Magyar szinkron

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SoDI---
Két dolog.

1-) Van ellenpélda is. A Hannibal magyar szinkronja szerintem igenis jobb, mint az eredeti (meg van a divx feliratosan, és szinkonosan is).

2-) Én egy valami miatt aggódom nagyon. Matrix 3 elõzetes... Smith és Neo az esõben. Az eredeti trailerben szinte mindent elnyom az elsõ kopogása, olyannyira, hogy a szereplõknek kiabálniuk kell, hogy jól értsék egymást.
A magyar szinkronban a lehetõ legtermészetesebb beszédhanggal dumálnak, közben az esõ úgy le van keverve a háttérbe, hogy alig hallatszik 😞
Bár tény, hogy az elrontott magyar szinkron is tud adni valamit egy jelenethez. Amikor meghallottam ennél a jelenetnél, hogy Mr. Anderson, olyan jó viszontlátni! Úgy hiányzott! hangos röhögõgörcsben törtem ki, mert ez így olyan jóóóó 😊)

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

zaki
a Mátrix2-ben a Morpheus hangja ugyanaz, mint az 1-ben? vhol láttam egy bemutatót a tv-ben, és mintha nem ugyanazt a hangot hallottam volna, mint az 1-ben...

Buddy
melyik az a kurbli? 😊

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Buddy
nyiiiiirjatok kiiiii......verjetek agyoooon

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Buddy
ez a conan....ki???.....a conan

a.carkey
Na na! Azért a "Kincs, ami nincs" sem semmi, meg az eredeti Jákob Rabbi, stb. ...

A medve nem játék.

Davidus
Tango & Cash szinkron a legenda! A létezõ legjobb szinkron😊 Nemtom ki emlékszik erre a szövegre: ZSARÚÚÚK IDETEGYÉK ÕKEEET!😊

V9ykn8_TZL0

RelakS
Láttam a Múmiát szinkronnal vhs-en. Utána havertõl elkértem, amit felvett feliratost. A szinkronost legszivesebben kihajítottam volna!! Azóta észreveszem, hogy itt-ott a hang a szinkron miatt rettentõen hangos. Pla a Múmiában mikor a csaj suttogva keres valakit, a fordításban szinte ordít a nõ...

A másik, meg a Star Trek: First Contact. Bejelentkezik a borg: iszonyatosan erõs rádiózaj, majd egy hót nyugodt, tbc-s rekedt hang közli a sorsunkat, a végén ugyanaz a rádiós zaj. Magyar: A borg elkezdi a zavarást, valahol a szomszéd kabinból a rádiós zaj, UTÁNA MÉG VALAKI BEKIABÁL EGY KOORDINÁTÁT A RÁDIÓN, majd egy ideges, finoman szólva buzi hang eldarálja a sorsunkat, és a végén ismét a szomszéd szobából a zavar.
Meg ugyan itt Worf: Captain! Earth! magyar: Kapitány? Föld.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Buddy
en is azt mondom...Dorner a szinkron kiralya....Bruce Willisnek kicsit buzis a hangja eredetiben

BaLeeX
Az elsõ rész én feliratosan láttam a moziban, majd DVD-n is úgy volt meg.
Amikor ezután megláttam a tv2-n a szinkronosat hát majdnem röhögtem rajt. Nagyon furcsa volt.

Pedig ha valaki akkor én olyan vagyok, hogy mindenbõl inkább a szinkronosat nézem meg, mert utálok olvasni 😊

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ez tök természetes

bementem duna plaza, kérdeztem van e mátrix 2re jegy
az elõrendelés már jóideje napja tartott, azthittem épp hogy kapok jegyet, mert már kurvasok helyen olvastam
feliratos változatra kértem, és az egész teremben 6, azaz hat darab jegyet vettek meg elõttem 😄

akkorát röhögtem, tök izgultam hogy már nem lesz hely, és erre töküres a terem, feliratosan nem kiváncsi rá senki 😊)

Dynamic
Nem bírom megállni, hogy ne nyílvánítsam ki a nem tetszésemet.Mégpedig ezért:

MÁTRIX 2 - ÚJRATÖLTVE
színes magyarul beszélõ amerikai sci-fi, 2003

EZT a kedves hazai forgalmazóknaknektek:

Tudom, hogy Bp-en lesz feliratos is, de nem vagyok bp-i.
Ramore
Aki például Az utolsó cserkész címû filmet az RTL csatornán látta életében elõször, az meg is érdemli szerintem! 😊)
Ramore
"Alap" filmeket felvenni a kereskedelmi csatornákról elég rossz ötlet!
Pheel
Én felvettem az RTL-bõl most, mert nem volt meg, de megbántam, mert meg lett vágva. Van valami módja annak, hogy az általad felvettet le lehessen tölteni valahonnan? 😊
cSuwwi
Jaja. Nekem a Die Hard 3 egyike, a kedvenc filmeimnek, és már legalább 40x láttam, az eredeti szikronnal. Még anno '98 januárjában a királyi tv-bõl vettem fel (se reklám, se karika, se vágás). Most bele-belenézegettem az RTL-es verzióba, de az egész szvsz egy nagy rakás szar!

