Nokia C7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ForzaInter
némára állítod az üzemmódot:D

Yo, Bitch!

Sziasztok!

Ma vettem egy C7-et, és az lenne a kérdésem, hogy miként tudom kikapcsolni azt a funkciót, hogy a telefon bekapcsoláskor ne zenéljen amikor bejön a Nokia logó, meg a T-Mobile logó? Köszönöm a segítséget! Ugyanis a használati útmutatóban nem találtam, ami véleményem szerint nagyon vérszegényre sikeredett.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

köszi szépen! :D
ForzaInter
mai telefonok aksijai már nem kell kisütni, és nem kell kell 16 óráig töltened elsõ töltésnél, 1 óra kb elég neki, talán még annyi se kell..

Yo, Bitch!

Sziasztok! ma vettem egy nokia c7est s holnap érkezik.az lenne a kérdésem,hogy az akksiját ki kell "sütni"? elsõ töltéskor szokás még 16óráig tölteni? elõre is köszi
Köszi... Sajna ismerõseim között nincs senki aki ilyesmivel foglalkozna, ez a legnagyobb gondom. :-) Neten meg nem találtam semmi használhatót, hogy hol lehetne firmware-t frissíteni... :-(
ajem kisa
Szerintem akkor menj vissza oda ahol vetted, és mondd meg nekik, hogy blablabla, vagy megcsinálják, vagy rájukküldöd a valamit (fogyasztóvédelmet ha foglalkoznak ilyennel) vagy nemtom, legalább tegyék rá a magyarnyelvet!
Vagy hagyod õket a fenébe és keresel olyat az ismerõseid közt, aki tesz rá magyart és megnézi, viszont azt a boltot én simán megszivatnám ahogy csak lehet! Vagy kérdezd meg a fogyasztóvédelmet, hogy lehet-e ilyen szerzõdést egyáltalán írni!?

Én is meglepõdtem, amikor olvastam a válaszukat... De sajnos valami megoldás kéne, hiszen ha már itthon vettem ezt a nyamvadt telefont, akkor jó lenne, ha magyar lenne. <#hamm>
Sajnos nekem nagyon melegedik, nem csak elmegy szinten. Pedig még a széltõl is védem. Szeretném kihasználni amit tud, de így nem lehet.
Valamikor megint megpróbálom visszavinni, bízom benne, hogy nem lopott, mert a Nokia oldalán is lazán lehetett regisztrálni az IMEI számát, my Nokia ki is írta, hogy még él a garancia. Akkor nem értem, hogy a Nokia üzletben miért is nem foglalkoztak velem...
ajem kisa
Ez komoly, hogy leráznak így ott ahol vetted! Miaz, hogy nemkellene frissiteni és berakják a szerzõdésbe ezt!? Pff...
Viszont annyit tudok mondani, hogy ha külföldrõl hazaviszel egy lopott telót, otthon rakatsz rá magyarnyelvet...függetlenítik, simán megy, mert asszem nemzetköziben nemblokkolják a telót! Szoval szerintem lopottat vettél meg, viszont ahol vetted én a helyedben rájukküldenék egy kis ellenõrzést! Márcsak azért is, mert ilyen szerintem nemlétezik (hivatalosan), hogy "nefrissíccsed"!

Randelz
Szia!
Nálam is használat alatt felmelegedik a kamera alatt, nem vészesen, de azért észrevehetõ. Amikor frissítettem az szoftwaret nekem is újraindult a ovi maps-tól, de az ovi maps újratelepítése után megoldódott.

