Kik vagyunk?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ReszegKoldus
Én csak magamból indulok ki, de ha én csodákra lennék képes, akkor valószínûleg egyrészt nem foglalkoznék ilyen egyszerû trükkökkel, másrészt nem mutogatnám magam a tévében.

Végül is ezt láthatjuk a "szuperhõsös" filmekben is, hogy nagyon kerülik a nyilvánosságot. :)

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Zephyr Retiring
Rendben. Halljuk az elméletedet.
Ha csodákra lenne képes valaki ma, akkor milyen jövõ vár rá?
Mi történne, ha felfedné az igazi "titkait"?

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Az üveget látom. Igen. Bár a telefon nem látszódik, erre a trükkre ez egy lehetséges magyarázat.
Kérdés: valóban volt e benne telefon már.
És ha igen, hogy került bele. Mármint ha nem statisztákról beszélünk.
Ha statiszták, akkor felesleges is tovább morfondírozni.
Akkor trükk volt.
Ha statiszták voltak...

ReszegKoldus
Most egyesével végig akarsz menni minden trükkjén? :D
Szerintem, ha tényleg csodákra lenne képes, akkor nem szórakozna ilyen nevetséges kisujjtekerõs optikai csalódás szerûségekkel, meg egyszerû kártyatrükkökkel.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Zephyr Retiring
Hát mobilról nem látszik jól, de nem akarok vitázni.
Legyen ez trükk. Akkor át is térhetnénk arra a "trükkre", amikor legalább 50 ember mobiltelefonja kezdett csörögni egyszerre?
Megoldás? Gondolom itt is mind statiszta volt..
Vagy volt egy hasonló "trükkje" Olaszországban is. Amikor a Jézus szobor elõtt lebegni kezdett (jól emlékszem? nem ezt nevezik levitációnak?)
Persze ott is mindenki statiszta volt....
Úgy 80-an vagy 100-an lehettek akkor ott.
Pár túrista még fotózott is. Biztosan õket is lefizették.
Más magyarázat nincs is. Igen. Csakis ez történhetett...

precision
ja, ha figyelmes az ember ott is látszik amikor a mutatványt csinálja... ahogy közelíti a telefont az üveg (vagyis a zsebe) felé az üvegben már ott van egy ugyanolyan fehér telefon

Bazinga!

ReszegKoldus
0:17-nél a bal kezében már az az üveg van, amiben benne van a telefon.

Zephyr Retiring
Véleményem: dettó.

Zephyr Retiring
Persze. Nem egyszer láttam már. Biztosan a Te szemed gyorsabb, mint az enyém.
Én nem vettem észre, hogy a háta mögé nyúlna.
De ettõl még lehet úgy.
Persze lényegtelen hogy hová nyúlkál, ha egyszer arról beszélünk, hogy a felvételeket összevágták.
Megjegyzem, ha így volt, elég tré munkát végeztek hogy ezt a zsebbe rejtõs részt nem vágták ki..

Pluskast
A Dynamo bûvész mutatványaival eleve az a bajom, hogy tv-ben levetített dolog ergo nem tudom ellenõrizni, hogy azok az emberek akikkel pl a gondolatolvasásos dolgokat csinálja nem e statiszták vagy beépített emberek. Kb olyan ez mint amikor Bear Grils sorozatát vetítették. Mindenki elhitte az elején, hogy hú tényleg milyen veszélyes amit csinál és milyen ügyes. Aztán kiderült, hogy azért a sorozatban bemutatott jelenetek mégsem úgy voltak ahogy. A tv az egyik legkönnyebb manipulatív eszköz a tömegek felé.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

precision
megnézted a felvételt?

Bazinga!

Zephyr Retiring
Az emberi szem becsapható. Erre alapszik a mágia (vagy bûvészet is).
Az emberi kéz gyorsabb, mint a szem. Ezt használják ki a trükkök kreátorai.

precision
a szememnek azért csak hiszek :) ez nem szkepticizmus

Bazinga!

