Autó Hifi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos sokan összetévesztik a hifit a nagy hanggal, pedig a high fidelity magas zenei hûséget jelent, nem garantált megsüketülést.
Benyomnak két 25-ös mélyet a csomagtartóba valami hasraütéssel tervezett fa (rosszabb esetben bútorlap, ettõl áll a hajam az égnek) ládikóba, aztán rámondják, hogy hifi van a kocsijukban, nézd, hogy szól, még a rendszámot is rezegteti. Nekik találták ki az olyan tíz-tizenöt perces zenéket, amelyekben csak mélyhang van, meg néha ráénekel két sort egy nõi géphang.
Ennek a fejegységnek a megvásárlását tervezem. Van/volt valakinek ilyen fejegységgel tapasztalata? Ha nem ajánljátok akkor milyen fejegységet ajánlanátok amin van RCA kimenet, CD(MP3)lejátszó és azért megbízható márka?
Köszönet elõre is!
Szettek összerakásában tudok segíteni, beszerzésében pláne.
@cicai: Nem kell neked 4 X 300 W, az csak a névleges teljesítménye. Én mindenkinek KicX erõsítõt ajánlok, odavágja a SAL-t és egyéb gagyihifiket (MNC stb), az ára nem annyira nagyon húzós, mégis felsõkategóriába hajlik már.
Prohardveren.hu-n (illetve a linken) megtaláltok. Üdv.
60-70-ezerbõl (@Rohai) azért már olyat lehet összehozni, ami eléggé komolyan szól (nem SAL :P az nem hifi :P).
Kérdésem lenne szett összerakásával kapcsolatban! Jelenleg van egy Hertz HSK 163 as 3 komponensû elsõ szettem és egy JBL mélyládám (RMS 300). Kérdésem: Milyen erõsítõvel hajtsam? Mekkorával és ha esetleg tudtok tippet adni milyen márkát vegyek!?
A fejegység még késõjövõ muzsikája de ha van tippetek szívesen hallgatom!
Az erõsítõre 50-60eft ot szánok! A fejegység anyagi vonzata még nem tiszta! Köszönöm a segítséget!
De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
cicai:én nem vagyok benne ebben a hifi bizniszben, nemtudom hogy épp mi éri meg...azt nézd meg, mik az igényeid...és mennyi pénzed van ezek fedezésére. ha nem vmi komoly drága cuccot akarsz építeni, akkor elsõnek megnézném a vaterát,teszvesz, ilyesmi oldalakat,hátha van vmi használt minõségi dolog olcsóbban. másik meg h sztem a SAL cuccai kezdõknek abszolut megfelel.és nemis szar kinai gagyi...
ha viszont van idõd menj el nyugodtan egy hifiboltba(van rengeteg autós) és kérdezõsködj, az elvégre is ingyen van<#hehe>#hehe>
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
Melyik a legolcsóbb cd/radio ami kezelné a 4×300wattot?
köszi
Tedd fel ezeket a kérdéseket az autohifibolt fórumán vagy/és a surányi hihi fórumán, biztosan kapsz segítséget.
Autóhifi építéssel, tervezéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Egy szedán Audi 100/a6-os autóm van. A gyári zene nagyon gagyi benne: egy Audi rádiósmagnó, a két elsõ ajtó aljában egy-egy 10 cm-es hangszóró, illetve ezek felett egy kisebb -talán 5-6 centis- kis valamivel. Ennyi az egész.
Ezeket mindenképp ki kéne váltani. A kalaptartómon rengeteg hely van. Itt ki van alakítva a hely két nagyobb tányérnak, a beépítési mélység körülbelül 7-8 centi. A kalaptartó szélén a hátsó ablak alatt is lenne hely, nem tudom, hogy érdemes-e ide több kisebb hangszórót tenni.
60-70 e. Ft-ból szeretném kihozni a lehetõ legjobb hangú szettet, remélem nem lehetetlen. Köszönöm a segítséget, Csabi
2db Sal Beast dupla tekercses hangszoró,
30cm-es,800/600 wattos,tehát kompletten
1600/1200 wattos komoly mágnessel és komoly sullyal,
egy hangszoró 14 kiló!Jo állapotban,a láda 2 darab csatlakozóval,
és 4 darab reflex nyilással van ellátva!
Postán nem küldöm a súlya miatt!csak személyes átvitel lehetséges vagy futárszolgálat.
Személyesen Sopronban lehet átvenni!
Komolyabb kábelszetteket beszámitok!
cserébe még érdekel komolyabb jbl vagy hifonics erõsitõ
az ára 45 ezer ft.ha kérdésetek van irjatok,de ha alkudozni akakartok akkor is:):):) cimem:[email protected]
kérésre képet küldök!!!
