Kik vagyunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A személyeskedõ, sértõ sorokat feleslegesen írtad. Értelmetlenek!
Ezzel tisztában vagy, mégis képes vagy egy fél oldal mesét leírni arról, hogy a DNSünk földönkívüli. Kicsit önellentmondás, de látom, nem zavar.
Hát nem semmi egy orbitális balfasz vagy te...
Van annak valami diszkrét bája, amikor az egyik fasz, megalapozatlan baromságot akarja a másik földbe döngölni egy hasonlóan fasz, megalapozatlan baromsággal... Tények ugye egyik oldalon sincsenek, de azért megy az osztás ezerrel.
Készítem a popcornt. :D
"De, ha mindenképpen velem akarsz beszélgetni pl a p-pályák viselkedésérõl, akkor elõbb vázold fel, hogy miképp támasztják alá az evolúciós elméletet az általad bedobott dolgok."
Ha neked a molekuláris genetika alapjait "elõbb vázold fel" kérdésedre válaszolva el kell magyaráznom, akkor nincs értelme a beszélgetésünknek.
Hiszen hogyan is érthetnéd meg a folytatását amely arról szólna, hogy bár az evolúció léte, folyamata vitathatatlan és nincs olyan "tény" ami ellentmondást mutatna az EVO-val, a ma élõ ember genéje csak biokémiai rokona a neandertál és a többi lelettel igazolt földi lénynek.
Ez a rokonság éppen olyan genetikai szempontból mint Shakespeare és mondjuk Arany János mûveinek a rokonsága az irodalomban.
Mindkettõt betûkkel írták. Mindkettõnek fiziológiai folyamatok során, a betûibõl értelmes sorozatokat alkottak az íróik elméi, mégis más környezet kellett a létrejötteikhez.
A szén alapú genetikát a szén és a hozzá kapcsolódó elemek szimpla kémiai tulajdonságaik által meghatározott, a világmindenségben mindenütt azonos szabályok szerint képzõdõ vegyületeinek egymásra hatásai hozták létre.
Ezen kémiai tulajdonságok az elemek elektronszerkezeteinek következményei. Aminek egyetlen következményeként a világmindenség minden részében ugyanazon szerkezetûek és ezzel ugyanazon viselkedésûek a szén alapú szerves molekulák.
Ez az alap tény önmagában felveti annak is a lehetõségét, hogy az élet és ezzel az értelmes élet nem keletkezett és nem is keletkezhetett kizárólag egyetlen (igazából eléggé vízszegény) planétán.
Ennek ellenére a különbözõ helyeken létrejött szén alapú életek élhetnek együtt, akár párhuzamosan a mindannyiuk számára életfeltételeket biztosító égitesteken.
Így a kémiai tényekbõl következõen a mai embernek a kizárólagos származási helye sem feltétlenül a Föld bolygó. Ezzel együtt lehet, illetve lehetett a Földön is olyan genetikailag rokon faj, amellyel a világmindenségben általánosan érvényes kémiai szabályok alapján képzõdött genetikájával rokonságot mutat a fajunk.
Sajnálatos módon olyan hatalmas genetikai különbség van a megtalált leletek és a mai ember genetikája között, hogy hacsak nem kerülnek elõ a kettõt összekötõ genetikai lépcsõk egyedeit bemutató maradványok,
akkor még akár az is feltételezhetõ, hogy sok más mára már itt a Földön élõ, és szintén csak genetikai fejlõdési szakadékokkal a földi "rokonaikhoz" kapcsolható élõlény társainkkal együtt más anyabolygóról származunk.
Annak a megállapítása már molekuláris genetikai szinten is megtörtént, hogy a mai ember nem több mint 30-60 ezer évvel ez elõtt került kapcsolatba a Föld vírus és baktérium világával.
A szekvenciáink között találtunk sok olyan "bennragadt" génszakaszt, amelyeket eddig nem sikerült azonosítani földi eredetû okozóval.
Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezeket a génnyomokat idegen bolygón "szereztük", mert ugye a Földön már nem fellelhetõ õsi bacik és vírusok maradványai is lehetnek, de jelenheti azt is, hogy a 60 ezer évnél korábbi múltunkból hoztuk magunkkal ezeket.
Szerencsétlen módon az összehasonlítást lehetõvé tevõ fajok olyan régen kihaltak, hogy a maradványaikból kinyerhetõ DNS rettenetesen hiányos volta eddig nem tette lehetõvé az ennél pontosabb meghatározásokat.
Ahhoz viszont a jelen ismereteink már elegendõek, hogy ne egyértelmûen állíthassunk teremtményi származást.
Sõt! Kifejezetten arra utalnak, hogy nem is ez a bolygó a fajunk keletkezésének a helye.
Azért mert nem lesem állandóan, hogy mit reagálsz? <#fejvakaras>#fejvakaras>
De nyugodjatok meg, beismerem, hogy vesztettem.
Tényleg ti vagytok a hülyék!!!!!!
Pace, és pihenjetek
Mondtam te gyagya, hogy ami a szádból kiesik, vissza is nyomom.
Nem kell elkezdeni!!!!!!!!!!
Na pace, sok pace
Na, peace...<#action>#action>
© Richard Donkies
Mivel az élõvilág nem jöhetett létre evolúció útján így egyértelmû, hogy valaki vagy valakik megtervezték és elõállítottak. Jelenleg ennél mélyebbre nem látok tisztán.
Te valóban disszociatív személyiséggel rendelkezel.
Orvos! Sürgõsen!!
"Mivel az élõvilág nem jöhetett létre evolúció útján így egyértelmû, hogy valaki vagy valakik megtervezték és elõállítottak. Jelenleg ennél mélyebbre nem látok tisztán."---- #7628
A modoromon pedig ne nyûglõdj, mert, ha valami szar kiesik a pofádból, azt tuti vissza is nyomom.
Na, béke!
De, ha mindenképpen velem akarsz beszélgetni pl a p-pályák viselkedésérõl, akkor elõbb vázold fel, hogy miképp támasztják alá az evolúciós elméletet az általad bedobott dolgok.
Ha ezt nem tudod megtenni, akkor meg kell állapítanom, hogy csak blöfföltél egy nagyot, hiszen lóf.szt sem tudsz az általad felvetett témákról. <#papakacsint>#papakacsint>
Mikor fogod már felfogni, hogy én az evolúciós elméletrõl állítom azt, hogy humbug. És nem mondom azt, hogy a teremtés mentes minden kérdõjeltõl vagy, hogy a bibliát szó szerint kell értelmezni és ehhez hasonlók.
Mert a teremtés mentes minden kérdõjeltõl??????<#wilting>#wilting><#nyes>#nyes><#ravasz1>#ravasz1>
Tényeket emlegettél. Oké! Nézzük a tényeket! Tudod, hogy mi a köze a p pályák szögének az EVO-hoz és a tagadásának kísérleteihez?
Tudod azt, hogy hogyan vándorol egy delokalizált kötés elektronja az RNS molekulán? Miért vándorol és mi lesz a vándorlásának az eredménye?
Bizonyára ezeket a "tényeket" nem ismered, nem ismerheted, mert ha ismernéd nem emlegetnél "tényeket" az EVO létével szembeni állításaidban.
Bár, kétségtelenül igaz. Csak az olyanokat lehet megszédíteni a féltudományosság látszatát keltõ mellébeszélésekkel akik valóban nem ismerik az evolúció alapjait.
Nem régiben egy egyetemi professzorok Miami-beli összejövetelérõl készült filmet mutogattak a youtube-on azzal, hogy lám õk megmondták a tutit. Csak sajnálatos módon az egész filmben egyetlen egy tény sem szerepelt az evolúció megkérdõjelezésével kapcsolatban. Mégis úgy állították be az egészet, mintha õk bebizonyították volna az evolúció lehetetlenségét.
