Újabb adalék a piramisok építéséhez
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én csak a ghizai piramisokról beszélek. A többi selejt szar,emberi utánzat. Már csak romhalmaz.
Na, akkor most mindenki arra vár, hogy leírd ezeket az egyszerû megoldásokat, amivel egy piramis megépülhetett. Ha tudsz valamit ne tartsd magadba. 😊
Mindenféle daru meg teheremelés nélkül felépíthetõ egy piramis.
Nem külsõ állvány kell, hanem a piramist úgy építeni, hogy az maga legyen az állvány. Az elsõ szintet könnyen eltudod képzelni. Sök követ egymás mellé rakni. De, ha mondjuk kettü-három kõ szélességének megfelelõ sort kihagysz, akkor oda elfér egy pár fokos emelkedõ rámpából, amin feltolhatod a köveket a következõ szintre. Itt is kihagysz két három sort, de ezt már merõlegesen teszed az egy szinttel lejjebb lévõre. Ha ezt minden szinttel eljátszod, akkor lesz egy spirális belsõ lépcsõházad. Amikor kész a piramis, akkor egyszerûen addig tologatod fel a köveket, amíg feltöltöd ezt a spirális lépcsõházat.
Nagyon a procizitással sem kell foglalkozni, nem baj, ha egy kõ picit kisebb vagy nagyobb, belül senki sem látja.
Ha ma akarnánk felépíteni, akkor milliárd dolláros költségvetéssel egy-két év alatt megoldható lenne, mert motorizálhatnánk az anyagmozgatást.
Sét, elvileg, ha logisztikailag megszerveznék, magasabb költségekkel pár hónap alatt összecsaphatnánk az egészet. És toronydarukkal ma is lassabb lenne, mint a belsõ spirális megoldással.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
De emlékszem, hogy azt hittem, el ment az õrmester esze, mikor sorkatonaként azt parancsot kaptuk, hogy ketten pakoljuk a 900 Kg-os bombákat úgy, hogy a barak mennyezetéig érjen a rakás. Aztán megmutatták hogyan kell, és igen fáradságos munkával, de megcsináltuk.
Tehát nem csodálkozom, csak csodálom a piramis építõket!
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Sot, a romai beton zsenialis, ugyanis a benne levo zsuzott kagylo por es vulkani anyagok miatt teljesen vizallo. Nallunk is hasznaltak, a visegradi var kozeleben egy regi romai ortorony alapja epult ilyen modon, hogy ellenalljon a duna vizenek. (az alap meg megvan, pedig azota eltelt par evezred) Egyebkent a vas nelkuli vizallo betonnak megvan az az elonye, hogy nem korrodalhat benne semmi, tehat igaz, hogy valamivel gyengebb, de sokkal tartosabb.
A baalbeck-i kovekkel az a trukk, hogy viszonylag konnyu es puha anyagbol vannak, tehat konnyen vaghatoak es joval nagyobb a terfogatuk, mint egy hasonlo tomegu granit tomb. A korabeli mozgatasi technika lenyege az volt, hogy leraktak par kisebb, lapos kovet, azokon vizszintesben vegigtoltak a nagyobb koveket, aztan az ut anyagabol befejeztek az epuletet.
A mai technikarol csak annyit, hogy a legnagyobb teherbirasu daru 20000 tonnat bir megemelni. Ehhez kepest egy 1000 tonnas ko kavics. Es a regi kulturaknak nem is emelni, csak tolni kellett a koveket, raadasul sik talajon, elore megepitett uton. Vasuton vannak 34000 tonnas szerelvenyek is, de sik talajon egyetlen gozos is elbir kb. 20000 tonnat, elfogadhato sebesseggel. Ezek utan csigalassan, emberi erovel (idealis esetben enyhen lejtos uton), siman elvihettek 800 tonnat.
ps: Kisse szomoru, hogy egy modern ember nem kepes megerteni azokat az egyszeru megoldasokat, amiket mar a regi idokben is ismertek. Nem kell misztikumot latni, csak emberi tudas, tapasztalat es jozan esz, tovabba sok turelem es munka kellett hozza hogy megepitsek ezeket az okori epuleteket.
Honnét volt az akkori embernek a 3 nagy ghizai+a Sfinx felépítéséhez tudása? Most ie. durván 10.500 körül járunk. Mert ennél az épitkezésnél nem ártott egy kis matek,geometria,fizika ismeret.
Mert mi sem tudnánk még az 1+1 se összeadni,ha nem lett volna ki megtanit rá.
Ugye értitek a lényeget.
http://integrativmedicina.hu/scifi/index.html
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ja, hát azon nincs mit csodálkozni. Csak mondjuk nem ártana ésszel kezelni a különbözõ kijelentéseket.
1. Nincs egységes álláspont, olyan nincs, hogy "a tudósok". Másik fele, hogy minden elképzelés "a tudósok"-tól származik, a reálistól az ufókig(határeset), tehát ez a vagdalkozásod totál értelmetlen.
