Fizika és csillagászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lásd: Fizika(alap) érettségi; 2012.
(egy darabig még azt hittem, hogy most éppen az
általánosból a gyengébbek itt, így is felvételizhetnek vele a Gimibe)

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
"A nem troll a trollok trollja..."
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Hiszen így sem neked, sem az adminnek nem lehet kifogása az ellen, hogy én meg ugyanúgy gyógyíthatatlan seggfejnek tekintselek.
Tényleg, soha nem jártál itt! Akkor most miért háborogsz? Menj játékos topikokba! Igaz, abból kevés van itt, mert az emberek inkább gondolkodni szeretnek, én is.
Azért járok ebbe a fórumba, csakhogy én merek, és tudok másképpen gondolkodni!
Amitõl függetlenül ti még gondolkodhattok elvágólag, egy sorban, mint õsszel a költözõ madarak.
Nem zavarjuk egymást...

Most végre leesett a tantusz! Persze megtévesztett, hogy titeket sem látlak játszani. Egyébként, amit én akarok, az is játék lett volna, csak másféle.
Rátévedtem igazán tudományos fórumra is, ott nem rúgtak ki. Figyelik amit írok.
Mostantól azonban megváltozom!
Sziasztok! Mit játszunk? Nagyon tudok hülye is lenni, és végre lenne értelme.
Ide szinte csak játékmániás kockák járnak.
Szép is lenne ha igazi tudományos fórumra tévednél, onnan sokkal hamarabb kirúgnának.
Ha már eleget égetted magad itt, megcélozhatnál valami kisiskolás fórumcentert, õket még tán meg is tudnád szívatni azzal hogy értesz a fizikához, meg hogy kitaláltál bármit is.
Pedig a sötét anyag itt van, ezen a fórumon is...
quetol, és még néhányatok hozzászólása éktelenül- ékes bizonyíték rá.
Tanulmány...dehogy! Tanulmányok, költséges kísérletek, merész álmok, kávéházi viták, összeráncolt homlok, összevont szemöldök, esetleg kör, ellipszis, vagy trapéz- szakáll? A másik kinevettetése, ignorálása, egyszóval külsõségek.
Mögöttük pedig...jóformán semmi.
Illetve csodaszép mérnöki alkotások.
Bizony, titeket tudósnak gondollak! Én meg hadd legyek csak mérnök.
"Matt Walker, a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ munkatársa...."
Ugye, milyen jól hangzik tõle még a nagy sötét semmi is?
Mert ugyan hogy hangzana az magyarul:
"...Forrai György bizonyította, hogy a galaxisok eltérõ rotációs sebessége, a flyby anomáliák, a Hubble törvény az általános árapály következményei, és hogy nem maga az univerzum tágul, vagy ha igen, akkor más miatt, és hogy az egész elméleti fizika és csillagászat egyre inkább blöffé fajul, amit blöffölõk büfékben böffentenek ki...?"
Nem lehetne, hogy erre én is kapjak kutatási pénzt? Ugye, hogy nem!
Örüljek, ha itt nyilatkozhatok!
Már indítottam egy másikat a dolgozatok miatt, de nem raktam idõben fel, mert reméltem, hogy tudom publikálni. Az a honlap megszûnt közben, talán indítok egy újat mégis.
Elfogadom, hogy van szerepe, de egy határon túl már más hatások is (pl. az általános árapály) jelentkeznek, amelyet az elméleti csillagászat kellene, hogy koordináljon.
Térnyerésének torz következményei látszódnak például a "sötét anyagok" nemlétezõ hatásai bizonygatásában, vagy a kozmológiai elméletekben...
Azonban eltorzítja a klasszikus fizika elméleti alapjait.
Ami azért probléma, mert arra kellene, hogy épüljön a "modern" fizika, pontosabban egyszerûen a FIZIKA. Ami viszont jelenleg mellette, õt megkerülve fejlõdött ki, s ezáltal olyan mint egy légvár.
Bármely magára adó tudományág nem békélne meg ezzel a kettõsséggel, még a matematika is próbál utat találni a "múltjához".
A fizika viszont fittyet hány minderre, és ha egy régi probléma jelentkezik, azt õ "modernül" próbálja megoldani! Természetesen nem megy neki, de ezt jól tudja leplezni. Hiszen ha a közönség elõadást akar, és azt megfizeti, akkor nem mindegy, hogy mit játszanak?