DE: "Vagy egy másik életben nem választhatunk - betegség, születési degeneráció, egészségkárosodás...egyebek."---ezeknek semmi, de semmi köze az lélekhez, genetikai hibák felgyûrõdése, halmozódása.
Gondolom, hogy az értelmes élet, vagy egyáltalán az élet megjelenése ott törvényszerû, ahol a természet erre megteremtette a feltételeket. Természetesen a természetnek tökmindegy, hogy hol jön létre az élet, értelem, mert ha a törvényei megkövetelik el is pusztítja azt. Számára nincs prioritás. A Föld anyánknak is tök mindegy, hogy a felszíne olyan-e mint a Vénusz, vagy mint a mostani. Pár kihalást már produkáltak a körülmények.
Ha lélek pedig nem más, mint valamiféle energia, akkor szvsz, ha "megszabadul" a test koloncától, akkor meg fog (törvényszerûen) szabadulni az évek során szerzett tapasztalatoktól is, sõt feloszlik az "energia tengerben". Ha pedig a természet törvényei megint létrehoznak egy állapotot, ahol meg KELL jelennie az életnek, tudatnak, ott meg is fog jelenni, és az eddigi zavaros energia tengerbõl kiválasztódik egy sûrûsödés, mely elkezdi a kis önálló életét, melyre évek során rakodnak az ujabb, és ujabb információk, megszületve 'Zephyr Retiring', és hihy.
Az elektronmag körüli mozgásából származó impulzusmomentumát illetve atompálya térbeli alakját jellemzi.
Csak tippelek: a mágneses nyomaték miatt?
Rég tanultam ilyesmit.. :)
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Mert hogy merõlegesek az tény. A szén-oxigén-kén-nitrogén-hidrogén esetében ennek a merõlegességnek különösen nagy szerepe van.
Tehát miért merõlegesek? A Teremtõ így teremtette?
Azért nem adom fel :)
Jó olvasgatást.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Olvasgatom..olvasgatom...bár az elejét eddig magam is tudtam..
Olvasd el ezt, tisztábban fogod látni a dolgokat..<#papakacsint>#papakacsint>
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Emlékeztek? Én ellenzem az (élõlények) emberek születésszabályzási elgondolásait.
Az okom roppant egyszerû. Minden élet ideiglenes és tart ameddig tart.
Ha eljön az ideje a természet elrendezi amit kell. Magyarul: aki megszületik az meg is hal. Ha ez nem így lenne, kétségkívül gondot jelentene a túlszaporodás.
A lélekvándorlásról még egy két megjegyzés...
Ha elfogadjuk, hogy a lélek maga valamiféle energia, akkor azt is vizsgálni kellene, hogy létezhet e örökké tartó energia. Ha létezhet, akkor a lelket ilyesfélének tudom elképzelni. Kérdezhetnénk, ha tényleg létezik ilyesmi (lélekvándorlás) akkor miért nem emlékszünk ébren az elõzõ életeinkre?
Úgy gondolom azért, mert minden élet egy új élet "szûz" aggyal és elmével.
A "programot" mi magunk töltjük bele, és ezáltal alakítjuk ki jelenlegi életünket.
Szokták mondani: játék az élet. Én pont ilyennek látom. Kapunk egy karaktert, kialakítjuk a személyiségét (tanulás) és bekapcsolódunk az élet sodrásába.
Minden életünk lehet más. Minden életünket úgy alakítjuk ahogy szeretnénk. Akik kevésbé tanulták meg hogyan is kell ezt, azok úgy alakítják ahogyan tehetik.
Remélem érthetõ a különbség? (ahogy szeretnénk - ahogyan tehetjük.)
Választhatunk sokféle opció közül - tanulás, munka, párkapcsolat, barátok, társaság.
