"Az, hogy titeket nem érdekel egy, ma már lassan történelemmé váló ételünk csakis a mostani generáció érdektelen, sem múlttal sem jövõvel nem törödõmségének köszönhetõ. Amikor megnyílt a topik szinte biztosra vettem, hogy idecsõdül az sg-sek taknyos, éretlen csoportjának egy része és kritizálni kezd. Ez nem a te hibád gadna."
Ebben tökételesen egyetértek! Azért másnak is van igaza persze hogy hogy van benne reklám cél, de viszont ez tényleg egy hungarikum, úgy hogy a reklám cél itt már kérdéses, mert aki mutat nekem egy ilyen terméket magyarországon kívûl, annak kezet csókolok. Viszont a mai uniós szabályok szerint nem lehet forgalmazni a terméket ahogy egykoron forgalmazták. Ebbõl azt akarom kihozni ha a kolbászt ha már becsomagolják, akkor az már nem hungarikum? Na mindegy. És a téma címe azért hungaricum, vagy hungarikum, ahogy tetszik, mert maga a termék tényleg egy hungarikum!
Úgy hogy a következtetéseket levonva: - A téma címe azért az, mert tényleg az! - És tényleg egy kulturális örökség, mert aki egy kicsit is utána nézne a háterének, az nem mondana ilyet, hogy nem az. - Az meg egy kibaszott nagy hülyeség, hogy pl. a Cannon fizett az sg-nek, ezt csak a hülye gyerekek hiszik. - ÉS A LEGFONTOSABB: AZ OLDALT MEGNÉZNI, FÕLEG MEG RENDELNI EGYÁLTALÁN NEM KÖTELEZÕ!!!!
Szóval értem én a megnyilvánulásukat, sõt el is fogadom, de azt viszont nem értem, hogy egyszeri ránézésre hogyan tud valaki ilyen gyorsan véleményt mondani. Ez egy kicsit felületes!
Na ha valaki tényleg utánanéz ennek a terméknek, csak akkor írjon topikba. És kövesettek meg mert, pl. tokaji aszú egy hungarikum és ha arról van szó, azt nagyon nem mondják, hogy reklám. Miért? Mert a miénk és büszkék vagyunk rá. És ha most felhozok egy terméket, amit nem ismertek, akkor már az nem is lehet az? Tehetek én róla, hogy csak nagyon kevesen foglaloznak vele?
sztem ahogy aspyrin is mondta,mondjuk ide más hungaricumokat,a téma címe és alcíme nem utal konkrét dolgokra,így hát megengedett,h más hungaricumokról beszélgessünk.
gadna:amirõl te beszélsz,az más.a hír,az nem reklám,azt az sg szerkesztõi írják.õk pénzt kapnak azért,ha vmit reklámoznak,és lehet,h szerzõdésük van egy másik perecsütõ üzemmel,vagy nem tudom,és ez ezért nem jó nekik.
ha megnézed,témacímben nem sok reklámjelleget fogsz látni,max. a sportszergyártók topikja.
az meg,h pl routeres topikokban megemlítik a router típusát,az nem reklám.
meg azért egy topik és egy hsz 1 mondata közt van némi különbség,és remélem ezt érzed is
Talán jól is jártunk ezzel a topikcímmel, hiszen akár más egyéb kulturális örökségünkkel is találkozhatnánk itt.. Amit persze szinte kizártnak tartok.
Nem azok ellen emeltem fel a hangom akik a reklám miatt szóltak(teljesen jogosan)! Azokhoz intéztem szavaim akik teljesen értelmetlennek és értéktelennek tartották már egyáltalán a téma felmerülését is..
Ebben nincs igazad teljesen. Sok a taknyos itt, de igazuk is van némileg. Egrészt a témaindító itt reklámoz egy online perecrendelõ oldalt (ami még csak nem is olcsó, de ki nem szarja le), ami egy üzleti vállakozás és ez a reklámja, amit csak az apróhirdetésekben tehetne meg MAXIMUM. A cím/alcím is megtévesztõ és köze sincs még a reklámozott termékhez sem, mindössze pofátlan "túristacsalogató".
Mindjárt más lenne a helyzet, ha valóban KIZÁRÓLAG errõl a spéci "hungaricum" perecrõl lenne szó (és nem errõl a "modern" zacskós formáról), avagy oldal linkelve, ahol írnak a perecrõl és a hagyományról, eredetrõl, stb.-stb., csakis informatív és nem üzleti jelleggel. Csak ugye az úriember eltévedt kicsit...