Zephyr Retiring
Ezt a választ Zérótól elfogadnám :)
Átragadt rád is a szkepticizmusa :)
Én egy részrõl elfogadom, hogy lehet trükk. Így nem ér meglepetés, ha tényleg az.
Másrészrõl sosem tudni, az ember járhat Amerikában. Én is jártam nem messze onnét. Amíg nem tapasztalom meg magam is hogy tényleg csak trükk, addig nyitva hagyok más opciókat is. Ez van.
Emlegetted az õsi írásokat..azok is "mesélnek" csodának hangzó dolgokat.
Persze lehetnek szép mesék is. Ki tudja? Talán tényleg azok: mesék.
Tudod, hogy a lehetõséget egy talánra meghagyom, még nem leszek sem Dynamo, sem Isten, sem "ufó" hívõ.
Nálam ez olyan bebiztosítás féle. Hogy ne érjen meglepetés.
Mert a gondok akkor kezdõdnek, mikor meglepõdsz, s aztán nem tudod mi miért történik.
Megértem, ha nem hiszel az ilyesmiben.
De mindig érhetik az embert meglepetések...

precision
a válasz az, hogy engem ezzel a trükkel engem biztos nem fog megállítani, mert ez a trükkje csak beépített emberekkel mûködik, idegenekkel nem

Bazinga!

Zephyr Retiring
Könnyen lehet. Vannak páran.
De én nem ezt kérdeztem..

Zephyr Retiring
P.ü. ment.

precision
Tisztán látszik, hogy bedobja a kabátjába a srác telefonját. Ezen nincs mit magyarázni :) Tonnányi vágás van a felvételen, van amikor nem is látszik a keze, van olyan, hogy hátra van téve (a hátánál lévõ fazon simán elveszi tõle az üres üveget és a kezébe adja az elõre elkészített üveget... semmit nem látsz belõle, mert maga Dynamo takarja az egészet... az ott lévõk meg nem fognak semmit szólni mert be vannak avatva, fizetett statiszták)
az üvegen meg innen persze, hogy nem látszik semmi... max ha a kezedbe adják és közelrõl megvizsgálhatnád, akkor látnád a ragasztás helyét

Dynamo egy csaló. Egy nagyon ügyes, és kreatív csaló. :) Elõtte is voltak ilyen emberek és utána is lesznek.

Bazinga!

Zephyr Retiring
Na igen. Pontosan ezzel az "elõveszi/kicseréli amikor nem figyelsz oda" dologgal van a probléma. Tegyük fel, olyan gyors a keze, hogy tényleg eldugja a telefont a kabátjába valahogy. De az üveget hogy cseréli ki egy pillanat alatt?
Ha azt mondod, hogy kameratrükk és összevágták, akkor rendben van.
Így már le is leplezted.
Ezek után csak egy kérdésem maradt. Dynamo élõ személy..
..játsszunk picit a gondolattal, hogy ugyanezt a "trükköt" Veled is eljátssza.
Mondjuk New York-ban az utcán összefuttok. Elkéri a mobilodat és ugyanígy, ahogy "láttuk" beleteszi egy üvegbe és visszaadja Neked. Mit tennél?
Ha elteszed így az üveget, sosem derül ki trükk volt, vagy valóság. Ha viszont összetöröd és kiveszed a mobil(oda)t megtudhatod az igazságot. Ha az igazság pedig "arcul csap", 1) mire mész vele? 2) ki hisz majd Neked?
Ha trükk volt, jót röhögsz és minden megy tovább.
Ha trükk volt..
Érdekességként elmondanám még, itt Orosházán is van üveggyár. Az üvegeket elõször olvasszák magas fokon, majd dermesztik. Mûködõ mobilt (sem) tudsz beletenni anélkül, hogy megolvadna. Persze szétvághatod és össze is ragaszthatod, de annak megint csak marad nyoma.

