Baldur s Gate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Rgr. Köszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Igen, ez elötti hozzászólásom pont a magyarítás fórum 😄 mind a két EE-hez ott dialog file.
És igen megéri. Én már csak az EE-vel játszom.
molnibalage83
A GoG-on a két EE együtt leárazva 10 USD. Ennyiért megéri még akkor is, ha a korábbi nem EE-ket is megvettem. Ezekkel is működik a magyarítás?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Letöltöttem a Magyaritasok.hu-ról a BG 1 EE-hez a magyarítást, felinstalláltam, de nem jelenik meg nekem a játékban a választható nyelvek között a magyar. Valamit rosszul csináltam? GoG-os verzió van. Nem annyira gond egyébként, jó az angolom, meg egyszer már végigvittem kb. 12 éve a játékot vagy mikor (jó régen volt, az biztos), csak ha már van, akkor felraknám hozzá. 😊
Egyébként ti milyen partival nyomjátok? Én pár napja kezdtem el, Beregostban vagyok még, még csak 1 karakter lvl2-es, a többi lvl1, fö kari törpe harcos, mellé van Imoen, Khalid, Jaheira, Kargain vagy hogy hívják a törpét Beregostból, meg a kis tolvaj félszerzet a második térképröl, a necro elhullott útközben. 😊

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hát érdemes, mert az 1 és a 2 EE-nek azonos a szabályrendszere. Míg az eredetieknek nem.
molnibalage83
Köszi, ez alapján első blikkre nem éri meg. Ha nem jön be az alap, akkor majd leárazáson megveszem.

Kis grafika tuning, jobban fut, és van plusz szereplő. Nekem meg van az eredeti kiadás is CD-n meg GoG-on. Szerintem érdemesebb az EE.
molnibalage83
Van értelme az EE változatokat megvenni, akinek megvan a sima GoG-os kiadásban fullra? Miben ad többet az EE?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.12.23. 10:23:45

Bent van minden kiegészítű, még az új is (Siege of Dragonspear). Bár azt néhányan kihagyják (Beamdog csinálta, nem az Obsidian)
Egy kérdés, beszereztem GoG-on a BG 1-2 EE-t. Ezekben benne vannak a kiegészítök is, amik a játékhoz megjelentek? Tales of the Sword Coast meg a Throne of Baal? Vagy az nincs benne?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hm...BG EE_t nem találja. 😞 Akárhova próbálom nem akarja. 😞

WarThunder = unu G2A = unu79 http://www.twitch.tv/unusual79

Arra is fel kellene mennie, az én változatom is 2.3.*** akármennyi. A 2.0-ás csak azt jelenti, a később bekerült szövegek már nincsenek lefordítva
Hm....Mindenhogy próbáltam,de nem megy. Olvastam,hogy valami 2.0-ás frissítés miatt.
Utoljára szerkesztette: unusual79, 2017.02.19. 13:15:59

Én a GOG-asat szereztem be virágboltosan arra simán felment, bár nem a legfrissebb patch-hez készült így vannak hiányzó szövegek főleg a tutorial részben.
Üdv mind. Megvettem tegnap ezt a régi kedvencet,EE steames verzió. Esetleg van hozzá Magyarítás? Leszedtem egyet,de sehogy sem tudom telepíteni. 😞 Need help. 😉

Igaz még bőven Division lázban vagyok, de már készülök egy újabb hosszú kalandra 😊
Ahogy meg jelenik a Siege of Dragonspear, úgy belevetem magam az első résztől, természetesen EE verzió, és mind két részt.
Elf Kensai lesz a main kari.
A motor - a ToB már biztosan - nézi a szintedet, tehát mindig ahhoz mérten osztja az ellenfeleket!
Pl. ha a ToB elején beléptél a WK-ba, akkor volt 2x4 szobor az első szint csarnokában, ha JS után mentél, akkor már tele volt a terem velük, ill. ha "felpumpált" karakterrel indultál - pl. kensai 13/druida 15 - , akkor már az első próbán bedobta ellenfélül a BG 2 fő ellenségeit...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

lwb
http://www.siegeofdragonspear.com/

25 órás kieg a BG:EE-hez, ami a BG2 előtt játszódik majd. Azt mondjuk nem tudom, hogy XP-ügyileg hogyan oldják meg... 25 óra az plusz pár szint biztosan lesz, a BG2-t is nagyon át kéne írni ahhoz, hogy az importált karakter ne legyen túl magas szintű a kezdéskor.

