Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem már nincsenek meg szerintem sehol...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
shaken, not stirred
shaken, not stirred
Lenne viszont msáik kérdés...megint 😊
http://pasteboard.co/1iNGSkDs.png
Hogy kéne megoldani hogy a szürkeség ne egye meg a rácsomat?😊 Emlékeim szerint átlátszó kékség volt, ötletem nincs mit sikerült át állítanom.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
the world is mine
http://www.youtube.com/watch?v=7LolZk-Mv1k&t=6m17s
Itt elkezdi edge-nként összerakosgatni, de nem értem mi szerint, milyen szempontok szerint.
shaken, not stirred
shaken, not stirred
Sajna ugyanúgy nem müxik, vagyis mental ray maya software helyett, ipr ben és nem müxik a glow...de sikerült elszabnom még valamit: Default Quality Renderingbõl ha viewport 2.0 ra kapcsolok és megmozdítom a nézetet eltûnik minden...
Btw, a kettõ közül Maxwell. Állóképekhez sokkal jobb. Szerintem egyszerûbb kezelni, sokkal természetesebb, és jobbak benne a materialok. XComot ismered (ha nem akkor kérj kontaktot Chupatól vagy Ákostól)? Õ elég sokat tolta mindkettõvel, és alaposabban el tudja magyarázni az elõnyöket és hátrányokat. De szerintem õ is maxwellre fog szavazni, ha van sok idõ renderelni. 😊
shaken, not stirred
Még annyit, hogy a renderidõ nem szempont. Felõlem elketyeghet a sarokban a masina napokat, nem zavar.
Azt nem értem, hogy láthatóan egy tutor alapján dolgozol, és gondolom pontosan követed amit mond. Neki meg megy, neked meg nem. Szóval fura... A maya csodái. 😊
Ha üres jelenetben megy, akkor lehet az adott jelenetben kapcsoltál ki véletlen valamit, vagy valami elmászott. Normal (nem ipr) renderrel is próbáltad?
shaken, not stirred
http://pbrd.co/19dEIWd
A 2. bekezdésed sajnos rákeresõs nekem ... 😊
the world is mine
Persze lehetett volna vagy lehetne még tovább fejleszteni, hogy textúrákat is és minden egyebet átvigyen, de igazából a legjobb és legtisztább megoldás még mindig, ha simán modellt akarsz egyik prg-bõl a másikba.
Alembic sem rossz, és lesz az még jobb is. Fbx pedig full gáz, én gyûlölöm. Szó szerint.
https://fxmason.blogspot.com/
Írtam,h most a headus UVlayouttal szórakozok, mert kevésbé ellenszenves, mint a beépített Mayás. Tolok pár seamet, megnyomok egy gombot és kész. És az meg csak gagyi OBJ-t vesz be, semmi mást. Ha esetleg van egy hasonlóan egyszerû,de modernebb megoldás, amihez esetleg nem kell obj, kíváncsi vagyok rá. És kössz a választ a többire is.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
2. Csak azért, hogy jobb legyen a mesh a renderben, ne subdivelgess mayaban, rengeteg felesleges memória, megnövekedett export idõ (gyorsabb egy kis mesh subdivelni rendertime, mint egy nagy mesht kiexportálni).
Mental Ray : http://download.autodesk.com/global/docs/maya2013/en_us/index.html?url=files/GUID-8FAE17DC-5EC3-440A-985F-71FAC07A74B1.htm,topicNumber=d30e636954
Arnold : https://support.solidangle.com/display/AFMUG/Subdivision
Az kevésbé számít, hogy megnégyszerezi (vagy valami view dependent megy), vagy sem. A lényeg, hogy semmiképp sem mayaban történjen, mert az veszett lassú lesz. (nagyon nem hatékony memóriában stb)
4. Azért lassul be, mert a maya alap viewport egy ipari hulladék. Próbálkozz viewport 2.0val, ott rendesen (egy fokkal jobb, de nem csoda az sem...) megírták a modernebb opengl pipeline használatát, az valszeg gyorsabb lesz. (winen meg dx11-ezik gõzerõvel)
Obj - Mire akarod használni? Programok közötti kommunikációra FBX egy fokkal jobb választás (a legtöbb 3d-s progi megeszi, plusz pl unity és más game enginek is egész jól mennek vele - és a shadereket is valamennyire átviszi). Ha geometria cachet akarsz, akkor pedig Alembic.
shaken, not stirred
2: nem, render settingsek között valahol van olyan, hogy renderidõben smootholjon (mental ray-ben legalábbis, és ha jól emlékszem approximation editorban kellett állítani). Ha más rendermotort használsz, akkor meg kell nézni hogy van-e benne ilyen lehetõség. ha nincs, akkor még mindig subdiv-elheted (a smoothot annyira nem ajánlom, az nagyon favágó eszköz általában, mert ugye mindenhol megnégyszerezi a polykat kivétel nélkül)
3: kijelölgeted outlinerben hogy mit akarsz visszamutatni és unhide selected. Vagy ha megnézed, minden hide gyakorlatilag az objekt visibility értékét teszi 0-ra, szóval ezeket kézzel is lehet manipulálni, animálni vagy esetleg scriptet írni ha tényleg mondjuk minden negyedik és ötödik objektet akarod elhide-olni és tényleg 500 millió objekted van...
