Wander beyond és Atom kollaboráció szülte ezt a vegán imperial marshmallow stout-ot. Került bele egy egészséges adag vaníllia, és kakaóbab. Kellemes, de jobbra számítottam.
Signature coffee pale
A kávé tökéletesen passzol a stout és a porter sörfajtákhoz, de pale ale-ben nehéz volt elképzelni. Viszont kellemes csalódás volt! Ízben is ott volt a kávé, de illatban méginkább. Nem hittem, hogy a Manchester-i BlackJack sörfőzde itala müködni fog, de remek italt kaptam.
Itt a Cloudwater újdonsága! Cheerful happenings and intensions névre hallgató sörükben besegített pár komoly név is : Trillium Brewing Company, Monkish, Other Half Brewing Co. és a The Veil Brewing co. Segített még a Bundobust egy kis chai fűszerrel, de került bele nagy adag kókuszkrém, szegfűszeg, kardamon, fahéj, gyömbér és vanília. Remek imperial stout, szeretnék valahol belekötni, de nem tudok!
A doboza nagyon szép!
Gondolom jó az íze, múltkor ittam ilyet nagyon ízlett.
Ne kukoricázzatok mán' az idegeimmel.. Inkább bontsatok ti is egy doboz (kukoricagrízmentes) Staropramit
A "Granát" szóból a gránát(alma) összetevőre asszociáltam, mint kiderült helytelenül. Az inkább csak valami szleng vagy egyéb elnevezése a sörnek. Ami mellesleg egész ihatóra is sikeredett szem előtt tartva a tényt, hogy amúgy nem nagy kedvencem ez a márka..
Engem nem zavar a kukorica, igazából van egy kellemes íze is tőle és nekem a fejem sem fáj utána. A mexikói kukoricasörökről nem is beszélve, amiben más gabona nincs is. Nagyon jók azok is.
Van amelyik igen,van amelyik nem. IPA-k általában nagyon kellemesen komlósak (Óhatos duhaj-t ne vegyük ide, az kamu IPA) , főleg a hidegkomlózottak. És ezek nem ízesítettek,hanem ezekkel a fűszerekkel, gyümölcsökkel együtt főzik őket. Így sokkal teljesebb,karakteresebb az íz.
Ezek az ízesített sörök nem nyomják el túlságosan a maláta és a komló kellemes ízét? Bár lehet, hogy nem mindenki találja kellemesnek a natúr ízvilágú söröket...
Nagy rajongója vagyok a Milkshake IPA-knek, de chillivel bolondított verziót még nem ittam.Gyümölcsös és kellemesen krémes nyitás után jól jön a chilli, szerencsére nem tolakodó.
Wander beyond : Anura
Kedvenc főzdémben most sem kellett csalódnom. Bár ez a savanyított vonal nekem nem jön be, de ez.... Ez kérem szépen igazi gyümölcsbomba. Nem kis mennyiségű áfonya került a főzetbe,ez az árán is meglátszik :) De megérte, kellemesen savanya, ízes, és az alkoholt szinte alig érezni.
Big Hug Brewing : Black IPA
Ha vakon iszom,ha nem látom a dobozt, simán rávágom, hogy Porter. De ennyi hibája van,remek sör, csak lehetne testesebb.
Ismét itt vagyunk, ezen az esős hétvégén. És persze mi más is eshetne jobban az esőn kívül, mint 2 doboz jól behűtött sör?
Mivel dobozpárti vagyok, így a színeiket nem csekkoltam. Különösebben nem is érdekel milyen a színük, hiszen elsősorban az ízük miatt isszuk a söröket. Nem? De! Így részemről akár hupilila is lehetne a színük..
Ami az ízt illeti: hallgattam mucsácsó kollégára és már jóval előbb kivettem a dobozokat a hűtőből, hogy ne legyenek jéghidegek. Azért még kellemesen hűsek maradtak, valahogy a húgy meleg sört még továbbra sem favorizálom. Ami meglepő, hogy két tök egyforma (vagy legalábbis alig megkülönböztethető) ízvilággal találkozhatunk. Talán, mintha a világos verzió mintha enyhén karakteresebb lenne, a sötétebbik meg mintha enyhébben édesebb, de ez sok mindennek betudható kezdve az imént elfogyasztott káposztás lángostól a reggeli fogmosásig, amik szintén megváltoztatják a száj PH értékét, így akár az ízvilágot is.
Öröm az ürömben, hogy a kukoricás utóíz mindkettőből elmaradt, ami nem mindig zavaró, de most még nem készültem fel rá. Biztos a tegnapelőtti Arany Fácán est miatt..amit szilvás unikummal próbáltunk teljesebbé tenni több-kevesebb sikerrel...