Az, hogy titeket nem érdekel egy, ma már lassan történelemmé váló ételünk csakis a mostani generáció érdektelen, sem múlttal sem jövõvel nem törödõmségének köszönhetõ. Amikor megnyílt a topik szinte biztosra vettem, hogy idecsõdül az sg-sek taknyos, éretlen csoportjának egy része és kritizálni kezd. Ez nem a te hibád gadna. Személy szerint ismerem a receptet, nagyszüleim Komlóskán, egyéb rokonaim pedig Tolcsván élnek (Erdõhorváti fekszik köztük). Számtalan finomság készül még arra, sajnálom, hogy nem minden évben tudok lelátogatni.
Na meg még egy utolsó miért éppen hungaricum(ha már magyar, akkor inkább hungarikum, de mindegy) a topik címe, miért nem perec?
Amúgy elég kakinak néz ki az a perec amit azon az oldalon mutogatnak, ráadásul nem sós. Amit itt mifelénk kapni, az sokkal jobban néz ki SÓS.:D
Most mivan? Minden közértben lehet perecet kapni nem? Persze lehet ez kicsit túlzás, de én nem gondolnám, hogy kevésbé ismert lenne a perec. Bár múltkor az egyik osztálytársam nem tudta mi az a lebbencsleves, úgyhogy ezen sem lepõdnék meg.
Szerintem senkit se érdekel, hogy magyarországon valahol öregasszonyok hûdejó perecet csinálnak.Ez, szívfájdalom tök fölös topic :S.Ez lenne hungaricum?
ok, hétfõn kipróbálom, de azt el kell mondanom, hogy már a képen sem néz ki jól:)
Ok értem, de tegyük fel ha az SG címlapján nem az szerepel, hogy Canon Digital IXUS 850IS ismertetõ, hanem Soltész Perec ismertetõ akkor már okés volna? (Ha lehet, most vonatkoztassunk el attól, hogy az SG egy számítástechnika vagy valami olyasmi stílusú weblap.)
Vagy inkább nézzük meg egy router fórumot, ott megmondja mindenki márka szerint, hogy szerinte melyik a legjobb, még az üzletet is ahol kapni. Értem én hogy ott csak jót akarnak, de én nem tudok adni összehasonlítási alapot.
Nem célom a kötekedés, csak tényleg kíváncsi lennék, hol húzódik meg az a bizonyos határ?
bakker én aszittem a "Hungarikum" címû sorozatról van szó
ezek hírek:SD:ASD:AS:DAS:DASA szerk.: Hírek részlegbe nem lehet topikot nyitni, csak hozzászólni.
Nem tudhatjuk, hogy a vistás hírre kapott e az sg jó kis summát, kitudja, lehet bill gates személyesen adta át valakinek, ha ír róla az oldal, de a te perecezésedért nem hiszem hogy kapott is valaki innen pínzt!:D
Az pl. nem reklám: - Az Intel is a Vista frissítésére vár - A Hõsök elkenték Berényiék száját - Sigma kompakt Foveon szenzorral! - Canon Digital IXUS 850IS ismertetõ
Stb.
Ezzel kapcsolatosan kíváncsi lennék álláspontotokra?
1. Reklám. 2. Ha már perecet reklámozol, akkor miért nem az a topik címe, hogy "Perec" és miért tök más?
Célom, hogy segítséget kérjek, egy kevésbé a köztudatban élõ hungaricum megismertetéséhez, aminek története egészen 400 évig vezethetõ vissza, mely terméket jellemzõen kelet-magyarországon készítették:
„A perecsütõ központok piacterülete gyakran pontos földrajzi határokkal illeszkedett egymáshoz. Jelentõsebb pereckészítõ központok századunkban Debrecen, Erdõhorváti (Hegyalja), Somodi (v. Abaúj-Torna), Kapuvár (vert perec, rábaközi perec). A Székelyföldön híres a csíki perec. A debreceni perecsütõk már a 17. sz.-ban társaságba tömörültek, a 18. sz.-ban a perecesek a béles- és kalácssütõkkel társulva alkottak céhszerû testületet. – Irod. Bakó Ferenc: Az erdõhorváti perec-sütõ asszonyok (Ethn., 1952).” Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon
A termék mai változatában a www.solteszperec.hu oldalon található meg.