Remélem nem csinálnak valami olyan baromságot, hogy pl. az egész kieget csak álmodtad vagy hogy Irenicus börtönében a kínzások miatt szinten veszítünk stb. Amúgy nem tudom elképzelni, hogy fogunk 10-15. szintesen beleférni az első Athkatlás küldetésekbe. Nem lesz semmi kihívás a második rész első felében.

nwn sem egy rövid kaland 😄 igazából nem tudom hogy a világnak köszönhető vagy valami másnak, de ezekben a régebbi rpg-kben van valami megmagyarázhatatlan, nagybetűs hangulat, ami sehol máshol nincs.
nincs baj a kazuár játékokkal, néha az is kell, de valóban ezeket mikor először játszod és mondjuk ott figyelsz a kis csapatoddal Easthaven falujában, szól a varázslatos zene, na az hangulat. olyan karaktereket csináltak akikkel törődött a játékos, pl. Viconia, Nameless One. ez ma már nincs, névtelenül generálnak hősöket, nincs személyiségük, semmi, csak úgy beleteremtik a világba 😞

tigeroo
köszi. mellette párhuzamosan tolom a neverwinter nights-ot😊

most ilyen "visszafele bioware" játékokat élem, az utóbbi hetekben a kotort játszottam végig évek után. de a baldurs gate és a neverwinter nights kimaradt az életemből. sokkal jobbak, nem olyan kazuárok, megvan bennük az az "esszencia" amit egyre jobban kispóroltak a hasonló játékokból...
Igen, a bandit camp az nehéz amíg alacsony szintű vagy.
Nem tudom, bárdot nem játszottam soha, ill. a városban felvehető srácot is mellőztem. Nekem az nem tetszett a bárdban, hogy igen, hasznos hogy be tud azonosítani dolgokat a magasabb lore miatt, meg tud énekelni és bonuszokat dobál, de amíg énekel, másra nem is alkalmas szegény...
Ebben jobb szerintem a Pillars of Eternity, ott Chanter néven fut, olyan mint a bárd, csak harcolni is tud közben, nem is olyan rosszul. Én majdnem minden ilyen játékot balanced partyval játszok első körben (fighter, pala, cleric, ranger, thief, mage), klasszik felállásban.
Ha végigtoltad a Baldurst, próbáld majd ki a Pillars-t is... nem fogod megbánni.
Jó játékot!

tigeroo
köszönöm szépen, meglett végül guide alapján. a felfedezés néha frusztráló is tud lenni😊

kezdtem egy új karaktert, mert a bandit camp-ben nem tudtam előre jutni.
amúgy a bárdnak mi a jó party felállás? minsc-et annyira nem csípem mert a berserk-et nem lehet jól kihasználni még így alsóbb szinteken, több kárt tesz mint segít.
Pontosan meg nem mondom melyik map-on de ha ennyire nem bírod ki keress egy walkthrough-t és ott biztos leírják, csak így meg elvész a felfedezés öröme. Ne aggódj, nem tudsz belefutni semmi keménybe még ott. Brage-t lenyomod, vagy úgyemlékszem meggyőzni is megtudod... A térkép északnyugati részén kell észnél lenni, mert van arra pár szirén, az egyik egy csókra kinyírja valamelyik karidat, a többi meg charm-ot castol = megoldás beküldeni Minsc-et Rage modeban, és amíg elszórakoztatja őket, hátulról menjen a pokol (nyílzápor).

Én úgy nyomtam, hogy Beregost>Nashkel>nyugatra és keletre is minden mapot végigtúr, utána FAI-től keletre mindent, majd nyugatra>aztán irány BG.
De rád van bízva, szabadon kószálhatsz, max. ha túlerőbe botlasz mész másmerre.

tigeroo
köszi. ez elég tág még ... és ezt a brage-s küldit megtudom már csinálni ha összefutok vele? chapter 3 lvl 3 a karakterem, kicsit "távolinak" tűnik ez a , remélem nem lesz gáz ha odamegyek. most kivan-al találkoztam, banditákat akar ölni, egy öreg is mesélt róluk hogy beregost-tól északkeletre járkálnak.

