Merre tart az iráni ûrprogram?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engem nem zavar, imádok vitatkozni (:

Ebben igazad van, de hamarosan neked fog esni egy-két fidesznyik droid.

Douchet elvét szinte minden politikus elfogadta a két világháború között. Azt is, hogy terrorbombázással meg kell törni az ellenfél harckészségét, és ipari potenciálját. Ha másképp nem megy akkor mérgesgázzal.

A tézisben az is szerepelt, hogy a kellõen erõs légierõ egymaga is képes háborút nyerni, ami akkor sem, és most sem igaz.

A haderõ magját a fõbb haderõk együttesen adják, mert ha nincs meg a kellõ összhang, az ellenség ezt ki tudja használni. Ezt az oroszok integrált hadvezetésnek hívták.

Garou
A 2.vh során az angolok bombáztak Európában fõleg civileket, itt szõnyegbombázásra gondolok elsõsorban, az amcsik többnyire az olajfinomítók, gyárak stb-re koncentráltak.

Ezeket nem Churchill találta ki, hanem "Bombázó" Harris, illetve Lord Cherwell, vagy Archibald Sinclair légügyi miniszter, akik volt, hogy konkrétan a pofájába hazudtak a parlamentnek a célpontok természetérõl. Churchill adott aztán ehhez zöld utat, és igen, cél volt a civilek megölése, a harci szellem megtörése.

Drezdában meg konkrétan nulla (nem is bombázták soha korábban) katonai célpont volt, de azért kellett a mesterséges tûzvihar az óvárosban, a kórházak szétszedése, másnap a túlélõk géppuskázása vadászgépekkel. Egyébként Drezda után pont Chruchill állította le Harrist, aki egy gigászi 96 órás nonstop bombázással akarta eltörölni Berlint a föld színérõl, még a ruszkik elõtt, ezzel biztosítva be a háború után Britannia pozícióját, mint potens haderõvel rendelkezõ állam.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Az argoban igen, a normál köznyelvben meg nem. Legalábbis én még úgy tanultam.

Azért pusztították a lakosságot mert a hadsereget nem tudnák leverni, annyira elszánt volt a védõ sereg

NEXUS6
Ez nem egészen így volt. Az angolszász vezetés magáévá tette Douchet elvét a polgári lakosság bombázással történõ demoralizálásáról, saját kormánya ellen fordításáról. Ezt mondjuk a saját propaganda semlegesítette, sõt az ellenség ellen fordította, szal mondhatni az egész tök értelmetlen is volt ráadásul.
Tehát célpontok voltak bizony a lakótelepek is, sõt a belvárosok a kulturális értékek is, belvárosokban nem igazán voltak gyárak akkor sem. Ez bizony barbárság a köbön, nem egyszerûen nem törõdtek vele, direkt pusztították ezeket. A háború után mondjuk letagadták, finomították, de ma már azért bevallják.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

I Orsós Viktor meg azt üvöltözi, hogy nagy magyarország lesz meg mi milyenk urvajól élünk 1 hét múlva, de mégse.

magyar nyelvben sem. Határozd akkor meg nekem a drog fogalmát légyszíves.

Fû = drog, de hopsz skizofréneket kezelik vele, akkor már nem is drog? 😮

Legfeljebb neked.

A magyar nyelvben a drog=kábítószer. Az angolban igaz amit mondasz.

Viszont teli pofával üvöltözik minden iráni politikus, hogy hamarosan nagyfiúk lesznek. Nem azért, mert végre nem pisilnek be, hanem mert már nekik is lesz atombombájuk.

A civil lakosság mint elsõdleges célpont volt tiltott. De ettõl még lehetett bombázni a városokat, mert a vasúti pályaudvarok, laktanyák, hadiüzemek, stb normál katonai célpontok voltak. A járulékos veszteséggel nem foglalkoztak.

Az atombomba nem volt benne a jogszabályban, csak a gázfegyverek. Amikor ezt az egyezményt aláírták, még nem is volt fogalmuk, hogy olyat is lehet csinálni.

Egyszer sem sikerült bizonyítani, hogy van atombombájuk. Ennyi erõvel USA-nak van 1278932193219871 hidrogén és 23z724982326423874236872 atombombája. Aminek egy picit több is az esélye

A pont nálad van.

Okozhat mint bármi más, mivel nem tudni mi okozza.

Csak nem szeretem, ha valaki azt hiszi a Drog megnevezés az csak a "káros" (36 kilómeteres idõjelekbe rakva) anyagokra vonatkozik. Mert attól, hogy a média szerint van a gyógyszer meg a drog, attól még mindkettõ egyenrangú drog.

