Neverwinter Nights
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vmit össze akarod ütni, és meglátjuk mit ad a dolog pár szinte után. sztem a sou-val próblom ki, mert azzal még sose játszottam. a kingmakerben túl sok a duma az elején, hagyta a picsába. az alapkampány nagyon jó, de paladinnal toltam. a hordes meg kötelezõen monk, de ha még1x játszanám, akkor vmi kétkezes kardok ipse, mert olyan jó kardok voltak benne...
vmi tipp a párbajhõsre?
A tolvaj-harcost úgy képzeld, hogy mondjuk 20 szintnél 16 harcos, és maximum 4 tolvaj gyakorlatilag egy harcos, ami minimális veszteségért (1-gyel kisebb lesz a támadása, meg kevesebb bónusz képességet kap) cserébe kap elugrást, kitérés skillt (+AC), csapdafelderítést, zárnyitást, vagy olyan tolvaj skilleket, amikre szükséged lehet (csak 1-2-re lesz elég skillpontod), meg persze minimális orvtámadást. Az 1. szinten azért érdemes tolit felvenni, mert akkor sokkal több skillpontot kap. Amikor toli szintet veszel, akkor a kívánt, csak toli által használható skillt érdemes kimaxolni (pl tumble, vagy umd - ezzel használhat tekercseket, vagy olyan tárgyakat, amiket amúgy nem szabadna), ezért érdemes a végén is felvenni tolit. A sima harcosnál ez jóval erõsebb kari...
Wizard-tolinál az a különbség, hogy ott sokkal több az intelligenciád, ezért rengeteg elkölthetõ skillpontod lesz, ott sokkal több toli skillt lehet ezáltal fejleszteni. Viszont mivel a wizard szintjei sokkal fontosabbak, mint a harcos esetén voltak, ezért itt csak annyi tolit érdemes felvenni, amennyi mindenképpen szükséges. Pl egyet az 1. szinten, egyet mondjuk a 12-en, meg egyet 22-õn (nem kötelezõ pont ekkor, de talán így a legkellemesebb).
a harcos tolvaj karaktert sose próbáltam, akkor már jobb sztem a tiszta tolvaj...
Nem is harc szinten nehéz, hanem erõsen gondolkoztató, nagy szabadságot adó kaland, ahol sokfele mehetsz, nem csak mész elõre ész nélkül. Alacsony szinten is könnyen belefuthatsz halálos csatákba, ha arra jársz, ahova még nem kellene😊
Ha valaki tapasztalatlan, akkor kezdõként jó a harcos, de egy tapasztaltabb játékos mágussal (+1-2 szint toli is jól jön) sokkal hatékonyabb, nem beszélve a papról, pap-kombókról.
Nyilván egy szerepjátékban viszont nem feltétlenül az számít, melyik kari a legtáposabb, hanem melyikkel élvezetes játszani. Egy harcos/toli kari a legjobb kalandozáshoz, az egyesíti a harcos egyszerûségét a toli kalandor skilljeivel😊 (nem kell sok toli, kb 3 szint, néha néha felvéve egyet, kezdve az 1. szinten) Mágus pártiak hasonlóan élvezhetik egy wizard/toli kombó elõnyeit.
tényleg ennyire nehéz lenne ? és hogy van az, hogy a harcos nem üt le vmit azt a tolvaj varázsló meg igen ? nekem az volt a tapasztalatom, hogy ha nem kurva unalmas lenne már vagy talpig vasba bújt, vagy bõrpáncélos karivalbuldózerkedni, akkor minden játékban a legkönnyebb kaszt a harcos/barbár (kivéve oblivion)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mindenképpen tolvajjal kezdj. Mással teljesen remélytelen és szenvedés. Mindk a skillek miatt, mind a sok lezárt láda és csapda miatt. A legideálisabb a tolvaj varázsoló karakter. 3 szint tolaj elég.
Olyan druva ellenfelek lesznek itt-ott, hogy harcossal szerintem esélytelen leverni õket, a gép által mozgatott mágus meg béna.
Minél hamarabb újíts be kísérõt, majd õk harcolnak helyetted.
Vannak olyan helyszínek közötti "ugrópontok", amiket még az alt+tab sem mutat. Nagyon figyelj arra, hogy mit mondanak egyes karakterek, hogy mi merre.
Egyes megoldások és találkozások között nagyon sok idõ lehet, mire megtalálod a szükséges embert és elemet.
A helyszínek változnak aszrint, hogy kivel beszélték, hanyadik szintû vagy és mit oldottál már meg.
Minden párbeszéd elõtt ments.
Mivel sajnos a Gothic elvileg német nyelvterületen van, ezért a készítõk alaból németül csinálják. Csak imádkozni tudok, hogy egyszer valaki lefordítja angolra...
Egyébként annyira nem vészes a szövege, ha még az én középszerû angolommal is megértem. 4 éve nem ment annyira, azért is akadtam el.
Ezek a nõk... 😊
Ezeket nem tudtam megcsinálni.