immovable
Dynamo! LOL
precision
Dynamo egy szemfényvesztõ, egy illuzionista. Az utca emberei pedig általában beépített emberek :)
Itt pl a "híres" telefon az üvegbe trükkje. Jól látszik, hogy a telefont amit a srác ad neki oda bedobja a kabátja hátuljába ahol egy nagy zseb van. A telefon az üvegben meg már elõ van készítve és elõveszi/kicseréli amikor nem figyelsz oda. Persze meg is csörgetik, és csörög a telefon az üvegben :) Holott az már rég Dynamo zsebében van, az egy másik telefon :) Innen lehet tudni, hogy mindenki benne van a trükkben.

http://www.youtube.com/v/21g1dp-yDY0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Bazinga!

precision
"Azt az ufóhitedrõl mondtam, ha nem lett volna tiszta. Meg az egyéb vallásos témákról."

Lószart. Ezt azokra mondtad, amikrõl én azt állítom, hogy a tudósok nem tudják hogyan épült. Konkrétan a piramis, nazca vonal, Szakkarai szarkofágok, és még sorolhatnám. Azt írtad, hogy a tudósok tudják, csak az neked büdös. Ezért kértem mindegyikre konkrét tanulmányt vagy leírást, hogy melyik hogyan készült.

"Ez a tekintélyelv alapú gondolkodásod igencsak szánalmas, úgy mellékesen megjegyzem."

Bocsánat, ha jobban adok egy szakember szavára mint a tiédre :)

"Mármint erre gondolsz? Ez neked a "_pontosan_"?"

Nem, ez Énok elsõ repülése az "angyallal". Jóval késõbb még repült vele, úgy 30-40 év múlva, akkor jóval magasabbról látja a Földet (kvázi az ûrbõl). De a lényeg itt a repülésen van és azon, hogy földrajzi pontossággal számol be egyes helyekrõl, felülnézeti távlatból. Aztán vannak még elméletek (nem én találtam ki õket), nem írom le inkább, mert szimplán csak feltételezések, de van bennük ráció, még ha csak kevés is.

Bazinga!

ReszegKoldus
Beépített emberek alatt ne feltétlenül a közönséget értsd, akiknek a meglepett arcát mutogatják, õk túl jó színészi teljesítményt nyújtanak ahhoz, hogy mindannyian be legyenek avatva.
Viszont gondolom egy ilyen mûsornak a stábja nem 1 elõadóból + 1 kamerásból áll.

Néztem pár rövidebb videót youtubeon + ezt a 3. évad 1. részt.
Biztos nagyon jók a korábbiak is, de nem tudom, hogy meg fogom-e nézni, mert pl. ez a kártyatrükk nem igazán gyõzött meg a természetfeletti képességeirõl. Meg arról se, hogy ezzel átverte Copperfieldet, ahogy mondja elõtte.

Egyébként a mûsora kicsit hasonlít Criss Angel korábbi mûsorára, aki szintén sokkal meggyõzõbb lenne egy bikinis csaj kettéválasztásával, mint ezzel, ez túl egyszerû :)

ez a #377 -re ment

Egyedül tényleg nem jó hosszútávon. De nagyon fontos a kapcsolatok minõsége. Egy társ a mennyországot és poklot is el tudja hozni.

Zephyr Retiring
Nem tudom mennyire sikerült elcsípned a sorozatának az elõzõ évadját.
Beépített emberekrõl beszélünk vagy sem (magánvélemény: nem azok) azért produkált õ nagyobb tömegek elõtt is érdekességeket.
Nem részletezném, ha érdekel majd úgyis elõkeríted a korábbi részeket. (én a jutyubon láttam õket, de azokat már törölték azóta.)
Persze igazad van, miért is ne lehetne trükk amiket látunk.
Az emberi szem könnyen becsapható. Igen, lehetséges ez is.
Másrészrõl viszont aki kicsit jártasabb a témában, az rendelkezhet egy másik elmélettel is. Ugyanis régi mítoszokban említenek olyan korokat, mikor kimondott szavak nélkül (ez lenne a sokat vitatott telepátia) kommunikáltak és csupán a gondolatuk ereje által utaztak (ez meg a még többet vitatott teleportálás).
Az ipsétõl ilyesmiket is "láthatunk".
Persze trükkökkel magyarázzuk, mi mással is? Ki tud manapság saját erejébõl repülni vagy teleportálni önmagát valahová máshová?
Az õsi iratok pedig ilyesmit állítanak.
Dynamo is hasonlót: "nincsen lehetetlen."
Ha trükk, piszok jó. Talán sosem derül ki hogyan csinálja.
Ha trükk...