1.) Megvágják. Miért?
Semmi olyat nem vágtak meg belõle, ami nem fekszik be esti mûsornak. Viszont így néhány jelenet érthetetlen.

2.) A szinkron hangok pocsékok. Mondjuk Bruce Willis magyar hangja ua. ami az egyetlen pozitívum. De Simon szikronja egy nagy 0. 😞

A másik meg az, hogy a szar RTL csak 8 évvel a megjelenés után tûzte a mûsorára (de a függetlenség napját, még a csatorna indulása után nemsokkal már adták, ami akkor nem volt több 2-3 évesnél.). A fullszar Waterworld-öt leadják, de az egyik legjobb akciófilmet már miért vetítenék le. A trilógia 1-2 részét az rtl-en legalább 3x láttam, de a 3.-ikat csak most. (De már megbántam, hogy belenéztem).

RTL SUXX

shit happens

BaLeeX
Na, megint fel kell hoznom a topicot.
Die Hard 3 most az rtl klubon.
Az újraszinkron most még nem is annyira gáz, bár az eredeti szerintem ismét jobb volt, de egy ilyen filmbõl minek vágnak ki jeleneteket? Azért, hogy a 12-es karikát bele tudják préselni a bal alsóba? Tiszta gáz. Pedig egyáltalán nem voltak olyan brutálisak azok a jelenetek, amiket kivágtak.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

RelakS
Az eredeti Flintstones sem volt versben, de sztem nagyon nagy a magyar fordítás.

a.carkey
Ilyen alapon bármit oda lehet mostmár szinkronizálni?:
"a kozepso nevem veszelyes...az enyem lajos"

Vagy a Fuszeklik fejedelmében:
"Király B. Izabella" ...
stb.
Ezért gázos!

A medve nem játék.

a.carkey
Mert az eredeti francia nem volt rímbe faragva, sõt az elsõ Asterix sem. Csak valami herélt "más"-nak már megint "liberalizálnia" kellett a szinkronstúdiókban.
Így kicsit zavaró, fõleg, hogy a franciát (is) láttam (meg az elsõ részt is ...).

A medve nem játék.

a.carkey
Húsvétkor két film szúrt szemet:
Óvakodj a törpétõl
Robin Hood (A G. Gemma féle! Szerintem az egyik legjobb.)

Sikerült mindkettõt elbaszniuk (bár a törpét tudtam, a Robin Hood kicsit fejbevágott)...

A medve nem játék.

GregSB
"A Rém rendes családban, amikor a peggyt kicserélték a Kovács Nórára..."

Azért kellett cserélni, ha jól emlékszem, mert az eredeti hangja gyereket szült. Szóval ez nem volt szándékos "kib@szás".

Buddy
egyeduli poen, ami jobb az eredetinel, az a "kozepso nevem veszelyes...az enyem lajos" 😊)

Buddy
en nem neztem meg, ezt az ujraszinkronos verziot csak egyszer lattam....de tudod...a hulyeseget konnyen megjegyzi az ember

a.carkey
Remélem csak kutatási célból néztétek meg az újraszinkronizált cserkészt?! 😊

A medve nem játék.

Ramore
"a kozepso nevem veszelyes...az enyem lajos"

"Fej, vagy gyomor?
Fej, vagy has?"

Az újra szinkronizálás szégyenfoltjai. Rengeteg van még ezeken kívül is sajnos!
Buddy
odamesz vkihez pofanvered egy szorfdeszkaval es azt mondod, arbocra 😊)

itt meg volt vmi jujjujj

RelakSfromhome
JA!
Origi: Fej, vagy gyomor
RTLKLUB: Fej, vagy has?

ÁÁÁÁÁ

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Buddy
pl. a csigakettes-fele Bud Spencer filmek.....na hogy itt miert kellett ujraszinkonizalni, azt csak a Joisten tudja......randabeszed ugye nincs, nincsenek durva jelenetek......ugyhogy passz

a.carkey
Csúcs szar újraszinkronok:
Óvakodj a törpétõl (G. Hawn, C. Chease)
Jákob Rabbi kalandjai (Funes)
Hárman a slamasztikában (G. Hawn, C. Chease)
Az utolsó cserkész (B. Willis)
Az összes Eddie Murphy film
J.A.G. újabb részek
A Rém rendes családban, amikor a peggyt kicserélték a Kovács Nórára ...
Az Asterix Cleopatra küldetés magyar szinkronja ...
stb. (biztos van még ...)

A medve nem játék.

