizsgálatai adhatnak támpontokat, amíg kikristályosodik egy egységes vélemény. Na meg õszintén: tényleg megrengetné a világot, ha x fáraó helyett y fáraó építtette a piramisokat? Nagyjából ugyanannyit tudunk mindkettõrõl. Semmit. A piramisokban nem az az érdekes, hogy melyik magát istennek hirdetõ majom falazta el a hulláját benne, hanem a korabeli technológia meglepõ teljesítménye.

Nincs semmi alapod hinni valamelyik elméletnek, valamelyik másikat meg elvetni, mert nincs meg a szaktudásod, tapasztalatod, véleményed nem mehet túl a random találgatáson és egyedi tetszik-nem tetszik preferenciákon. Mintha kvantummechanikai elméletek között azon az alapon válogatnál, hogy az egyik könyvben zöldek az elektronok, a másikban meg kékek, és neked kék a kedvenc színed.

Persze ha havonta jársz le Luxorba az ásatásodhoz, akkor nem szóltam.

Kara kán
Az nagyon jó jel, hogy a sok "anyázás" hatására elkezdtetek gondolkodni. De lekopogom, nehogy félúton abbahagyjátok.

Ez a tipikus egy mondatban a lényeg szöveg volt.

Oldal 1 / 6Következő →