Vagy egy másik életben nem választhatunk - betegség, születési degeneráció, egészségkárosodás...egyebek. Ezek nem vidám dolgok, de azok a "nagyok" akik ilyenkor is talpon tudnak maradni és boldogulni.
Sokan elvbõl nem hisznek az egészben, mondván: akkor bármit megtehetek mindenféle következmény nélkül?
Hát nem egészen. Bármit amit a társadalom amiben éppen élünk elfogad retorzió nélkül.
Nem hiszem, hogy még mindig nem érted... <#wilting>#wilting>
Nem az a bajom az evolúcióval, hogy "kissé hiányos", hanem az, hogy ellentmondásban van a tényekkel.
Persze ti ezeket a tényeket vagy figyelmen kívül hagyjátok, vagy másként értelmezitek.
A "mondták"-hoz meg annyit, hogy én kezdtem el kételkedni és kerestem a válaszokat, nem pedig "mondták" és elhittem. Aztán persze elégedetten tapasztaltam, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Viszont ti tényleg azok vagytok, akiknek "mondták" és azóta is azt hiszitek igaz volt, amivel általános iskolában megetettek titeket.<#papakacsint>#papakacsint>
Ja, hogy te tudsz egy csomót? De én azokra azt fogom mondani, hogy a mainstream media, és az "áltudomány" mesterkedése. Hiszen egy igazi "tudós" csoport már bebizonyította, hogy a Föld lapos. És lehetséges, hogy lapos.
Te: igaz, hogy rengeteg minden szól az EVO mellett, azonban itt-ott kissé hiányos, ezért hát a Teremtõt választom, mert az tuti. Mondták!!!
Lehet, hogy érted???
Mondjuk elképzelhetõ.
Hát azért, mert pár hsz-edben mintha tudós csemete lennél, máskor pedig hülyeséggel (bocsi) díszíted ki írásaidat.
Ha minden lélek újjászületik, akkor csak idõ kérése, hogy Hitler, Nero, Sztalin stb mikor születik újból. Netalán 'Zephyr Retiring' is azért nem akar itt elárulni semmi, mert kiderült, hogy az elõzõ életében valami borzalmasat cselekedett??<#wow1>#wow1>
A "túloldalról" szemlélve a növekvô földi inkarnációt, azért "állnak sorba" az ide kívánkozók, mert a Föld egy 'kozmikus ugrásban' van, és ebben a bôrben együtt ugrunk a Földel.
De miért?
A legjobb védekezés a támadás? <#hehe>#hehe>
Tegyük fel, hogy jó a becslés, és tényleg 107 Mrd ember élt eddig összesen (de ha nem is jó, akkor is sokkal többen éltek eddig, mint amennyien most élnek, ez biztos). Ha a jelenleg élõk számát kivonjuk, akkor is marad 100 Mrd halott ember. Így azt mondhatjuk, hogy az összes léleknek csak egy kis töredéke van most inkarnálódva fizikai testbe (feltéve, hogy egy idõben, egy lélek csak egy testet használ...). Tehát, nem úgy van, ahogy mondod, hanem pont fordítva: a lelkek nagy része most éppen két élet között "alszik"... :)
Próbálkozz!
Aki keres, az talál. De lehet csak azért, mert nagyon akar találni.
Tehát, ha jól értem, te hiszel a lélekvándorlásban és ez hipnózis útján be is bizonyosodott számodra?
Miért nem mesélsz róla?
Minden rajta van a felvételen?
Az is amikor a hipnotizõr beállítja a jelenetet és felvázolja a szituációt?
Vagy ez csak az én gyanakvó fantáziám terméke? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Tehát durván a különbség 4.5 milliárd, durván egy emberöltõ. Tehát a 4.5 milliárdnyi lelket nem hiptonizálni, mert nem volt elõéletük?"
Ez logikailag ott hibás, hogy nem tudhatod az elmúlt X ezer évben hány ember élt a Földön. Lehet, hogy mondjuk 50 ezer éve volt már a lakosság 10 milliárd.