Eddig partnernek tekintettelek titeket. De már nem hiszem, hogy részt vettetek fizika képzésen. Az persze lehet, hogy jártatok egyetemre, de hogy mit tanultatok? Hülyesírást?
Egyébként ez a jobb állapot, mert így legalább nem kell, hogy felejtsetek.
Amire jelenleg úgy néz ki, nagy szükség van a fizikában.
A ragadozók elõnye, hogy csoportba verõdve támadnak, s így nagyon hatékonyak.
A bárányok meg egyedül próbálnak védekezni? Pedig nevetséges még egy bivaly is, ha a többi nem segíti! Elbukik.
Add meg az ellenfeleidnek a lehetõséget, hogy alaposan kivesézhessék!
Nem szívesen térek vissza erre a témára, mert nem akarom yooyoo-t megbántani, inkább leveleznék vele. Emellett ugyebár én is elkövetek hibákat, és ugyanúgy rosszul esne, ha folyamatosan emlékeztetnének rá.
Te meg itt állandóan ezt akarod piszkálni? Próbáld már azt elfelejteni és írd le a saját gondolataidat! Kíváncsi vagyok rájuk. Szép, kerek gondolatokat várok tõled, a szivárvány minden színében ragyogjanak, ahogyan az enyémek is.
1. Tehát magyarázd meg, hogyha a Newton képlet baloldala gyorsulás vektor, akkor a képlet jobboldalán melyik változó vektor szintén?
Korábban valaki válaszként felírt egy "erõnek" nevezett (kg m^2/s^2 dimenziójú) képletet a gyorsulás helyett, ami ráadásul sem energia, sem nyomaték nem lehetett...na abban volt egy helyvektor szorzó. De hát, mint magyaráztam, az nem volt gyorsulás, sõt igazából semmi nem lehetett, csak nulla, mert azonos irányú "kvázi" vektorokat skalárként szorzott.
Vagyis ez az egyik feladatod.
2. A másik pedig, hogy mondj egy definiciót a fizikai tehetetlenségre (azért pontosítom, mert sejtem, hogy kinek a tehetetlenségére válaszolnál.)
3. Hogy pedig a fizika most a tömegvonzást a tehetetlenségtõl külön vizsgálja, az nem hiba...az bûn! Egy ilyen fizikának meg kell, hogy mondja valaki, hogy tegyen már lépéseket a Fizika felé!
Na már most- az a valaki csakis én lehetek, és a rám jellemzõ szerénységgel, és mértéktartással most is pont azt teszem!
"Megbolydult a világ, ó áthozat, hogy én születtem visszatolni azt..."
Hát, valahogy így!
Irtam két dolgozatot az árapályról, és nem tudom õket elhelyezni! Pedig rengeteg munkát öltem beléjük: bizonyítottam, hogy a Hubble törvénynek, a galaxisok eltérõ rotációjának, a flyby anomáliáknak, és még egy csomó mindennek az általános árapály az oka. És nem valamiféle "nesze semmi, fogd meg jól" sötét anyag!
Hogy mindez itt senkit nem is érdekel, pedig felajánlottam, hogy elküldöm õket, az egy dolog, legfeljebb nagyon lehangoló. Mert nagyon rossz érzés, hogy látok, bizonyítok egy problémát, ami szerintem kellõen érdekes, és fontos ahhoz, hogy pl. megvitassam veletek.
Azonban ha hozzákezdek, olyan pergõtûzbe kerülök, amit muszáj viszonoznom, és elkezdek vagdalkozni, ha harc legyen harc! Eközben azt hiszem, hogy mindenki engem akar cikizni, aki ide jön! Fel se fogom, ha valaki nem. Automatikusan "lövök" mindenre, ami mozog.
Bocsi. Ha érdekel, elküldöm neked. Valaki itt már kérte, de amikor megkérdeztem, hova küldjem, nem válaszolt.
kikapcsolhatnád a friendly-fire-t...
Ez többet ér egy Nobel béke díjnál...
yooyoo egyetlen problémára 5 hibával válaszolt. Értelmezhetetlen a válasza, meg a hivatkozásod.
Javasolom, hogy foglalkozz inkább a fizika morális kérdéseivel. Ahhoz nagyon értesz.