2. Válasszuk külön a politikát "a tudósok"-tól, ha egy mód van rá! Egyiptomnak kurvanagy bevétele van a turizmusból, sok ember megy oda tátani a száját a kõkupacokhoz. Ha egyértelmûen és tutira biztosan tudnánk, hogy hogyan építették õket, akkor eltûnne a dolog misztikuma, és erõsen lecsökkenne a vonzereje is. Ami csökkenõ turistaforgalmat is jelentene. Azt meg Egyiptom nem szeretné.
Ezért aztán megtiltja a picsába, hogy "a tudósok" mélyrehatóbb vizsgálatokat végezzenek.
Volt itt egy cikk, ami arról szólt, hogy "betonozták" a belsõ köveket. Csak a csóka nem kapott engedélyt, hogy megfúrja a piramist, mintavételezés céljából, úgyhogy esély sincs arra, hogy bebizonyosodjon az elmélete.
Nos, az a nagy helyzet, hogy én ezekre a kérdésekre tudom a válaszokat, de nem mondhatom el.
A titkok nemzedékrõl nemzedékre hagyományozódnak, csak beavatott embereknek, mint én is. Ennél többet nem mondhatok.
Ha azonban úgy érzed, hogy te alkalmas vagy Akasha-könyvtárosnak, egyike szeretnél lenni a titkok õrzõinek, akkor írj egy privátot. Nem biztos, hogy válaszolok, vagy lehet, hogy csak hónapok, esetleg évek múlva válaszolok, és utána is hosszadalmas, bonyolult próbákon kell átesned, és a végén nem is biztos, hogy sikerül neked. De az esély mindenképp megvan. :-)
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Baalbek
okés nem 2500tonna, de azért ez sem rossz. Hány mai daru kell ennek a felemeléséhez?
Továbbá érdemes megnézni az ausszuáni gát építésénél milyen gépek dolgoztak. Okés régen épûlt éppen ezért érdemes megnézni: közel 30-35 évvel ezelött 32-40tonnás kövek mozgatásához olyan gépeket kellett kifejleszteni (párat) ami még nem is volt akkor. Daruk, amik + hidraulikát kaptak, hogy emeljék a 30tonnás köveket. Namost idõszámításunk elött 1000tonnátkat mozgattak... Hogyan?
Ezek a jó kérdések 😊
szóval csak a végeredményt látjuk. Ez a tény.
A többi fikció, de vannak életszerûtlen helyzetek is.
Pl. faszánkó segítségével a vizes talajon 4tonnás köveket rángatni. Egy kis matek és ki lehet számolni, hogy a két "sítalpra" hány tonna nyomás nehezedik, és ebbõl ki lehet számolni, hogy az útnak milyen szilárdságúnak kell lennie annak érdekében, hogy ne sûlyedjen el tökik a homokba.
Ha eltekintünk az "ufóktól" és egyéb okosságoktól, akkor is ott a bazinagy kérdés: hogyan? Mert ahhogy a tudósok állítják úgy biztos, hogy nem.
Nem azt modnom, hogy ufo-k, de lehet, hogy ha tetszika tudósoknak, ha nem: csikák tucatjait használták fel az emeléshez, és még az tis el tudom képzelni, hogy komplet álványzat vette körûl a piramist (csigákkal, csörlõkkel, stb) és akkor még mindíg nem járok az ufok-nák, csak olyat feltételezek amit a tudósok nem.
Rajzon van ábrázolva, hogy hogyan készítették, de az is tény, hogy pont a nagy pirmais esetében még vita, hogy ki és mikor építette, ui. egy nyamvadt szöveg nincs sehol. Okés egy van, olyan helyen ahhol normál helyzetbe a büdös életbe senki nem láthatta volna: a termentesitõ kamra egyik üregébe, ami gy.k. totál zárt volt addíg míg valamelyik okos felfedezõnk át nem furta. Eléggé érdekes, hogy egy ilyen volumenû projekt tervezõjélt eldugtál ilyen helyre.
Szóval sok kérdés van amire nem fogunk választ kapni, csupán csak azért mert a tudósaink feltételezik, hogy a régi ember hülye volt, vonszolta a tonnás köveket, homokból épített rámpát a 4tonnás (sõt a több tonnás köveknek ui. nem egy kö volt egyidõben a rámpán) köveknek. Ráadásúl a rámpához használt anyagot piramis alakba pakolnánk akkor kb 2x nagyobb lenne mint a piramis.
Sok a kérdés, és a válaszok meg olyanok amit egy józan paraszti ésszel rendelkezõ ember gond nélkül lesöpör, csak a tudósok nem. Mondjuk ez érthetõ: sokuk még fanglit sem fogott a kezébe nem, hogy vésõt meg ilyenek. Irodából meg minden sokkal 1xübb. Ha meg valaki alternatívát mond akkor jön az idióta Zafi Hamasz vagy hogy a rákba hívják azt az egyiptomi fõmarhát és cáfol. Ha meg bizonyítni akarná valaki, akkor elhatjta.
