hát elolvastam amiket irtatok. ez a kapszulás biztosan jó lehet:-) csak számomra olyan "instant"-nak tûnik. én is a régi kávéfõzõ hive vagyok , én is szeretem a reggeli rituálét, meg miközben lekotyog a kávé van idõm összekapni magam. mi kotyogóssal fõzünk,mert jó erõset lehet vele, bár a nescafét is megiszom mert annak meg jellegzetes ize van. amúgy egy ilyen kapszula mennyibe fáj? ha már a gép ilyen drága volt?
Megfelelõ kreativitással bármennyi elõre elkészített ízkapszulát túl tudsz szárnyalni, legyen az 16, vagy akár 100 féle is ;-) Csak rajtad múlik, és nem vagy kötve a gyártó által megszabott sémákhoz. Az csak pár példa volt amit írtam, a leggyakoribbak. De ha eléggé kíváncsi, esetleg elvetemült vagy, akkor kísérletezhetsz mentollal, citromfûvel, kakaóval, borssal, rummal, mogyoróvajjal, aszalt gyümölcsökkel meg hasonlókkal. Ha pedig ezeket még párosítod vagy triósítod is, akkor onnantól már csak az ízlésed és a fantáziád szab határt a lehetõségek számának. Pl. kivi lennék egy aszalt körtés változatra icipici borssal, tejszínnel és erdeimézzel ízesítve... Hmmm, lehet holnap ki is próbálom ^^
Amúgy biztosan jó karácsonyi ajándéknak, csak elég kevesen tehetik meg, hogy 50-100K-s kávéfõzõt vegyenek ajándékként. Másik végrõl én személy szerint nem is örülnék egy ilyen ajándéknak, épp a kávéfõzés ritualitásától fosztana meg, a kávéfogyasztás élvezetét ledegradálná a napi koffeinbevitel szintjére.
Kit érdekel a szerelõ? :D Õk vállalták hogy megteszik, hát csinálják is meg. Ha meg hoznak cseregépet, akkor profitkiesésem sincs a dologból. Különben pedig a vízkövesedés ugye a használt víz keménységétõl függ. Az pedig mindenhol más és más (bár hazánkban szinte mindenhol kemény a víz). A következõ az lesz, hogy mellékelnek desztillált vizet is a kávéfõzõ mellé (persze azt is csak tõlük veheted hogy maradjon a gari xD), így gyakorlatilag 10 évig is fõzögethetsz naphosszat kávét ilyen gondok nélkül. Mokka, próbáld úgy a zaccal való hadakozást, hogy nem közvetlenül a kávéfõzés után üríted a zaccot, hanem megvárod, míg kicsit kiszikkad a maradvány. Így nem lesz annyira ragadós, kenõdõs a cucc, hanem egyben marad, könnyen kipottyan a szûrõbõl. Én mindig a következõ kávé fõzése elõtt szoktam kiütögetni belõle, általában másnap vagy harmadnap, de némelyik fõzõnél már 1-2 óra (vagy a teljes lehûlés) is elég szokott lenni, hogy a víz nagy része elpárologjon a zaccból.
pedig szerintem karácsonyi ajándéknak kiváló, fõleg úgy, hogy most, ha valamelyik nagyobb áruházban veszed meg a kávéfõzõt adnak hozzá egy 10000Ft-os utalványt, amit kiegészítõkre és kávékapszulákra költhetsz. Amiket írtál, hogy mikkel kevered az nagyon jó, kiis fogom próbálni :) De ennél pl. 16 féle íz közül választhatsz, amik közt benne van amiket Te is írtál.
hhmm... nagyon ínycsiklandóan hangzik amit írtál!összefutott a nyál a számban... Szerintem meg pont emiatt nem fog a vendéglátóhely ilyet választani, mert kb. 600 fõzés után már vízkõtleníteni kell, és azt szakember végzi a nespresszonál... hagyományos gépnél meg magad végzed. Egy vendéglátó helyen hamar összejön a 600, és nem kellemes hetente kiugrálni a szerelõnek...:) Meg vendéglátóhelyeken az olcsóbb megoldásokra fognak törekedni...