Azonban a tehetetlenségnek nincs más definiciója a mai napig, csak amit én adtam neki. Egyébként szerintem egész jó: "A tehetetlenség a test vonzása önmagára".
Ami következik a gravitáció vektoriális felírásából, amit annak Newtoni pszeudója jelenleg eltakar.
Egyébként õ nagyon is hajlott az ezotériához, a mai fizika meg õt követi? Talán, hogy az "sikeresebb" irányzat? Lehet benne valami, mert én pl. nem vagyok az. Itt nyûglõdöm veled, ahelyett hogy egy csillagászati konferencián paskolnám a kávéautomata hátulját.
Na mindegy, azért megpróbálom nógatni az elméleti fizikát, hátha nehezen meglódul, hogy utolérje a mérnökök által megolajozott kísérletit. Csak azt nem tudom, honnan kezdjek neki? Hol van az eleje, vagy legalább a hátulja?
Meg el is kezdhet rugdosni, hiszen mégiscsak egy nagy állat...
<#falbav>#falbav>
Ezt hallgatom. A többi dal is nagyon jó.
A titkosítás nem magas szintû, a Fibonacci sor alkalmazásával bárki megfejtheti, hogy honnan erednek. Bár nem csodálkozok rajta, hogy neked még ez sem sikerült.
"shadow...
Ez rád is vonatkozik, nikkelbolha. Pattogj te a gumiszobádban!
Hogy honnét másztál elõ, melyik képkeretbõl?
Hiszen még soha se fordultál hátra itt! Most pedig igazán megtehetnéd.
Olyan uwu féle lehetsz."
Ezt most gyökeresen visszavonom! uwu egészen más!
Egyébként nem tudom, te ugyanaz az uwu vagy? Azt hiszem hetes voltál mikor bemutatkoztál nekem, kissé anyázva.
Akkor azt hittem, azért vagy hetes, mert a daliás ügynökre hajazol.
Azóta viszont megváltoztak a számok- próbálkoztam a Fibonacci sorral is, hogy megfejtsem, de nem ment.
Nem akarlak megbántani azzal, hogy másik uwu- nak képzeljelek, mint vagy. Meg félek is, hiszen mindig érzem feletted a fórum jóságos, megbocsátó szeretetét, amire én nem tartok igényt (pl).
Nekem szórakoztató a társalgásotok. Egyébként is, már többször irtam,: hálás vagyok a figyelmetekért. Sajnos nagyon kevés az olyan ember, akit legalább morális szempontból érdekel a fizika, ahogyan titeket. Így mindenkit megbecsülök, aki ide ír, és megköszönöm neki. uwu stílus-vitáit meg valóban nagyon hasznosnak gondolom.
Tehát ne tegyetek elhamarkodott következtetéseket!
De azért tartózkodhatnátok az olyan fensõbbséges kinyilatkoztatásoktól, hogy "adok még egy lehetõséget..."
Ugyan, kik vagytok ti?
Arra tehát természetes volt az én válaszom is.
Most, hogy ezt is már megbeszéltük, nem válaszolnátok a kérdéseimre? Mert az különösen mulattat, ahogyan mindig kibujtok alóla!
Ha ennyi képzelõerõtök lenne a tudományban is? Már rég mindenki elrepült volna a Marsra, minél messzebb tõletek.
Egyébként az csak nevében tudományos topik, gyakorlatilag az megy hogy okoskodsz itt, a többiek meg szörnyülködnek. Ha azt hiszed ez a tudomány, nagyon nem vagy tisztába a körülötted lévõ világgal.
Egyébként sokat javult a stílusod, ahhoz képest, amilyen kezdetben voltál. De még sokat kell változzon ahhoz, hogy partnernek is tekintselek. Meg kéne tanulj a tárgyhoz hozzászólni: ez most tudományos, és nem morálfilozófiai topik.
Még ha a hecc kedvéért írogatnál ilyesmit... de nem, ez a szánalmas.
Mert én adok esélyt bárkinek! Adtam is, mikor újra beléptem. El akartam mondani a véleményemet például a "tömegpontról", és a fizika gravitációval kapcsolatos többi félreértés- "drámáiról"...Amelyek másfélék, mint Dürenmatté ("Fizikusok")...