Az már probléma, ha egy bûvésztrükk esetleges nem trükk mivoltja kerül szóba. <#zavart2>

ReszegKoldus
Az a baj Dynamoval (is), hogy nem lehet kizárni, hogy a mûsorában beépített embereket és kameratrükköket is használ...

Mindenesetre így a hatás kb ugyanannyira tûnik földöntúlinak, mint a másfél évtizeddel ezelõtti David Blaine "lebegés", amit ugyancsak az utca embereinek adott elõ a street magic mûsorában.

Segíts nekem, milyen gyakorlati alkalmazása van?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Én nem az emberi fajról, hanem az egész földi élõvilágról beszéltem. Amúgy ismerem ezt a videót, érdekes, csak azt nem tudom, mennyire valódiak ezek a leletek, milyen régészeti feltáráson találták õket stb.

Onnantól kezdve, hogy van gyakorlati alkalmazása az elvnek, ez már csak szarrágás.

Zephyr Retiring
Attól függ, kinek mi a jobb.
Vannak azért más elméletek is.. az emberiség történelmére.
Persze ha lehetséges számításba vesszük ezeket a dolgokat is, az megint újabb és újabb kérdéseket vet fel...
Az evolúciós elmélet egyébként nem rossz.
Ha kivesszük belõle az emberiség "kifejlõdésére" vonatkozó részt.
Másrészrõl viszont, amikor a Zéró (tolerancia) féle "emberekkel" hoz össze a sors (vagy sorscsapás) elgondolkodom: talán mégiscsak a majmoktól származunk...

Azért akadékoskodom, mert te nagy hangon elítélted azokat, akik közvetlen tárgyi bizonyíték hiányában lehetségesnek tartanak valamit. Az evolúcióra is tudtommal csak közvetett bizonyítékok vannak, meg jól hangzó elméletek, mégis hiszel benne, magyarán nem vagy túl következetes. Persze erre egybõl letámadtál, hogy takarodjak innen, mert ez nem az evolúció topik, meg hogy érdekem fûzõdik a tagadásához, pedig én is elfogadom az elméletet, már csak azért is, mert jelenleg nincs jobb.

Ezzel az egésszel az a legnagyobb probléma, hogy sokan azt hiszik, ha elfogadják az evolúciót, akkor azzal egybõl a Teremtõt is tagadják, azt hiszik, ha tudják hogyan fejlõdött ki az élõvilág, akkor ebbõl már egyértelmûen kiderül, hogy mindez magától is létrejöhetett a semmibõl. Sõt, csakis úgy! Na ez a szûklátókörüség..

Zephyr Retiring
Idõpont nagyjából i.e.6. század..

Hinni a semmiben.

Harmadik rész: A helyes felfogás. "Hinni a semmiben."

Mivel ez pontosan azt bizonyítja, hogy a semmiben hinni is HIT, ezért nem árt ha tudod: te magad is egy nap járhatsz így, mint ezek a megzavarodott emberek.

Tiltakozhatsz kézzel lábbal: a semmi kultusza már õsidõk óta létezik, és bizony nagyon is hit.
Õsibb hit, mint sok más vallás.
Errõl ennyit.

"A bíróság egyébként hosszan vizsgálta, hogy a férfi szellemileg beszámítható-e, vagy nem lehet bíróság elé állítani a szellemi állapota miatt."
Amcsi színvonal.

