a válasz egyszerû: a szép magyar alma meg barack megy németbe mert ott nincs olyan szép mint itthon és õk ott eladják jó pénzé meg csinálnak fincsi almalevet meg baracklevet amit persze mi is megveszünk (dráûga pénzé). mi meg megvesszük a németektõl a rusnya meg csúnya barit meg almit és ezé ilyenek az almák meg ezekbõl készülnek a gyümölcslevek is. sajna ezt azé tudom mert most nyáron egyik ismerõsöm a siónál dolgozott szedte a gyümölcsöt, meg válogatta is és mondták neki hogy ez mind németbe megy. na ezé nincs itthon...
Hát, lehet, hogy csak én fogtam ki 2 igenszar szállítmányt, de többször én nem szoktam próbálkozni. Egyébként, kóstoltad már a Jásztejet. 3.6-ost, 2.8-ast ? Az tej :)
Dede, komolyan gondoltam, np :) Egy idõben leálltam a tejivással, mert annyira szarok voltak izben, de a dráva miatt visszaszoktam. Ha már mérgezem magam, nem mindegy hogy melyikkel...? :)
Öööööö Ezt ugye nem gondoltad komolyan :) Kétszer vettem eddig, mert azt hittem, hogy ez egy új nyugatias dizájnú zacskós tej, pedig nem az. Az egy dolog, hogy ultrahiperszuper pasztõrözött, ettõl még (talán) iható (bár szar), de olyan sajtszagú és darabos (értsd a nem megfelelõen gyors leûtés alkalmával pasztörizáláskor csomosodás lép fel) volt, hogy belekóstoltam, és utólért a hányinger. Bocs :)
fúj, de gyûlölöm a koppintott túrórudikat kegyetlenszar ízük van:@@v
ha jól emlékszem az volt rajta, hogy palackozta ???? balfi palackozó üzeme. Mivel ugyebár a spárnak nincsenek gyárai, csak megvesz késztermékeket, és sajátjaként árulja, el tudom képzelni, hogy egy cég palackozza mindkettõt
ja a spáros abalfit én is ismerem. de annak nem olyan finom az íze. én a szentkirályit legfõképpen az íze miatt szeretem, meg az alacsony nitrát tartalma miatt.
Túrórudit nem exportáljuk, hanem a Danone lekoppintotta a terméket (igaz az övé, elég volt megvásárolnia) és már Romániában és Lengyelországban is kapható ilyen rudacska vmi helyi névvel....
a túrórudit miért nem exportáljuk? amikor viszek külföldieknek el vannak tõle ájulva hogy ez milyen jó meg minden
meg van mégegy víz. a parádi víz. azt édesanyám szereti nagyon mert õneki jót tesz a magas kéntartalma miatt. de ez nagyon egyénfüggõ van aki rosszul lesz tõle.
suzuki
(ezis hazai)
oké mindenképpen megkóstolom. de akkor ez a mennyiség még nem terheli meg a vesét?
képzeljétek volt úgy kb. még féléve ha nem több ideje egy magyar almalé. csak 1-2 zöldségesnél lehetett kapni, meg esetleg bioboltokban. Asszem 5literes nagy dobozban volt, a dobozon belül egy ilyen alufóliához hasonló zsákban volt a folyadék, és egy kis fekete csapot kellett rászerelni, mivel vákumos volt a cucc, és így egy hónapig is simán elállt, érdemes volt esténként kitenni a teraszra a hidegbe. ez full igazi magyar almalé volt. vmilyen vidéki kis cég gyártotta. nekem és az ismerõseimnek nagyon ízlett. aztán késõbb szereztem 10 lityós kiszerelést is egy vendõglõs ismerõstõl. de aztán egyszercsak megszûnt. és azóta sehol se kapni. azt tudom h volt pl.ismerõs aki megvette és romlott volt, gondlom bonyolult a gyártási technológiája ha nincs benne tartósítószer. de én személy szerint nem találkoztam romlottal, és jó lenne ha még fellelhetõ lenne valahol..
csak a TESCOból meg a CORAból marha gyakran csak szlovák tejjel lehetsz gazdagabb, mert õk meg a Szlovák tejüzemekbõl vásárolnak....