Azt hittem, hogy fiatalabbak vagytok, és érdekelni fog titeket?. Kiderült: öregebbek vagytok nálam is (67 vagyok).
Ezzel azonban nemcsak nekem okoztok kárt, mert elveszitek a kedvem még a gondolkozástól is? Meg attól a reménytõl, hogyha már publikálnom lehetetlen, legalább társakra lelve más véleménynek is hangja legyen.
Mert tudom, hogy a kérdések, amelyeket felvetettem, évszázadokig nem jutottak senki eszébe, és úgy gondolom, hogy további évszázadokig nem is fognak! Az elméleti fizika a gyorsan fejlõdõ kísérleti után caplatva évrõl évre újabb ezotérikus tanokat hoz majd, míg végül elveszti a fonalat teljesen: valójában nem is tudomány lesz!
Tudnotok kell tehát, hogy nem Fizikát, hanem egy piaci fizikát védelmeztek lázas lelkesedéssel. Amiben nem kivánok aszisztálni, mint kísérleti kinyúl.
de adok neked még egy esélyt:
R12, ahogy yooyoo írta, az egy egységvektor. tisztában vagy azzal, hogy az egységvektor az vektor? és hogy a dimenziója 1? le tudod vezetni ebbõl, hogy F12 dimenziója newton? segítségre van e szükéged ehhez is?
Tehát most véletlenül ugyanazon a parton állunk, bár én azt nagyon szégyenlem. Valamit mégis elhibáztam talán?
No végre, nyomj egy nagyot, és válaszolj a kérdéseimre. Vagy ne is szólj hozzám. Vigasztald a bánkódó nicktársaidat, akik szintén nem tudnak válaszolni, csak zsörtölõdni, mint valamely idõs parkõr.
A kérdésere válaszolj, amit feltettem.
- Mitõl vektor a Newton képlet jobb oldala, pontosabban mi az abban szereplõ változók közül vektor, ha a bal állítólag az? Fából vaskarikát más fórumokon csinálnak.
- Mi a tehetetlenség?
Ha nem tudsz válaszolni, nem kell hozzám szólj.
Újabb hibát ejtett, mégpedig azt, hogy az az erõ ugyanazzal egyenlõ, mint amit a második okoz az elsõre. Tehát a kettõ között kölcsönösen fellépõ erõrõl van szó.
De így már nem okoz örömet a társalgás veletek, és visszaolvasva magamat, magam is meglepõdtem- tovább nem süllyedhetek.
F12: az elsõ test által kifejtett erõ a másodikra
m1 , m2 a két test tömege
r12: a két test távolsága
R12: az egyes testbõl a kettesbe mutató egységvektor, ami a két test helyvektorának különbsége lenormálva"
Ezt írtad.
Légyszi, tégy egy dimenzio analizist. Nézd meg mi jön ki belõle.
Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850
Olyan ez, mint amikor egy May Károly könyvben a galád rablók áthelyezik a jelzõoszlopokat a sivatagban, amire a pozitív hõsök csak akkor jönnek rá, amikor már majd szomjan is hallanak. Akkor azonban mindig megjelenik Winettou, meg az Old Satterhand, és rendet csinálnak.
Szóval ez a parányi útjelzõ: a gravitáció téves szemlélete számtalan slampos következtetésre vezetett a fizikában. Nehéz felsorolni is, de én közéjük sorolom a tehetetlenség, a relativ tömegnövekedés értelmezésének hiányát, a tömegpont téves értelmezését, az egész sötét anyag komédiát, a big- bangot stb.
Most itt állunk, és olyan egyszerû, az általános árapályra tartozó problémákat se tudunk már ezotéria nélkül megoldani, mint a Hubble törvény, a galaxisok rotációs sebesség eltérései, az ûrszondák flyby anomáliái, a mûholdak süllyedése, vagy stabilitása stb.
Eltorzult világképet babusgatunk.
Talán azért, mert amikor a modern fizika megjelent, mindenki ahhoz rohant, hogy azt dédelgesse? Az általános árapály meg ott maradt árván, egyedül, senki se tette még tisztába se? Mert még azt a kevés "tejet" is elvették tõle, ami pedig minden újszülöttnek kijár!
(Én is csak teát ihatok, ha azzal foglalkozom, pedig néha, amikor titeket olvaslak, jól jönne egy féldeci, hogy eltompuljon az agyam).