Molnibalage
Ha izrael ûrprogramot csinálna: Világmegváltó csoda.
Ha Irán ûrpogramot csinál: Atom bomba gyanús

Senkit nem érdekelne az iráni ûrprogram, ha nem lenne atomfegyver programjuk. Mivel a "civil" atomprogramjuknak alapvetõ célja nyjlt titok, ezért kettõt lehet találni, hogy az iráni "ûrrpgram" = ICBM fejlesztés.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyébként meg minden ûrprogram valahol a rakétatechnika demonstrációja. Az irániak próbálják komolyan vetetni magukat (esélyes bomba, fejlõdõ rakétatechnika), a többiek meg aggódva szemlélik a klub bõvülését.

"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."

Gratulálok, sikerült magad minõsítened: szövegértelmezés nulla.

"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."

Molnibalage
És ez miben számít? Elõdeik bûneihez mi köze van a II.Vh-s parancsnokoknak? Ennyi erõvel akkor hozd fel példának a kalandozó magyarokat. Biztos õk is aranyos fiúk voltak, nem fosztogattak és raboltak. Fúj, büdös rohadt magyarok...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Kérlek sorolj fel egy németet akit azért végeztek ki, mert mondjuk részt vet a V-1/V-2 tervezésében / gyártásában, de igaz ez minden pilótára aki bombázta mondjuk Londont vagy bármely várost.

Dönitzet is azért nem ítélték el, mert Nimitz közölte, hogy a német tengóhadivselés = USA. Lényegében azért kapott 10 (?) évet, mert a Laconia incidenshez hasonlókat nem akadályozta meg. Mondjuk jenki oldalon is volt egy ilyen nem túl dicsõséges eset...

Szóval azért úgy élbõl kijelenteni, hogy a gyõztesnek mindent szabad, az nettõ hülyeség, mert a háború alatt ítéltek el fosztogatásért és nemi erõszakért szövetséges katonát, nem is egyet. A Nürbergi per alatt is felmentettek olyanokat, akiket a "mindent szabad elv" alapján agyonlõhettek volna és senki nem károgott volna utánuk. Igazából a per megtartása is ennyi erõvel feleslges, hiszan a gyõztes azt tesz, amit akar. Vagy mégsem...

Jó, nyilván az is valami fura anyag fura mellékhatásokkal, de mondjuk skizofréniát szerintem nem okoz. Egyébként mindenféle gyógyszerfogysztást próbálok minimalizálni.
Asperot
A különbség csak annyi hogy az egyikre azt mondták: éljetek itt, a másikra haljatok itt. Amcsi sem volt emberséges, de nem esne nehezemre választani.

Ahány ház, annyi baj legyen.

"Elsõ felállításra még más néven az amerikai-indián háborúk során került sor, mikor is 1838-ban az USA hadserege jelölt ki rezervátumokat a cseroki indiánok számára, amik lényegében a koncentrációs táborok egyik elõképének is tekinthetõk."
A drog nem épült be? Szedsz algopirint? Akkor drogozol.

Furcsa mód Szaddam egy nagyon jófej ember volt, amíg nem lázadt fel az USA ellen... Arról nem is beszélve, hogy az USA bérgyilkosai nem jutottak át 1x sem Szaddam elit hadseregén, pedig próbálkoztak párszot

A II. v.h. idején nemzetközi egyezmények szabályozták a hadviselést.

A civilek szándékos legyilkolása tiltott volt, a civil áldozatokkal járó támadások pedig csak a fronton voltak engedélyezettek. (Pl. városok bombázása v. ágyúzása)

Tehát a hatályos nemzetközi jog szerint mind a koncentrációs táborok, mind az atombomba ledobása emberiség elleni bûntettnek számított.

Természetesen a nyerteseket nem ítélte el senki, de a veszteseket igen, õket elítélték.
Szerintem kényszermunkázni köztörvényesekkel is lehet, koncentrálni viszont általában származási (sötéteknek:faji) vagy ideológiai alapon szokás.

Én úgy tudom, hogy elõször Dél-Afrikában, a búr háború idején koncentrációztak az angolok. De a módszer maga nem hiszem, hogy ismeretlen volt az emberiség történelmében, csak legfeljebb nem úgy hívták.

ugy-é tudod hol voltak az elsõ koncentráló táborok?
na hol?
ugy-é hogy a zusában
"Egyesek szerint"<#hehe> a koncentrációs tábor az meg nem haláltábor, bár már nem tudom le lehet-e még írni ilyet... lehet hogy a gondolatszabadság jegyében 2-5 évig terjedõ szabadságvesztés jár az ilyeneket gondolóknak.

iSS!