Érdekessé: a natgeon volt egy mûsör a királynõ kamrában lévõ járatrõl. Akkor a fent említett idióta úr azt állított, hogy most mennek be ide leösszõr kamerával. Nos a tény: már a 60 évek végén az IBM munkatársai jártak ott kamerákkal. Sõt: a két videó felvétele között egyértelmû az, hogy a Zafiék kamuztak. Érdemes utánna nézni.
Szóval én kíváncsi vagyok, hogy
- valaha is megtudjuk azt, hogy hogyan épûlt
- egyáltan építve van és nem kifaragva egy hegybõl (az anyag homogenitást mutat az egész piramisban, tehát kivûl belûl ugyan az. De vajon belül is kövek vannak egymásra rakva? Senki nem bontotta le még a piramis felsõ 2 sorját vagy 3-at)
- és a nagy kérdés: ki(k) és miért?
Ez igaz, a legnagyobb kõtömbök 40-50 tonnásak voltak, viszont azokat emelni is kellett fel a magasba. A szobrot "meg csak" a helyére kellett húzni.
http://weekly.ahram.org.eg/2004/702/he1.htm
Ennél nagyobb kõ a piramisokban sincs.
gulyasandras: Hérodotosz emelõdarukról ír. Ezt tartják a legkevésbé valószínûnek, (a kutatók és nem az ufó hívõk).
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Akkor ebbõl az következik, hogy valami tízemeletes rejtéllyel állunk szemben, amit lézersugár és gondviselés nélkül képtelenség megoldani?
Nem akarom lekicsinyelni nyolcszáz tonnás kövek mozgatását, le a kalappal, de amit én eddig a weben találtam Baalbekrõl, az legfeljebb ennyirõl beszél. Esetleg tényleg mutatnál valami linket errõl a mega-kolosszálisan elképzelhetetlenül nagy ufótevékenységrõl?
Mondjuk szerintem aki nyolcszáz tonnát megmozdít, ezerkettõt is simán. Valami egészen különleges antigrav ufótechnológiára mondjuk úgy tízszer-százszor annyinál kezdenék gyanakodni.
Kara kán: Nyugi. 😊 Ha neked van igazad, akkor nem értem min húzod fel magad. Nem is tudtam, hogy a piramisok építése az általános mûveltség kategóriájába tartozik.
Most épp készülök kávézni menni, az sokkal fontosabb, mint a te általános mûveltséged.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Aztán lehet, hogy tévedek, de igazából nem is én mondtam, hogy tudok ilyen leírásról.
Gondolom, ha úgy szumma egyiptológia témában lenne egy pontos leírás, akkor nem azon menne itt a duma, hogy hogyan építhették akkor ezt. (Bár, még azt is el tudom képzelni, bulvársajtó képes 100%-osan ismert és egyértelmû dolgokat is hatalmas rejtélyként beállítani. Hát még a direkte átbaszós, misztifikálós, túlzós hazudós ufómagazinok)
És arra reagáltam, hogy Kara kán azt írta, ábrázoltak piramis építést, illetve már másoknak sikerült sikeresen kivitelezni a gyakorlatban az építési technikákat. Tehát már rég nem rejtély az egész, meg van oldva. Most akkor van adat vagy nincs? Ha van róla adat, akkor lehet azt a képzeletbeli asztalt verni. El kéne dönteni most akkor mi a helyzet.
Vannak ám ilyesmik, amik idõ vagy térbeli elhatároltság okán ma már egyszerûen kideríthetetlenek.
Asztalt verni eredményekért ott, ahol nincsenek adatok, eléggé komolytalan...
Más nem tudja megtenni helyetted.
Vagy konfabulálj, az is egy opció.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Amit én találtam, az:
60 tonnás kövek fenn, az oszlopokon
100 tonnás sarokkõ
800 tonnás "trilithon", ebbõl van összesen három darab, de ezek nincsenek felemelve, hanem egy támfal részei, ezeket nem emelték meg
1000 tonnás "terhes nõ köve", a kõfejtõben, ezt meg sem mozdították
1200 tonnás kõ félúton.
2500 tonnás követ nem említett egyik írás sem, megnéztem párat.
Az tény, hogy amikor költöztem nekem is gondot okozott anno az automata mosógép felcipelése a 4. emeletre (lift nem volt), de legközelebb már okosabb leszek, tanulmányozni fogom a piramisépítéseket. Lehet, hogy agyagos iszappal be fogom kenni a lépcsõházat. :-D
2p/ kõ berakás?? azért ezt megnézném....fõleg ekkora köveknél...már a beillesztés több idõt venne el.
Futószalag elved, elvben ok...de ez akkora logisztikát, és összhangot követelne, meg gyors kommunikációt...és ugye adóvevõ nem divott akkoriban??😊
és ezt ugye 20 éven át fenntartani???? hm... kicsit erõs😊