kenyér [alap .. de azér hátha] , margarin/vaj [mind1 csak legyen], párizsi [fontos hogy megfelelõt válasszunk, mind mennyiségre mind minõségre] , sajt [itt a trappista a követelmény .. a mennyiség minimum SOK] , majonézet a tetejére .. majd ebbõl benyomok vagy hatot .. aztán jóllaktam :]
Hehe klubszendvics... Ilyet nyomtam állandóan - jó húsz éve már - edzés elõtt, vagy után, amikor mentem a BVSC-be, a kisföldalatti Mexikói út-i végállomásánál lévõ önkiszolgálóban. Szelet kenyér, rajta valami tejszínes szerû alap, vékony szelet gépsonka, rajta 1 tükörtojás. Az egész megszórva pirospaprikás reszelt sajttal, és hajszálvékony aszpikkal bevonva, hogy az egész ne hulljon szét zabálás közben (olyan könnyen...) Hmmm, de jó volt...eper vagy málnaturmixot ittam hozzá, vagy paradicsomlét, attól függ, milyenem volt...
A trapista sajt nagyon finom tud lenni kovászos uborkával (BOBO rulez), ha az ember alárak egy szelet kenyeret, akkor kész a szenya. Nyamm.
zsemlének le kell vágni a tetejét. (nem félbe!) belét kicsit kiszedni, aztán a likba bele: kis vaj, valami jófajta felvágott (pl csirkemell sonka, a lényeg hogy ne engedjen levet, tehát ócsó parizerek kizárva) kis kockákra vágva. reszelt trapista bõven. grilles mikróba vele 8 percre, és kész. + proli csípõs piros arany.
Zsömlét ketté, kis üreg stb... Bele sonkadarabok,csemege ubi,reszelt sajt és pizzakrém+tejföl keverék szósz, mikró 30 másodperc!
Kettévágsz egy zsemlét, megkened mustárral, teszel rá apróravágott hagymát. Ezután tonhalkonzervbõl kifolyatod az olajat, a tonhalat pépesíted ráteszed a zsemlére. Sütsz tükörtojást, azt is ráteszed, ízlés szerint fûszerezed és kész. Kibaszottul finom.
Most éppen a #118 pirosarannyal bõvített változata
egyenes kifli+saláta+sajt+2 féle felvágott+paradicsom karikák+olivabogyó+paprikakarikák+egy kevés mustár...:)