Ez most mire?

Színvonal---a bíróság foglakozik az üggyel <#nevetes1><#nevetes1><#vigyor1>

Európa: elzavarták volna õket a fenékbe

Te azt hiszed ezek mesék??
Vérkomolyak. <#falbav>

Én láttam egy tuti tudományos mûsort. Gyerekkoromban folytonosan azt verték a fejembe, hogy a sárkány hétfejû. A nagy lószart. A by-pass media felnyitotta a csípámat: Süsü a sárkány.
IGENIS egy fejû.

Csak úgy mellékesen két mai hír, hogy milyen fasza dolog is a hit, meg az agybaszott ezoterikus baromságok terjesztése:

Egy

Kettõ

Nem az a gond, hogy ti ezzel szellemi maszturbáltok, hanem az, hogy terjesztitek ezeket a baromságokat, és ha az egy kissé labilisabb embernél köt ki, akkor ez lesz belõle.

Régebben többször, ma már csak akkor, ha fel akarom baszni magam bele-bele nézek az Ösi idegenekbe. Hát óriási egy sorozat. Hozzáértõk készítették, mert semmit nem mondanak ki tutira, csupán kérdéseket tesznek fel, de olyan mesteri módon, hogy az tuti kijelentésnek tûnik. Nos az ilyenhez nem kell más, csak fogékony közönség, és kész is a biznisz.
Ha valami már bonyolultabb mint egy lószarkupac, akkor már jön is az agyafúrt narrátor kérdés: aztat nem-e talán-e mégiscsak-e a zufók mûve, vagy, hogy esetleg-e-e, nem-e-e õk segítettek az emberiségnek.

Ps: én elfogadnám, ha hiteles bizonyítékok lennének, és ne az Õsi idegenek, és a kibaszott (bocsi) agyhülyítõ társaik nyomatnák.

"maguk az ábrák egymást nem keresztezõ vonalból vannak megrajzolva"

És?

"de azt mondtad, hogy a tudósok tudják, hogyan készült csak én vagyok helikopter és nem akarom elfogadni... "

Azt az ufóhitedrõl mondtam, ha nem lett volna tiszta. Meg az egyéb vallásos témákról.

" még mindig várok valami hivatalos és tudományos magyarázatra.."

Lentebb volt linkelve egy faszi, aki néhány emberrel bottal meg madzaggal reprodukált egy hasonló ábrát, az nem elég?

"csak egyet a féltucat módszerbõl"

Lerajzolod állatbõrre, és minden centi egy lépés. Nesze.

" linket, ahol egy szaktekintély elmondja, hogy hogyan készültek pontosan"

Azt, hogy PONTOSAN hogyan készültek nem tudjuk, mert a kultúra kihalt, és a sok lehetséges módszerbõl nem lehet megállapítani, melyik volt.

Ez a tekintélyelv alapú gondolkodásod igencsak szánalmas, úgy mellékesen megjegyzem.

"Énok meg leírja, hogy _pontosan_ milyen a Föld felülrõl nézve, repülve"

Mármint erre gondolsz? Ez neked a "_pontosan_"?

"Énok égi útja

17. 1. És megfogtak és egy olyan helyre vittek engem, ahol az ott levõk olyanok voltak, mint a lángoló tûz, és amikor úgy akarták, emberként jelentek meg.

2. És egy olyan helyre vittek engem, ahol sötétség volt, és egy hegyhez, amelynek csúcsai az egekbe értek.

3. És láttam az égi fények lakhelyét, és a csillagok és a mennydörgés tárhelyeit, egészen a legmélyebb mélységig elláttam, ahol tüzes íj volt, nyilak, azoknak tegezük, és egy tüzes kard, és minden villámlás.

4. És az élõ vizekhez vezettek engem, és a nyugati tüzekhez, ahol a nap mindig nyugovóra tér.

5. És egy tüzes folyóhoz értem, ahol a tûz vízként folyik, és beleömlik a nyugat felõl álló nagy tengerbe.

