StarGate (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
CSak szüneteltetik vagy nem is folytatják?

Narxis
Levették.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

qtab986
Hova lett a sorozat az AXN-rõl?Szombaton és vasárnap reggel szokott ott futni.

Na igen csak free torrenteket néztem mert ahhoz fértem hozzá.
De akkor majd kicsit megpiszkálom a haveri kört, kösz az infót 😊

tnm
de magyarul?
mert egy csomó reges oldalon fenn van együtt a 10 évad (általában freeleech-ként), hol egyben, hol évadonként

Gondolom kitalálható, de kifelejtettem SG1-rõl lenne szó

Nyílván azt akartad mondani, hogy Rha hagyod 😄

Amúgy régebbi részeket honnan lehet beszerezni?
Kb. mikortól a tv2 abbahagyta. Mert Nekem ott szakadt meg a sorozat, a filmeket épp ezért még meg sem néztem.
Szóval van 5let? Pár torrentet néztem, de vagy csak borzalmas minõség volt, vagy 1-2 rész az évad végébõl és azt is alig seedelték.

Elõre is köszi a segítséget!

Rá is hagyom, nem törödek ezzel többet. 😄

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Trisztin
de ha nincs miért vissza menni akkor miért mennék vissza??...<#falbav><#falbav><#falbav>

amúgy szerintem erre Moebius jobb példa... mikor visszanézik a felvétel,és tudták,hogy már nem kell visszamenniük mert ezt már elintézték... de szerintem te tényleg ne rágodj ezen többeT!!!

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

Narxis
<#hehe>

Istencsászár
Afene sejtette, annó valami ilyesmirõl regéltek a történelem órákon😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

MerlinW
Számodra legalábbis😊 Ókorban többistenhit volt számos helyen (Róma, Egyiptom, Görög, stb)

[merlinw.org]

hello!

tudtok egy olyan warez oldalt mondani, ahonnan tudok letölteni rendesen Stargate (CSK-1, Atlantis) részeket?lehet sms fizetõs is!amit eddig találtam, ott vagy nem volt SG vagy pedig volt, de nem ment a letöltés...

tnm
nem, nem fogsz visszamenni, pont errõl szól a több idõvonalas megoldás, ellentétben az 1969 c. részben látottakkal, ahol az idõutazás (látszólag?) nem visz át új idõvonalba.

Istencsászár
Valóban, csak egy van😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istenek nem is léteznek ! 😄

PyRex
"elmondom egyértelmûbben... Azért történt úgy,mert õ egy ISTEN... "

looooooooooooool 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Igen a szüleim összehoznak újra, és ujra megszületem, DE DE DE ujra visszafogok menni a multba, és mindig meghalok majd 2008-ban.

És a Continuum -ban (SPOILER - SPOILER): Micsell meg mégsem halt meg, ahnem a végén végignézte a Baal goauldjának eltávolitását.

Trisztin
oké,nem sikerült neked értelmesen elmondom...

Szóval vagyok én (a 2008-as én) aki kirándulást teszek 1920-ba attól,hogy 2008-as felnõtt énem meghal,amit elõtte véghez vittem az mind megtörténik,mivel nem az õseimet ölik meg csak engem...ez maximum a 2030ban feltételezhetõen születendõ lányom életét veszélyeztetné...

Itt jönnek be az alternatív idõvonalak,úgyanis,ha én visszamegyek az idõben és ott meghalok,akkor nem lesznek leszármazotjaim,ezzel megváltoztatom az "eredeti" jõvõt (ami akkor lett volna ha nem megyek vissza...) ...de attól,hogy X visszautazik az idõben és ott mondjuk lelövik attól még a szülei találkoznak pár év mulva és összehozzák õt és szépen felnõ az illetõ...

Szerk: dE ha még ez sem érthetõ akkor elmondom egyértelmûbben... Azért történt úgy,mert õ egy ISTEN... kész ezzel lezárhatjuk a témát

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

tnm
igazából költõi kérdések voltak, arra rávilágítandó, hogy egy másik idõsíkbeli éned kiléte is hasonlóan eldönthetetlen.

Nézd erre egy jó példa: a 10 perccel ezelõtt saját magam nem ugyanaz mint aki a jelenlegi saját magam. Ugyanis az a 10 perc alatt bármit megtanulhattam, amit az elõzõ énem nem tudott, vagy nem ismert.

tnm
ház ez inkább filozófiai kérdés, sztem. a tegnapi saját magad az Te vagy? és a holnapi? és ha kétféle holnap létezik, és abban két különbözõ Te, akkor melyik 'Te' leszel a mainak a "folytatása"?