4: nem tudom miért akad, ez gép kérdése. Ezeket az appokat ugye elsõsorban quadro / firegl kártyákra tervezték, tehát olyan igénybevételek fordulhatnak elõ (pl pontosság terén) ami kényelmetlen egy sima consumer vga-nak. Emellett a játékokba már mindenféle elõkészített modell kerül, ami itt nem igazán megvalósítható, mivel szerkeszthetõnek is kell lennie. Nekem valahol 100-150k körül kezdett már kényelmetlenül belassulni a maya, de valójában engem már zavart ha több mint 20k poly volt a képernyõn (ezeket már nehéz volt editálni). Mellesleg játékokban sincs azért 10x több poly. kb 2-300k-nál nem hiszem hogy több lenne a képernyõn általában (itt ugye bejön mindenféle "nem látható így nem is számolom" meg "távol van így leredukálom a polyszámát" metódus játékok esetén)
Lassan összeállnak a dolgok. Még ebben tudsz segíteni?
1.
Van itt ez a kép Illustratorból.
Ott a 2 vonal, tol rá egy blendet és a cucc megcsinálja a két vonal közt az átmenetet,annyi lépésben,amennyi meg van adva neki. Mayában lehet ilyet csinálni? Legalább annyit,h ugyanazt az alakzatot tükrözöm és aközé az átmenetet v vmi.
2.
Ha elkészültem egy modellel, azt hogy kell véglegesíteni? Smooth previewben olyan,amilyennek akarom, hogy legyen, akkor dobjak rá egy tényleges smoothot, hogy úgy is renderelje le?
3. Hogy lehet 50000000 ctrl+H-val eltüntett objectbõl a 215862.-at visszahozni?
4. Miért akad a viewport már 80K polinál? Játékokban 10x+ több van mindenféle effekttel, mégsem akadnak annyira, mint a Maya.
Most már csak az a baj, hogy lefagyott és amikor újraindítottam üresvolt az UV része és nem tudom visszahozni. Mayában megy, de annyi kis részre szedtem szét és dobáltam össze-vissza, hogy mire én azt összeszedem....
Megnéztem a hotkeyeket, szépen ki van UVzva minden, de olyan kurva nehéz használni, hogy én így nem vagyok hajlandó....Pedig jó cucc.
Egyszerûen NEM.....VESZI....BE a hotkeyket. Nyomogatom a C-t, h kijelöljem a edgeket,megyek tovább, C, C, C...mondom C. CÉÉÉÉÉÉÉÉÉ..CCCCCCCCCCCCCCCCCC...Semmi.. Kicsit odébbforgatom a kamerát, hátha jó,itt nem megy,itt se,ittse...Na most meg jó. Aztán enterrel kell a UV editor részbe bedobni a kivágott darabokat.Enter. semmi. Másik neter. Semmi. Mindkettõt nyomogatom, mint a hülye. Semmi. F/Shift+F az unfold része. Szintén alig reagál. Amikor neki tetszik. Kattingatok a kivágott részre vagy 10et,aztán unfold. Általában bejön, de nem kényelmes így "dolgozni".
the world is mine
the world is mine
the world is mine
Kompozit, ott könnyebben tudod állítani a glow-ot a teljes jelenet újrarenderelése nélkül. Nézz utána mondjuk egy nuke-nak, kimentesz egy mask pass-t maya-ban, és arra már lehet nuke-ban glow-ot generálni. Anélkül, hogy újra kéne renderelgetni, és az gyors. (ha ismeretlenek ezek a kifejezések, akkor keress rá)
A GPU-nak meg ehhez semmi köze sincs, mental ray teljesen cpu-s renderelõ. (a maya software is)
No meg arról nem beszélve, hogy normális renderelõk, mint arnold és v-ray nem támogatják ezt a glow featuret...
shaken, not stirred
shaken, not stirred
Másik kérdés: Surface Shadernek az "Out Glow Color" színét változtatgatom, és nézem IPR Renderben, de nekem kb semmit nem változik, nem hogy szépen elkezdjen ragyogni.
http://www.youtube.com/watch?v=XxKGTPCJXXc&t=2m56s