Ha relatíve sokat fõzöl "hagyományos" kávéfõzõvel, akkor ezen problémák nagy részét megtanulod kiküszöbölni, nem okoznak különösebb gondot. A kávéõrlemény szabad adagolása ízlés szerinti erõsségû kávét eredményez, és ennél sem kell takarítani a gépet. Kinyitod a kuka tetejét, kétszer összekoccintod a szûrõt a nyeles rész fémoldalával, és már tiszta is. Semmit nem kell kanalazni a zaccon, és kábé 3 seccel több idõ mint a kapszula kidobása. Egyébként én szeretem a reggeli kávéfõzés ilyen ügyeit-bajait elvégezni, ez egyfajta kávéfogyasztás elõtti rituálé :) Van mikor mézet, van hogy tejszínt rakok a szûrõbe az õrlemény mellé és azt is átfõzöm a kávéval együtt. Esetleg egy kis rúd vaníliát, fahéjat, vagy egy darab szegfûszeget, de lehet próbálkozni más dolgokkal is. Rakhatsz mellé kevés gesztenyemasszát, és máris gesztenyés kávé lesz belõle. Más részrõl pedig a lefõzött kávé utáni zaccmaradvány kitûnõ fegyver hangyák ellen, de felhasználhatod virágföld dúsítására is.
Ellenben azt aláírom, hogy vendéglátóhelyeken, ahol nagy mennyiségû kávét kell lefõzni órákon keresztül, ott van létjogosultsága ennek a megoldásnak. De a háztartások nagy részébe sztem nem fog betörni, egyrészt a relatíve magas ára, másrészt épp az elõbb említett rituális okok miatt.
De ennél nem kell pepecselni azzal, hogy belerakod a kávét, és nem kell figyelni, hogy megfelelõ mennyiségût rakj bele. És lefõzés után nem kell takarítanod a gépet, mivel csak kiveszed az elhasználódott kapszulát, amiben a zacc benne marad, és nem kell kikanalaznod.
6K-ért is ^^ Nekem olyan van :D Heti 3-4 alkalommal fõzök rajta kávét, három éve megvan, és még nem kellett vízkõteleníteni. Viszont gondolom akkor ez instant kávét csinál, nem valódi kávéõrleménybõl fõzi ki a kávét. Szedted már szét a kapszulát amit adnak hozzá?
pontosan, ennyi az egész. nem lehet elrontani. ha hosszan nyomod a gombot, akkor annyi vizet ad hozzá, ameddig nyomod. aztán ha legközelebb is kávét szeretnél, akkor ugyanennyi vizet ad hozzá, mert megjegyzi, hogy anno milyen hosszan nyomtad a gombot... tehát akkor már csak egyszer kell megnyomni és nem kell rajta tartanod az ujjadat. tehát megjegyzi a gép mennyi vízzel iszod
Igen. A lényege, hogy egyszerûen tudsz vele kávét fõzni. Csak berakod a kapszulát, öntesz hozzá vizet és megnyomod a gombot, és pár pillanat alatt elkészül a friss kávé.
Igen, mint már említettem :)Az ízeket nem úgy kell elképzelni, hogy tisztára olyan az íze, a kávé íz az erõteljesebb, ezek csak az aromáját dobják fel. kolbászos-rájás szerintem nincs is....
Akkor ez a kapszulás kávé ugye?!
az inkább pizza:P egyébként nem lehetnek ezek az ízesítések rosszak... egy gesztenyéset kipróbálnék:)
Sárgabarackos, na az nagyon ipari. A kávé ízét azért még lehet érezni? :) A legendás kolbászos-rájásat szívesen kipróbálnám...
nem minidg ugyanazt iszom... több ízû kapszula van, pl. mézeskalács izû, sárgabarackos, gesztenyés krémes... iszonyat fincsi. Hát egy bizonyos célközönségnek lett kialakítva, ennyi.
Ezek a drágábbak inkább vendéglátó helyiségekbe valóak, otthon felhasználásra már 40-50 körül is lehet kapni nagyon jó gépet.
100K-ért kávéfõzõ? Akkor se venném meg ha lenne rá pénzem :D Ennyi pénzért veszek 8 kávéfõzõt, meg egy hekto ecetet, és életem végéig el vagyok látva kávéfõzõvel. Ráadásul azt fõzök le benne amit akarok, nem kell méregdrága, és mindig ugyanolyan kávét innom ^^ De ez peresze csak én vagyok, van akinek ez az alternatíva jön be.
Nincs tagsági díj, azzal hogy megvettem a gépet klubtag lettem. Mivel a géppel együtt szolgáltatást is vettem. Bele való kávét csak tõlük tudok venni máshol nem. Nespresso gépem van több mint 1 éve, és amúgy szerintem ez egyedi itt Magyarországon ez a megoldás. :) Az enyém egy kiló volt, de lehet kapni olcsóbban is 40 -ért akár.