Hiába ölik meg 2008-ban, a multban Micsell megölte a hajón, vagyis a jövõben nem is kellene, hogyl létezzen

Ez egy jó kérdés!!!

Nem is tudom rá a választ. Erre azért kitérhettek volna, hogy tényleg mit csinált vele

Ezzel nem igazán magyaráztaD MEG, HOGY miért létezik mégis Baal. Vagy csak én nem értettem meg?

Az érthetõ, hogy visszamegyek, és elásom a csomagot, visszamenni nem tudok, és megöregszem a multban, és meghalok. A jövõben meg nem mondhatom azt, hogy megszületem, mert az már nem én leszek, én már meghaltam, az egy másik sajût magam lesz.

REmélem érthetõ, vagy nem igy lenne?

Trisztin
szerintem nem rendezõi hiba,mivel az eredeti Baal nagyjából abban az idõben utazik vissza,amikor a eltvávolító szertartás zajlik (azért a szertartás alatt tünnek el az emberek és nem korábban...)
Mivel õt csak "2008"-ban ölik meg,ezért a 2007-ben létrehozott klónjai léteznek...
(Remélem értehtõen fogalmaztam...)

gman906
Ütögette meg fafejezte, mint az öreg Biff a fiatalt.

Gigabyte GA-EP45T-DS3R | Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz |2GB OCZ DDR3-1600 Platinum | MSI Radeon R4870-OC 512MB |

Shiwo
valyon a jövõbõl visszament Baal mit csinált a múltbéli Baallal ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sir Quno Jedi
Ne menj rendezõnek! 😄 Azt a Baal-t lõtte le, amelyik nem sokkal azelõttrõl ment vissza, mint a jófiúk az elején. Ergó miért ne lenne a jövõben Baal, meg klónja, meg hasonlók. Egy olyan idõvonal jött létre, ami szinte megszólalásig hasonlít az eredeti, kiinduláspontbélire (kivéve kis barátunk múltban ragadását).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Narxis
Nem.<#szomoru1>

tnm
hát ha az tényleg Mitchel nagyapja akart lenni és nem az a Mitchel, aki egy korábbi idõvonalból utazott vissza, akkor meg nagyon szar megoldás volt, hogy ugyanazt a szinészt sminkelték öregre, inkább kellett volna keresni valakit, aki olyan idõs, mint a karakter, és kicsit hasonlit Ben Browder-re.

a másikra meg. tegyük fel, hogy vissza mész az idõben 5000 évet, hogy eláss a föld alá valami olyat, ami nagyon értéktelen akkor, de 5000 év mólva ritkaságánál fogva rohadt sokat ér. hagysz magadnak egy üzenetet, hogy mikor 5000-életkorod év múlva megszületsz, megtaláld a csomagot. ezután, mivel az idõgépet nem tudtad magaddal hozni visszautazni nem tudsz ott megöregszel majd meghalsz. 5000-életkorod év múlva megszületsz és a már megváltozott idõvonal miatt megtalálod a csomagot, és nem kell visszautaznod, ezért ebben az idõvonalban "saját idõd" szerint öregszel és halsz meg. a kérdés csupán az lehet, hogy azzal az idõvonallal mi lesz, amiben vissza kellett utaznod, megszûnik a visszautazásod pillanatában, vagy a változás nélkül zajlik tovább, nélküled(!). akármelyik eset is forog fenn az új idõvonalban nem kell visszautaznod megint, és ezért ott együtt öregszel meg azokkal, akikkel együtt születtél.
mi a film végén a "legfrissebb" idõvonalat látjuk, amelyben nem kellett visszautaznia az idóban Mitchelnek, így a Csillagkapu szállításakor a Ba'al-t megölõ Mitchel egy másik, egy elõzõ idõvonalból.
érthetõ, amit itt jó hosszan leírtam??? 😄

ezzel is egyet értek, hogy csak idõvonalakat lehet megváltoztatni, nem pedig a jövõt.

Viszont az is logikus, hogy Mitchell úgy változtatta meg a dolgokat, hogy a jövõbeli CSK1-nek ne kellejen többet visszamennie.

VISZONT, MOST rájöttem valamire. Ez lehet, hogy egy rendezõi hiba a film-ben: Ha Mitchell lelõtte azt a Baal-t, aki az eredeti, nem pedig klón, akkor a jelenben nem is kellene, hogy létezzen Baal, viszont a végén mégis létezik, és eltávolítják belõle a Goauldot

Szerintem hibáztál, amikor leírtad, hogy két Mitchell él egy idõben. Ugyanis az eredeti kapitány, az Mitchell-nek a déd, vagy ük, vagy mittomén milyen faterja volt.
Aztán meg Mitchell visszament az idõben, amikor Baal érkezik a Chapa-ai-n(csillagkapun 😊 ) és lelövi. Vagyis egy hajón van a dédapjával, aki mint kiderült a csillagkapu-t szállította.
Itt jön a kicsit unszimpatikus dolog, hogy Mitchell visszament, hogy lelõjje Baal-t, de aztán abban az idõben kellett, hogy éljen, mert nem tudott visszamenni az eredeti jövõbe, mert nem volt erre technológia.