Arra kartam rámutatni hogy nekünk is van olyan tejünk amibõl 3.6%-os pasztõrözött friss tejet lehetne elõállítani a boltok polvaira. Igazi finom frisstejet. Mert elfogadom h nem mindenkinek van ideje rendes tejet felforralin és úkra lehûteni otthon.
A magyarországi tejgyárak magyar termelõ tejét használják fel.
Ásványvízbõl én a BALFI-t ajánlom, mert a magyar vízek küzöl az egyik legnagyobb az oldott ásványanyagtartalma (magnézium, vas, kalium, klacium)összesen 1803,3 mg/L, míg a Szentkirályi, meg a Theodora ennek csak a felével bír. Na persze nem lebeszélni akarlak.. :)
nyar vegen talakoztam egy nyugdijas gepeszmernokkel, aki sargabarackot termel - lekvarnak. reszletekekt nem tudok, de az oreg szerint tiszta bio, mert nem vegyszerezi, teljesen eretten kell eladnia es magyar baracklekvar keszul belole. persze az unios neve mar nem lekvar hanem jam
modern társadalmunkban a városi urbánus embernek olyan kaja is kell ami 2-3 hónapig is eláll akár.... pl tej!! (az más kérdés, hogy az a tej aminek szavatossága 2006.08.08-án jár le, az mikor látott tehenet..de mindegy..majd megszokjuk....vagy nem fogjuk)
Szal a baj a piaccal az, hogy ott sokan az olyan termék amiben nincs mesterséges szinezõanyag, nincs telenyomva tartósítószerekkel (EEE) és lehet hogy a husi kajcsi nem a bajoroszági vágóhídak maradékából készült.. lehet hogy a paprika nem kínai, és a csirkén meg nincs TYÚKVÉSZ :)
nekem a szentkirályi a kedvenc ásványvizem. bárhova megyek külföldre. kocsit mindig telerakom vele, mert más vizet nem vagyok hajlandó meginni, csak ha télleg nincs más. mert eccerûen istenfinom ez a víz. és ugye magyar..
Nos, én tejiparos családba születtem, anyám egy fél életen át tejeket vizsgált be, szóval ha õ azt mondja, hogy ez egy elsõosztályú isteni finom tej (és amatõrként nekem is ízlik, mert nem az a sajtízû/szagú 3xagyonpasztörizált szar), akkor tényleg tudnak valamit :)) Egyébként CBA-ban szoktam látni, de nagyon gyorsan el szokták kapkodni
egyébként mi rossz lenne abban ha kicsit rászoknánk a piacra járásra? ot el lehet dumálni. esetleg kedvezményt is kapsz, ha visszajáró kuncsaft vagy. és tudom hogy közvetlenül annak a kezébe kerül a pénz aki azt kitermelte, és nem áll heteket az árú a boltok polcain, ott szépen megkapod frissen. Minden ketvárosnak kellene hétvégi piac. szerintem
VU2? :)
Ásványvízek többsége magyar tulajdonosi háttérel bír, magyar munkaerõvel, és ugyi magyar alapanygaggal Margitszigeti, Balfi..
bár az APenta amit Gazdagréten palackoznak a németeké...
ja pia: BORSODI SÖR is magyar !!!