6. Láttam a nagy folyókat, és a nagy folyóhoz értem, nagy sötétséghez, és egy olyan helyre mentem, ahol nem bolyong hús.

7. Láttam a téli sötétség hegyeit, és egy helyet, ahol a mélységek vizei fakadnak.

8. Láttam a föld minden folyójának száját, és a mélységnek száját.

18. 1. Láttam a szelek tárhelyét: Láttam, hogyan látta Õ el azokkal az egész teremtést és a föld szilárd alapjait.

2. És láttam a föld szegletkövét: Láttam a négy szelet, amely menny boltozatát tartja.

3. És láttam, ahogy a szelek feszítik az égboltot, és megállapodnak a föld és menny között: ezek az egek oszlopai.

4. Láttam a mennyek szeleit, amelyek körbeforgatják a napot és a csillagokat a pályáikon.

5. Láttam a földi szeleket, amint a felhõket viszik; Láttam az angyalok ösvényét: Láttam a föld végénél, honnan kezdõdik az ég boltozata."

(...)

Utazás a föld széleihez

33. 1. És onnan továbbmentem a föld végei felé, és hatalmas vadállatokat láttam, mindegyik különbözött a másiktól; és (láttam) madarakat, melyek úgyszintén különböztek megjelenésükben és szépségükben és hangjukban. És az állatoktól keletre láttam a földnek végeit, melyen a mennyek nyugodtak, és a mennyek ajtaját nyitva.

2. És láttam, ahogy a mennynek csillagai elõsorjáztak, és 3. megszámláltam a kapukat, amelyeken keresztülhaladtak, és leírtam minden kijáratot az egyes csillagok szerint, számukat és neveiket, feladatukat és pozícióikat, az 4. idejüket és hónapjaikat, ahogy Uriel, a szent angyal, aki velem volt, megmutatta nekem. Mindent megmutatott nekem és mindent leírt nekem: neveiket is felírta nekem, és törvényüket és rendjeiket.

A föld északi széle

34. 1. Onnan továbbmentem észak felé, a földnek végei felé, és láttam ott egy hatalmas és pompás eszközt az egész föld végeinél.

2. És láttam itt három nyitott ajtót a mennyben: mindegyiken keresztül északi szelek áramlottak: amikor ezek fújnak, hideget, jeget, fagyot, havat, párát és esõt hoznak.

3. És amikor az egyik bejáraton keresztül fújtak, áldást hoztak, de ha a másik két kapun keresztül fújva jönnek, akkor tépik és kínozzák a földet, s hevesen fújnak.

A föld nyugati széle

35. 1. És onnan nyugati irányba mentem, a föld végeire, és ott a mennyek három kapuját láttam, olyanokat, amelyeket keleten is láttam, ugyanannyi számban, ugyanannyi kijárattal.

A föld déli széle

36. 1. És onnan délre mentem a földnek végeire, és láttam ott három nyitott kapuját a mennynek: s onnan jött a harmat, az esõ és a szél.

Visszatérés keletre

2. És onnan kelet felé mentem az égbolt keleti széléig, és láttam itt a mennynek három keleti kapuját nyitva, és kicsiny kapukat felettük.

3. Ezeken a kicsiny kapukon át a menny csillagai jöttek, és futották útjukat nyugat felé azon az ösvényen, melyet mutattak nekik.

4. Amikor mindezt láttam, dicsõítettem - s örökké dicsérni fogom - a Dicsõség Urát, aki azért alkotta e nagy és dicsõ dolgokat, hogy feltárja mûvének nagyszerûségét angyalai és az emberi lelkek elõtt, hogy azok dicsõítsék mûvét; s azért, hogy minden teremtménye lássa erejének alkotásait, dicsérje kezének nagy mûveit és áldja Õt mindörökre.

Énok Könyve

Aha, hát ez rettentõ pontos, és kurvára gömbölyû benne a Föld...