énpedig követelem, hoty a zösszes antidemokratikus bábbanán szélsõságes rencert amelyik megtámadta a zigazzság és szabaccság bajnokait,
tilcsákk ki a zenszbõl a zinternetbõl és a malária kezelésébõl
úgymint
mexicó, vietnyám, kóreja, libija, yugoslavia, irakq, afghán, syírija, persia, edzsipt, libanyom, jó-r-dánia,

valanit holo-kauszt tagadásért tiltsák ki mindenhonnan ezeken felül a germán, francõz, normann, svéd, magyar, ukrán, és közép usa minden lakólyát
Molnibalage
BTW Drezda Chuchull ötlete volt, akit én kb. annyira tartok nagyra, hogy legszívesebben kisbeûvel írnám a nevét. A hírnév építésen kívül nagyájából semmihez sem értett.

Molnibalage
Drezdában tényleg nem sok valid célpont volt Hirosimában repülõgépgyár, laktanyak, kikötõ volt. Lehet, hogy a jenki haderõ mellett már lényegtelenek, de akkor is katonai célpont. Attól, mert nekem van 1000 repücsim és neki csak 10 és egy gyára az attól még katonai célpont. Több laktanya is volt ott. Stb.

Molnibalage
A kényszermunkatábor az nem koncentrációs tábor.

Molnibalage
A 2 millió tonna bomba az a teljesn nyugati front felhasználása. Abban benne van a stratégiai bombázóké és a taktikai vadászoké is...

A bombáról alkotott véleményem mega sajátom.

Hol anyáztam? Valakivel keversz, mert én csak lebuziztalak. Megfigyelted már hogy mindig amikor valami konkrétat írok te írsz valami általánosat, ha meg én írok általánosságokban akkor azt rögtön számon kéred rajtam?
Te valmiért megpróbálod felosztani a világot jókra meg gonoszokra, talán mert így könnyebb eligazodnod. Ez önmagában is értelmetlen vállalkozás, és ez mindeki számára világos aki nem a Bibliából tanulta hogy mit szabad és mit nem.
Azt ugye tudod hogy most azt az Iránt véded ami aljas módon megtámadtatta magát szegény elnyomott Szaddammal?
Izráelnek meg a zusának joga van a megelõzõ csapáshoz. Másoknak pedig joguk van megdögleni.<#mf2>
Követelem, hogy azonnal bombázzák porig Iránt, mert veszélyt jelent Izráél<#worship> biztonságára!!4!

iSS!

NEXUS6
Én a nemzetközi jogról, konkrét dolgokról, pl hogy az elõbbinek is folyományaként milyen fegyvereket szerzünk be, errõl beszélek. Te meg a magánvéleményedrõl, érzéseidrõl, amit köszönjük, hogy megosztasz velünk, de ne haragudj nem egyszinten van a kettõ. Csinálj belõle valami filozófiát, világnézetet, rendszert, na arra kíváncsi vagyok. A sima anyázásra nem.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Amúgy az angolszászokban megvolt az utóbbi évszázadokban az a hiba, hogy a szárazföldi hadviselést olyan mocskos és alávaló dolognak tartották, mondhatni önmagában bûnnek, hogy minden eszközt fölhasználtak annak elkerülésére. Pl blokádot alkalmaztak, amivel ugyan lehet, hogy elkerülték, hogy katonai erõvel véres harcot vívjanak mások katonái ellen. De közben a terület lakosságát éheztették, a rossz ellátás miatt járványok törtek ki.

Japán, mondhatni közvetlenül rá lett kényszerítve a terjeszkedésre, hogy olyan területeket is megszálljon, amelyek az angolszászok érdekszférájába tartozott, minekután az amcsik embargóval sújtották, a korábbi terjeszkedése miatt. Miközben ugye más országoknak meg jól elnézték a terjeszkedését.

A bombázások is gyak ennek az irányelvnek az aktívabb megvalósításai. Bármit fölvállalnak, csakhogy ne kelljen pl. szárazföldi katonai erõt alkalmazni, vagy mert azthiszik, hogy a másik fél is ugyan úgy retteg ettõl és az adott dolog megállítja. Aminek persze a legtöbbször az a vége, hogy olyan háborút eszkalálnak, amit tárgyalásos úton már nem tudnak megoldani és kénytelenek a szárazföldi katonai erejüket is bevetni, ami sajnos soha nem sül el valami fényesen. Ezért aztán mindenféle trükköket alkalmaznak továbbra is, embargó, kommandó, robotrepcsik tömkelege, gazdasági hadviselés, de akár az atombomba is.