na ez az. ezt pl. én nem tudtam. most ha legközelebb otthon leszek tuti megnézem hol lehet ilyen tejet kapni. mert még ha nem is magyar a tulaj, bár én arra tippelek h az, legalább 3.6-os és magyarosan jól hangzó neve van jásztej
ha egyszerüen senkit sem érdekel ez az egész, akkor fogom és töröltetem a témát. de ez sztem elszomorító
ok, elfogadom amiket írtál. de azt senkise mondja hogy nem lehetne hétvégi piacokat szervezni a kistermlõknek h az õ termékeik is egy kicsit elõtérbe kerüljenek. Pl. van csomó kistermelõ Solymáron, Budakeszin, az egész Pilis térségében, Szentendrén, stb (most azokat sorolom föl amikrõl én magam tudok), ezeknek ott van a jó kis házikolbász, házivaj, házitej, túró, méz (virágméz, gesztenyeméz, repceméz, stb), összes friss zöldség, és még sorolhatnám. Na ezekkel kellene foglalkozni. Egy kicsit adni ezekre a dolgokra,hogy legalább egy héten egyszer ilyen forrásból származó terméket vásároljunk. Ezzel sem ért senki egyet?
Hát, én is eltöprengtem, hogy magyar termék magyar tulajdonostól .... Egyszerûen egy sem jut eszembe, talán a Mizo még magyar ?
Arra kartam rámutatni hogy nekünk is van olyan tejünk amibõl 3.6%-os pasztõrözött friss tejet lehetne elõállítani a boltok polvaira. Igazi finom frisstejet. Mert elfogadom h nem mindenkinek van ideje rendes tejet felforralin és úkra lehûteni otthon. Egyébként meg ez annyiról szól ez a téma, hogy ott a pirosarany ott a pirospaprika és ez így jó.
Ma Magyarországon alig van már olyan termék aminek alapanyga 50% fölött magyar termékekbõl állna...
Ma Magyarországon alig van olyan cég aminek a tulajdonosa ne lenne külföldi és a hasznot szépen ne haza vinné...
Amiben jók voltunk azt is elcsesztük vagy fingért-hugyért eladtuk (pl.: Pick)
A magyar textilt (és a szlovákot, lenygelt, románt...) mind kinyomta a kínai olcsó cucc. Minden ami a textil ipar köré nõtt már egy rakás nulla az egész K-K-Európai régióban.
Élelmiszeriparban nudlik vagyunk, mert a magyar tej nem kell senkinek mert a szlovákok olcsóbban állítják elõ (olcsóbb benzin, áram, kisebb adók) Amig a magyarok nem képesek versenyezni még a szlovákokkal sem, addig esélyünk sincs. Húsiparban még jók vagyunk, magyar tulajdonosu cégek, magyar alap anyagokkal (Herz), külföldi tulaj, magyar beszállítók (Zimbo). De meg említeni a vergõdö PICKet, amit a dánok csesznek el, mert nem le akarnak állni a disznó húsról... mégis mibõl akarnak akkor szalámit csinálni??? De a TRAUBI még full magyar!!!! :)
Az országban a nehéz iparról ne is beszéljünk, igaz soha nem is voltunk ipari ország.
Autógyártás jellemzõen csak munkahelyteremtõ erõvel bír semmi többel. Egyedül a Suzuki köré csoportosulnak magyar beszállítók (gumi ill szélvédõ)
Ezeknek a tejeiken ott van hogy légyhálás a dél-tiroli parasztok munkájáért, meg az olasztészták nemzeti színekben pompáznak. Nekünk is rákérne úrni a csigatésztára egy szép nagy magyar zászlót meg egy parasztasszonyt vagy mittudomén.
Nekünk meg ottvan a hót echte ungarische pirospaprikánk, igaz, néha mínium, néha meg mérgezett brazil import kerül bele...
Mellesleg meg el kéne dönteni, hogy mi számít magyar terméknek:
100% magyar alapanyagokból készülnek, magyar földön készítik õket, és magyar kézben van a vállalat
Ez a három EGYÜTT ugyanis a legritkább esetben teljesül széles körben, nagy mennyiségben terjesztett termékre.
aham. nem gondoltam volna hogy még egy ilyen témát is képes lesz vki megpróbálni szétverni. Dehát ez van. Ha neked arról szól az élet hogy nyeljünk le mindent akkor hajrá. Ha vkit ilyen erõs gyomorral áldott meg az élet a biztos nagyon könnyen tud élni. De én úgy gondolom hogy az élet lényege hogy amit módunkban áll jobbá tenni, vagy másként csínálni azt csínáljuk is másképp azt tegyük is jobbá. De biztosan bennem van a hiba és neked van igazad.