"Püthagorasz meg már i.e. 6. században leírta, hogy a Föld gömbölyû."

Hogy a tökbe ne tudta volna. Õ is fenn volt a zûrhajón.
Bizonyítva!!

Zephyr Retiring
"Talán nem kéne hinni semmiben,
Talán nincs igazság, és nem is volt soha,
Talán illúzió volt minden-minden,
Talán az ember önmaga gyilkosa."

precision
maguk az ábrák egymást nem keresztezõ vonalból vannak megrajzolva
de azt mondtad, hogy a tudósok tudják, hogyan készült csak én vagyok helikopter és nem akarom elfogadni... még mindig várok valami hivatalos és tudományos magyarázatra... csak egyet a féltucat módszerbõl :) linket, ahol egy szaktekintély elmondja, hogy hogyan készültek pontosan... ne a geodétákkal gyere nekem

Püthagorasz csak sejtette, hogy a Föld gömb alakú, mert matematikus volt és a számításai alapján erre a következtetésre jutott

Énok meg leírja, hogy _pontosan_ milyen a Föld felülrõl nézve, repülve

Bazinga!

Mégis emiatt akadékoskodsz, meg vagy szándékosan hülye.

Persze, hát ha hülyeségekbõl indulsz ki, akkor nyilván nagyon misztikus baromságokra vezet.

Egymást nem keresztezõ vonalak? Ezek szerint nem is láttad a Nazca-fennsíkot, és így okoskodsz? Nem mondom, hogy menj fel google mapsra, mert már szinte teljesen megsemmisültek, meg szétautózták a parasztok, de elárulom neked, hogy össze-vissza volt csíkozva az egész, és azon felül voltak még ezek az ábrák.

De egyébként kapásból megint vagy féltucat módszert tudnék mondani, hogy hogyan lehet egyszerû módszerekkel egy nagy ábrát karcolni a földbe, úgyhogy nem tudom, már megint hová vizionálod az élieneket. És nem, nem kell hozzá mérõállomás.

Énok könyvére meg kibaszott egyszerû a magyarázat, a Holt-tengeri tekercsek i.e. 2. századiak, Püthagorasz meg már i.e. 6. században leírta, hogy a Föld gömbölyû.

Zephyr Retiring
Hinni.

" Tájékoztatásul közlöm, hogy a szeretet irántad feltétel nélküli. Bár neked a feltétel nélküli szeretetbe vetett hited egyenlõ a nullával, tekintve, hogy játszod az érzelmi analfabétát. Képtelen vagy el hinni , hogy valaki tényleg úgy szeret ahogy vagy. Igen, rossz vagy. Na és aztán? A legjobb rossz vagy, ami eddigi életem során történhetett velem. Nem tehetek róla, én már csak ilyen vagyok. Gyermeki naivitásomnak köszönhetõen imádok bízni az emberekben és újabb meg újabb esélyeket adni. Benned sem szûnök meg hinni . Soha! Érted? Soha! "

üdvözlettel: egy hülye, idióta balf@sztól :)

Blabla. Mivel az evolúció-elmélet nem azzal foglalkozik, hogy hogyan keletkezett az élet, ezért nem is cáfolhatja a teremtettséget, azaz Isten létét. Innentõl meg ez nem az én elmebajom.

precision
emberek készítették, a paleosok sem vitatják ezt :) csak azt mondják, hogy idegen technológiát használtak, volt külsõ segítségük

de ott van a nazca vonal, amit szerinted 2000 éve geodéta módszerekkel csináltak :D egymást nem keresztezõ görbe és egyenes vonalak amit csak felülrõl látni (mármint a mintákat)... linket kérek, hogy hogyan csinálták

a Holt tengeri tekercsek életkorát elfogadod? akkor a Bibliába be nem került Énok könyvét is elfogadod... mivel magyarázod, hogy egy "angyallal" repülve látja a Föld egészét, leírja hogy gömb alakú? honnan tudott ilyen információt?

Bazinga!