Sziasztok!
Gondom a következõ: kb. 1,5-2 hónapja vettem meg a Nokia C7-emet. Mivel ragaszkodtam az ezüst színûhöz, s akkor épp nem volt a Nokiánál, nem ott vettem, hanem egy másik pesti cégtõl. Minden szép és jó volt a navigáció elindításáig. Ott kb 2 km után lefagyott a készülék. Sehogyan sem tudtam újraindítani, így aksi ki-be így ok lett. Majd OVI Suite kiírta, hogy frissítsem, konkrétan újratelepítette az aktuális szoftvert. Újraindulás után kiderült, hogy magyar nyelvet nem lehet ráállítani. Írtam a boltnak, õk közölték, hogy a gari levélbe bele is írták, hogy nem kéne frissíteni. A Nokia válasza: valszeg nem magyar piacra készült a telefonom, így azzal nem tudnak csinálni semmit, hogy nem magyar, de azzal, hogy melegedik, illetve kilép a programokból (azóta játékoknál is ezt tapasztaltam, nem csak navigációnál) vigyem be. Tegnap bevittem egy Nokia szervizbe, ahol kiderült holland piacra készült a telefon, és nagyjából elhajtottak, hogy vigyem a boltba ahol vettem...
Kérdésem az lenne, hogy másnál is jelentkezett a kamera alatti melegedés, mert szerintem ez nem szoftver hiba?!
Választ köszönöm!
No akkor nézzük meg a kedves kérdezõ mire megy a hard reset alkalmazásával, hátha nagyobb szerencséje lesz mint nekem.
(És bízunk benne hogy értesít is bennünket a végeredményrõl, hiszen minden tapasztalat hasznos lehet.)

ajem kisa
Ha vitatkoznék, akkor észrevennéd! Písz bro'!;)

Ne velem vitatkozz, hanem a Nokiásokkal.
Az biztos hogy én hiába csináltam hard reset-et, nem jött helyre, a szervizes verziótól meg megjavult.

ajem kisa
Nemtudom mi lehetett 3-400mb mikor az ovi abszolut leszedi a netrõl, és ujrarakja a rendszert! 1x megcsináltam, de ha a hard reset sem segít?:S
Akkor hardveres lesz nem?

A szervizes verzió meg 300-400 mb. Amikor nekem szarakodott a C7-esem, akkor én is hiába próbáltam az OVI-s verziót újrarakni, a hiba megmaradt. A szerviz viszont tényleg simára gyalult mindent és azóta jó. Kopp-kopp!!!
De meg lehet próbálni, végülis nem veszíthet semmit.

ajem kisa
Ovi suite-en (PC_n!!!) rakd ujra az egészet!
Frissítések, és ott valahol lesz, hogy rendszerujra rakás...~170mb! Leszedi, és felrakja, elötte ments el mindent, mert legyalul mindent!

Valszeg egy hivatalos Nokia szervizben kell látogatást tennetek, ahol teljesen újra rakják majd a szoftverét.
No nem azt a szûkített, szinte csak felületi kezelést adó verziót, amit nekünk halandóknak a rendelkezésünkre bocsát a Nokia, hanem a fullosat.
Hogy ez mennyibe fog fájni azt nem tudom, de nem mernék rá fogadni hogy díjmentesen végzik el az operációt, még akkor sem ha garanciás.
De hátha bevállalják, sok szerencsét hozzá!
Akkor van gáz, ha valami hardveres baja van, mert akkor vissza kell valahogy a Telenoros szoftvert tolni rá, mielõtt reklamálnál náluk.

zoliii
Sziasztok! Apámnak vett egy ilyen Nokia C7-et! Telenoros volt, de kifüggetlenítették, és tettek rá nemrég új szoftvert! Ennek ellenére, ha hívják, akkor néha kifagy a teló :( Ezt miért csinálja? Reménykedtem benne, hogy csak soft hibája van. A Lurdy házban vette! Más baja egyenlõre nincs! Ötlet?

CybeRick
Néha nagyon lassan talál mûholdat. Én Kiegészített GPS-ként használom, azaz adatforgalmat is generál + tornyok alapján is pozicionál. Egyébként nem rossz. Alagútban, épületben nem mûködik legtöbbször.

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Randelz
Sziasztok!
Ti megvagyok elégedve az Ovi maps al? Nálam nagyon gyatrán müködik, a végtelenségig várhatok hogy megtaláljon, hogy hol vagyok, autóban útközben pedig még 1x sem sikerült hogy bemérjen.

Hát nem nagyon kapkodták el ezt a frissítést a Telenornál.