Rusher
Van egy Auditek típusú mélyláda és mivel a kábelezést tekintve számítógéphez van megcsinálva, meglehet e azt oldani, hogy beszereljem az autóba! Vagy szükséges hozzá valami átkábelezés, vagy nem is lehet megoldani egyáltalán?!
Segítségeteket és válaszotokat ezúton elõre is köszönöm!
Rusher
Elsösorban az elsö ajtoba akarok bepaszirozni egy 16,5 cm-es hangszorot a 13centis helyre, és (bár külföldi oldalrol) találtam pár házi moddolt clio ajtot! Mondjuk elég gagyi, mert én nemszeretném a gyári rácsot visszarakni, hanem valami lekerekitett formát szinrefujva...dolgot!
Szal marad az üvegszál, meg az a hab!
De hol vehetek ilyeneket bakker...jövöhéten utánajárok! :)
Valaki tud egy oldalt ahol a hangszorokat épitik be a verdákba?
Az érdekelne, hogy milyen anyagbol csinálják a toldást, milyen anyaggal bélelik az ajtot...ilyesmi...!?
Valami leirás kellene, mert a gugglival nemtalálok semmi kézzelfoghatot, vagycsak nemjo szavakkal kerestem...
Thx!
Ezeket találtam ilyen méretben:
ESX Quantum QX-120
Phonocar 2/692
Crunch GP-120CX
Rainbow IQ 120 CX
Ezek kötül melyiket érdemes választani? A paraméterek kb. hasonlóak mindegyiknél.
Azzal csak a jobboldalon lévö 4 gombbal tudsz lépegetni a számok (jobbra-ballra), és az albumok (fel-le) között, de nem irja ki, hogy mi az, hanem egyböl átvált arra!
A pio szerintem kb. ugyanigy müxik!
Visszagondolva a kenwoodon voltak számcimek, de ha nemfért ki a kijelzöre, mertha hosszabbvolt a karakter, akkor csak annyit mutatott, nem volt futoszöveg, de azota lehet az ujak már jobbak!
Az avplanet.hu oldalon van néhány akciós mp3-as fejegység. (nekem jó ilyen occsóér is:D ) És az lenne kérdésem, hogy ezekkel lehet-e könyvtárak között váltani?!
Kenwood - KDC-W3041A
JVC - KD-G342
Vagy esetleg 18 környékén tudtok ajánlani valami jobbat?!
Köszi a segítséget!
illetve elvileg le kéne halkulnia hahív valaki...
nincs magyar leírása :'(
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
szerintem tök jó én 20.200-ért vettem ma lett berakva két 3utas 10CM SOny hangfallal az ajtóba, kéne nekem is mélynyomó! :D
(Daihatsu Applause-m van:))
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
Milyen erõsítõt ajánlanátok, aminek nincs horror ára és mégis minõségi cucc, olyan "aranyközépút" szerûen. Valójában egy Civic coupe-ba szerkesztenék egy kis muzsikát és a lehetõ legigényesebben szeretném összerakni. Eddig ami megvan az 2db 3 utas Hertz(az ajtóban) és 1-1 "csipogó". Most nézegettem kétféle fejegységet is(Pioneer, Clarion).
Elõre is köszönöm a segítségeket!
Üdv.: Varee
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
gondolom a kocsi kábel csatlakozói nem lesznek kompatibilisek az új jövevényével. hol lehet fordítókat, átalakítókat vásárolni?
MP3/CD Parrot
kérlek segítsetek eligazodni, vagy elindulni hogy merre, hol keressek a neten.
a következõrõl lenne szó:
a megane-omban a szeretném lecserélni a gyári fejegységet (a CD-rádiót, remélem jól írtam). létezik olyan MP3-as fejegység ami bluetooth kapcsolatot tud létesíteni a mobiltelefonommal és kihangosítóként is funkcionál egyben?
mindenhol ez a parrot autó rádió jön ki a keresés eredményeként, de valahogy nem gyõzött meg...
MP3/ CD lejátszós autó rádió és kihangosító
elõre is köszönöm a tanácsokat, segítséget! =))
Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally
Szobában a frekvencia menetük silány, 60Hz környéki kiemeléssel.
Kocsiba vannak tervezve,ahol elõjön az igazi, 30-40Hz-es szubtartomány, a kocsi kasztnijának köszönhetõen.
a SAL oldalán vannak hangláda-minták méretekkel, tervrajzokkal, tehát megveszed a faanyagot, a hangszórót, erõsítõbõl pedig bõõõven megteszi a régi Schneider hi-fi-torony (minden háztartásban megtalálható) erõlködõje.
Ha autósban gondolkodsz, akkor arra azért vigyázz, hogy a legtöbbnek jelszintû bemenet és stabil 12 V kell.