Az etelek minosege nemtom milyen Skociaban, de Angliaban SOKKAL rosszabb, mint Magyarorszagon.
Ha a halra gondolsz, akkor sajna nem nyert, mert a partoknal (es beljebb is) fuckin szennyezett a tenger koolajszarmazekok, nehezfemek.. es itt eleg draga a hal.
A taptalaj alapvetoen rosszabb (vagyis kevesebb asvanyi anyag van a zoldsegekben) mint a magyar.
A nagyuzemi allattartas miatt tele van minden hus antibiotikummal, hormonnal..
A gyumolcsok messzirol jott kényszerérett (vagyis nulla vitamin) importok, tartositozva vannak es erlelozve kulonbozo vegyszerekkel. De pl a hagymát is soxor Uj-Zelandrol (a Fold masik oldala) hozzak.
Az angolok (mint az amcsik) altalaban nem foznek alapanyagokbol. Felkesz v teljesen kesz kajakat vesznek, aminek ízét laboraromak adjak (izfokozok, javitok, stb). Cukrozott színezett vizeket isznak (kola, fanta, stb) v ezek dietas verzioit, ami aszpartamos ("kissé" rakkelto).
Az angol asvanyviz rosszabb minosegu, mint a magyar csapviz, ezert tobbnyire franciabol importaljak, de azok tobbsege sem a legjobb..
Az ivoviz eleve tartalmaz noi nemi hormonokat (magasabb aranyban mint otthon) es a muanyag palackbol meg alapbol kioldodik nehany, ferfi nemzokepesseget csokkento vegyulet - a muanyag adalekanyagai.
A gyumolcslevek tobbnyire koncentratumokbol vannak es savasak.
Ha angliaban nehany specialisabb alapanyagot keresel (pl eleszto, mert angolok nem hasznaljak) akkor lengyelboltban v hypermarketek "keleti sarkaban" kell keresned.. na tehat azok sem helyben keszultek.
Az angol idojaras es a szegeny taptalaj eredmenyekent a legtobb zoldseg es helyi gyumolcs iztelen (,a spanyol gyumolcs meg azert, mert eretlenul kell h leszedjek, az erlelozes utan).
Az angol sajt (a legtobb ocska chedar), nagyon rossz; francia, dan v holland sajtok mellett vicc.