CybeRick
Telenor-os c7-re is kijött a frissítés: v014.002

CybeRick
Nem sebesség, hanem tudás terén különbözik. Aksi kb egyformán bírja. N8 mellett a fényképezõ és a HDMI szól.

ForzaInter
n8 elvileg egy kicsivel jobb.. de nincs köztük nagy különbség

Yo, Bitch!

Sziasztok. A kérdésem a következõ:

N8 vagy C7???

N8 gyorsabb a netezésben vagy inkább a C7 a gyorsabb???

Intenzív használat mellett (wifi,gps,rádió) melyik bírja tovább???

stb...........................????

Igazából nem tudok dönteni a kettõ között.

Segítenétek tapasztalatokkal és észrevételeitekkel nekem???

Elõre is köszönöm..

Tamás
DonZorro
Rájöttem mi a probléma, hogy mikor lépeget ki sms írás közben! Csak nem tudom a megoldást. A magyar szótárral csinálja csak. Ha simán írom akkor semmi baj sincsen... Tudom valahogyan resetelni azt a sz@rt???

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

zoliii
Sziasztok! Apám vett egy ilyen telót. Vodafone hálózatban van. Ha rámegyek az ovi-s térképre, akkor azt írja ki, hogy telenor adatcsomag. A telefon telenor-os volt, csak ki lett függetlenítve, de a telenoros dolgok ezek szerint benne maradtak :( Nem lehet valahol átállítani? Most akkor, hogy így lett kifüggetlenítve, nem is tudja használni az ingyenes ovi-s dolgokat (térkép, áruház)? A másik kérdés, hogy csak egy szoftveren múlik, hogy a mobil, milyen hálózatban müxik, vagy hardveresen is más?

DonZorro
És azt hogyan és mivel kell???

DummyBoy
SWF-et azt szerintem nem tudsz ... Ott csak a telepítet fileok jelennek meg ... viszont elvileg a fõképernyõre ki tudod tenni az alkalmazások közé sima widget-el ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

DonZorro
<#rinya>

Ezt passzolnám. Hogy a költõvel szóljak, halvány lila fingom sincs!

DonZorro
Hová kell az SWF fájlt bemásolni, hogy megjelenjen az ALKALMAZÁSOK között???

Fogalmam sincs hogy mi ez a Nokiánál, én is így voltam a 012-rõl, 013-ra történõ frissítéssel. Sokak már rég frissítették, de nekem csak 1-2 héttel késõbb sikerült.
Egyébként sok újdonságra és gyorsulásra ne számíts a 014-tõl. Nem annyira látványos a változás, mint amikor a 012-rõl frissítettem a 013-ra.

DonZorro
Nokia C7-00 készüléke számára az alábbi új funkciók és frissítési lehetõségek érhetõk el.

A Nokia C7 szoftverének legfrissebb verziója: 014.002
Tökéletesebb felhasználói élmény a Térképek alkalmazásban
A Nokia Ovi Áruházának új verziója
Jobb teljesítmény és használhatóság

DonZorro
Ezt dobja ki válaszul:

A készülékünkhöz elérhetõ legújabb szoftver:
Verzió:: 013.016
Hasonlítsa össze a számokat:
Ha ez a verziószám nagyobb, mint a jelenlegi szoftververziónk, akkor telepítsük most az újabb szoftvert, hogy letölthessük a legújabb funkciókat, alkalmazásokat és fejlesztéseket.

DonZorro
Ja itt láttam én is! Aztán amikor itt beírom a kódot, azt mondja hogy nincs újabb frissítés... De akkor miért mondja, hogy van???!!!

Próbálkozz itt, ha az Ovi Suite-al sem megy a frissítés:
NOKIA Szoftverfrissítõ
Már itt is az új verzió van megadva.

DonZorro
Hogy a fenébe tudtad frissíteni??? Nem értem én ezt! Nekem miért nem akarja a jót??? (PR1.1; 013.016)

ForzaInter
értesítést is csak akkor kapok a telóra, hogy uj mail érkezett, ha kikapcsolam aztán be, eddig mindig jelezte egybõl ha új üzenet jött..

