Nem csoda és nem is hamisítvány a torinói lepel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt a sületlenséget már olvastam valakitõl.
Szerintem nem zsidó volt de jól ismerte a zsidó vallást és annak próféciáját is, messiás várását is.
Hatással volt rá a korabeli zélóta mozgalom, de átlátta, hogy nem erõszakos módszerekkel is lehet eredményt elérni.
A késõbb kialakuló keresztény egyház (Pál mint korábbi zsidó rabbi talán csak arra gondolt, hogy a zsidók szent könyveit az új vallásba plántálással tudja megõrizi az utókornak) alaposan meggyomlálta (Niceai zsinat apokrifek betiltása, stb.), Jézus szerepét fölnagyítva Isten fiát azaz istent csinált belõle.
Jézus ismerhette Buddha és Zarathustra tanait is.
A neki tulajdonított szerep volt az ami valójában hatást gyakorolt a Világra.
Jézus valójában a megszemélyesített etika, amely felé törekedni kell de talán soha nem érhetõ el.
Mivel ösztönlények is vagyunk.
Ezért azt mondod, hogy nem lehet az összeset belesûríteni egy nulla átmérõjû pontba.
Pedig lehet, mert az anyag nem létezik.
De ha mindössze fölsorolni akarod a jelenleg elfogadott elméleteket akkor ne fáradj, ismerem õket.
Én gondolkodni szeretek.
Ha van új gondolatod oké, mehet.
Végtelen sûrûségi értéke mint határérték lehet egy egyenletnek, csak az anyagnak nincs végtelen sûrûségi értéke a valóságban.
Induljunk ki abból, hogy igaz a történet, a lepel pedig valódi.
(Az evolúció hívõk is mindig abból indulnak ki, amikor elméleteket gyártanak, hogy az evolúciós elmélet igaz)
Szóval Jézus meghalt, bevitték a barlangba, ráfektették a lepelre, majd a másik felét ráhajtották, ráterítették. (Nem csavarták bele, mert akkor tényleg nem lehetne rajta ilyen nyomot hagyni)
Ezután eltorlaszolták a barlangot egy nagy kõtömbbel.
Jöttek az idegen lények, angyalok, bármik. Félrerakták a követ, feltámasztották Jézust valamilyen számunkra ismeretlen technológiával, de közben a sugárzás beleégette a test alakját a lepelbe.
Szerintem van olyan jó magyarázat, mint az, hogy ismeretlen csalók ismeretlen technológiával hamisították a leplet.
Az anyag, ahogy te elképzeled, nem létezik.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Ha ezt a beszélgetést folytatni szeretnéd, javaslom mennyünk át valamelyik másik topicba. Köszi.
A Pray kódex, a szemen lévõ pénz képe és annak felirata az eredetiségét erõsíti.
A világ fizikai azaz valós világ.
A Világegyetem akármekkora lehet, de a sugara nagyobb mint 13,6 milliárd fényév.
Ennél többet jelenleg nem tudunk.
A kiterjedés nélküli végtelen sûrûségbõl pontból keletkezés mítosz.
Az anyag nem jut el a matematikai modellek határérték állapotáig, már elõtte valami mást csinál.
A világegyetem 92 milliárd fényév átmérõjû!
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Csakhogy ennek mi a fizikai tartalma?
Azt meg csak megjegyzem, hogy ha a Világegyetem sokszor nagyobb lenne, pl. ezer milliárd fényév sugarú és a mi Világegyetemünk mindössze egy ~14 milliárd fényév sugarú térrész benne akkor is mindent éppen így látnánk és tapasztalnánk benne.
Ilyet nem figyelhetünk meg, az anyag és energiamegmaradás törvénye mindig érvényes marad, egyetlen kivétel sem volt még.
Semmibõl viszont még soha nem lett valami, de az elõzõbõl következik, hogy nem is lehet.
Ezért a "valami" a természetes állapot.
A valamit mindig megfigyelhetjük, a semmit viszont soha.
Minden lebontható fotonokra, ez csak energetikai kérdés. A foton viszont már nem tud tovább bomlani. Ami nem tud lebomlani az megmarad, létezése örök.
"Miért van inkább valami mint inkább semmi?"
