Thai box

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
ami hiányossága van kézre, azt duplán bepótolja lábbal.
ha nekem ilyen géppuska lábaim lennének...

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

rohadt jol hasznalja a maegerit. <#eljen>
bens
ezt jól elb@sztam.

szóval itt

bens
megtaláltam a URL=http://video.google.com/videoplay?docid=-7851163544665086571&q=puramuk]példaképem[/url]et!

az a film egy szar.... szerintem is keményebb ütõpárna vagy zsák

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

bens
én az edzõtársaim fején <#alien>

könyököt, térdet zsákolással vagy ütõ-rúgó párnázással.
(tong po nem igazi...és a falat sem igazából rúgdossa a filmben. tényleg!)<#shakehead>

Komolyra forditva, fal helyet vmi kemenyebb toltesu boxzsakra adnam a voksom. Sipcsontra szinten.
PESK
<#ejnye1>

ArtlessDesign!!!

bedugod a daraloba, jo lesz <#vigyor2>
PESK
Ti hogy szoktátok edzeni a könyökötöket?
néha szoktam ütni kemény felületeket pl: falat. de ez jó, és van még vmi más..?
Elõre is köszi

ArtlessDesign!!!

bens
sérülés -> két hónap csendes pihi

ugyanezt mondom a kempo fórumról 😊
Én élek, virulok, edzek, meg ezek...de kempo-t és nem thai-boxot, ezért nem írok ide 😄😄

PESK
Nahh mivan veletek harcosok????<#mf2>
Semmi élet mivan ennyire megvertek titeket?<#nyes>
vmi élet legyen már...

ArtlessDesign!!!

Brolly
Akkor megpróbálok gíy menni, és majd meglátom mi lesz.

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Akkor pont, hogy kell edzésre menni, ha nincs begyulladva és "csak" fáj. Igaz, hogy szar érzés, de én szoktam, mert attól is edzõdik. Eddig csak egyszer volt ilyen, hogy ilyen probléma miatt nem mentem 😄

bens
túledzéstõl

Brolly
és mitól fog egy izom begyulladni?

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

bens
engem spec nem érdekel ha fáj a sípcsontom v a combom a rúgásoktól. de ha be van gyulladva akkor fpntos h ne edz.

Brolly
És akkor nem is jártok edzésre, vagy nem is rugtók ha van ilyen?

Brolly
A combom azért fáj jah, a rúgdosástól, mert sztem még nincs annyira hozzászokva. A sípcsontom meg nem tom, az minig fáj ha rúgok, meg egybõl bevörösödik rendesen, az jobban fáj, pedig már egy ideje fáj.

nem hát... rengeteg ilyen lesz még, velem is szinte minden 2 hétben elõfordul, ha rárúgnak egy olyan jóóóót a combomra és nem feszítem rendesen, akkor bizony megszívtam. Amúgy hozzá lehet szokni. Én már pl annak örülök, ha rendesen tudok nyújtani a lábammal, hogy félúton nem érzem, hogy fáj 😊

bens
mitõl van? ha rúgdosástól akkor zúzódás. két három nap alatt elmúlik. nem kell vele foglalkozni

Brolly
Nem hiszem hogy gyulladás, csak amikor megynomom gyengén akkor fáj, meg ha megnyúlik. De lehet hogy húzodás.

bens
attól függ mitõl fáj. ha gyulladástól, akkor gyulladáscsökkentó krém, és érdemes orvosnak megmutatni. ha csak zúzódások vannak csak akkor pihi.

Brolly
Hali
ha fáj a combotok vagy a sípcsontotok, folyamatosan, akkor mit csináltok a pihentetésen kívül, kenitek vmivel, meg hoyg lehet elkerülni?

oks 😊

bens
csak úgy kérdeztem

PESK
Ja nekem szerencsére nekem közel van az edzõterem!

ArtlessDesign!!!

jelen pillanatban azonban elég csak egy kerülettel arrébb mennem, hogy edzhessek 😉

naigen a kempo nekem nem egyszerû hobby... csak még nem csinálom régóta (lassan 1 éve) ahhoz, hogy a tanulásnál elõrébb legyen. Viszont már most el vagyok kötelezve teljesen. Imádom csinálni! Edzéseket majd komolyabb szinten szeretnék tartani, de nagyon szeretnék. Persze most még ezek csak álmok. Addigis itthon is edzek mostanában, nagyon várom, hogy mehessek edzésre és mint már mondtam: imádom. Ja egyébként Székesfehérváron lakom, Pesten tanulok. Miért?

bens
de akkor talán ezt

Foglalkozás, hobby: foglalkozás: tanuló, mellette felszolgáló, hobby: kempo

meg kéne fordítani, valahogy így

Foglalkozás, hobby: foglalkozás: kempo, hobby: tanuló, mellette felszolgáló

;-)

bens
rajtad múlik... hol lax?

de én nem a kempoból élek... viszont szeretnék a jövõben olyan szintre jutni, hogy edzéseket tarthassak. Nagyon szeretnék!

