Kb ebben a sorrendben. 1. Tök jó, hogy nem termoszból kínálod a kávét. 2. Az a csésze egyszerűen ízléstelen giccs. 3. Szerinted ki a f@szt érdekelnek a vendégeid?
1. Köszönöm. 2. Na és? Neked kell belőle inni? 3. Ha téged nem érdekelnek a dolgaim, áldásom rá. Szíved joga NEM elolvasni egyetlen hozzászólásomat sem. De ha már veszed a bátorságot, hogy megszólíts, akkor azt vagy tedd normális hangnemben, vagy sehogy. S ha ez nem megy, annyival tudlak segíteni, hogy innentől SEMMIFÉLE hozzászólásodra nem reagálok válaszként, kizárólag ezen #407-es hozzászólás megismétlésével. S ahányszor bunkó módra konmunikálsz velem, én épp annyiszor fogom ezt a hozzászólást reagálni rá... Remélem érthető voltam.
Valaki használ olyan kávéfőzőt, ami darálóval van egybeépítve és nem 100.000 forint felett van az ára? Ilyesmire gondolok: Krups EA8108.
Kapszulás gépet használok és elég sok kávét iszok. Kiszámoltam és majdnem 10.000 forintot költök kapszulákra egy hónapban.
Ha veszek egy ilyen darálós gépet 90.000 körül és 3000-ért veszem havonta a szemes kávét, akkor elvileg a gép behozza az árát elég gyorsan és minőségben is finomabb kávét kapok. Valakinek esetleg tapasztalata?
Az enyém darálós és mivel már jó régi, bőven alatta van annak az összegnek. De gondolom te új gépre gondoltál. De szerintem vannak annyiért is olyan új gépek, amik jók. Ezek a masinák megérik az árukat, sok évig gond nélkül kiszolgálnak remek kávéval. A Krups meg egy jó márka.
Ma egy tejszínhabos kávét akartam fotózni, mert Zef hiányolta a képeket, de nem sikerült a kép, aztán meg mire erre rájöttem, addigra megittam... De nem baj, mert itt a tejszínhab szentségtörés amúgy is. Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.10.03. 21:09:12
Nem sikerült? Ez nem a fotóink - semmisemszámítcsakamegapixelekmegaminőség - idiokracyk gyülekezete. Itt simán elfér egy egy gyengébbre sikeredett fotó is. Ugyanis egy képnél mindig tartalom a lényeg. A minőségnek meg bőven elég a nézhető szint is... Jöhet tejszínhabos vagy anélküli, szemes vagy őrölt, vagy pörkölt...csak kávé legyen ;)
Látom még annak ellenére sem sikerült megértened, hogy többször elmagyarázták: nem a pixelek száma számít. De hát aki nem akar tanulni az nem akar, duzzogni mindig könnyebb.
Egy fényképnél a tartalom a lényeg, ha dokumentálni szeretnél. Ha át is akarsz vele adni valamit akkor sajnos ez nem elég.
Jelen fotódnál, úgy van ahogy mondod, nézhető, de kétszer már szerintem senki nem akarná megnézni...
Téged se kért senki, hogy itt is oszd a faszságokat, ami ráadásul hazugság, ráadásul úgy, hogy azok akiket lehülyézel nincsenek is itt. Nem szép dolog.
Nem is nézem, egyszer elég volt. Bár jó lenne ha spoiler-be raknád, akkor még az esélye se lenne meg, hogy még egyszer meg kell néznem
Jaj, ne sajnáltasd már magad... Meg volt a lehetőséged, hogy elmeséld mi történt. Nem éltél vele. Tehát : nem is ért baleset.... Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.10.06. 16:43:42
A feleségem elment bevásárolni és hoz. Tehát nem kell várni a felépülésemig. Sajnos nem a mesélésen múlik az, ami történik az emberrel. Sokszor nem is publikus. Ja, amúgy egyáltalán nem sajnáltatom magam, "ebcsont beforr". Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.10.06. 17:04:16
Igazából nem is fontos, hogy mi történt. A kommunikáció a lényeg: hogy mesélj valamit, mi meg olvassunk valamit és vice versa. Persze ha van miről. Meg ha akarsz róla beszélni. Én ezt most úgy veszem, hogy valami nagyon kényes baleset ért, amit szégyelsz, ezért inkább nem beszélnél róla..
Mindenki szerencsés valamiben. Ki a szerelemben, ki a munkájában, ki a barátságban, ki pedig az időzítésben azaz: a megfelelő időben a megfelelő helyen tartózkodik..de én hiszek abban, hogy minden okkal történik velünk..
