Nem csoda és nem is hamisítvány a torinói lepel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet vitatni az elméletet. Vitatják is sokan, de nem árt azért tudni, hogy mit is vitatunk. Kritikus véleménye csak akkor számít, ha látta a filmet.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ha az újabbakon alig látszik valami, akkor a 2 ezer évesen mégis hogy látszana?
A döntõ különbség, talán a lenyomat anyagában keresendõ, míg a Székesfehérvári királysírban talált lelet márványba vésõdött be, a torinói lepel vászon.
Az oldal közepe felé viszonylag nagy felbontású képen megnézhetitek a lepleket, amin alig látszik valami. <#nemtudom>#nemtudom> Ha az újabbakon alig látszik valami, akkor a 2 ezer évesen mégis hogy látszana? <#wave>#wave>
Nagyon egyszerûen megfogalmazva (lehet hogy hibásan, majd valaki kijavít esetleg, vagy utána olvasol ha tényleg érdekel), egyik elmélet szerint pl. egy nagyon kis pontba sûrûsödött össze minden (mint pl. egy feketelyukban, szingularitás, stb.), aztán tovább nem tudom. A húrelméletet még ennyire se tudom, de ott sincs seholsem szó "semmirõl".
Amúgy meg ez az egész cikk se nem tudományról, se nem IT-rõl szól, lényegében azért lett berakva, hogy legyen min vitázni a jónépnek. Kattintásszámnövelõ. X-elek is gyorsan egy 1 csillagot neki 😊
Gaming is believing.
Ne feledjük, egy olyan emberrõl beszélünk, aki egy személyben indított el egy olyan mozgalmat, ami késõbb a rómaiak bukásához vezetett, s mely meghatározta 2000 év történelmét, kultúráját és mûvészetét.
Gaming is believing.
Pedig én azt olvastam, hogy azt állítja 😊 De ha nem ezt állítja akkor mond már el nekem mit állít mi "robbant" ott fel?
Mindenesetre nem kényeztet a gugli nagyfelbontású képekkel...
Ilyenkor lenne jó linkkel bizonyítani az állításodat, ha már te vagy az egyetlen közel s távol, aki hallott errõl.
És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévõ népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyûjtse õket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.
Biztos ez?
Mert, ha nem mered magad megátkozni, akkor téves a diagnózis. 😊
Érdekes elmélet szerint élhetsz 😊 nem irigylem a kutyád 😊
Az meg nagy kamu duma, hogy a tudomány fejlettségére vár a vatikán, na ne röhögtess 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Semmi értelme kifacsartan fogalmazni.
A törvény azt jelenti, hogy mindig, nincs kivétel.
Ha csak egyszer nem esne le valami az egész fizikát át kellene írni.
Én biztosan itt vagyok és írom ezt az üzenetet.
Mégis úgy gondolom, hogy a torinói lepel valódi és Jézusé volt.
(Kb. 90/10 arányban tartom valószínûnek.)
Természetesen nem hiszem, hogy isten volt és hogy föltámadt.
Tegyük fel, hogy azt találtad ki, hogy nem hullik le a földre 10 km-nél nagyobb tárgy az ürbõl. Nem láttál ilyet, nem látott ilyet más sem, 1000 évre visszamenõleg senki sem látott ilyet. Ennek ellenére szerintem mégis elképzelhetõ, hogy valamikor már hullott le ilyen, és az is elképzelhetõ, hogy még fog is.
Ugye érted a dilemmát. Az egész tudomány hasonló feltételezésekbõl épül fel. A feltételezésekbõl készítik a szabályokat, amelyeket aztán valószínûsítenek és elfogadnak. De ott a lehetõség a hibára, és egyszerûen semmit sem lehet bebizonyítani. Illetve nincs az a precíz bizonyítás, amibe mégprecízebb szemlélettel bele ne lehetne kötni. Hiszed vagy sem, az már a Te döntésed.
A Pray-kódex 1192-1195 között keletkezett latin és magyar nyelvû kódex, amelyet elsõ tudományos leírójáról, Pray Györgyrõl (1723-1801) neveztek el. A kódex mûfaját tekintve sacramentarium (könyörgésgyûjtemény), mely egy magyar boldvai Keresztelõ Szent János bencés apátságnak készült. Tartalmazza a magyar szentek névsorát .
