Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
shaken, not stirred
Kijott vegre az ingyenes RIS verzio mindenkinek... En egy ideje tesztelgetem, es eddig bejon. :)
shaken, not stirred
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
ja és múltkor elfelejtettem megkérdezni egy másik amatőr kérdést. jobb felső sarokban korábban volt egy kis négyzet, aminél a nézési irányokat lehetett állítani (nem tudom a szakszerű megnevezését, ezért sem tudok rákeresni:) ). na most az nincs ott, azt honnan lehet előcsalni? :)
Utoljára szerkesztette: rooney8, 2015.03.20. 21:42:27
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Én bridge-el próbáltam és blend beállítással. A divison meg csak attól függ mennyire szeretnéd lekerekítettre a formát (abszolut kezdő vagyok, csak próbálgattam <#vigyor>#vigyor>). Ettől függetlenül lehet van jobb megoldás, ami engem is érdekelne<#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: YakHead, 2015.03.19. 21:31:54
most viszont már egy valós problémába ütköztem
az alábbi képen kijelölt face-eket szeretném úgy összeilleszteni, hogy annak a negyed cylindernek az íve mentén fusson az objektum. próbáltam extrude + curve kombót, de nem igazán úgy sikerült a végeredmény, ahogy vártam. próbáltam egyesével minden törésnél extrude-álni, de az sem lett az igazi. tudtok rá mondani valami okosat?

Utoljára szerkesztette: rooney8, 2015.03.18. 22:37:37
most elővettem újra a maya-t, de lenne egy eléggé kezdő kérdésem. eddig sosem használtam, de most nagy segítség lenne a rács használata. viszont valahol nem lehet konfigurálni? hogy milyen szélesek legyenek a négyzet oldalai?
szerk: megint előbb kérdeztem, mint utánanéztem... már meg is van :D
Utoljára szerkesztette: rooney8, 2015.03.18. 20:27:14
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
ha valakit erdekel ingyen odaadom
mental ray for maya, 3ds and xsi
vray complete guide
advanced maya texturing and lighting
kinyomtatott es lefuzott doksijaim
ha valakit erdekel, akkor az elektrongyorsito at gmail dot com -ra irjatok legyszi, mert sajna mar nem nagyon forumozok.
berlinboy6329:
bocs nem olvastam az elozmenyeket igy gyorsba csak egy tipp: temp-es hibaknal:
1) amilyen felhasznaloval futtatod a progit annak van joga irni a temp-be? Jobb klikk run as adminkent futtatva is van a hiba?
2) nehany program nem szeretin ha tul nagy a konyvtarmelyseg. Probald meg a kornyezeti valtozoknal atallitani c:/temp -re. Ezt rendszergazdakent tudod ergo ha nem az a felhasznalod, akkor ideiglenesen at kell rakni rendszergazda csoportba, kilep-belep, temp atir, majd vissza a felhasznalot a normal/kiemelt csoportba
minden jot!
Utoljára szerkesztette: montressor, 2015.03.05. 20:15:40
shaken, not stirred
Engem eleg agressziven betalaltak a kinaiak, hogy menjek ki a Great Wall Motors-hoz Pekingbe 3-5 evre. Nagyon nyomulnak, siman dupla fizetest ajanlanak meg ilyenek. De ha csak telefonalsz munka kozben mar 120 euro minusz a fizubol es hasonlo finomsagok a meloban, szoval nem sikerult megegyeznunk.
Meg elkezdtek beszivarogni ide az automotive modellezesbe az indiaiak. Foleg Alias Surface-ben nyomulnak, de olyan gyorsak mint egy polys, kitunoen rajzolnak, es barmeddig hajlandoak orommel tulorazni. Emellett olyan precizek, hogy siman K.O.-zak az ittenieket. Es akarmennyi ilyen sracot talalsz meg arrafele, akik mind ide akarnak jonni. A sracokkal dumaltuk, hogy lehet 5 ev mulva mar rakhalaszok leszunk, vagy langost sutunk az utcasarkon. :)
shaken, not stirred
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
shaken, not stirred
Egy kis segítséget kérnék :)
(részletekkel nem untatnék senkit, de) szeretnék rajzolni egy ilyet. Ki hogyan csinálná, vagy hogyan kezdene hozzá?
Bármilyen info érdekes lehet!
Előre is köszönöm!

...::: http://www.g10design.hu/ :::...
shaken, not stirred
shaken, not stirred
Szóval a Lighting > Two Sided Lighting menü előtt ha kiveszem a pipát, akkor fekete színű lesz a test, pipával szürke.
Ha kijelölés után kiadom a Normals>Reverse parancsot, azt az üzenetet kapom, hogy
"//Error: line 0: Current selection doesn't match required selection type."
Lehet, hogy ez azért van, mert ez CV-vel és Revolve-val lett létrehozva Surfaces menüben?
Ha ezt nekem írtad, akkor légy szíves részletesebben, mert nem értem. Tényleg kezdő vagyok, kb. 1 hete próbálkoztam először a maya-val.
shaken, not stirred
Segítséget szeretnék kérni. Kezdő vagyok, de ez gondolom nem szégyen.
Letöltöttem a Maya 2015 Student szoftvert. Ezzel a szoftverrel szeretném végigvinni a "MAYA 3D modellezés és animáció" könyvben leírtakat.
Még csak az elején járok és már egy problémába akadtam.
Egy görbét kellett létrehozni a create>CV Curve Tool -lal a Surfaces menü kiválasztása után. Ez ment is, majd a Surfaces>Revolve paranccsal egy testet hoztam létre. A test létrejött szépen, csakhogy a színe fekete lett és nem is tudom megváltoztatni. Előtte és utána létrehoztam több hengert és gömböt is, azok színe világos szürke.
Mi lehet a probléma?
Képet is csatolok a problémáról:

