Neverwinter Nights
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem bonyolult a rendszer, annyira nem, hogy ezt asztal mellett szokas jatszani, kis tarsasagban, par dobokocka, papir+ceruza meg egy jo meselo segitsegevel.
Tenyleg erdemes a szabalykonyvre rakeresni, vagy legalabb az alapokra, magyarul.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
bár õszintén szólva ezt sem értettem teljesen, de lehet ez már csak az én hülyeségem. 😄
Ha rosszul másoltál, az végképp nem a játék és fõleg nem az összes rpg hibája. Csak azért mert egy játék esetleg nem jön be, nem kell az egész kategóriát elfelejteni.
A lassulás ellen meg esetleg megoldás lehet a grafikai opciók visszavétele.
Persze vannak elteresek a NWN eseteben a eredeti szabalykonyvtol, de minimalisak (felteve, ha jok az emlekeim - de majd Chipi kijavit😊), es ezeket az eltereseket a korabban linkelt kezikonyvben megtalalod.
Anno volt egy ember aki nagyon jo kis osszefoglalo irasokat, tablazatokat keszitett a nwn-hez, de sajnos az elet kozbeszolt, nyugodjek bekeben. Nem tudom, hogy a cikkei megvannak-e meg valahol, de sajnos a weboldala mar nincs. De mindezek ellenere a magyar nyelvu dnd 3.5 szabalykonyvbol es a jatek sugojabol/mellekelt nwn kezikonyvbol mindent meg lehet tudni, ami a rendszert illeti.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Azért a NWN nem egy mai játék. Anno népszerû is volt, de a játékosok többsége tovább lépett, szóval kicsi az esély rá hogy egy húdenagyonrpo erre járna. Fõleg ha nagyon mélyen nem is akarod magad beleásni.
Fejbõl nem tudok DnD-vel foglalkozó oldalt, de keress rá wikiben vagy google-val, biztos dobál jó sok találatot.
Kezdõként a barbár nem rossz, nekem is az elsõ normális karim egy halforc barbár volt. Csak kell mellé valaki aki ért a csapdákhoz/zártöréshez. És érdemes egy távolsági fegyverre is rágyúrni.
Szakértelmet játék közben nem tudsz váltani úgy emlékszem. Amire egyszer elosztottad a pontot, az úgy is marad. Arra viszont ügyelj hogy ha képzetlenül használod akkor igen szép büntetést kapsz támadásra.
Aki a Tortured Hearts modokat szerette, illetve odavan a nem-lineáris, összetett (és nem konvencionális) szerepjátékokért, szeretettel várjuk itt:
Tortured Hearts weboldal
Tortured Hearts Facebook Page
Master Server Authentication Required For Player Login=0
Account validation required during Master Server down times=0
Van egy problémám, mégpedig:
- Megvettük ketten a Diamond Editiont és végig akartuk játszani az alapjáték. Eddig semmi baj. De mikor belépünk a többjátékos módba azt írja ki h:
NEM TUDOK CSATLAKOZNI A MESTERSZERVERHEZ, BIZONYOS TÖBBJÁTÉKOS MÓDOK NEM ELÉRHETÕEK.
És igaza van nem tudunk egymás játékába belépni és néha nem is jelenik meg a másik host-ja.
Minden más szerverre gond nélkül tudunk csatlakozni mindketten.
Ha ezt már vki kérdezte, akkor bocs h újra felteszem.
Elõre is köszönjük a segítséget.
Valaki el tudja magyarázni hogy mulitpayer szerver kreálásnál, azok a módok tulajdonképpen micsodák?
---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Ha behozom a konzolt, (##DebugMode 1) akkor nem tudok Aribethre és a körülötte álló két emberre klikkelni valamiért, és ha jól értem ez szükséges lenne.
Egyébként egyre inkább biztos vagyok benne, hogy a konzollal lehetne ezen segíteni. Amit linkeltem fórumot, ott van az elsõ hozzászólásban egy olyan, hogy "Incomplete Henchman Stories". Gyakorlatilag ugyanezeket a lépéseket kéne végigcsinálni, csak Aribeth-el.
Még azt esetleg megpróbálhatod, hogy a konzollal adsz magadnak két-három szintet, és megnézed, hogy folytatja e Aribeth a történetét. Elõfordulhat ugye az is, hogy szintkorlátos a sztori, mint a henchman-eknél és csak azért nem beszél róla, mert még kicsi a karaktered.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Vagy ha megmondod, hogy kivel mit rontottál el, akkor valószínûleg meg tudom mondani, hogy ennek milyen következményei lesznek (feltéve, hogy original campaign-ról van szó).
Vagy az teljesen másra való?
A neten keresgélve találtam egy ilyet: http://www.nwnlexicon.com/
Lehet hogy segítene, csak nem is tudom hiogy mit keressek..
Az meg a legtöbb hasonló játékkal így van, hogy egy normálisan fejlesztett karakterrel könnyû lesz vége, hiszen azoknak is végig kell tudni játszani, akik relatíve gyenge karaktert csinálnak.
Kérdés: ha a történeti szálat nézem, akkor SoU-nak és/vagy HotU-nak van valami köze OC-hez, vagy teljesen külön vannak? Tehát ez a két kampány folytatása az alapkampánynak, vagy érdemes új karaktert indítani?
Sout és hotut még nem próbáltam, és oc-t is csak chapter 3ig vittem...
Ami karakterem van, és nagyon jónak tûnik, az egy rogue/fighter/weapon master hosszú karddal teljes páncélzatban. 5 szintenként lépek egyet tolvajként, és harcossal is csak annyit, amennyi feltétlenül kell, a többi weapon master. Ez a néhány szint tolvaj is bõven elég, hogy a fontosabb tolvajskilleket szinten tartsam (open lock, disable trap, UMD, tumble, search), a weapon master szinteknek köszönhetõen pedig nagyon darál közelharcban.