VAgyis jó arc volt, hogy vissszament, és kinyirta Baal-t, de aztán gondolom pár évtized után meghalt.

PyRex
de õ az igazi is lehet 😊

tnm
csak gondoltam, hogy az sántítana, ha azt mondom simán, hoyg klón, mert azokat elvileg már szanálták a jeladó segítségével (amúgy, ugye film szerint is maradt egy, akit nem találtak meg, szal lehet több is😉

PyRex
LOL és ezt így tök komolyan beírja SD:ASD:ASD😄AS:SD:S:ASD:ASD:ASD:ASDSD

Narxis
<#wow1>

tnm
ne ijedj meg, csak egy klón volt. lehet kivetette a jeladót, hogy SG-1 ne vadássza le

Narxis
😄DD én is szegedi vok és direkt Baal szakálat csináltattam. 😄

Ma délután sétáltam Szeged belvárosában a Kárász utcán.
Egy csávó jött velem szemben, totál úgy nézett ki, mint a sorozatban Baal rendszerúr. 😄
Ugyanaz a testalkat, a szakáll, szóval nagyon hasonlított rá.

Úgyhogy vigyázzatok, mert a goauldok közöttünk vannak 😄 😄
Mindenki tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. 😄

PyRex
amúgy a Vissza a jövõbe c. trilógiában is volt egy nagy idõparadoxon, sõt asszem több is, még annak idején addict koromban emlékeztem is rájuk. Szóval ott sem figyeltek mindenre 😊

tnm
dehogynem lett volna, úgy kellett volna, mint 1969 részben, megölik a Baal-klón-t elkezdenek beugrálni a féregjáratba, Daniel Jackson, Sam, Mitchel még épp beugrik, Vala, meg Teal'c meg már nem, így rájuk hatással lesz az idõvonal változása... innentõl kezdve nagyjából mehetett volna simán tovább, legfeljebb egy kicsit több idõbe telik, mire Carter rájön, hogy nem csak a CSKP lett fagyosabb annál, amire emlékeztek

Sir Quno Jedi
Emlékeztek a Vissza a Jövõbe filmekre?! Abban is fokozatosan tûntek el a fényképekrõl a családtagok ÉS szépen kezdte magát rosszul érezni McFly barátunk! 😄DD ÉS õk, akikre kihatással volt az idõgép, nos õk emlékeztek az összes idõvariációra, de csak ami velük történt meg. MÉGIS minden minig úgy volt, ahogy lennie kellett, azaz elõre meg volt az dvonal és bárhol is piszáltak bele, az már úgy volt direkte. Logikus! Nem lehet megváltoztatni a múltat és a jövõt sem, csak alternatív részeket (lásd. a Prof magyarázatát).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PyRex
ja mondjuk logikus, tényleg, megszülethetett újra.

Sir Quno Jedi
No igen. De ugye úgy nem lett volna sztori. 😄

tnm
Mitchel megöregedett és meghalt, de ezzel megmentette a CSK programot, stb... aztán 1970-ben megszületett ebben az idõvonalban is és csatlakozott a CSK-hoz

tnm
nem az a bajom, hoyg egyesével tûntek el (bár valszeg az is necces, hiszen amint Baal megváltoztatta a múltat, rögtön megváltozik a jelen is, nem darabonként), hanem különösen azzal, hogy ahogy eltûntek, úgy a többieknek el is kellett volna felejtenie azt, aki eltûnt

PyRex
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
igazából csak mitchell jelenléte furcsa a végén. mert õ volt az aki nem halt meg, csak visszament a múltba és ott halt meg. de a többiek jelenét ezzel megváltoztatta, tehát a többiek halála meg sem történt. viszont mitchellnek nem kellett volna ott lennie a végén...

Sir Quno Jedi
He?! Szerintem tök logikus a Continuum és az "elsõ" visszautazás is benne van. Mindemellett a fokozatos eltûnéseket gondolom azzal magyarázzák, hogy ahogy Baal halad elõre a "múltban" a tervével, úgy változik meg a jövõ fokozatosan (tehát van egyfajta csillapítása az idõnek). Persze elég gázul fest, de így is el lehet fogadni.