- Varázslótoronyba nem tudtam bejutni.
- A törpének nem találtam feleséget.
- A slavmaster küldetését elfelejtettem megcsinálni. Mondjuk egyszerûbb lett volna az egész drow-os résznél benni, osz hent... 😊
- A sárkányt nem öltem meg és a vére sem volt jó semmire. Megölhettem volna, ha akarom.
- A fürdõs részt elbuktam szar párbeszéd miatt és az egész vonalat.
- A cigányok küldetése sem aktíválódott.
- Chris küldetését csak csalással tudtam megcsinálni. Mindenkivel dumáltam, de nem tudtam átmenni a Marshlands részre. Pedig emlékszem, hogy volt valakivel duma a kincsvadászokról.
Kb ennyi.
Jöhet a II. rész. 😊
(Ja, és csak ezért vettem meg újra az NWN-t. Soha nem toltam végig az alapot, csak a HoTU-t.)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A Chris küldetést sem tudom megcsinálni. Valami kiszabadított félszerzettel kellene beszélni. A bibi az, hogy ki ez és hol...? Van egy sátras tábor egy valakivel, de nála nincs olyan obció, ami átengedne Billabongba...
Pár kérdésem lenne. A demilich hogyan nyírható ki? Még a prismatic dragont is legyaktam, de a lich sértehetlen, bármit is csinálok vele. A segítõ sárkány tudta együl a lehelletével megsebezni, de a gógyulás miatt az sem ölte meg. (Egyáltalán mikor kellene azt használni? Eddig nem mertem sehol.)
A csarnokból a kapun belépve mindig megtámad a drow militia és más. Mit lehet ez ellen tenni?
Ezt írja a walktrough
-Until you have the Potion of the Svirfneblin, the drows will be hostile.
-Drink the potion outside of town. You'll have to disband your party, except for the dog and the pony.
Ez micsoda és hol van...?
Most a játék azzal kerget õrületbe, hogy képtelen vagyok egyes tárgyakat megtalálni és bejutni egyes helyekre. A hegységben van egy piedesztál, nem tudom betenni azt, amit kér. Cape restben sem sok dolgot tudok csinálni. Kicsit fárasztó, hogy a nemlinearitás azt jelenti, hogy egyre nagyobb területen kell mindenkihez odamenná HÁTHA mond valami újat...
Ezt leszámítva tényleg jó A TH.
A TH II is ilyen idegesítõ ebbõl a szempontból?
(2008-as drivert használok, nekem nagyon megfelel miden célra..)
Ez ismert bug? Ha igen, akkor mit lehet tenni?
A Tortured Hearts meg egyre jobban tetszik. Megint. 😊
Az viszont tényleg elég hátrányos, hogy tolaj kaszt nélkül szinte játszhatatlan, harcosokkal kínszenvedés a játék eleje. Mondjuk a tolvaj-varázslóm meg egyedül senkit nem verne le...
Pár technikai kérdésem lenne.
1. Amit hátizsákba teszel, azt is úgy tekinti a program, hogy nálad levõ tárgy a párbeszédek során?
2. A NPC-nél levõ tárgyra a fenti kérdés szintén áll? Olyan, mintha nálam lenne?
Azért kérdem, mert 11-es erõvel bíró karakteremmel nehéz cipelni egy 50 fontos tárgyat, ami valami questhez kapcsolódhat. A pickadeli síkságon találtam egy eldugott ládában.
Az viszont atomduva volt, hogy gyak. 6 szinten mentem ki a városból elõször.
A síkságnál van egy olyan rész, ahol két medve van és egy barland + ösvény. Az ösvénynél volt egy Manticore. Levertem. Van egy kard, ami nem tudok felvenni. Hogyan kell? Van telekinézis a játékban?
A játék legdurvább tárgya talán a haste képességet adó csizma. Gyak. senki sem ér utol és +1 cselekvés / támadás egy körben atombrutál.
Tolvajnál a futkorászás szintén arra kell, hogy a társaimat ütõ csúnya lények ellen mehessen a sneak attack. Varázslóként az csak bónusz, hogy mindenféle csúnyaságokkal lehet lassítani az ellenfelet.
Mondjuk "fullos varázslónál" olyan tömegpusztító varázslatok vannak a két kieg óta, hogy trükközni sem kell egy idõ után. 6-7 szintû varázslatok az átlagellenfeleket úgy aratja, mint arató a búzatáblát...
de 5 éve játszottam vele, lehet rosszul emléxek
Bugos lenne a Tortured Hearts ezen része? Kétlem. Viszont így túrót sem ér a paladin. Kezdhetem elõrõl az egészet...
Azt soha nem tudtam, hogy a különféle ékköveknek van valami funkciója? Lehet velük valamit csinálni az eladáson kívül?
Most már nem találtam náluk ezt. Sajnos õk sem a régiek már.
A standalone szerver letöltést sem találtam meg náluk. Legacy-ba tették az egész játékot. Ez van sajna.
Az, hogy az auto firssítés nem megy, az tényleg vicces.