Ma Maresit került a kávéba. Múltkor szó esett a tejszínhabról. Ami akkor jó, "ha igazi". De mi az igazi? Mondjuk, hogy nem növényi alapú? Vagy termelői tej valódi tejszínének leválasztásával jutsz hozzá az alapanyaghoz? Ettem olyan tejszínhabot is, valóban az az igazi, de hatalmas zsírtartalma van. De pl. a 2,8%-os bolti tej is igen messze van már a valódi tehéntejtől. Akkor miért volt az megengedhetetlen, hogy én Completát tettem a kávémba? Mert mondjuk az nagyrészt növényi zsírból áll? Ma már nem használnak olyan hidrogénezett növényi zsírt, ami miatt óvakodni kellene tőle és a Completának jó íze van, ellentétben a növényi eredetű tejszínhabtól, amit én sem szeretek. No meg maga a kávé is növényi eredetű... :) Viszont a pornak megvan az az előnye, hogy nem hűti le a kávét úgy mint mondjuk a tej. Mert a kávéba való kevéske tejet azért csak nem melegítgetjük meg minden alkalommal. Én meg szeretem, ha nem hűti le azonnal a kávémat, jó érezni a finom illatát, amikor gőzölög és szépen elkortyolgatom, amíg jó meleg. Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.10.07. 18:57:19
Én igazi alatt a habszifonost értettem, nem pedig azokat az íztelen "spray" habokat. Szerintem az se igazi ami növényi alapú.. mert hát ugye a tehén nem növény :)
Mondjuk a 2.8-as tej még mindig közelebb van a tejhez mint bármilyen completa meg hasonlók...de ha neked attól van jó íze, akkor egészségedre.
Miiii? Te hideg tejet öntesz a kávéba?? Soha! Még szép, hogy mindig megmelegítem a tejet :) Mondjuk ha csak megijeszted vele a kávédat akkor még oké de egy latte-hoz már tuti nem használnék hideg tejet.
Picit hasonló sztori: párom teafüggő. Forrón, frissen főzve szereti (gyümölcstea) és ha néha kérek én is egyet, természetesen én is szájégetősen forrón kapom a bögrémbe...ezért ilyenkor a szokásos eljárás a részemről: szekreter kinyit, másik bögre elővesz, mosogató felett tea átönt, majd visszaönt a saját bögrébe, majd megint átönt, visszaönt, átönt...stb...így tovább, míg ihatóra lehűl a tea..
Tudom kissé macerás így, viszont gatantáltan nem ég szét a nyelvem.. Ugyanezen egyszerű okból kifolyólag iszom főleg reggelente hideg tejjel a frissen főzött kávét is...
Természetesen van kivétel: néha napközben szívesen fogyasztom natúr módon is csak úgy magában cukor, tej vagy tejszín nélkül is akár tűzforrón is lassan kortyolgatva, ha épp ráérek, vagy valakivel a konyhában beszélgetek...
Lattéhoz én sem. De ha csak egy kevés tejet teszel egy csésze kávéba, akkor máris hűt annyit, amennyi szerintem már sok. Emlékszem, gyerekkoromban vettük a kis zacskós tejport a boltban és azt ettük csak úgy, magában. Finom volt. A Completának is jó íze van, nem véletlenül találták ki és használják kávéízesítőként. Szerintem.
A fotó az ugyan nem a legszebb, de egy kávénál úgyis az íze a lényeg..
Reggeli kávé egy kicsit hosszabb vízzel
Most főtt le a legfrissebb aroma idehaza... Legurítom és indulok is a haverokhoz, most csörögtek rám. Ma este biliárdosok éjszakáját tartunk a Vakegérben..
A krönungból már nincs sok itthon, kipróbálom a nestlé gold blend - et.
Majd meséld el, hogy vált be. A Tesco saját márkását félve vettem le a polcról, hogy esetleg a kukában végzi majd, de kellemes csalódás volt.... Egész iható kategória az is.
Ez a kávécsoda, jó nagy utat tett meg, mire a kávéfőzőnkhöz ért. Egész pontosan Vietnámból exportálták a kávészemeket Lengyelországba, ahol is ledarálták és becsomagolták. Itt két nyomós ok is következhet, valamelyik biztosan igaz:
a) Vietnám büszke, dagadó mellel küldte ide Európába eme nemes kávészemeket, mert ott (is) oly nagy sikere lett, b) Ezt a sz@rt (már bocsánat), de ott a kutyának sem tudták eladni, így keresni kellett egy másik palimadár helyet, ahol még nem ismerik.
Részemről a b) tipp a helyes, ezt már az illatáról is sejteni lehetett amint kibontottam a vákuum csomagolásból. A csomagolása szerint Robusta Arabica kávét tartalmaz, de az az igazság, hogy illatra (daráltan), inkább az 1 hetes használt sportzokni illatára emlékeztet. Eme nemes illaton az sem segít sokat, ha lefőzzük. Gyakorlatilag egy büdös fekete, kávéra még csak nyomokban sem emlékeztető keserű forró löttyöt kapunk, amit ha előre megszagolunk, még az a kicsi kedvünk is elszáll a kóstolástól, ami esetleg eddig még megmaradt. Részemről egyszeri vétel volt, igaz gyanakodhattam volna az értékesítési ár miatt, ami közel fele egy normálisabb kávénak. (mondjuk egy Segafredo Intermezzo-nak, ami mérföldekkel kellemesebb kávézási perceket okozhat.) De ez van. Saját kárán tanul az ember...
Legalább leírtad a valóságot. Elsőre azt hittem, hogy az a) válasz lesz, pedig a felvezetésből sejteni lehetett, hogy a b) a helyes. Vietnám meg Lengyelország... nem pont a minőség útvonala sajnos. Lehet, hogy földdel vagy szarral keverték össze.