Darálthúst legjobb otthon elkészíteni. Eleketromos húsdarálót már lehet kapni 10e forint alatt, azzal profin, pillanatok alatt le lehet darálni bármilyen, friss, általad választott húst. Ez azért jó, mert hentesüzletben pl. szárnyast nem fognak ledarálni, amibõl lehet csinálni isteni finom csirkés vagy pulykás fasírtot, vagy darált csirkemelles makarónit.
Én amikor hamburgert sütök itthon, mindig veszek friss hátszínt egészben, és itthon darálom le a cikkekre vágott vöröshagymával együtt. Otthon sütött hamburgerhez hasonlót egy gyorsétteremben sem lehet kapni, a frissen sült, saját magad kevert marhafasírtnak teljesen más íze van mint bármely gyorsétteremben kapható verzió. Próbáljátok ki, megéri.
Hamburger otthon:
- Marha hátszín ledarálva (személyenként 20 dkg)
- Vöröshagyma (kb. fél fej / 20 dkg husi)
- Törött feketebors, só, mustár
- Opcionálisan kívülre mehet bármilyen grillfûszer
- Tojás NEM kell bele, nem attól áll össze
Keverd össze az összetevõket, formálj belõle kb. ujjnyi vastag pogácsákat, és egy serpenyõben süsd hirtelen 2-3 evõkanál olivaolajon. Elkészíthetõ grillrácson is, de arra kell ügyelni, hogy csak akkor szabad megfordítani, ha már a husi egyik fele készre sült, különben szétesik. Akkor van készen, ha kemény tapintású, a villa oldalát nem lehet belenyomni.
Fontos, hogy olivaolajon süsd, és ne sima napraforgón, mert az olivaolajnak kisebb a viszkozitása és magasabb hõfokra lehet felhevíteni anélkül, hogy az olaj megégne, így minden husi egyenletesebben sül benne.