A kódex jelentõségét világviszonylatban az adja, hogy öt miniatúrájának egyike (a XXVIII. számmal jelölt), a Bizáncban tisztelt "Mandilion" leplet ábrázolja, pontosan bemutatva azokat a jellegzetességeket, amelyek a ma Torinóban õrzött, Jézusnak tulajdonított halotti lepelre is jellemzõek (tûz által ütött L-alakú lyuksor, halszálkás szövésminta, a holttest egyedi kéztartása)
----
Amúgy az elõzõ kommentedhez hozzászólva: olyanról még nem hallottál, hogy az agy tömörít (...agyi absztrakció)? Pl. minden hasonló dolgot egy kategóriába helyez, pl. minden nyuszinak látszó élõlényt nyuszinak hív, pedig egyik sem ugyanolyan, ebbõl következõen csak egyetlen egyet lehetne nyuszinak hívni...és azt is csak infinitézimálisan rövid ideig, mivel a dolgok idõben is változnak... :Ð
Még mindig egysejtûek lennénk, ha az evolúció a veszteségmentes információfeldolgozáson kísérletezne. És az egymásra nagyon hasonlító dolgoknak nem egy nevet adnánk, hanem pl. minden egyes kvarkjuk összes tulajdonsága alapján próbálnánk meghatározni egyenként a világ végtelen mennyiségû és változatosságú dolgait.
Ha minden hit kérdése, akkor kérlek hidd azt, hogy nem válaszoltam a kommentedre (annak ellenére, hogy esetleg elolvastad), részemrõl befejeztem.
Természetesen van különbség a vallás és a tudományba vetett hit között. A vallás nem ad becslést a történésekre, míg a tudomány igen. Leírja, hogy mi várható. Ugyanakkor nem képes pontosan megmondani, hogy egy billiárd golyó hol fog megállni az asztalon. Körülbelül persze kiszámítható. De pontosan senki sem tudja.
Éppen ezért nem beszélek úgy róla, mintha azok, akik ezzel foglalkoznak, hozzám képest most szabadultak volna a kisegítõbõl.
Nem tudom, mire jó itt szélhámosságot kiabálni. Mennyiben befolyásolja az életed, hogy volt-e õsrobbanás vagy nem, vagy ha volt, akkor hogy volt? Semennyiben sem befolyásolja (Ellentétben a vallással.), viszont a jó lenne tudni...
Ezt én sem tudtam, hogy nem a semmibõl alakult ki az Univerzum a tudomány mai állása szerint. De több mint fél perc olvasás után sem jöttem rá, hogy akkor mit állítanak, ha nem azt, hogy a semmibõl, segítenél?
"Wesselow valószínûsíti, hogy amikor halála után három nappal Jézus nõi követõi visszatértek a sírkamrához, hogy befejezzék a test elõkészítését a temetéshez, felemelve a leplet megpillanthatták a test körvonalát, amit Jézus spirituális újjászületésének jeleként értelmeztek."
Gondolom, abban az idõben ez a temetéshez az elõkészítés bevett szokás lehetett. Fõleg azért várhattak a temetéssel, hogy kevesebb élvetemetés legyen. Ha valami szokványos jelenségrõl lett volna szó, azt biztosan ismerték volna a korabeli asszonyok.
Amúgy minek háborgatják azt a leplet? A vallásosoknak szent ereklye. A mások iránti tiszteletbõl illene békén hagyni.
Amúgy tudom a választ. Üzleti okokból háborgatják. Jót tesz mindkét félnek. Az egyháznak hívõket toboroz, illetve erõsíti a hitét, ami növeli az adományok mértékét, a másik fél eladja a könyvét, stb...
Így terjed a baromság..., és sajnos, mióta van net, egyre gyorsabban. Még szerencse, hogy az asztrofizikához nem ért mindenki, ellentétben pl. a biológiával... <#idiota>#idiota>
😄 A tudomány meg azt mondja, hogy egyszercsak a nagy büdös semmi úgy döntött, hogy kitör egy õsrobbanásban és létrehozza az anyagot meg idõt meg a garvitációt stb...
Na ezért...
Az egyházak ellen a legnagyobb érvágás a többféle vallás. Mindegyik tanítása nem lehet egyszerre igaz, hisz akár teljesen mást vall mindegyik.
Az egyházak mindegyike azt a fájdalmas felismerést próbálja enyhíteni, hogy nem élünk örökké. Élni az emberek túlnyomó része szeret, és nehéz azt feldolgozni, hogy vége lesz az ember tudatának. A vallások ezt próbálják különbözõ módon elbagatellizálni, illetve azt sugallni, hogy majd a halállal nem lesz game over, hanem attól függõen, hogy miként éli le az ember az életét, attól függõen lesz majd a halál után jobb, vagy rosszabb. Mivel senki sem önmaga ellensége, ezért próbálnak úgy élni, hogy a halál után jobb legyen nekik. Ezzel így könnyen irányíthatóvá is válnak.
Ha csak a filmvilágot nézed, a színészek nagy többsége zsidó. Nem igazán hasonlítanak egymásra. Egy rabbiról egyértelmûen meg lehet állapítani, hogy zsidó, mert ezt még a jellegzetes külsõségekkel ki is emeli.
A lepelhez: amennyiben a lepelpbe bele volt tekerve a test úgy ez a fajta kép nem jöhet létre, csak egy erõsen torzított kép. Ha csak rá volt terítve, úgy már mûködne, de akkor a hátoldala nem lenne, ui. csak terítve van.
Tehát tekerve volt. Akkor ez a kép nem stimmel.