És sorolhatnám azokat az egyszerû kérdések tömkelegét amire jelen pillanat a tudomány nem képes választ adni. Persze szerintem a vallás sem (mondjuk megpróbálja elvágni a "Gordiuszi csomó" csak hát az inkább még több kérdést vet fel).
A Világ megismerésére a hit alkalmatlan, nem is arra való.
A hit a az emberi elme, a "lélek" megnyugtatására való.
A tudomány téved, amikor egy matematikai egyenlet szélsõértékét rávetíti a valóságra és ezt bizonyosnak hiszi mert így megnyugtatóan lezárta a problémát.
A matematikai eredményeknek egyébként sem mindegy, hogy milyen értelmezést adunk.
Nulla vagy negatív gyermekek sem léteznek, holott könnyû olyan matematikai feladatot kitalálni amelynek számítási eredménye erre az eredményre vezet.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy a tudósok közt és tudomány világában sem ismeretlen foglalom a "hit" csak õk nem Istenben hanem egy ötletben vagy egy elméletben hisznek.
Ha a tényeket nézzük és meg akarnám magyarázni, hogyan keletkezett a világ egy külsõ laikusnak szinte mindegy, hogy a teremtést vagy az õsrobbanást mondom a legfontosabb kérdésekre egyik elmélet sem tud válaszolni.
A mítoszok a mesék és a vágyak birodalmának részei.
Színesítik emberi mivoltunkat, társadalmunkat de semmi több.
Aki hisz annak kellene bizonyítania, hogy a hite valóság.
De erre egy hívõ kísérletet sem tesz. Nem is tudná, hiszen õ maga mondja, hogy amit állít az nem bizonyítható mert az hit.
Ennek ellenére mint eszmerendszer kívülrõl megbontható.
A teológusok nyilván végtelen ciklusban vannak nekik nem fog sikerülni belülrõl.
Természetesen a tudományban is kialakulhatnak ilyen végtelen ciklusok amiket kívülrõl lehetne csak fölnyitni.
Ezeket nevezem tudományos mítoszoknak.
Ilyen például, hogy a világegyetem végtelen kis pontból keletkezett.
Ilyen, hogy a Világegyetem tere görbe és be vagyunk zárva egy magasabb dimenziójú világba amivel nem lehet kapcsolatunk.
Ilyen mítosz, hogy valamikor nem volt idõ és tér és az valamikor keletkezett.
Ezek is hitek, még ha a matematika is volt az eszköz ami ezekhez a hitekhez vitt bennünket.
Több dolog szól a lepel eredetisége mellett szerintem mint ellene.
-Mekkora fantáziája van egyeseknek! :-)
"A tudományban kételkedni bizonyítván az ostobaságról. Mert olyan dolgokról mond az illetõ tagadó véleményt, ami jóval meghaladja a tudását."
Piel: "Amit régen bármilyen okból törvényszerûségnek kiáltottak ki, ma már nem biztos, hogy megállja a helyét"
Doktor Kotász: "És ez miért baj?
Pont ez a tudomány erõssége."
Érzel egy kis ellentmondást? <#wink>#wink>
Elköszönök mára, a további kellemes estét!
A teknostartotta folddarabot hamar megcafoltak igy ma mar nem igazan hisznek benne. 😉
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Nem traktallak bonyolult filozofiaval, igy vegyunk mondjuk egy popularis filmet.
A matrix c. film valosagat nem tudod cafolni a tudomany onmagarol tett kijelenenteseivel vagy akar semmivel sem.
A szemelyeskedes elkerulese vegett: en nem hiszek a matrix vilagaban es nem tartom elkepzelhetonek sem.
Csupan arra utalok, hogy a tudomany is hiten alapszik, megha a (jelek szerint) a leglogikusabban osszerakott es a legelfogadottabb rendszeren is.
Pont ez a tudomány erõssége.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Eleve a tudománynak az a lényege, hogy a saját "dogmáit" bármikor képes felülvizsgálmi lülsõ kényszer nélkül.
En abszolut ateista vagyok.
Pusztan filozofiai oldalrol kozelitettem meg a "bizonyitast" ill. ramutattam, hogy van "objektivebb" nezopont is vagyis szinte minden szubjektiv.
Te most szemelyeskedtel, mert mashogy ervelni nem tudtal. Probald meg. 😉