"Van egy apró különbség a háborús bûntett és aközött, hogy 2 ország katonái egymással fegyveres harcot folytatnak."

Igen. Pont annyi mint a drog és az alkohol között. Az egyik már beépült a kultúránkba, a másiknak szerencsére eddig még nem sikerült.
NEXUS6
Mivel a 139-es hsz-ed konkrétumokat nem tartalmaz, csak szájtépés, és amúgy is az én szövegem beidézése, amiért köszönetet mondok, ezért csak a 140-re reagálok:

Nem, természetesen nem, az sem volt normális. És ahogy leírtam fõleg rabszolgamunkával állították elõ az eszközöket, ráadásul rengeteg erõforrást vontak el, más eszközöktõl. Háborús büntettet követtek el azon az áron, hogy a saját hadi potenciáljukat is csökkentették. Ez több mint bûn, ez hiba.

Most lehet hpgy én keverek valamit nagyon, de szerintem nem írtam koncentrációs táborokról. Vagy a japánok is begyûjtötték a saját népükbõl az eltérõ származásúakat?
Azért írtam én a kommentemben hadifogolytábort. A koncentrációs táborok felhozását kezdettõl fogva nem tartottam szerencsésnek, ugyanis az nem harci cselekmény. A háborútól független és egyébként értelmetlen dolog.
NEXUS6
Van egy apró különbség a háborús bûntett és aközött, hogy 2 ország katonái egymással fegyveres harcot folytatnak. Az elsõ a mai napig üldözendõ, bármilyen formájában, mert a koncentrációs tábor nem jobb a bombákkal végrehajtott genocídiumnál.

Nem kéne a dolgokat összemosni, köszike!

Bocs, de a koncentrációs táborokat a tisztességes emberek akkor sem tartották normális dolognak.

Szerencsére Londonban nagyon precízen csak a katonákban és a haditechnikában tettek kárt. Ja, mégse...
Sikerült leírnod mindent amire már reagáltunk.

"A japán megatombombázásáról meg ontod tovább a szövetséges propagandát, mint eddig. Kezdjük ott és erre fölhívom újfent másnak is a figyelmét, hogy a hadviselésnek vannak szabályai. A II. VH alatt is voltak és ha nem is annyira kidolgozottan, de azért a polgári lakosságot közvetlenül támadni nem volt szép dolog. Asszem McArthur mondta, ha vesztünk a bombázások miatt háborús bûnösként elítélnek bennünket! Szal ennyire a kutya se figyelt a dolgokra ugye."

Szerintem minden Szent Istvánról elnevezett dolgot nevezzünk át, hiszen õ egy aljas háborús bûnös.

"Pl ha a Németeket nézzük õk ledobtak 50 ezer tonna bombát a hátországokra, V1-2, Coventry-t, akármit beleszámítva. A Szövetségesek meg 2 millió tonnát. Bocs. Németek közül is meghalt vagy 600 ezer ember közvetlenül, közvetve meg akármennyi, nálunk a kb 300 ezer civil áldozat jórésze megint csak az amcsi bombázásoknak köszönhetõ."

Aki a tömeggyilkosságok esetén elkezd számolgatni és rangsorolni az buzi. Ezt továbbra is tartom.

"És akkor most Japán. Az amcsik az atombombáig gyak szarrá bombázták Japánt, konkrétan a lakosságot, merthogy akkor még sem a felderítés/célkijelölés, sem a fegyverek nem voltak olyan szinten, hogy célzottan 1-1 üzemet bombázzanak le, egyszerûbb volt a dolgozókat megsemmisíteni, földönfutóvá tenni."

Igen. Ilyen a háború.
Tényleg kevered a dolgokat. Meg ostoba is vagy.

A koncentrációs táborokra nem volt, és most sincs semmilyen katonai vagy gazdasági szükség. Sõt, az adott vezetõség a saját népének kapacitását rongálta, meg a szövetségeseiét.

Az atombomba katonai fegyver.

NEXUS6
Tévedés. Hirosima és Nagaszaki ugyan úgy minimális katonai célponttal rendelkezett, mint pl Drezda, amit szintén hasonló módon lemészároltak.