Régebbről rémlik valami poly engine-s fagyás, talán yetis kontextusban, ebben már nem vagyok biztos. Rákeresve az emailekre semmi sem ugrott fel.
shaken, not stirred
shaken, not stirred
vmit nem tudott elmenteni. Vmit attempt to save afiled és vmi kamu akármi fos fájlnevet dob elém, ami a temp könyvátrban akarna lenni. Aztán jött a crash reportoló. megvan a logfile is mit nézzek? Van vagy 106 call stack, mind vmi polyengine meg depenengie dll-el.
Exception code: C0000005: ACCESS_VIOLATION - illegal read at address 0x00000010
Fault address: 94940EA3 in C:\Programs\Autodesk Maya 2015\Maya2015\bin\PolyEngine.dll
0001:002FFEA3 Logical offset (see .map file for location)
Ez az eleje.
Az a helyzet én ilyen crasheknél stack trace-t visual studioval vadászok le... Anélkül fogalmam sincs hogy kell. Próbáld meg első körben kikapcsolgatni a plugineket.
shaken, not stirred
Privátokat megkapod amúgy? v én nem kapom vissza?
Itt ír pár mondatot, hogy szerezheted meg a crash logot win alatt. (sorry, linux alatt dolgozom mayaval főleg, és ott triviális a log / stack trace megszerzése)
http://support.nextlimit.com/display/maxwelldocs/Maya+-+Reporting+Problems
Ilyenkor érdemes kipróbálni azt, hogy átmozgatod a plugin könyvtárakat valahova (mtoa, maxwell, v-ray, whatever), és akkor ki lehet zárni, hogy ezek okozzák a problémát. (a maya filekban van egy requires rész ami miatt auto beölti a plugineket, szóval ha kikapcsolod az auto loadot az nem igazán segít)
shaken, not stirred
.ma file.
Az ext1 update után kezdte el ezeket csinálni.
Pc: i7 7700K, 32GB, Nvidia 2080RTX PS4, PS3, PSP, C64
2015-ben nem úgyanúgy működik az extrude, mint a 2014-ben? Lehet váltani, hogy local vagy world legyen az extrudálás "beállítása". Korábban én sem értettem, miért van az, hogy több mesh extrude-nál miért mászik el mindegyik más-más irányba. Aztán szóltak, hogy a kis kék "kapcsolóra" kattintva lehet váltani a local és world mozgatás között.<#nevetes1>#nevetes1>
De a mai szenvedéseim se semmi! Egy edge loopot akartam move-al mozgatni, de állandóan csak edge extrude-ot csinált.
Vagy a másik, hogy egyszerre két ellenkező irányba ment az extrude.
Brutális hibák, és ennyi idő után ilyenekkel vacakolni, hát nekem is elveszi a kedvem, de nem adom fel az is biztos. :)
shaken, not stirred
shaken, not stirred
A másik meg a kijelölés. Rámegyek a kurva edgre/vertexre, ott vagyok rajta, erre rohadtul nem azt az edget highlightolja, amin rajta van az egér, hanem ami mellette/felette/alatta/mögötte van. Volt már olyan is, hogy két egymás mellett levő edge közül úgy tudtam kijelölni az egyiket, hogy rámentem a másikra. Meg snapelésnél szeretem még ,hogy direkt kijelölöm a vertexet, V+középső egér gomb és le snappeli a csücsköt a halál faszára.Pedig direkt rajta tartottam az egeret. Ha elkezdem húzogni körülötte, akkor is az ágyra snappeli rá (Vmi szobát csinálok és az ágy Marvelous designerből van, ami jó sok kicsi háromszöget használ és a köcsög reduce eltüntette a papír két sarkát és vissza kellett "rajzolnom".).
A harmadik dolog meg forgatásnál van. Egyszerűen hiába viszem rá az egeret valamelyik axisre, sokszor a szokásos sárga highlightolás helyett szart se csinál. Ha megnyomom és elkezdem forgatni, akkor mindenfele forog. Közel kell menni hozzá, ide oda forgatni a kamerát és reménykedni hogy elkezd működni. Vagy pedig channel boxban kijelölni,ha nem akarom ezzel tökölni.
Ez a 2015 rohadt nagy visszalépésnek tűnik a 2014-hez képest. Eddig működő dolgok nem mennek. ALAP dolgok méghozzá. Teljesen elveszi a kedvem meg a motivációm az egész szarságtól...A másik dolog a textúra/referencia teljes hiánya googlen. Példának okáért kerestem volna referenciát azokól a csúsztathatós amcsi ablakokról, hogy néznek ki. Lehetőleg régieket, nem ezt az új műanyagos/fémes izét. Hát találtam? Nem. Vagy kicsi vagy messze van és szemből. Aztán napok után sikerült egy használhatót találni. Egyet, az is so-so..
És olvasva a kommenteket alattam a merge vertexet is elbaszták. Eddig lehetett olyat, h 2 kijelölt vertexet akármilyen messze is vannak mindig összemergelt, függetlenül attól, hogy milyen érték volt neki beállítva, most már azt se csinálja meg. A mirror geometry meg kalap szar, én sose engedek neki összemergelni semmit, inkább kijelölöm én a vertexeket és külön összemergelem, mert nincs neki saját thresholdja. Azt mergeli össze, amihez kedve van, nem befolysolja az eredeti merge beállítás.
Végignéztem a preferences-t, de nem találtam meg. Help-ben se találtam...
Háromszorosára nagyítottam a mesh-t, és így már jól csinálja.