Az király. De gondolom fizetsz érte valami felárat vagy éves tagsági díjat, nem? Egyáltalán ez milyen kávéfõzõ?
hát ez elég érdekes... de ha tényleg így mûködik a dolog akkor respect a kávéfõzõd gyártójának... melyik vállalja 1ébként ezt?
Gondolom ezért folyamatosan tõlük kell venned a kávét... Mert olyan nem igazán van, hogy megveszel valamit, és amíg tart a termék addig foglakoznak is veled :)
Nem csak 1-2 évig, hanem amíg kihúzza. A garancia az ingyenes javításra van, sõt még cseregépet is küldenek addig, amíg a másik a szervízben van... mint valami kocsi én 1 nap max 2-szer, de inkább csak egyszer iszom otthon kávét, tehát kb. 2 évente kell kifáradniuk. Szerintem nem nagy kunszt.
De gondolom nem az életed végégig :) Gondolom csak addig míg garancia van rá. Szóval 1-2 év.
Nekem elég drága kávéfõzõm van, és a világért sem öntenék bele ecetet...:S Nekem kijönnek és vízkõtlenítik kb. 600 kávéfõzés utánráadásul ingyen. probléma megoldva!
lehet, hogy büdös lesz utána, de az a legegyszerûbb és legjobb megoldás
Meg van egy csomó alternatíva, amiket nem kell tisztogatni.
Anyám, minek kéne ecettel tisztítani? Rohadt büdös lesz utána az egész lakásban...
amúgy meg ha valaki nem szeretné ecettel tisztitani a kávéfõzõt, akkor tudom ajánlani,hogy van háztartási gépekhez való vizkõoldó is
Minek javítani? 5K-ért már fasza kis kávéfõzõt lehet kapni, ami heti 7 fõzés mellett 5 évig általában elmûködik. Ez egy fõzésre levetítve kábé 3 Ft/fõzés árra jön ki.
Ha nem akarsz ezzel szenvedni vegyél kapszulás vagy POD-os készüléket. Ott csak berakod a kapszulát/PODot lefõzi a kávét, ha végzett fogod és kiveszed az elhasználódottat, és nem kell a takarítással bajlódni.
hát igen, sajnos a jó dolgoknak megvan az ára. a jobb gépeknek is, amiket otthon lehet használni de tényleg jók. ráadásul ha az ember különleges gépet vesz, akkor nehéz javíttatni is..:S meg vhol hallottam, hogy gyorsan vízkövesednek, aztán azzal rohangálni ide oda..:S
Ilyenkor érdemes beruházni egy otthoni kávégépre, már 40ezerért lehet kapni profi készüléket, amivel szinte ugyanazt az íz élményt el tudod érni, mint egy kávéházban.
Azt tudtam hogy van itthon is ilyen kávéház, hát csak az ottani árak(persze szolgáltatás miatt) nem igen barátiak hogy minden nap ott fogyasszak egy kávét munka elõtt.
hát igen, én is ittam indonéz kávét, kb 1000Ft volt egy kávéházban, de tény, nagyon finom volt!!! bár ott nem csak a kávé árát kérték meg, hanem a szolgáltatást is! az lenne a jó, ha kávéházi minõséget lehetne otthon elõállítani.
Itthon is lehet Indonéz kávét kapni. Mondjuk meg is kérik az árát, de tényleg megéri, ha van otthon jófajta kávéfõzõ géped. Vagy ha csak néha innál, akkor a nívósabb kávéházakba is van, persze aranyáron, így lehet jobban jársz, ha otthonra veszel egy profi gépet.
Persze, én sem szeretem a kávénak beállított löttyöket utálom nagyon. Én inkább magamat igényesnek nevezném ezen a téren. Egy utazásom során ittam egyszer egy nagyon finom kávét amit ott helyben szüreteltek. Igaz ezt Indonéziában kóstoltam és elég drága lenne a kávé hogy ha minden nap ki kéne mennem érte:P
én nem csak a koffein miatt iszom a kávét, hanem maga az élmény miatt. persze nem ilyen bolti zacskósat, hanem azért jobbat. figyelek mindig arra h mibõl és mennyit. ahogy nem eszek zsíros, mócsingos húsokat, úgy nem iszok aroma nélküli barnás feketés löttyöket.