1. mindkettő Forgotten Realms, tehát a világ közös (Baldurs, Neverwinter, Ten-Towns, stb.)
2. Ha jól emlékszem Nashkeltől nyugatra valamelyik térképen (amúgy is érdemes végigpásztázni mindent arrafelé, ha Minsc boszorkányát keresed)

tigeroo
sziasztok most szereztem be az enhanced editiont gog-ról, már a chapter III-ban járok.

két kérdés:

1. a játéknak van köze a neverwinter nights univerzumhoz? valami csóka megemlítette az elején hogy ő odavalósi. gondolom (ha ugyanaz a csapat készítette) akkor bizony.
2. captain brage-t hol találom meg? valahol nashkel közelében? merre kutassak utána?
DarkHorSe
ki mondta hogy mukodni fog vele?

Swedish people are albino monkeys

és biztos hogy fog mûködni a most megjelenõ verzióval is ? ebbe lesznek korábban sose látott helyszínek és karakterek is. azokat hogy lehetett volna elõre lefordítani ?

DarkHorSe
18.-án jelenik meg az enchanted edition!

A jatekhoz pedig megjelent a TELJES magyaritas, Akit erdekel, innen letoltheti

DarkHorSe
http://www.baldursgate.com

jelenleg alig megy az oldal, kivancsi vagyok ra mit akarnak kihozni belole 😊

Darkon
Javaslom az ebay-t. En a BG2t valami 8euroert vettem postakoltseggel egyutt eredetibe teljesen ujonan. (csak paypal es buyitnow opciokat ajanlom es shopbol)

Born to win

Csacsi
Sziaztok. égen-Földön keresem a Baldur's gate 1-et. Ha megvan vkinek pls keressen meg. Mármint aki meg tudja velem osztani vmilyen formában. letölést, vétel, kiírás, egyéb.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

IlluminatoR
Annyira szemét?

jah

\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...

Szabi84
Remélem mikor megjelenik a Baldur's Gate 3, akkor majd kiadják mind a három részt kiegészítõvel együtt DVD-n, és akkor majd nekiülök egy BG maratonnak.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

IlluminatoR
Örök hála! 😊

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

IlluminatoR
Hol található Baldur's Gate-ben a Palace?

(Reakcióidõ rulz.)

Davidus
Az NWN singlevel nem is😄

V9ykn8_TZL0

ollie
2003. ápr. 10. 01:03

A BG fanok most NWNeznek. 😊
Davidus
Kurva sok BG fan van😊 Talán mikor kijött az 1 még nem volt ennyire népszerü ez a forum. A BG2 topicja viszont fullon van hozzászolással😊

V9ykn8_TZL0

Nem értem miért van íly kevés B G fan, hisz egy hatalmas game-rõl van szó! Nos, rulez by rpg-s! 😊 By
Van egy problémám a BG2:ToB-al kapcsolatban. Tegnap megvettem EREDETIBEN a Baldur's Gate 2: Throne of Bhaalt. Mióta felinstalláltam azóta azt írja ki, hogy rakjam be az eredeti disket, pedig fullba felinstalláltam SoA-t is meg a ToB-t is. A SoA is teljesen eredeti Collector's Edition + Windows 98 alatt játszom. Kipróbáltám már mindegyik disket, de egyikkel sem mûködik. Még akkor is ezt írja ki, ha semmi sincs benne . Kérlek segísetek!
Elindult a BG kiegészítőm, király😊))) hamarosan kérdések özönét látjátok itt...😊))
thx, nektek😊))
Csááá: Baldur-ban, van egy küldetés, mi szerint egy szerzetes csajtól kapok egy nyakláncot és a fiát kell megtalálni, tudja valaki ezt a küdetést? ho van a boy?😊)
Lenne egy hülye kérdésem: Nincs valakinek meg a BG1 aki már megunta és szeretné nekem elküldeni postán?😊))) ( rendes CD_n mert a DVD-st megszivtam😊))))))
Itt vagyok mindig, amikor segítségért kiáltasz Noxon. 😊))
Igen, a gyógyital/ellenméreg 10 adagot tartalmaz, tehát bőven megitathatod az összes csapattaggal, mivel mindenki meg lett mérgezve... "Jut is, marad is." 😊