Ember, te szemantikailag is nézed a szöveget, vagy csak átfutsz rajta, hogy gyorsan tudj replyzni valami nagyon értelmeset? Vagy netán Write Only üzemmódban vagy, hogy még csak el sem olvasod, hogy mit írnak mások, vagy hogy mit kopizol?
1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözõbb szervi problémák állhatnak elõ. Ekkor a máj védekezésképpen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.
2. Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni.
3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az elõbbi érszûkületet, a másik pedig vércsomósodást fog elõidézni, ami elõrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
Sõt, kimondottan káros és veszélyes!
4. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer legyengül 70% alá.
Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.
Meglehetõsen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentõsége, ha azzal a margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképpen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.
Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel."
olvasd el az 50. hsz-ban beszúrt cikket. ..csak azért is ;-)
igaz, a margarin szép, lassú és alapos munkát végez a szervezetben, a többi élelmiszernek csúfolt, ipari hulladék társával karöltve, melyeket nap mint nap fogyasztanak az emberek.
Te láttál már olyat, hogy valaki megevett egy egész doboz margarint, és 5 perc múlva meghalt rákban? :| Ti tényleg ennyire nem gondolkoztok, és még az iróniát sem értitek? :|
Ti amúgy ezt a mûanyagozást saját magatok találjátok ki, vagy pedig egy továbbküldözgetõs idióta e-mailbõl szeditek össze ezeket a fasságokat?
http://index.hu/tudomany/vajmarg1126/ Ez a kedvencem benne: A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MÛANYAG legyen. Ez a tény elegendõ volt számomra, hogy kivonjam az életembõl a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ne igyatok vizet, mert a hidrogéntõl csak egyetlen atom választja el, és úgy jártok, mint a Zeppelin! Ha sok vizet isztok, majd rágyújtotok egy cigire, vagy nyílt láng közelébe mentek SZÉTROBBANTOK!!!
Körülbelül ilyen szinten van ez az egész vaj vs. margarin okoskodás.
Jah, és Johanna Budwig nem kapott soha semmilyen Nobel díjat. Persze ehhez is mindössze fél perc keresgélés kellett, de úgy látszik az emberek csont nélkül benyelnek bármilyen hülyeséget anélkül, hogy utánanéznének.
A makrociotikus táplálkozás jó, sõt nagyon jó. De vannak olyan emberek, akik nem tudnak állati fehérje nélkül élni. Õk csökkenthetik, de nem hagyhatják el. Erre a leginkább állatbarát módszerek a tej és tejtermékek, meg a tojás.
Mielõtt valaki rámkiabálja, hogy akkor mi lesz a ki nem kelt csirkékkel, elárulom jóval több a tojás, mint amibõl csirke lehet. Mert tojás lesz kakas nélkül is, de csirke nem.
Amit meg a házi vajról írtam: annak van íze, de nincs vize. Nehezen kenhetõ, de lehet vele sütni. És azért is érdemes a megfelelõ helyen lévõ ismerõsökön keresztül beszerezni, mert a tehenészetek, kecske és juh tartók egyre rosszabb helyzetben vannak. Ha õket tönkreteszik, marad a tejporból készült tej, vaj, meg a vegyszerek hozzáadásával gyorsérlelt tejföl, yoghurt, kefír és sajtok. Az sem egészségesebb sokkal, mint a margarin.
Nemcsak ezzel kapcsolatban, hanem növényi táplálékokról, fûszerekrõl érdeklõdhettek a Biokultúra Egyesületnél. Termesztés, beszerzés ügyekben tudnak tanácsokat adni.
Azért aranyos, hogy a margaringyártók az egészséges táplálkozás netovábbjaként árulják a mûanyagot. Ehhez már tényleg olyan szintû pofátlanság kell, mint a fantán szereplõ: "A sok rostot a gyümölcstartalom miatt láthatod!" felirat.
kajak nélkül három hétig :DD na, azért nem vagyok ennyire vízibuzi. kaja akart lenni, sry. :D
nem értem, mi a baj a margarinnal, sztem jó az íze. Mondjuk most a delma yoghurtos margarinra gondolok, az finom -.- Meg ennyi erõvel minden egészségtelen. Még nem találkoztam olyan kajával, amivel ne lehetett volna ijesztgetni, hogy ezt meg azt okozhat. A tiszta víz meg sejtméreg, na? ha semmi másban nem halnánk meg, 300-400 év alatt megölne pusztán a víz :p ha belfgondoltok, kajak nélkül 3 hétig élünk, víz nélkül meg csak nlhény napig. Tehát sokkal fontosabb az, hogy mit és mennyit iszunk. Levegõ nélkül meg csak 3 percig. Tehát a legfontosabb az, hogy hogyan lélegzünk :D
vaj és margarin
en nem foglalkozom ilyenekkel... mindegyik jo, valamitol meg ugyis meg kell halni :P
Szerintem a mostani vajaknak nincs is ízük. Mikor rá van írva, hogy "joghurt"os, az egyenlõ avval, hogy kenhetõbb. Szerintem. A margarinnak még úgy sincs íze, de azt meg csak törni lehet. Egyetek kõrözöttet, az a tuti :).
skacok: nekem a reggeli az szent es serthetetlen... kulon ritusa van :D
most mit toljak a kenyerre? mivel nagyon magas(konkretan kimutat6atlan volt a multkori meresen) az LDLem ezert nem merek vajat enni, viszont a margarin muanyag... zsir total kizarva... 5let? :|
Vaj a jobb szerintem. Finomabb és hát a margarin tényleg az ipar találmánya a vaj pótlására. Persze sajnos az emberek 90%-a ezt nem tudja és ha tudná se érdekelné mert olcsóbb a margarin.