Buddy
szerencsere megvan eredetiben.......azt nem ertem minek ujraszinkronizalni.....attol meg Dorner Gyuri megmaradt

Pheel
Ja meg a Macskajaj. HBO-s prezentáció. A cigány (elnézést roma, de attól még CIGÁNY) akcentust folyamatos káromkodással helyettesítették. Iszonyú! 😞
Pheel
Amerikába jöttem. Szegény Eddie Murphy totál elcseszõdött 😞 Na az abszolut negatív rekord...
Alien!
Az összes RTL-es újraszinkron okádék...Asszem a Visszakézbõl c. filmet degradálták le csak jobban...Tanulság: nem szabad megnézni rajta semmilyen filmet...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Buddy
a kozepso nevem veszelyes...az enyem lajos 😊))
ez a top....

BaLeeX
Ajánlom figyelmetekbe hétvégén az Utolsó Cserkész címû filmet az RTL Klubon.
Nálam a top10-ben benne van a film, annak is inkább az eleje felé.
És hogy ezt miért ebbe a topicba írom?
Aki látta a filmet régebben más csatornán, vagy videón és emlékszik még a szinkronára, vagy megvan neki annak javaslom, hogy nézze meg az RTL féle verzió elõtt és szörnyülködjön, hogy az új szinkronnal mennyire elqrták a hangulatot a régi fajta nagyon jó volt.
Amelyik poént el lehetett b*szni, azt elb*szták, valószínû azért dolgozták át a szinkront, hogy ne kelljen kiírni a 16-os vagy 18-as karikát a bal alsóba de nagyon ratyi lett.
Majd kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Buddy
nekem a Piedone Hong-Kongban még a jó öreg 2-esrõl lett fölvéve....amikor bejött az az ûrös háttér, kiírták pirossal, hogy film, majd jött vmi szivárványszínû csík.....a Kincs ami nincs is ilyen stílusban lett fölvéve 😊

vannak nektek is ilyen jó kis öreg felvételeitek?

Ramore
Az Airplane címû zseniális filmet a tv2 már vagy ötször leadta és mindíg levágta a stáblistát, pedig a film végén van egy poénos jelenet még, amikor mondja a taxiban felejtett kuncsaft, hogy 5 percet várok még, de többet már nem. 😊))
RelakS
Nekem rajta van a vége, pedig bizti, hogy reklámcsatornáról van felvéve

Buddy
A Halalos Fegyver 3 vegen van meg egy epuletamortizalas, de csak a sok szoveg utan /stablista, meg mittudomenmik vagy 5 percen at/, nem tudom, hogy az lemaradt-e

Ramore
A királyi tévén is levágták minap a Ghost címû fil stáblistáját, igaz, hogy a fõbb szereplõk nevéig engedték. Már õk is kezdik sajna!
RelakS
Jobbára, ha vége a filmnek, és stáblistát látod, akkor 3 lehetõség van:
1: még lesz valami slusszpoén, aminek az utolsó fél mondatát majd levágják.
2: elmúlt éjfél, úgyhogy valaki eldöglött a stúdióban
3: királyi tv-t, vagy HBO-t nézel

Ramore
Rengeteg filmnek a stáblistája alatt, vagy utána még történik valami kis jelenet. Ha ezt is levágják, márpedig minden filmet levágnak, akkor már 100%, hogy szabálysértés történik. Egy lehetséges megoldás van, ami nem biztos, hogy megoldja a problémát: [email protected]
zakika
es persze sok info elvesz meg altalaba a legjobb dal a filmbol...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Tikal
Tényleg az nem törvénysértõ hogy levágják a filmek végét, a stáblistát, kibaszottul utálom mikor vége a filmnek és utána rögtön bevágnak egy hangos reklám szlogent, hogy a szivem majd kiugrik, a stáblistában pont az a jo hogy "levezeti" a filmet

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

RelakS
De ezt most miért mint választ írtam?!?

RelakS
Star Trek: First Contact
Worf rezignáltan: Captain! Earth!
Magyarban: Kapitány? Föld.
Nameg a Borg bejelentkezõ szöveg: Angolban valami nyugis hang, éppen egy tüdõgyuszi utáni hurutos mindenfélével We will add your biological and technological distinctiveness to our own.(vagy ilyesmi)
Magyar: egy ideges arc ordibál, hogy Sajátosságaikat magunkba olvasztjuk (vagymi)
Nomeg ugyanitt elkezdõdik a borg zavarás, de egy pofa még besikít egy koordinátát a rádióba...

Tikal
szerintem meg inkább ne is szinkronizálják le a filmeket, eredeti nyelven sokkal jobb hallgatni a jo szinészeket mint vmi szar magyarral.
Nagyon nevetséges mikor amerikai szlenget probálnak leforditani, az aztán nagyon lol
whassup my dog?
mi a helyzet kutyám?
lol

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ramore
a híradósok fizetését még a BK sorozat szereplõi is irigylik...
Buddy
igazán szép pénz néhány gagyi mutatvány elõadásáért...😊