Hát vannak rosszabb sörök is. Ma este zárás után pl. Arany Fácán estet tartunk pár kollégával :)
Brrr... akkor már értem, hogy hogy tudsz vacak söröket is szeretni. Nem érzed az ízét, mert hideg. Próbáld meg a vietkávédat is jegesen, hátha úgy jobban csúszik. Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.25. 06:05:54
Na látod, megy ez neked. Csak ne feledkezz meg a társáról sem.
Az ízeikről bővebben majd a hétvégén. Reggel korán kelek és mert vezetek is, talán nem árt ha ma már nem iszok több sört.. bár a szívem szakad meg miattuk hogy ott szomorkodnak a hűtőben...
Ha érdekel mik azok, majd benézel miatta. A cucc még annyira friss, hogy alig pár helyen kapni csak. Tehát lakat a számon, és nem tudsz róla, hogy már hűl a hűtőmben...
Csak annyit mondhatok, ez egy igazán pokoli jó sör/páros
Versenyezni sörivásból senkivel sem szokásom, részemről csak annyit iszom, amennyi jól esik és pont. Így történt ez ma is, amikor is délelőtt elkolbászoltam a helyi kricsmibe, hogy kipróbáljam a lentebb említett japán eredetű Asahit. Hát, ez a próba most egyelőre elmarad, köszönjük ezt a minap elfogyasztott Szent Istvánnak, illetve annak (magas) kukoricagríz tartalmának.
Az Asahit kezembe véve, épp az összetevőket olvastam, amikor megakadt a szemem a kukoricagríz összetevőn. Van, hogy nem zavar, de az a van, az nem most van. Most az van, hogy kerestem inkább valami kukorica-tartalom nélküli összetevős sörcit, így bukkantam rá a megújult dobozos Edelweiss-re:
Ami számomra mennyei megváltás volt, egyrészt a Szent István sör, másrészt a mai kávéförmedvényem után.
Víz, búzamaláta, árpamaláta, komló és sörélesztő. Lehet, hogy ezen alkotóelemek megfelelő keverési aránya a titok a jó sörhöz. Ezen még ráérek elmélkedni a hétvégén is, amikor is ugyanezen összetevőkkel készült két új sört is csekkolok majd. Mellesleg az "új" Edelweiss sörnél maradva, ízre továbbra is a "régi" Edelweiss.
Ha netán valaki nem tudna egyszerűen hozzájutni valami miatt, de Dreher sörökhöz igen, javaslom helyettesítőnek a Dreher Hidegkomlós IBU19-esét 3-féle komlóval megkóstolásra. Az is közel ilyen jóra sikeredett mint az Edelweiss, leszámítva, hogy abban nincs sörélesztő. És szerencsére kukoricagríz sem. Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.24. 18:04:29
Na igen. Ám én sosem voltam nagyivó, de még azt a keveset is csökkenteni akarom.
Veled nem sokan vehetik fel a versenyt. Legalábbis e fórumon. Még nagyrabecsült ZéeR kolléga sem, pedig ő már az anyaméhben is sörben úszkált (állítólag).
Rég jártam erre :( Persze ez nem azt jelenti, hogy nem ittam sört :) Az elmúlt 2 hónap jól alakult,közel 70 különböző söritalt ittam,köztük olyan nedűket, amit alig érdemlek meg! Ha esetleg valakit érdekel (tudom, nem a reklám helye), itt szoktam képeket megosztani .
Egyik legjobb élményem a Wander beyond főzde Nautiloid névre keresztelt narancsos-mandarinos Imperial Milkshake IPA-je.
Nagyon komoly sör, kellemesen krémes, jól adja a gyümölcs ízt, és a narancsos fanyarságot. A 12%-ot pedig egyáltalán nem érezni. Eddig is az egyik kedvenc sörfőzdém volt, de most sem kellett csalódnom!
Finom, könnyed ízvilág. Nekem tetszett, mert én nem vagyok oda a nagyon karakteres, keserű sörökért. Ez nem olyan, de nem is vízízű.
Nem mostanában volt, mikor ittam ilyen söröket, de emlékeim szerint az ászok ízletesebb volt, mint a kőbanya. Az az ászokhoz képest kimondottan vizes ízű volt. Mintha felhígították volna a rendes sört vízzel.
Tapasztalatok: érdekesnek találom, hogy bár ebben is van kukoricagríz, mégis más íze lett mint a kőbambinak. Pedig még az alkoholtartalom is hasonló. Nekem ez most jobban is esik, mintha egy kőpajtit nyitottam volna még így is, hogy egyébként különösebben nem kedvelem az arany ászok ízvilágát...
Érdekes, hogy a kedvenc Arany Ászokodon nem érezted, pedig abban is van kukorica..
Sőt, a Kőbambiban is van. Az meg az én egyik régebbi kedvencem...
Szerintem a pécsi és szalon sör kifejezetten jól sikerült. Soproni viszont észrevettem hogy rendesen fejbe vág és másnap nagyon rossz. Aztán kiderült hogy telenyomják kukoricával...na ezért. Kár érte, így váltanom kellett. :)