Én is elhivatott és iskolás is vagyok. Most már én is járnék 40 km-re is kempozni 😉

Brolly
Hát én negyed 4-re érek haza legkésõbb, mellette még gyúrok, focizok, kressz tanfolyam.Én ezért mondtam hogy most nincs idõm, de nyárra lesz sztem, remélem, hát akkor meg meló van sok, de majd meglátom.

bens
várjál én is iskolás vok. ez mellett járok edzésre naponta, és ezek mellett heti 2× egy másik városba edzést tartani.

de valóban elhivatottság kérdése. mivel jóformán az edzésbõl élek, nem mondhatom h így kell csinálni mindenkinek. csak arra céloztam h 31 km, kb 30 perc busszal az még nem sok. van aki munkába, meg suliba is ennyit megy (pl. én :-)).
de amúgy mind1. csak úgy mondtam.

Én megértem, azért egy iskolásnak ez más. Edzésttartani más, mint edzésre járni. Akkor Te elhivatott vagy, ha edzést tartassz. Brolly, akkor valszeg várnod kell, amíg leérettségizel...

bens
én hetente kétszer járok edzést tartani 40 kmre innen, és nem okoz gondot, mert szeretem csinálni.

Brolly
mikor Ált. iskolában voltam negyedikes, akkor kezdtem el rendszeresen Karate edzésekre járni.Mikor az megszûnt kb. 1 hónap múlva😊 akkor abba hagytam, utána vagy fél évvel elkezdõdött megint egy judo edzés, arra is jártam ,az már tartott vagy 2 hónapig. Utáa meg semmi. Én elmennék szívesen bármilyen általad felsorolt küzdõsport edzésre, de nincs rá lehetõségem!(sajna) Mert ahol lenne az Miskolc, az vagy 31 km, nem is lenne baj ha oda járnék suliba, de nem oda járok hanem Tokajba. Ezért incs idõm. Mert haverom Miskolcon lakik albiba, és õ ott jár Thai-boxra, nekik is most lesz nyári szünet, és amimkor ahazjön, megkérem majd hogy mutasson pár trükköt, és majd azok során "próbálom" megtanulni az alapokat.

PESK
Sztem is keress fel valami klubbot és ott szakszerûen megtanítanak az edzõk!!!

ArtlessDesign!!!

Értelek, a lelkesedés az jó dolog, de hogy egyszer megmutatják az nagyon kevés... Amúgy ha ennyire érdekel a téma, miért nem mész el edzeni, sztem erre a legjobbak (sorrend nélkül és hangsúlyozom, hogy SZERINTEM): thai-box, kick-box, kyokushin karate, kempo, meg még talán taekwondo, bár azt nem ismerem. Bár a technikák szépségét bármelyik tradicionális karatéval is meg tudod tanulni, csak azok nem kumite-centrikusak, szal nem fogsz tudni jól küzdeni, viszont nagyon szépen tudsz rúgni.

Brolly
Azt is gyakorlom, mert egyszer már megmutattak egy rúgást, és addig tanulom azt míg jól nem megy, és ha az már jó, akkor fogok egy másik "gyakorlatot" gyakorolni.

továbbra is a sajátomat mondom... 😊 Konditerem szart se ér, anélkül, ha nem szakszerûen edzel. Mert pl rúghatsz 20 évig zsákokat, ha nem jó a technikád, azt meg kell tanítani az embernek...

Brolly
joh, úgy is most fogok venni ithonra egy boxzsákot, partnerrel, meg majd lent a konditerembe "próbálkozok".

bens
hogy a viharba ne lehetne?! minél többet zsákolsz, annál erõsebbet és gyorsabbat fox rúgni. vagy ha nincs zsák, akkor jó a rúgópárna is, vagy bármi amit tudsz rúgni. de ez még kevés, mert ha nem gyakorlod a bunyót élesben partnerrel, akkor nem fox tudni rúgást bevinni. tehát a zsákolás meg az alapozás csak az érem egyik oldala.

Brolly
ok ok, de gondolom az erõt,pontosságot zsákolással lehet, de a gyorsaságot is? vagy ahoz külön van vmi edzésmódszer?

bens
amúgy (tudom h nem kérdezted, csakúgy mondom...) elárulom h nem fox jobban bunyózni, akkor sem ha titániumot rakatsz a sípcsontod helyére. ugyanis a rúgás hatékonysága a kövtkezõktõl függ: erõ, gyorsaság, pontosság, megfelelõ idõzítés. hidd el h nem a sípcsontodban van a hiba.

Brolly
Hát azért nem akarok vele "még" kapufát rúgni, ahoz még kell edzeni elég sokat, de ídõvel kipróbálom azt is .

bens
szegeden edzek és balástyán van klubom. 2 kyus vagyok, de 3 éve vizsgáztam utoljára. úgy volt h idén m1ek 1 kyura, de nem jön össze mert akkor van a sziklamászó tábor amikor a vizsga. eleinte még érdekelt h milyen fokoztom van, de úgy vagyok vele h 2 kyuval bármilyen versenyen indulhatok szal nem kapkodok a vizsgákkal.

bens
mi a fenét akarsz rúgni a sípcsontoddal? ahoz h lerúgj vele egy embert, ahoz nem kell sziklára edzeni. ha meg fát akarsz vele aprítani, akkor én a kapufát ajánlom. egy kyos aki bemutatókon seprûnyelet szokott törni a sípcsontjával, az a kapufát szokta rúgdosni.