Yo, Bitch!

ForzaInter
hülyeséget írtam mert elküldte, csak spamba rakta be, és itt a telón az elküldött üzeneteknél nem volt ott a 2 elküldött üzenet.. de nem tudom miért írja ki ezt: nem sikerült csatl.-ni az exchange szerverhez. Ellenõrizze a szerveradatokat s postafiók beállításoknál..

Yo, Bitch!

ForzaInter
nekem meg olyan problémám lenne, hogy nem tudok emailt küldeni.. kiraktam kezdõlapra fremailemet, de ma mindig azt írta ki, hogy exchange fiókját nem sikerült csatlakoztatni, és a postafióknál nézzem meg a beállításokat.. próbáltam 2 mailt is küldeni, kiírta a küldés folyamatban, de se az elküldött se a kimenõ mappában nincs ott az email, és nem is küldte el..

Yo, Bitch!

És esetleg a piszkozatok mappába nem menti el Neked az addig írt szöveget amikor kilép a menübe?
Már nem emlékszem hogy nekem melyik alkalmazás kócolta össze úgy az oprendszeremet, hogy a Nokia szervizben kötött ki az akkor alig öt napos C7-esem, ahol teljesen újra raktak mindent.
A szervizes sráctól kérdeztem hogy miért nem volt elegendõ az, hogy én újra telepítettem? Azt mondta, hogy azok a verziók amik a Nokia által vannak kiadva közkézre, azok "csak" felületi kezelésre képesek és max. 100-150 Mb méretûek, ezzel szemben az õ szervizes verziójuk 300-400 megásak és nem csak úgy egyszerûen feltelepítik, hanem a különbözõ opciókat még be is kell állítgatni a telepítés folyamán.
Az tény hogy helyrebillentették a lelkivilágát és a biztonsági mentésbõl pedig szépen vissza tudtam állítani a fontos adatokat, tehát olyan nagy kár nem ért.
Ha még garanciás, én rászánnám az idõt a szervizes verzióra, ha a sima, általunk elérhetõ szoftver újratelepítése nem oldja meg a problémádat.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Fórumtársamnak! <#integet2>

DonZorro
Nem mindig csinálja csak néha. <#nemtudom>
Fogalmam sincs miért teszi ezt. Újraindítás megvolt már, de semmi eredmény! <#confused>
Szoftver? Majd megpróbálom azt is, hátha... <#vigyor5>

Minden alkalommal amikor sms-t írsz, vagy csak néha csinálja ezt?
Tippem sajnos nincs. <#fejvakaras> Talán kikapcsolás, akkumulátor ki, majd 1-2 perc múlva újraindítani, de gondolom ezen már túl vagy.
Esetleg szoftver újrahúzás, ha meg ez sem segít akkor szerviz.
Néha az enyémnek is vannak furcsa kis dolgai, fõleg PC kapcsolat után szoktam észrevenni. De egy újraindítással minden helyrebillen.

DonZorro
Sziasztok! Szóval, írom-írom az smst, begépelem már majdnem az egészet és teljesen random módon egyszer csak kilép belõle vissza az üzenetek menübe...

Valami ötlet???

ajem kisa
Betudod állítani a frissítések idejét!;)
Keress!:P
*fogyik=nem magyar szó!:D

ForzaInter
na már sikerült.. annyi kérdésem lenne, hogy kiraktam 2 facebookot meg a freemailt a fõképernyõre, és mindig írja ki ha frissül, ilyenkor tölti le az adatokat, és fogyik szépen a megabájtom? 150 mbás csomagba vagyok.

Yo, Bitch!

ForzaInter
most vettem ilyen telót a telenornál.. elsõ érintõképernyõs telóm.. eddig nagyon bejön.. de email kliensnél hol tudom email címemet beállítani? valaki ezt leírhatná részletesen, kösz

Yo, Bitch!

roland2293
Sziasztok! most vettem nokia c6-00t és nem tudom hogy hogy tegyek telóra játékot,témát ilyeneket valaki segítsen nekem !:) köszönöm