a kávé tök jó. mindenkinek ajánlom, kivált vizsgaidõszakra. felpörögsz tõle s nem érzed annyira a fáradtságot. én tejjel szoktam inni, ami még a rossz mellékhatásokat is csökkenti. szerintem igy jobb mintha vmi energiaitalt innák, mivel azt is ittam darabig de nem használt semmit csak hüjén éreztem magam tõle:)
Koffein függõknek ajánlom, ha sokáig kell fentmaradni és már a kávétol rosszul van, akkor igyon teát. Egy fekete teában több koffein van és nem hirtelen terheli meg a szivet, hanem folyamatosan, így tovább hat. Nekem bevált.
tételezzük fel, hogy délben ezer ágra süt a nap, ez már alapból "kellemes" kiindulópont a egy koffeinnel bombázott szervezet számára. Ha erre még futkározól is egy kicsit, akkor garantáltan nem fog pihenni a szived ;-)
hali! én tegnap ittam 3 csésze kávét meg egy 250ml-s Bombát, de nem tom mert még este is úgyvert tõle a szivem mint állat. ezt nagyjából délben ittam meg mert meccsre készültem nem lesz tõle valami bajom? :O:D
Az utóbbi kb. egy évben szinte minden reggel ittam suli elõtt kávét, sok tejjel meg cukorral. Aztán most valamelyik nap látja anyum, kérdezi: Mindig ennyi kávét öntök bele? Mondom igen, miért? Hát, csak mert ez több mint 2 adag. :))
enyhén kesernyés? gyó. én az életbe nem tudtam megenni egy féltábla étcsokit bármennyi idõt szántam rá
pedig egyszerre nagy koffeinbeviteltõl meg lehet ám pusztulni, igaz, ez inkább energiaitaloknál jellemzõ, és akkor, ha az egyén nem fokozatosan szokott rá a nagy adagra
ja és még hozzáteszem tavaly volt egy kisérletem hogy leszokom merthogy milyen káros, hát ne tudjátok meg egy hétig birtam , aztán finito, ugyanis 12-13 órákat aludtam és hát ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak:-)
az durva nekem kiugrana a szivem. amúgy én már hosszú évek óta kávézom. pár éve sikerült a kávéadagomat leredukálni napi kettõre, de minimum az egy reggeli kávé kell, különben elõjön a migrénem.... hát nem tudom én szeretem a kávé izét, teszek bele cukrot, de semmi mást. az instant az ilyen 3 az 1benek meg a lelket is kifosatják belõlem, nagyon nagyon ritkán iszom, és egy repedt fingot sem ér, holott azt hallottam valamilyen mûsorban egyszer, hogy több bennük a koffeit:-)
Ja,az elõzõ hsz-ból kimaradt, hogy függõ nem vagyok, ha kell, két hétig rá se nézek a kávéra, energiaitalra. Simán csak azért iszom, mert szeretem, de én a kávét minden ízesítés (édesítõ,tej,cukor) nélkül iszom.
Ha finomkodni akarok, akkor kávé mellé magas kakaotartalmú, kb. cukormentes (99% kakao) étcsokit lökök, ez nem arcbatolós, hanem gondolkodós, merengõs dolog, valamiért imádom azt az enyhén kesernyés ízt egy jó kávé felett ;)
Én személy szerint sztekkelem a koffeint, 1 dl fõzöttkávé+20 gr instant omnia+2 energiaital+3 ts HotBlood+3.2 gr arginin
ez saccra 1.2-1.3 gr koffein, ezt ha egyszerre behajtod, hihetetlen mentális fókusz meg pörgés lesz kb. 2 óráig, utána a hatás lankad, majd elmúlik, kb. rá 4-5 órára simán lehet húzni a lóbõrt.
de ez egyéni érzékenység is. Aki soha nem kávézott, az ne próbálja.
Amúgy negatív hatása, hgy ha nem mosol utána fogat, sárgák lesznek. Vízhajtó a koffein, de mivel én úgyis napi 8 liter vizet iszom, nem érdekel Természetesen a fenti sztekk ára elég borsos, 1500 forint körül van, szóval ilyen luxust az ember havonta 1szer engedhet meg magának.
Inkább valaki írjon arról, mi lesz, ha túladagolom a koffeint, mert ez érdekelne.
Szomszéd topicban olvastam, hogy vízhiányt okoz. Szerintem vízhajtó. :)