Gyerekként én is rendes teavajat kaptam az uzsiba és az íze most is olyan mint anno nagyon finom!
margarin, vagy vaj kurvára mindegy, makrobiotika azt szevasz, minden állati vagy növényi fehérje után (tofu) go egy kis daikon azt csókolom lebontja mint a szemét :)
Ami kimaradt: Így ajtó elé hozva 1.100,- Ft/kg a vaj. És 160,- Ft/l a tej. És van túró, tejföl és sajt is, ugyanonnan. Aki jár boltba is, tudja mit jelent ez. Érdemes körülnézni, kollégák, osztálytársak közül van-e olyan, aki ilyet be tud szerezni, hozni.
Szerintem egy héten háromszor hoznak legelõ tehén tejébõl készült házi vajat az ajtóm elé. A szomszédom rendszeresen vág nem tápos mangalicát. Utóbbi még koleszterin betegség ellen is véd.
Ehhez sejtregenerálási célból veszek idõnként extra szûz olivaolajat.
azért aki azzal takaróccik hogy azé margarin mer olcsóbb az elgondolkodott már azon mennyire keveset eszik meg belõle egy hónap alatt gyakorlatileg ilyen kis mennyiségnél ló...szt sem spóról csak szart eszik finom helyett
Egyértelmûen a vaj egészségesebb..:) de a margarint jobban szeretem:)
felhomályosítás: koleszterin alapvetõen szükséges a szervezet számára, nélküle az élet nincs. több létfontosságú funkciót lát el. alapvetõen szteránvázas molekula, és belõle állítódnak elõ az epesavak, amik a zsírok kisebb molekulákra történõ oszlását segítik elõ(detergensek), ezzel lehetõvé téve felvételüket a tápcsatornában. Ugyanakkor hormonok is szintetizálódnak belõlük, amik létszükségesek a homeosztázis fenntartásában pl:mineralokortikoidok. szal a koleszterin alapjában véve fontos a szervezet számára, szállítása többek közt az LDL, HDL végzi.
Úgy önmagában(simán kenyérre kenve) egyiket sem szeretem. Ízesítve, vagy ízesítésre használva(pl fõtt krumpli) vaj. A margarin büdös, rossz íze van, és nedveddzik.
nem kémikus kéne ide... vagyis nem csak az :) inkább egy dietetikus és egy orvos :) persze nem az a házi fajta ...
Hogy mit kenjetek a kenyeretekre,azt ti tudjátok igazán... én leginkább a túrókrémet szeretem... az egészséges és mivel én csinálom tudom is,hogy mi van benne ;) (ezt az elvet a gyümölcsjoghurtoknál is igen hasznosnak tartom ... )
és aki olyan baromságot mond,hogy "nem tök mind1,hogy rákban vagy szívrohamban halok meg?",az hát,nc. azért nagyobb a valószínûsége annak,hogy margarintól rákos leszel,mint hogy vajtól fogsz szívrohamot kapni.most nem azt mondom,hogy a margarin húderákkeltõ,mert nem annyira az,csak hát azért kisebb annak a valószínûsége,hogy vaj miatt fog valaki szívrohamot kapni.
meg egyébként is,régen az öregek hogy nyomták már a zsírt meg a szalonnát,sokszor kenyér nélkül,õk kb 3x annyi koleszterint nyomtak magukba,mint mi,meg akkoriban még nem volt norbi ápdét,meg f*szom tudja mi,mégis 80-90 évig éltek az emberek,most meg örülhetünk,ha 60-65 évig elélünk.és ez nagyban köszönhetõ a sok mûvacaknak,amiket a boltban árulnak élelmiszer néven :\
annyira nem értem azokat az embereket akik azon aggódnak hogy most rákban vagy szívinfarktusban halnak meg, és el is hiszik hogy ez a vajon vagy a margarinon fog múlni. hihetetlen, fel nem foghatom. itt jöttök az egészséggel közben ültök a gép elõtt és még a reklámokban is hisztek bakker, azt mondják hogy a margarin egészséggesebb lol... azt is mondják hogy a mosópor intelligens
amugy egyértelmûen vaj, mert finom és mert ÁLLATI ZSIRADÉK és mert nekem az kell, nem vagyok se nyúl se hörcsög
A szívbarát margarin
A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosokhasználták ki hatalmas piacok teremtésére azzal, hogy a margarin sokkalegészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint. Mindenek elõtt is a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet. Másodszor, az ételben elõforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek. Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképpen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag. Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az elõállításával megismerkedni. A margarint a legolcsóbb olajból állítják elõ, tekintve, hogy abból a szappanfõzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátramarad egy természetellenes anyag, mely elveszítette az elektromos töltését, és Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsûrûsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különbözõ vegyi ízesítõk és színesítõk hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék. A margarin négyféleképpen árt a szervezetnek:
1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözõbb szervi problémák állhatnak elõ. Ekkor a máj védekezésképpen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros atását csökkentse. 2. Mivel a margarinnak nincsen elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben le fog rakódni. 3. A margarin felborítja a szuperhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az elõbbi érszûkületet, a másik pedig vércsomósodást fog elõidézni, ami elõrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. 4. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik. 5. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van gyengülve 70% alá.
Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.
Ha egész nap a gép elõtt ülsz és nem mozogsz akkor igen. Ha néha mozogsz is akkor semmi gáz nincs
ez így jó lenne, hacsak nem történne egykét ipari folyamat ami során a valóban egészséges növényi olajból, olcsón elõállítható, sokáig eltartható, jó viszkozitási és hõálló tulajdonságú, megemelt olvadáspontú ipari alapanyag készül... amúgy láttam már ahogy a duplikátortartályból kiborítják a fehér trutyit, és beletöltik diszperzites vödrökbe ami megy a sütõüzemekbe továbbhasznosításra