Magyarorszagon alap lenne kussolni es elfogadni ami van, nem szelektalni, egyszeruen edd meg ami jo, ne cimkeket nezegess .. danonehoz kepest egy kopet a magyar joghurt
Ja és a fõ vicc, hogy nem vagyunk képekesek fellendíteni az aglomerációt, amikor hány kis termelõ van akárcsak Bp. vonzáskörzetében, igazi jó kis biotermékekkel. Akik meg azzal jönnek h hú mennyivel drágább, azoknak utána kéne számolniuk, mivel a valódi házivajak igaz h 3x annyiba kerülnek de 2x akkora adagot kapsz, és magasabb a tápértéke is mivel nem bolti ûrhajós kaja. Nem a zsírszegény szar bolti tejet kell venni ha fogyózol. Hanem rendes biotejet és tessék kevesebbett inni, de minõségi terméket kell fogyasztani? Hát nem akarok felsorolni hogy egyes joghurtok mibõl készülnek. De vegyük példának az egyik "kedvencemet", a danone epres jughurtot, ami többek között disznósörtét is tartalmaz.
A másik ami elszomorít, hogy mennyi alma van otthon! Tele vagyunk, annyi van mint a szemét! És a boltokban nincs egy igazi almából készült gyümölcslé, vagy ha van a bioboltok polcain akkor az német vagy osztrák és igencsak húzós az ára. Ahol most vagyok Dél-tirolban itt meg szinte csak igazi rendes finom almalevet kapni a boltokban, u.azon az áron mint amiért nálunk vannak az undorító szintetikus gyümülcslevek kaucsukból meg színezékbõl meg aromákkal.
beznin
Miért nem tudjuk olyan jól eladni a termékeinket mint az osztrákok a németek vagy az olaszok? Mert nem csínálunk neki igazi nemzeti reklámot! Ezeknek a tejeiken ott van hogy légyhálás a dél-tiroli parasztok munkájáért, meg az olasztészták nemzeti színekben pompáznak. Nekünk is rákérne úrni a csigatésztára egy szép nagy magyar zászlót meg egy parasztasszonyt vagy mittudomén. Nekünk is vannak olyan specialitásaink meg hagyományaink mint bármelyik nyugateurópai országnak, de pl. nem szervezünk feszivált a szezonkonyhának. Dél-tirolban minden õsszel megy a törgelenezés, amikor tipikus õszi dél-tiroli konyha van a legtöbb étteremben, jó hangulatban énekelnek az emberek a sokadik bor után, stb.
egy biztos: a Magor-termékek ilyenek. Vannak külön üzleteik, ott lehet kapni ezeket.
Jó a topik!! Általában ha vásárlok oda szoktam figyelni hogy ha lehet választani akkor a Made in Hungary-s terméket vásároljak. Az a baj hogy a legtöbb magyar céget külföldiek privatizálták nem sok olyan cég maradt ami 100%-ban magyar lenne.
igen.
Tudja valaki hogy mik azok a pl. élelmiszertermékek amelyek 100% magyar alapanyagokból készülnek, magyar földön készítik õket, és magyar kézben van a vállalat? Na meg írjunk olyanokat is hogy nagy kedvencem a piros pöttyös túrórudi stb. De a legjobb lenne összehozni egy körképet a mostani legjobb magyar termékekrõl amelyek megvásárlásával tuti hogy nem a franciák meg más majmok szedik majd meg magukat, és pl. nem francia tejporból van mint a danone mocskok, hanem igazi magyar tejbõl.