Az a kérdés, hogy az általad említett kasztokról mi a véleményem? Hát nézzük...
Pala - kellemes kis kaszt, ami nem tetszik benne az a lawful good jellem... a good-al nincs bajom, csak a lawful-al. Nem illik a játékstílusomhoz. Bár oc-ben játszható, mert lawful-chaotic vonalon nem mozog a jellem. Viszont a buffjai erõsek, a hátas is jó cucc, turn undead is táp... szóval nem rossz.
Harcos pap - az olyan, mint a pala, csak jellem megkötése nélkül. Sõt talán még jobb is. Mínusz egy támadásért cserébe sokkal több spell, erõsebb turn undead és két extra képesség. Megfelelõen felépítve jobb AB érhetõ el vele, mint egy harcossal.
Varázsló - õszintén szólva én a mágust jobban kedvelem (ugye wizard-sorcerer nem mindegy), de megfelelõen használva baromi erõs. Alig egy-két lénnyel gyûlhet csak meg a baja, amiknek nagyon erõs a spell resistje, vagy adott esetben spell immun is lehet... na azok undorítóak (lásd demilich). De az összes többi lényt elsöpri missile stormokkal meg egyéb nyalánkságokkal.
Monk - nála is a lawful megkötés az ami nem tetszik, de amúgy nagyon táp. Fõleg úgy, hogy van egy csomó monk-specifikus tárgy a játékban (legalábbis oc-ben), amik rengeteget segítenek.
Kétkezes fighter - hááát...ha már fighter, akkor próbált ki azt, amit fentebb említettem, kétkezes fegyverrel ugyanúgy mûködik. De ha már fighter, akkor esetleg kétfejû fegyvert is használhatna, úgyis kap egy halom feat-et.
Kétkezes fegyverre én inkább barbárt építenék. Fejszével. Sõt, inkább kaszával. Iszonyat mennyiségû hp, sebzéstûrés és a kedvenc játékstílusomat képviseli (elõbb üt, aztán kérdez).
Ranger - ez az a kaszt, amivel viszonylag sokat játszottam, mégsem tudok róla véleményt mondani... de azért megpróbálom.
Kap egy dual wield-et, amit csak light armorban tud használni. Ergó ha két fegyvert pakolunk a kezébe, akkor érdemes dex-et feltolni neki, hogy legyen egy kis AC... wisdom is kell legalább 14, hogy a teljes varázslatlistájához hozzáférjen és ha intire meg karizmára is akarunk valamit, akkor az már erõsen a strength és con rovására megy... de azért talán meg lehet oldani.
Ha íjász, akkor megintcsak dex build kell, de ez már kényelmesebb, nem kell annyi str meg con (jó íjászt nem nagyon ütik, ahogy a jó varázslót se^^). Animal companion jól le tudja kötni a tömeget, érdemes olyat választani, amelyik sokáig bírja, pl badger. Spellek se rosszak... favoured enemy pedig kincs lehet, ha megfelelõ fajokat választunk.
Íjásznak viszont én inkább Arcane archert választanám. Bármelyik mezei íjászt megeszi reggelire. Fõleg az enchant arrow-ja az, ami brutálissá teszi, de a többi képessége is nagyon durva. Cserébe szerintem simán elviselhetõ, hogy csak elf illetve félelf lehet AA, meg hogy kell legalább egy szint bárd/sorc/wizard.
igaz, a henchman mod is játszik, amikor fel tudom õket szerelni az általam nem használt mexerzett cuccokkal...
oc-pala vagy harcos pap
sou-varázsló mert olyat még sose...
hotu-monk vagy kétkezes fighter vagy ranger. de inkább utóbbi
szted ?
Elf fighter - ez jutott eszembe elsõre. Kötelezõen dex build, legalább 18-as, de inkább 20-as induló dexterity kell, szintlépéseknél is ezt érdemes növelni. Páncél nem is nagyon kell, inkább valami kellemes kis robe-ot adnék rá.
Fontos lehet még a legalább 13-as intelligence is, hogy fel tudd venni improved parry-t (alacsony szintrõl induló karakternél számíthat az a +4 amit ad, magasabb szinten nem annyira). Ezen kívül jól jöhet még neki skill focus, 20. szint felett epic skill focus és great dexterity.
Fegyvernek mindenképp rapier-t adnék a kezébe - a legerõsebb fegyver, ami mûködik weapon finesse-el. Ja igen, weapon finesse is kötelezõ, ha dexre épít strength helyett.
Ami feat még jól jöhet, azok ugye rapier-hez a weapon focus, weapon spec és improved critical, illetve én még bátran hozzácsapnék egy toughnesst is. Egy dodge sem árthat, +1 AC 1v1-ben mindig jól jön.
Így elsõ nekifutásra ennyi. És akkor jöjjön a véleményem:
Iszonyatosan elhúzódnának egy ilyen karakterrel a harcok. Egy körben legfeljebb annyi támadást háríthatsz, amennyit egyébként tudnál támadni, de legfeljebb csak hármat. A többit már az AC fogja fel - ha felfogja. Ebbõl következik az is, hogy egy körben legfeljebb csak háromszor támadhatsz vissza. Alacsony szinten egyedül sok ellenféllel szemben ez így nagyon szar (szerintem), de még magasabb szinten is problémás, ha kettõnél többen jönnek. Igazából amikor ténylegesen használható a parry az 1v1, de OC-bõl kiindulva viszonylag kevés az ilyen helyzet.
Meg lehet próbálni, biztosan érdekes élményt nyújtana egy ilyen build.